Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, s manzelem se snazime uz skoro 4 roky a porad se nejak nedari.ceka me ted na jare spoustu vysetreni a spermiogram pro manzela. Zacinam se smirovat s asis. reprodukci, ale srdce mi drasa, ze prijdu o ten moment prekvapeni nad testem s dvema carkama.
Cd s mojzisovkou uz frci postou, listovku polykam taky. o miminkach se mi uz zda. vsichni okolo bud prudi, proc jeste nevozim kocar a nebo chodi po spickach. potrebuju nejake spriznene duse. nejlepsi kamoska uz ma dve deti (9 a14) a tak to jde mimo ni.
treba mi tu nekdo poradi neco, co jsem jeste nezkousela.
@mikejlina vítej
z asistence nebuď smutna
to překvapení na testu bude stejně krásné. Po 4 letech už asi vis jak si pohlídat ovu…mě tahle skupina pomáhá udržovat naději a sdílet pocity a to jsem nováček jako ty…
@Balantes znama ma z asis. krasna dvojcatka…oba s manzelem zdravi jako ripy a stejne to neslo, je divna uspechana doba. Ovu si skoro hlidat nemusim, jelikoz ji dost bolestive nesu…spis se netesim na kontrast a manzel na spermiogram:)
@leniiisek5 U mě teda nic nového…měříme si bazálku už půl roku a teď se mi od ovulace 6dpo drží na 37,0. Jinak jsem dnes 23dc a sviňa červená by měla dorazit 30 nebo 31. Necítím se těhotně… Minule mě bolely v tuto dobu prsa a měla jsem citlivý čuch. A u prvního vím, že jsem ofiko ještě nevěděla, že jsem v tom a asi 14 dni jsem skoro omdlela v restauraci…ale už nepamatuju datum. Vím, že jsem otěhotněla 20.11.2012 19dc a zjistila jsem to 12.12.2012 23dpo. Tento měsíc tomu moc nevěřím…i když snažení bylo ob dva dny… 6× posobě…
@Dr.Hell tak držím palce. Jak dlouho se snažíte? Já jsem dnes 11DC tak zkusím ten ovu test zachvíli a uvidíme jestli bude pozitivní nebo ne. S přítelem se snažíme od ledna v prosinci jsem potratila samovolně. tak ted si chci vše ohlídat a s nějvětší pravděpodobností jakmile otěhotněním a bude vše tam kde má byt jdu marodit. v práci zvedám 70kg sudy ![]()
@Luciiiš83 píše:
Ja prave cetla ze pred těhu stači 400 ale v těhu pak 800 mg.
My teda už mame 2 děti a chceme třeťatko manžilka to strašne přepadlo.
A v lékárně mi zase říkají přesný opak a pak se v tom vyznej ![]()
@mikejlina Ahoj, věř že smutná nebudeš, nadšená nad tetsem bude ši tak, protože si budeš moct přát, aby se to vajíčko uchytilo, což ti nikdo nezaručí.. takže když es uchytí, bude ta druhá čárka strašné hip hip hurá
![]()
@leniiisek5 Já beru 800 a teď beru 2× denně… samotná doktorka mi řekla, ať beru vyšší dávky než jsou doporučené kvůli té cystě že mi to nijak neublíží, tak si dopřávám ![]()
@Derra aha no na balení píšou 2× denně a někdo mi tu radil že jen 1×denně
@leniiisek5 Ono záleží jak které balení.. u toho mého píšou 1× denně, ale beru 2× na doporučení doktorky…
Je to jen kyselina listová, vyšší dávka nic nezpůsobí, nemůžeš se předávkovat… Tělo si totiž vezme jen tolik látek, kolik potřebuje a vše přebytečné vyloučí v moči. Takže i kdybys jich brala 5 tak si tělo vezme jen co dokáže… Jen nezjistíme žádná, kolik to tělo si vlastně bere ![]()
@Derra no tak večer si vezmu ještě jednu a budu tedy na tich dvou tabletkách za den. tak jsem si počurala ovu test tak chvilka napětí. přítel bude doma tak snad se zadaří
@leniiisek5 A i kdyby test ještě nic neukazoval, tak pojistit to můžete, mršky si počkají ![]()
Já jsem dnes 1dpo (ikdyž pořád váhám, jestli náááhodou není ovulka dnes
), tak doufám že sobotní pojištění stačilo