Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ok, tak my s manžou teda ve 12. až 17. dni zvýšíme frekvenci páření
![]()
Ale zadařit se může kdykoliv, navíc ty mršky přežijí v ženském těle tak ty dva dny určitš:-)
Už se láduju vitamínama pro těhotné a uvažuju, že manželovi taky něco naordinuju
Nejdřív jsem se na mimčo těšila jen já a mlela o tom doma tak dlouho, až se manžel začal těšit ještě víc než já. Ideální stav o kterém jsem si ještě před pár měsíci mohla nechat jen zdát ![]()
Moc držím palce všem! Zatím ![]()
U nás to bylo před rokem tak, že já o tom pořád mlela dokola a přítel nic, pak držel v porodnici kamarádovu holčičku a začal chtít taky, tak jsme se do toho loni na jaře pustili a moc chceme oba:-)
Ahoj holky,
ja bych se k vam taky pripojila, jestli muzu ![]()
HA jsem vy:,–(ila a od listopadu to nechavame volne proplouvat kolem nas. Resp. jeste jsme se poradne nerozhodli, jestli jo nebo ne
oba bychom chteli, ale nevime jestli to zvladneme a jaky to bude. Ale to jsou takovy malicherny problemy ![]()
Zatim to nijak nehrotime a vlastne si davame i pozor. Mozna kdybych otehotnela, tak by to za nas vyresilo to dilema
Bylo by to nase prvni mimi, tak proto to rozmysleni se.
Kolik vam je let? jen abych mela poneti, jak jsme tu stary
a odkud jste?
babetka
Ahoj babetko,
je tu trochu mrtvo, ale třeba se to ještě rozjede ![]()
Taky by mě docela zajímalo, kolik let je přítomným snažilkám. Ve svých 28 letech si připadám už děsně stará ![]()
Ahojky,
no tak me je 24, sest let jsme s manzelem z toho 5 mesicu svoji.
Antikoncepci neberu uz 5 let, po trech letech brani jsem z ni mela deprese a do dneska mam z ni rozhozenou hladinu serotoninu ![]()
Jinak manza me na dote ukecaval uz asi tri roky (je mu ted necelych 32) a kdyz jsem rekla ze jo (mam ne zrovna dobreho zamestnavatele, zakonik prace mu moc nerika a ferove jednani se zamestnanci taky moc ne…a to delam pro zahranicni firmu) tak z toho byl vyplaseny…ale ted se desne tesi a chtel by aby uz to bylo.
Jinak uz jste uvazovali jak na to bude reagovat vas zamestnavatel? Me pri nastupu rekl, ze ty tri roky po nastupu bych nemela otehotnet a ze je u nich bezne ze jsou zenske na materske rok…takze bych vic jak dva nemela byt. Ted jsem dlouhodobe na nemocenske a od zacatku me presvedcoval at delam na cernoz domu…hruza…jako kdybych byla na nemocenske proto ze se chcu doma flakat a ne proto ze mi neco vazneho je! vrrr
jo holky nevite jak se dolu vkladaj ty „odpoctove zebricky“ a kde presne? nejak mi to furt nefunguje.. ![]()
Ahoj holky,
taky bych se ráda přidala, sice chceme začít na mimču pracovat až tak v červnu ale ráda si pokecám s někým kdo řeší stejnou situaci.
Navíc jsem se před 2 roka přistěhovala do jiného města, kde sice pár kámošek mám, ale žádná z nich zrovna teď o mimču nepřemýšlí takže to nemám moc s kým probírat.
S manželem o mimču už delší domu mluvíme a oba ho chceme, jen jsme čekali až budu alespoň 1,5 roku v práci po škole a abych měla nějakou praxi.
Jinak Babetko mě je 26 jsem z Pardubic. Co ty a co ostatní?
Možná na začátek by mě zajímalo kdy jste vy:,–(ily HA mě doktor říkal že můžu klidně vy:,–(it a hned na to hupsnout tak jen jaké máte zkušenosti vy. ![]()
Ahoj:-)
Tak mně je 20, snažíme se od loňského jara, jednou jsem po 5 měsících měla biochemické těhotenství (embryo odešlo s opožděnou ms) a v prosinci jsem měla zamlklé těhotenství (miminko se v 9.týdnu těhu přestalo vyvíjet a ve 12. týdnu nám přestalo tlouct srdíčko).
Tak teď se začínáme snažit od začátku a doufám, že to klapne:-)
Ahojky Panuško,
s tou HA, z toho co jsem tak pozorovala holky co se o tom bavili, tak s tim ditetem po HA neni problem jen vetsinou nevi jak maj ovulaci a kdy se objevi MS takze bych rekla klidne na to hupsnete hned…bude to takovy vystrel do neznama ale klidne to muze vyjit ![]()
Jinak já vysahila HA před rokem a půl, takže jsem dala tělu čas se vzpamatovat, cyklus mi poté najel pravidlený.
A znám dvě holčiny, co vy:,–(ily HA a hned druhý cyklus bez problémů otěhotněly.
Ahoj,
tak taky něco o mně: je mi 27, vdaná jsem sedm let a mám tříletého syna. O druhé miminko se snažíme od června.
Panuško , já si taky myslím, že se na to můžete vrhnout hned. Někteří doktoři říkají tři měsíce po vysazení HA, někteří hned…tak si vyber
.
Babetko , nechat tomu volný průběh je stejně nejlepší, čím víc to člověk prožívá a myslí na to, tím hůř to těhotnění potom jde ![]()
jamap , zkus se podívat sem: https://www.emimino.cz/modules.php?… - tam je popsáno, jak se metříky vkládají.
jamap: s tím zaměstnavatelem by mě to taky zajímalo. Hlavně to, jestli mám nějakou povinnosti ze zákona hlásit zaměstnavateli, že jsem těhotná. Co je komu do toho, že jo ![]()