Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ja beru listovku uz asi 8 mesicu, pak jsem pridala zinek, zelezo a rybi olej. Hladiny se mi zlepsily, tak na tom asi neco bude. Co jde, to beru ve stepene forme
@Verule.Berule Než jsem otěhotněla s prvním, tak jsem nic nebrala a když s druhým, tak mi zrovna došlo pár týdnů zpátky Chytré miminko a teď beru vitamíny pro kojící a vápník kvůli kojení.
Po pozitvním testu jsem si vit. vždy nakoupila a brala je, hlavně tu listovku. Za mě nejsou při snažení něco, co ovlivní výsledek. Každý den mám ovoce a zel a 2× týdně dělám ryby, zakysané výrobky, ořechy a vejce, hovězí mám ráda. To je víc než něco v prášku.
Když jdu 1× ročně na krev, tak je OK, tak nevím, co bych na tom měla vylepšovat, navíc přebytek vit.se z těla buď vyloučí nebo je to naopak nežádoucí. ![]()
Příspěvek upraven 13.01.25 v 08:05
@Anonymní píše: Více
Dle mého jsou toto právě ty Livsane testy.
Ale ty chodis na krev kvuli svym vysledkum, v tehotenstvi je proste u spousty vitaminu nedostatek a potreba vic. A ne, jidlem proste tu listovku nenazenes.
Jako kazdyho vec, me to prijde na hlavu postaveny, clovek se snazi teda pocit dite ale zobnout si rano jeden prasek - a to listovku je pro me proste uplnej zaklad kvuli spouste vyvojovych vad na ktery je opravdu prokazano, ze listovka pomaha jim predchazet.
Nech si nabrat krev na vitaminy a mineraly v tehotenstvi, mozna budes celkem prekvapena jak ti najednou pulka chybi.
@Anastaria.mahan Ptala se při snažení, tak jsem odpovídala na to, že pokud nemá něčeho deficit, tak mi to nutný nepřijde. Naopak mi příjde lepší strava důležitější.
V těhotenství jsem je brala s tou listovkou (Chytré miminko, Femibion). U mě to znamenalo 9-10 dpo, když jsem měla něco na TT, začít brát vit. pro těhotné.
Jinak mám v těhotenství vždy deficit železa a nespravil to úplně ani Globifer.
P. S. Na tu krev jsem právě šla v těhu i netěhu (z vlastní iniciativy) a nic alarmujícího tam nebylo. Ani jsem tam nic špatného nečekala, ale chtěla jsem to i vidět. Třeba to Déčko bylo taky normální v mezích. ![]()
Ty jsi tam něco měla?
@Denise.H ja mam se zelezem problem skoro cely zivot a v tehotenstvi mi zacalo taky dost klesat. Globifer ani ferretab ani nic jineho mi proste nepomohlo. Pak jsem zkusila stavu od rabenhorst eisenblut a svete div se, dalsi kontrola na hematologii dopadla na vybornou
nechci delat reklamu nebo tak, ale za me to byl fakt zazrak. Tak muzes treba priste taky zkusit ![]()
@Denise.H No a to je prave blbost, listovka se ma brat idealne 3 mesice pred tehotenstvim. Je to blbost rict, ze ne nemusi nic brat kdyz listovka vyjde na par kacek a ma tech benefitu pro dite proste hodne.
Jo, me v tehotenenstvi chybelo D, vapnik a zelezo. Asi s jednim normalne problem. Jen Omega suplementuju dlouhodobe protoze v tech kupovanych rybach spatruju vic veci co jist nechci nez tech co chci. Takze tu si dam parkrat do roka kdyz se manzel vypravi na pstruhy na Sumavu.
@Verule.Berule rozumím jak to myslíš a jak nad tím premyslis. Ale vitaminů bych se osobně nebala, tím nezkazis nic 😊 a listovka podle mě zaklad, kdyby nic jiného, tak listovku určitě nech.
Kdybys třeba experimentovala s nějakými bylinnymi preparáty, tak tam bych byla opatrná, ty mohou nedělat paseku. Ale takhle by to mělo byt v pořádku 😊 😘 a myslíš, ze ti ta B6 na tu LF pomáhá?
Holky máte některá zkušenost s trháním osmičky? Jsem teď po tom biochemku, na trhani mám jít v pátek a mám strach, aby mi to pak nerozhazelo cyklus, který se dal docela dohromady. Tak jestli mi prosím některá napíšete, jak se jste to po trhání měly třeba s ovulací a tak.
@Katy159 @Denise.H Holky mě nejlépe na železo pomohl Maltofer. Je na předpis, ale nebylo mi po něm špatně a železo se doplnovalo fakt rychle 😁 tak kdyby náhodou 😁 měla jsem dřív dost výraznou anémii kvůli silné MS
@Anastaria.mahan Jasně, ona i ta osobní zkušenost s vlastním tělem je asi k nenahrazení včetně třeba toho rozboru krve. Obecně se ta listovka doporučuje, tak proč to nezkusit, což tazatelka taky udělala.
Rozhodně se tím nedá nic zkazit a ke koupi je nepřeberné množství dalších preparátů.
Jen mi prostě přijde, že na to zahnízdění vajíčka nemá zas takový vliv. Pro mne je to mnohem vetší alchymie než že by to měla výrazně ovlivnit listovka a z mého pohledu je to do 9-10 dpo shluk buněk, které se dělí a začnou se teprve diferencovat. Tak mě prosím neukamenuj za můj názor. ![]()
@MonikaGeller myslím, ze trhani osmičky ti úplně cyklus nejspíš nerozhodi. To spis může udělat prave to biochemko 😕
@MonikaGeller píše: Více
U me nemelo chirurgicke odstraneni osmicky zadny vliv na cyklus.
Doporucuji to radsi podstoupit ted, v tehotenstvi se osmicky bohuzel casto probouzi. Alespon si budes moct s klidem dat prasek na bolest pokud bude potreba. ![]()
@Ladyanyz ten jsem samosebou taky mela. Ale vubec mi nepomohl a jeste jsem z nej mela prujem
takze mne fakt pomohla az ta stava ![]()