Snažilky o první 30 +

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3961
29.5.17 15:24

@Izie Ja ti nevim s tim cisarem… Mela jsem prisernej porod, ale jak mas ten prirozenej za sebou, uz se to jen lepsi. Potkavala jsem v porodce holky po cisari a byl to masakr, nektery ani nemely silu si to miminko uzivat, jednu omdlivajici jsem zachranovala ve sprse, mely problemy s laktaci…I po tom co jsem zazila bych do cisare dobrovolne nesla, zkusim kdyztak prirozenej s epiduralem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
29.5.17 15:43

@Bjetuš Ono asi jak kdo s tím císařem…Já třeba druhý den kroužila po císaři po chodbě, abych se rozhýbala a bolest rozchodila, a přišla jsem si v lepší kondici než většina mamin po normálním porodu. Laktace se mi rozjela 3. den a taky bez problémů. A na porod mám fakt jen krásné vzpomínky. Ale jak říkám, každý to tak mít nemusí, ale to je stejné i s normálmím porodem, někdo z něj má krásný zážitek, někdo trauma do konce života. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
29.5.17 16:00

@Bjetuš jj 29 to jsem já :mrgreen: taky jsem ji říkala ze dneska je taky 29. No nevím jestli to dám do konce června. Začínám to fakt blbe snášet. Jsem říkala doma ze bych nemohla být obézní. Nechápu ze to některým nevadi. Sotva se hejbu. Nejhorší je ohýbání, např do myčky nebo na zahradě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
30.5.17 10:37

To je teda téma, císař ano nebo ne. Ono má oboje svoje výhody a nevýhody. U mě prostě převládá strach, že by se něco mohlo šíleně pokazit - miminko zaklíněný v porodních cestách, padající ozvy, přiškrcený na pupeční šňůře. Takže císař beru pro mimčo jako nejlepší, téměř bez rizika. Maminka je na tom hůř. Ale zase na druhou stranu, spousta ženských je po porodu děsně potrhaných, šitých…No a jestli si můžu vybrat co mi mají šít, tak radši ať břicho :lol: Navíc když to není akutní císař a provádí ho dobrý doktor, tak rána nemusí ani tak velká. Jasně bolí to, ale určo se to dá přežít…Ale fakt píšu jen vlastní názor a naprosto chápu, že ne každý s tím musí souhlasit.
A z laktace strach nemám, mlezivo se mi spustilo už někdy okolo 4. měsíce a je ho čím dál tím víc :mrgreen:
No nic, dneska se poptám a dám vám vědět, co na to doktor :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
30.5.17 11:15

@Izie je pravda že nemůžu soudit, když jsme měli akutní císař a nevím jaké to je rodit normálně! Ale je to jak pises.Raci at ho vytáhnou sekci než komplikace.Pro miminko je to lepší. A břicho se zahoji. ;) tak dej vědět jak si dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
770
30.5.17 12:45

Ahojky holky, tak napred moc gratuluji novym maminkam :-) a tem, ktere nasly ty vytouzene dve carky preji at vse probiha v poradku :-)

Jinak u nas konecne padlo rozhodnuti, transfer toho naseho posledniho mrazacka bude v tom cervenci :dance: tak doufam, ze je to ten spravny bojovnicek a chytne se a uz nepusti, manza si bude muset trosku vic maknout, i on sam rikal, ze pri jeho stesti se mrnousek urcite chytne a on bude muset vsechno udelat sam :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4085
30.5.17 14:36

@Izie no ja mam za sebou akutni sekci po 3 dnech vyvolavaneho porodu. Z toho posledni den 7hod bolesti a kontrakci po 2 min nez mi dali Epi a stejne jsem skoncila na CS. Nemuzu rict ze znam oboji ale uzila jsem si svoje. Maminka na JIP vedle mne ani druhy den nedokazala vstat z postele se umyt. Ja uz jezdila v kresle po chodbe za Denisem a treti den uz se starala. Je to hodne individialni ale boli to. Prvni dva/tri dny ta jizva boli, zada boli, nevis jak se lehnout/sednout/jist. Mimco ukazi 2-3× denne na 5 min. Hele uvidis ale pokud je malej hlavou dolu sla bych do normalniho. Oni isou na sale pripadne pripraveni v mziku, to se zase neboj :hug: Dej vedet co doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
30.5.17 14:44

@WmarliesW 2 - 3× denně na 5 minut? Kde jsi rodila? Mně ho v den sekce nosili co 2 hodiny a vždy alespoň na 30 minut. A druhý den ráno, co jsem se postavila na nohy, už mi ho nechali na pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4085
30.5.17 14:51

@Hakrajta v Praze na Bulovce. V den sekce mi ho ukazali jen na porodnim sale a tot vse. Ale rodila jsem v pet vecer :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
30.5.17 14:55

@WmarliesW Aha, já ráno v 8h, ale nosili mi ji i v noci. Na porodním sále mi ji dali na prsa a po zašití nás s ní nechali 2h, taky byla celou dobu u mě. Takže pro nás téměř jako normální porod. Možná tě chtěli nechat odpočinout, když jsi to měla předtím takový masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
31.5.17 09:30

Holky tak hlasim, ze doktor s tim nema zadny problem. Vysvetlil mi rizika cisare i prirozenyho porodu, asi je vic zastancem normalniho porodu, ale chape moje obavy. Zatim to tedy vypada, ze Simonek pujde ven na ukoncenych 39. tydnu, tedy 21.6. Tak snad tam kluk usata jeste 3 tydny vydrzi, nalez uz jsem vcera mela CS 7 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
31.5.17 09:34

@WmarliesW @Hakrajta ja tedy nevim, jak je to prvni den, ale ted jsem byla na exkurzi v porodnici a byla tam znama po sekci a mela mimco i partnera uz za par hodin u sebe. V noci nevim. No a druhy den uz sla na normalni pokoj i s miminkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
31.5.17 21:34

@Izie Já měla muže i mimčo u sebe hned po zašití a po 2h jsem byla odvezena na můj pokoj. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
31.5.17 22:01

@Hakrajta bylo mi řečeno, že první noc je ta maminka na pokoji hned vedle sesterny, že se musí kontrolovat. Ale hned další den už jde na svůj pokoj. Alespoň takhle je to u nás v porodnici. Jsem ráda, že si alespoň někdo nemyslí, že císař je úplný zlo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2833
1.6.17 14:01

@Izie Určitě vydrží, CS 7 jsem měla už měsíc před termínem a malý šel nakonec až 10 dnů po termínu a ještě vyvolávaně. ;)

Jinak screening mi dopadl ještě lépe než před dvěma roky u Sigouška. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital