Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
18.. Příteli 21.. Spousta lidí mě za to odsuzuje, setkávám se spíš s kritikou,ale vím, že bychom se o miminko po všech stránkách dokázali postarat. nepatříme mezi ty, co si udělají dítě, nechají ho doma rodičům a chodí do školy apod..
bibusenko to ti verim ale urcite zajdite do caru tam vas vysetrijou oba dva a tam budou mit pro to i pochopeni. my mame hotove manzel spermio ja hormonalni profil genetika imunologie a pruchodnost vejcovodu vse je v poradku u nas. a presto se snazime 3.5 roku tedka nas ceka ivi.a ovulaci mas? i kdyz jste mladi tak muze byt nekde problem,samo se nic nevysetri.fakt o tom zkuste uvazovat v caru jsou fakt mili.
Je to asi blbá otázka.. ale .. kde to je a co to je?Slyším to poprvé. upřímně, 18 mi bude za pár měsíců, tak si asi počkám až bude, teď by se na mě skutečně dívali jak na tu špatnou „puberťačku“, která si usmyslela, že by chtěla miminko, přitom takhle to opravdu vůbec není. Jen někdo to nechápe, asi je to možná taky tím, že se s dětmi, i s opuštěnými setkávám skoro každý den.. A vím, že bych to zvládla. Tohle prostě není o věku..
Přítel mi řekl, že se snažíme chvilku a že na spermio je ještě brzo, že ještě chvilku počkáme..
Zatím jsem ještě nepodstoupila žádné vyšetření. Jen jednou jsem dostala později ms, tak mi moje díky bohu hodná a chápavá gynekoložka vzala krev na hcg a ptala se, jestli bych si to kdyžtak nechala vzít, řekla jsem že to nikdy.. a dozvěděla jsem se, že sem hodná, že tohle se v mým věku nestává, že holky chodí na potrat, tohle bych nikdy NIKDY v životě neudělala, ikdybych měla rodit v 15 nebo opravdu mladá..
Ovulaci mám, klasický „výtok“ jaký mám při ovu být, měřím i teplotu, zkoušeli jsme to i v plodné dny a bezúspěšně..
Závidím těm kterým to vyjde na první pokus… ![]()
taky zavidim ten co jim to vyjde na poprve car tomu se taky rika repromede a podobne jsou to specialni zarizeni ktery se leci neplodnost a taky tam provadeji inseminaci nebo umely oplodneni.urcite pockejte az ti bude 18 a pak to reste.do repromedi vjetcinou gynekolozka posila po roce nechranenyho styku.ale prvne se vysetruje partner.u me to bylo takle rok a pul jsme se snazili jen tak doma a nic neresli.pak jsem pozadala na gynde doktorku o pomoc.ta mi udelala hormonalni profil a manzela poslala na spermiogram.a rovnou mi napsala clostik na podporu ovulace 14dc jsem prisla na utrazvuk pichla me pregnyl injekci a meli jsme se doma snazit cely tyden.a tak se to opakovalo 6 mesicu .a tedka chodime do caru v brne ceka nas 3 krat inseminace a pokud by ani to nepomohlo chcu jit na laparoskopii.ale doufam ze to nebude podreba.z jakyho jste mesta?
Ahoj holky, my se taky snažili asi 4roky, naivně jsem si myslela, že to příjde. Lituju, že jsem to nezačala řešit dřív.Myslím, že pokud je určité zázemí, tak 18let je naprosto v pohodě. Trvalo to celé asi 5měsíců, bylo to teda náročné, ale povedlo se a máme chlapečka.
Každopádně pokud můžu poradit, první je lepší laparoskopie, ta se totiž nehradí a pokud by byl problém v neprůchodnosti, tak insemka nepomůže.
kristyno my uz mame veskere vysetreni hotove.vejcovody jsou pruchodne.nikde nic nenasli.a doktorka mi rekla prvne inseminaci a kdyz to nepujde tak pak laparka.ja to chtela opacne.a u tebe nasli jaky problem kristyno?
Právě že nenašli žádný.Manžel měl horší spermiogram. Ale při inseminaci mi doktor nějak musel přidržet čípek,aby se dostal tam kam potřeboval, zabolelo to, takže nevím jestli toto nebyl důvod.
já jsem šla na laparoskopii do nemocnice,poté mi můj gynekolog řekl že vejcovody jsou průchodné a řekl že to už musíme řešit na reprodukční klinice.
Jo hned při prvním pokusu.Je fakt,že nekouřím a asi rok před samotnou inseminací jsem úplně přestala pít alkohol-ani na oslavách jsem si nedala.Nevím jestli to může mít vliv. Můj byl kuřák a kvůli špatnému spermiogramu přestal a výsledky se dost zlepšily.
Držím palce,ať se to podaří.Já jsem trávila hodně času prací,nemohla jsem poslouchat řeči typu-to bude dobré,to se povede,chce to čas,jste mladí atd. Vyšilovala jsem z nich,protože kdo to nezažil, tak to nechápe jak se cítíš.A i když se nám to povedlo hned při první inseminaci, bylo to náročné na psychiku a celkově to dalo zabrat vztahu. Takže opravdu to chce pevné nervy a snažit se rozmazlovat se a užívat si věci spojené s „bezdětností“.
A co můžu doporučit tak hlavně žádné kartářky a podobně
-mě jedna řekla, že to nevyjde a bylo to v době kdy už jsme navštěvovali kliniku a pichala jsem si hormony a teda na klidu a pohodě mi to nepřidalo.Naštěstí si baba vymýšlela.
kristyno, úplně tě chápu. Na takové řeči jsem taky alergická a gratuluju k úspěšnému IUI ![]()