Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Natalilu a to jste ještě mladý 😅
Já mám pocit, že kdybych se na rodinu dala dřív tak je to taky všechno jednodušší ale těžko říct 🙃 poprvé sem otěhotněla ve 29 hned na druhej pokus, první sme ale asi ani netrefili ovu takže skoro na poprvé. Neměla sem nic nečtené, tak sem si asi 10dpo udělala test - viděla ducha a automaticky sem si myslela že sem těhotná a tečka. Nebála sem se žádného biochemika nebo že mi nebude sílit čárka protože sem o tom neměla ani ponětí 🤓 Kdežto teď mi přijde, že hlava pracuje na 1000 obrátek a tělo nestíhá 🥲
@Téra10
Muž bere tohle, před lety zjištěna 2% morfologie a nízký počet, tak bere tohle.. Pokud je tvůj partner v pořádku, tak stačí jen základ ☺️
Příspěvek upraven 12.01.25 v 14:27
@Vendul4 no já chtěla být vždy mladá maminka, když jsem vedela že jsme zabezpečený a uz v tu chvíli dokážeme dát dítěti vse, neváhali jsme. Ale netušila jsem ze to bude tak dlouhá cesta, ale stalo to za to, zivot se synem je to nejkrásnější
jsem zvědavá jak dlouhá bude cesta k druhému miminku, minulý měsíc biochemko.. takže zas další rána.. tak uvidíme ![]()
@Natalilu píše: Více
Jednou k tomu cíli snad dojdeme všechny, čím dřív tím líp 😄 já budu mít na podzim 33, měla sem v plánu porodit do te doby tak uvidíme jestli se na poslední chvíli zadaří 😅
@Vendul4 Já se tady v tomto „odvětví“ motám už dýl. Na ig jsem už od 15 roků hltala všechny mama profily a snažící se a tak… Takže já „bohužel“ měla o všem prehled už před snažením. Nebo teda ne všem, to je jasné🤣, ale o spoustě věcí. K tomu mám vystudovanou pajdu a hodně podrobně jsme probírali počátky těhotenství a tak… Takže i všechny komplikace. Určo je fajn to vědět, ale věřím, že by bylo jednodušší nic nevědět.
A v okolí moc souznících nemám. Buď mají dítě „ani neví jak“ nebo ho neplánují a nebo naopak mají přes 30 a já to přece musím mít vše v poho a rychlé narozdíl od nich…
Mně bude teď 29 a snažíme se o první. Kdysi jsem si řekla, že bych ráda první dítě do 30. A teď už jsem spíš čekala, až na to bude pripavenej manžel a přijde s tím sám, chtěla jsem, aby to opravdu chtěl a ta potřeba vycházela z něj a ne z toho, že já to chci. 🙂 Nakonec jsme začali celkem s předstihem, no a vypadá to, že to do těch 30 možná ani nestihneme… 🙈 😃skoro jsem nečekala, že to bude tak složitá cesta (a to se vlastně nesnažíme ani tak dlouho, ale už mi to připadá fakt věčnost)😃
Jinak jsem to tady teď nestihla všechno přečíst, ale žampion mě strašně pobavil. 😃 😃 😃
@Majdalenka02 přesně takhle jsem to měla i já, taky jsem si vždycky říkala, ze první dítě do 30 😊 pak tedy, když mi bylo 24, tak se mi rozpadl dlouholetý vztah, a to byla velká krize 😅 😖
Ale pak s manželem jsem taky čekala, až to bude cítit on, protože já děti chtěla snad už od 17 let 😁
A ještě to do 30 můžeš určitě stihnout ![]()
@Ladyanyz Já děti nechtěla do 32 let a v tom věku jsem si říkala, že bych s sebou měla sakra pohnout, že už začínám být „stará“.
Jako ne, že úplně nechtěla, představovala jsem si tak jedno nebo dvě někde v dáli v budoucnu…ale taky jsem po nich nijak zvlášť pořád netoužila a teď se jich nemohu nabažit. A bylo spousty výmluv od VŠ, cestování, práce, koníčky, dům…
V 17 letech mi děti přišly jako řvoucí a kadící cosi.
Nikdy jsem se nerozplývala nad kočárky a tím spíš, když to dítě bylo navíc"ošklivý". No a po narození syna se to radikálně všechno změnilo.