Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Miška TP vsak jo.Na jednu stranu bych ten epidural brala, ale ve finale sem byla rada, ze mi nedali nic.Je spokjeny
Na vaze to tak nezalezi tak jak na tom kolik toho vypije a jak bude sikovny. Muzem tady 14dni a muzem tady byt i mesic.
@miminko Matěj Tak věřím, že to bude lepší a lepší
![]()
Máš to už za sebou, teď si to užívejte…Byl taťka u porodu???
@miminko Matěj No s tím počůráním - já u druhého porodu, když jsme jeli výtahem do patra k porodním sálům, tak najednou to teklo. Nešlo to zastavit. Myslela jsem, že mi taky odtekla voda, ale dělali na vložce tu zkoušku činidlem a prý to vyšlo negativně, takže jsem se asi počůrala.
Ale přišlo mi to divný, protože když mi pak vodu chtěli píchnout, tak to primář vůbec nemohl trefit, nic neteklo. Pak jsem cítila, že se malej uvnitř posunul a najednou něco trochu vyteklo.
Takže můj dojem je ten, že mi to prasklo ve výtahu, ale vytekla jen trocha, co měl jakoby nad hlavou. A zbytek, co byl kolem tělíčka, tak dotekl až potom. ![]()
Tak přeju, ať malej pěkně pije a můžete brzo domů. I když…musím říct, že v té porodnici je to vlastně taková dovolená před tím, co přijde doma ![]()
@Miška TP ahoj, joji tatinek byl u porodu
Byl skvelej hrozne mi pomahal, kdyz o tom sni nevedel.Po porodu sme si delali srandu z toho, ze ne aby me to chytlo v noci, ze nikam nepojede
a prijde jen na navstevu a uz se stane tatinkem, ze stim teda nepocital
![]()
@tery16 pirodni asistenka mi rikala, ze to bude nejspis voda tak nevim
uprimne je to uz jedno ![]()
Malej ma ted fototerapii ma zloutenku tak musel zustat jeste v inkubatoru a ja mliko musim jen odstrikavat zatim.Je z ty zloutenky unaveny a je to pro nej narocny to tahani. Dneska se uvidi jestli terapie stacila pres moc nebo tam bude dyl. Rdasi bych byla, kdyby ji uz nemel ![]()
@miminko Matěj Tak super, že tam táta byl a užil si to ![]()
No nevim, nevim, žloutenka jen tak za jeden den nezmizí, spíš počítej, že tam ještě bude, my byli 3dny ještě dýl v nemocnici kvůli ní
.Jen si to v nemocnici užívej, ono pak přesně doma je to horší…
@miminko Matěj Oba moji kluci měli žloutenku, ale stačilo je dávat k oknu. Výhoda bylo, že jeden je v červenci a druhej v srpnu, takže sluníčka bylo dost. Pouštěli nás normálně 4. den. Ale kamarádky kluk ji měl silnější, sice je taky pustili normálně, ale dětská jí říkala, že se to může z těla vyplavovat až celý šestinedělí. A malej byl fakt spavější a unavenejší, než ten náš.
Já vím, že je to náročný a dlouhý, být tam bez miminka. Ale fakt se to snaž maximálně užít, vyspat se a odpočinout. Doma to pak je šrumec. Ono teda záleží na dítěti - první syn byl uplakanej, nespal dobře, takže doma to byl očistec. Druhej syn byl zlatíčko - najíst a 2-3h spát. Jsem se divila, že ty děti fakt i spí, jak to píšou v chytrých knihách
Ale tím, že jsme měli už staršího, tak ten klid doma stejně nebyl, protože jsem se zas věnovala tomu staršímu.
Já jsem porodnici ocenila jako maximální komfort v podobě uvařenýho jídla, maximálního odpočinku a vypranýho prádla ![]()
@tery16 byl pod lampou uz od vecera a kdyby to bylo stejny tak nas nepresnuli na rouming.Uz sme na pokoju jde sme spolu s malym
vim, ze doma to bude mit grady
ale uz se i na to tesim ![]()
@miminko Matěj Jé, ty už ho máš u sebe. Já myslela, že ještě bude muset být v inkubátoru. Ale vlastně už není proč, že? Tak to je paráda.
![]()
@tery16 uz neni proc.Vahu ma peknou
Tak uz sme konecne spolu
a uz i dokonce nabira na vaze
zhubnul na 2 080g a dneka uz ma 2 166g
ted jen ho zacit plne kojit ![]()
@miminko Matěj No super, to je krásná zpráva
, jen si spolu užívejte, malý to potřebuje…
Tak už má o 36g víc, než porodní váhu, super
, teď už to bude jen a jen lepší, je to kluk bojovný
![]()
@Miška TP to nevim jestli pujdem brzo domu. Porad spi ani na krmeni ho nemuzu vzbudit
Jinak pekne porad pribyra
Uz nekrmime 8× denne, ale uz 7× denne ![]()
@miminko Matěj Vydrž, to je tou žloutenkou noo, můj malý taky pořád spal, u prsa…nechtěl taky jíst, nešlo ho vzbudit, až sem se musela smát
…
Jsou to zlatíčka, bude dobře ![]()
Ahojky
tak jak pokračujete??? ![]()
A co ty s prckem @miminko Matěj???
vše ok??? ![]()
@Miška TP ahoj, my uz sme konecne doma
Plne kojim a malej je v poradku a spokojeny
Uz vazi 2 280g a meri 47cm
Musime teda cvicit Vojtovu metodu a to se mu nelibi, ale komu by se to libilo… Co ty? Jak se mate holky?
@miminko Matěj Ahoj, tak to je krásná zpráva
, užívej sluníčka ![]()
Proč Vojtovku???
No já mám po echo kardiu a vše v pořádku
, jen se netěším na to léto s tim pupkem teda
![]()