Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zuzi díky, mám z toho trošku strach, aby za ty dva měsíce nenatáh bačkory… no snad ne… ![]()
Ivušáček píše:Ivusacku, ono to delaji asi ty hormony, to se asi moc neovlivni…,ale raduj se z toho,ze cekas zdrave miminko a ze vsechno je v poradku a moc tech slzicek nepoustej,kdyz to pujde, kvuli Kristynce nebo Zuzance…
Daaji to je super, to vypadá hodně nadějně…beruško, moooc Ti to přeju…Holky já mám snad už druhý den mizernou náladu, takovou ubulenou, pořád jsem smutná…a nemám na nic chuť…Včera jsem bulila do polštáře, že nepřišli sousedi na návštěvu… nestíhají a dneska odjíždějí do Francie na dva měsíce…
ty jo, holky, no kdyz tam budou dalnice, tak si tady udelame poradny mejdan
No,at to nezakriknu…
Zuzis, MS mela prijit tak kolem patku-soboty
Daaji, já moc nebrečím, to jen tyhle dva dny mi bylo smutno, možná kvůli těm sousedům…
Začaly jsme se s nimi kamarádit teprve od Silvestra a i tak mi docela přirostly k srdci… Sice v dubnu jely zase po republice, jsou to cirkusáci, ale párkrát jsme je navštívili a byly moc fajn…teď tu byly 3 dny a dneska odjeli do té Francie… a tak mi to je trošku líto, že jsem si moc nestihla pokecat…přijedou na Vánoce, prý asi 24. prosince, takže možná zase společně oslavíme Silvestra…Starý nejsou tak fajn, ale mladý mají 4 letou holku a půlročního kluka…Holčina je hyperaktivní… tolik energie jsem v člověku nikdy neviděla, a hošíček je tak roztomilý…No pak až přijedou z Francie, tak tu budou zase tak 3 měsíce… tak pak pokecáme, alespoň do března, než mi pak veškerý čas vezme beruška… ![]()
brkatka píše:Brkatka, uz mam testik s citl. 10 jenom jeden (tady se prodava jen po 1 ks v baleni)a ta carecka je fakt strasne slaboulinka, takovy slaby duch, takze mam strach testit hned zitra…
Ten test zkus zítra ráno z první ranní a budou tam. Určitě.
Aktualizace tabulky: 27.10.2010
Tehulky:
Jméno:.............Termín porodu
Ivušáček..............14.3.2011
Jessie..................29.3.2011
Sema..................30.3.2011
Kaťulilinka..............7.4.2011
Pupíček25…..........9.4.2011
Asim....................16.4.2011
Mamule.................19.4.2011
Xlin........................3.5.2011
Zuzi........................6.5.2011
Essexi.....................22.5.2011
Brkatka.....................11.6.2011
Andilek.....................???
Snažilky:
Jméno:.........Současný stav cyklu / Délka cyklu.....počet snaženi
soník 25.....................................19 / 28 ...................6
daninka.....................................? / 27 ...................3
Daajik........................................32 / ?...................8
prdulka......................................? / 30....................4
Renco, Tebe jsem na Tve prani smazala, pokud se teda neco nezmenilo??
holky ted jsem tady procitala diskuze a je to des.. co muzes a nemuzes a co se vubec deje s nekterejma miminkama… ja vim,ze by se nemely syry a pastiky a ryby, kure, ovoce … a ja nevim co vsechno, ale kdyz ja treba takovej hermelin miluju… dala jsem si ho jen malinko,ale proste dala… ted si zrovna ujizdim na salamech a ruznejch fuj nezdravejch jidlech… a treba takovy jahody ted zboznuju… a ty se taky nemaji… rano snidam krupicovou kasi se skorici a cukrem… a skorice se taky nesmi… prej ani majoranka a bazalka… tak fakt nevim,cim bych mela varit a co jist… je mi z toho trosku smutno… protoze me ted chutna vsechno, co asi nemuzu
Ivus ty jsi pri prvnim tehu taky nic takoveho nejedla??
tak jsem ukazala manzovi testik a rikal,ze pri dobre vuli by se tam mohlo neco videt a to se dival pod svetlem…,takze ja nevim…ja bych si tak strasne prala, aby ty 2 carky tam byly fakt zretelny, ahjoooooooooo ![]()
Zuzii, to je hrozny s tim jidlem, to aby si snad tehulka cetla i snad kazde slozeni vseho,co kupuje,aby to nahodou neobsahovalo to,co se nemuze…driv o tomhletom urcite nevedely a jedly zensky vsechno, i kdyz je pravda, ze nebylo spoustu veci,co je ted…
Daajik píše:
tak jsem ukazala manzovi testik a rikal,ze pri dobre vuli by se tam mohlo neco videt a to se dival pod svetlem…,takze ja nevim…ja bych si tak strasne prala, aby ty 2 carky tam byly fakt zretelny, ahjooooooooooZuzii, to je hrozny s tim jidlem, to aby si snad tehulka cetla i snad kazde slozeni vseho,co kupuje,aby to nahodou neobsahovalo to,co se nemuze…driv o tomhletom urcite nevedely a jedly zensky vsechno, i kdyz je pravda, ze nebylo spoustu veci,co je ted…
Ahoj holky, tak zítra jedu do těch Budějic tak se tady objevím asi až v neděli
tak moc nepiště ať si to stihnu dočíst ![]()
Daajiku: držím palečky a přeju ti ty nádherné //
XZuzi: já nevím, já tak nějak taky jedla všechno, přijde mi že teď se to nějak moc řeší co se může a nemůže. Třeba chápu syrové maso. Ale jinak si myslím že když na to má maminka chuť a nesní toho na kila denně tak si může dopřát všechno. O majoránce a bazalce slyším prvně. Když jsem čekala Adélku tak jsem újížděla na česnečce a čočkové polívce, měla jsem ji i několikrát týdně i s majoránkou a nic, žádný problém. ![]()
Essexi píše:
Ahoj holky, tak zítra jedu do těch Budějic tak se tady objevím asi až v nedělitak moc nepiště ať si to stihnu dočíst
![]()
Daajiku: držím palečky a přeju ti ty nádherné //
XZuzi: já nevím, já tak nějak taky jedla všechno, přijde mi že teď se to nějak moc řeší co se může a nemůže. Třeba chápu syrové maso. Ale jinak si myslím že když na to má maminka chuť a nesní toho na kila denně tak si může dopřát všechno. O majoránce a bazalce slyším prvně. Když jsem čekala Adélku tak jsem újížděla na česnečce a čočkové polívce, měla jsem ji i několikrát týdně i s majoránkou a nic, žádný problém.
XZuzi: taky si tak říkám,někdy mě i napadne že lepší je nečíst a být v klidu, je tolik maminek co nečtou, neví, nezajímají se a mají krásná zdravá miminka tak si tak někdy říkám že jsou ty maminky víc v pohodě v té sladké nevědomosti ![]()
xzuzi píše:
holky ted jsem tady procitala diskuze a je to des.. co muzes a nemuzes a co se vubec deje s nekterejma miminkama… ja vim,ze by se nemely syry a pastiky a ryby, kure, ovoce … a ja nevim co vsechno, ale kdyz ja treba takovej hermelin miluju… dala jsem si ho jen malinko,ale proste dala… ted si zrovna ujizdim na salamech a ruznejch fuj nezdravejch jidlech… a treba takovy jahody ted zboznuju… a ty se taky nemaji… rano snidam krupicovou kasi se skorici a cukrem… a skorice se taky nesmi… prej ani majoranka a bazalka… tak fakt nevim,cim bych mela varit a co jist… je mi z toho trosku smutno… protoze me ted chutna vsechno, co asi nemuzuIvus ty jsi pri prvnim tehu taky nic takoveho nejedla??
Tak já jsem při Honzíkovi nejedla jen ty plísňové sýry,pač ty nemusim ani normálně,ale takovéhle omezování,to mi přijde už trochu vyhrocený,prostě na co mám chut,to si dám ![]()
Daajiku,moc moc moc ti držím pěsti,aby na testíku brzy byly krásné dálnice ![]()
Jinak já mám zatím jen termín dle net.kalkulačky a to 26.6.2011,vše ofic. mi řekne 9.11. ,ale myslím,že se ten termín moc lišit nebude.. ![]()
Dobré sváteční ránko berušky…
Zuzi, já to moc neřeším, neřešila jsem to ani v prvním těhu… lepší se s tím snad ani nezabývat…U Karolínky jsem nevěděla, že se nic z toho nesmí… a jedla jsem to normálka…a Karolínka je OK… Je to spíše kvůli jako nemocem, které můžeš mít, jako salmonela, a jiné, které můžou být ze špatně připravených věcí…To bys nesměla jíst vůbec nic…
Daajičku neboj, zítra ráno to už třeba bude silnější…Pokud mrcha nepříjde, pořád je naděje…
![]()