Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Miška TP @tery16 ahojik,dopadla sem dobre
doktor mi rekl, ze malej ma hlavicku pekne dole
jestli sem ho pochopila dobre tak ma pres 30centimetru sem rada, ze je vse tak jak ma a za 14dni tam du znova a uz me prevadet z neschopenky na materskou a pak uz tam budu jezdit kazdych 10dni.
@miminko Matěj Tak super
, už se pěkně připravuje co
, ale neboj, vydrží…A ty jdeš na mateřskou kolik týdnů před porodem, 6 nebo 8???
@Miška TP jo vydrzi
i pritel mi taky rikal, ze budu rodit v terminu
8tydnu pred porodem. v praci mi rekli, ze kvuli neschopence by bylo pro me lepsi jit 6tydnu, ale radsi poslechnu doktora
jak se citis? jak ti je? co malicky?
@miminko Matěj Já právě také četla, že je lepší jít 6týdnů, že si snad můžeš vybrat, tak uvidíme, co u mě noo
, že máš pak o něco navíc rodičák, ale myslím, že těch 14dnů moc roli hrát nebude
, na tom „majlantu“
![]()
Já se cítím už dobře, vše třetím měsícem odpadlo, tak jsem za to ráda! Jen ty kila nahoře mě štvou, tím se cítím hnusně, už se těším, až zas budu moct cvičit a dám to dolů
…Já jdu k dr. až příští pátek, už se nemůžu dočkat, teď jdu po delší době a jsem zvědavá, co tentokrát řekne na to pohlaví ![]()
Co ty, jak ti je??
@Miška TP zkusim se snim domluvit. uvidim co mi rekne. kolik si pribrala? ja uz mam skoro 20kg nahore
taky se tesim az to zhodim a doufam, ze to pujde dobre.mela sem ze zhazovanim kil problemy uz pred tehotenstvim.mam docela ted strach mela bych prestat cist tady ty denicky. vcera sem zas jeden cetla, ktery dopadl spatne a ted mam strach, ze nam to taky stane
jinak dobry pritel me uklidnuje, ze nas prcek to uz nevzda
doufam, ze se pochlubis co v tobe roste jestli holcicka nebo chlapecek
doufam, ze to bude holcicka jak si prejes
a uz by byla potreba nejaka baba ceka se samy kluk
![]()
@miminko Matěj Já jsem přibrala 6kg
, v prvním těhu jsem celkem přibrala 16kg a potom vše dala dolů…Jasně, že se pochlubím, ale jsem smířená s tím druhým chlapečkem, tak uvidíme to překvápko
…
Nooo, taky jsem četla nějaké příběhy, hl.na FB stránce a už to nečtu, protože přesně jak říkáš ty, myslím si, že to postihne i mě
..tak už ty špatné nečtu…nebo i co se stalo mé kamarádce ze střední, radši ani psát nebudu…
Ty si užívej ještě bříška, chystej a hl. ještě odpočívej, co to jde ![]()
@Miška TP uz 6 kg? to uz v patym mesici, ne? nech se prekvapit
se tvym kamaradce stalo neco podbnyho, ne?
brska si nejvic uzivam, kdyz Damianek kope jak o zivot
proto tak vim, ze je v poradku
na jednu stranu si rikam at to rychle utece a malej je uz u me
je mozny, ze meri 34cm v 31tt? jeee jak se na nej tesim a hlavne sem zvedava jak vypada
v chystani vybavicky se bude pokracovat po velikonocich ![]()
@miminko Matěj Zítra jsem 16tt, u prvního jsem měla v tuhle dobu ještě víc a celkem přibrala těch 16kg
, tak jsem zvědavá na tohle, snad to nebude víc
!
To netuším, zda ty cm v tomto týdnu jsou normální, ale rostou pak rychleji, tak nevím a dr.ses neptala? Já se na všechno vždy ptám, jestli to souhlasí tabulkově atd.
…a byla jsi na 3D ultrazvuku???Já půjdu zase a moc se na to těším ![]()
@Miška TP kdyz si podruhy tehotna tak uz by si tak nabrat nemela.teda tak sem to slysela
dr. rikal, ze odpovida tabulkam
jen sem nevedela co si myslet
ted pritel poskladal postylku a prebalovaci pult uz ma taky hotovy delal si ho totiz sam
byla sem na druhym sceeningu, ale jestli to 3D to nevim
uz si 16tt termin mas na kdy?
@miminko Matěj No uvidíme noo, kolik naberu, v prvním těhu jsem měla i těhu cukrovku, teď vim, že ji mít budu také…Jestli máš 3D fotku myslím
, tam jdou krásně vidět mimi, pokud se správně natočí a spolupracuje ![]()
Termín mám na 2.10., ale vím, že porodím zase dřív a bude to koncem září
![]()
@Miška TP trebe tu cukrovku mit nebudes, kazdy tehu je pry jiny
ne 3D nemam mam jen normalni cernobilou sem rada, ze nejakou fotku mam
pri druhym sreeningu sem tam stravila hodinu malej se nechtel pohnout
v ordinaci sem byla na trikrat
uz citis pohyby? tak to ja sem zvedava kdy se malymu bude chtit ven
doufam, ze to na termin
jeste vydrzet necelych 9tydnu ![]()
@miminko Matěj Já mám 3D fotku z prvního a určitě půjdu v rámci UTZ i teď, je tak krásně vidět ta podoba
, jsem také zvědavá, jak to druhé bude vypadat, jestli opět celý tatínek
![]()
Pohyby ještě necítím, jsem na to zvědavá, kdy to přijde, v prvním jsem je zaregistrovala až někdy kolem 20tt a u druhorodiček je to dřív, jako něco cítim, ale co já vim, jestli to je kopaneček nebo zaražený prd
není to ještě tak znatelný noo
To letí to těhotenství, viď??Všechno mi tak s Jiříčkem uteklo…
@Miška TP je to mozny, ze uz je to mrnousek
popravde me to ani nenapadlo si rict o takovou fotku, ale to je jedno
sem malyho zaregistrovala v 19tt, ale ty sem si nebyla uplne jista az mi mamka ze segrou rekli, ze je to ono.Jojo strasne to utika. a to sem si rikala co budu delat doma sedum mesicu a uz se pomalu chystam na porod
aji nachystani vybavicky sem poard mela cas a ted se i bojim abych to vubec stihla nachystat
tak nastesti to souu uz jen drobnosti jako mantyneli do postylky a prosteradla a zavinovacky
uz se taky chystas?
@miminko Matěj Nene, já se ještě nechystám vůbec, mám teda plno věcí zapytlovaných po synovi, když to bude ten kluk, tak pak jen vyperu, vyžehlím…
.Samozřejmě, že až se dozvim na stopro, co to čekáme, tak začnou nákupní horečky
a na postýlku atd.je ještě čas ![]()
@Miška TP taky sem si rikala porad, ze mam cas
muzu se zeptat? jak dlouho ti trvalo nez si po porodu zhodila a musela si zreba cvicit nebo neco??dekuji doufam, ze ti to nevadi, ze se ptam.