Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Leni112 Na me treba spatne působil kontryhel. Taky mi cyklus spis rozhodil. S gynexem jsem spokojena hned od prvniho dne.
No uvidime. Ja kravka si opravdu myslela, ze tam pujdu daleko driv uz s // na tt, a ne na prevenci. ![]()
@NeKa To i jam
Tento cyklus budu verit, ze vsechny prani se na Vanoce vyplni a ze to opravdu klapne. Protoze ja a Vanoce..
Jestli ne, zacnu na tom bejt hodne spatne.. ![]()
@Leni112 Dobre rano
Vubec se mi nechce ven z vyhraty postele. A uz vubec do prace
Vcera bylo takovy spaci pocasi, tak snad bude dnes lip a nebudeme usinat za pochodu. ![]()
Dnes musim skocit do zeleny lekarny pro ten Gynex, doufam, ze ho tam pani bude mit. Minule prave nemela, tak jsem objednavala z netu.
@NeKa Dobre rano.
To mi povidej, tady leje od sameho rana a hned v posteli jsem si rikala neeeee.
Jen cestou na bus jsem byla zlita.
Vcera jsme my teda cely den opravdu prolezeli, po trech dnech volna to bude zas tezky.
Jesteze mam kratky tyden, nebot mam v patek dovolenou, takze ted jen 3 dny v praci. ![]()
Ja teda objednavam pres net vsechno, protoze tady nic nemaj.
I kdyz je fakt, ze je tady nejaka Sedmikraska ci co, tak by tam mohli mit ledascos, ale zatim jsem tam nebyla. Uvidime co mi da/neda pristi stredu dr a treba se tam taky zajdu poradit.. ![]()
@Leni112 Tady uz taky leje
A Gynex mam a za 439,– to nejlevnejsi na netu s postovnym me vysel minule vic.
Tak jsem rada.
Spala bych hned… ale ani zitra si nepospim
pac hned rano jdu na barvu ke kadernici a pak uklizet na diskoteku, pac jsem na to v nedeli hodila bobek. ![]()
@NeKa To jsou stejne penize…za to, co ma v tele fungovat normalne. ![]()
To ti zavidim…ja bych sla na vlasy hned, ale za prve je ma kadernice stale na matersky…
a opravdu stale drzim, ze nebarvim…ale je to hrozny! ![]()
@Leni112 Ja se tesim, ale i bojim. Takovou jsem jeste nemela, dela mi vetsinou jen melir. Jinak na vlasy jim ted Biosil a prestaly se mi lamat, takze super.
@NeKa A co mas v planu? Biosil jsem si taky koupila, ale nezacala jsem ho brat, protoze si myslim, ze jsem vycetla, ze se nema brat v tehotenstvi, tak jsem ho nechala byt ac stale po pul roce kde nic tu nic. ![]()
Ja bych potrebovala pripravek, diky kteremu se okamzite vrati puvodni barva. Vypadam jako kdyz je mam mastny ac nejsou..ceka me kriticke vlasove obdobi. ![]()
@Leni112 Tehotna nejsem, muzu to jist na kila.
Bude blond, ale takova barva v barve. Ne jednolita. Tak jsem zvědavá. ![]()
BIOSIL V TĚHOTENSTVÍ
ZASLAT DOTAZ28. 7. 2010otázkaDobrý večer paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jestli můžu v době těhotenství brát Biosil. V příbalovém letáku o tom není zmínka. Mám celkově problémy s padáním vlasů a tento přípravek mi docela pomáhá, tak bych se ho nerada vzdávala (samozařejmě, že pro mimčo ho klidně oželím
) Ještě by mě zajímal váš názor, užívat preventivně během prvního trimestru Ascorutin. Při prvním těhotenství jsem kolem 7.- 9. tt špinila a byla jsem z toho dost znepokojená, nerada bych aby se to opakovalo. Moc děkuji za vaši odpověď. Katka
Odpověď
Biosil užívat můžete, ačkoliv stimulaci k růstu vlasů během těhotenství lze očekávat spíše vlivem hormonů (po porodu naopak dochází k jejich zvýšenému vypadávání). Preventivním užíváním Ascorutinu nezabráníte možnému špinění či krvácení, tj. nevidím přínos.
@NeKa To jsem taky zvedava!!
Fakt ti to zavidim, mam to rada, po muzi vyzaduji alespon cesani. ![]()
Tak parada, musim ho doma najit a uvidime co udela. ![]()
@Leni112 To ja zase nesnasim, kdyz na me nekdo saha
jako od muže mi to neva, tam to obcas vyzaduju, ale kadernice, kosmetika nedej boze masaz…mi zadny uspokojeni neprinasi ![]()
@NeKa Takze welness pobyt by byl zlo.
To ja to muzu, vlasy a masaze, no chodila bych denne. ![]()
@Leni112 Jako asi bych to prezila. Prece jen nejsi cely den na masazi…
Ale nevyhledavam to. ![]()
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, tak ani nevím jak to s váma vypadá
Jinak abych uvedla aspon sebe, tak od 6. září jsem to nedostala (připomínám že v červenci jsem přestala brát HA, dvakrát se MS dostavila pak už ne) tak jsem to nechala až do 3. listopadu být. Toho 3. jsem šla k pani doktorce a říkala jí to (nejenže jsme se dobře pobavily, protože jsem to asi vyložila tak, že du s tím, že jsem těhotná) ale když mě pochopila, že jdu s nedostavenou menstruací, tak mi řekla, že se čeká alespoň 4 měsíce, což u mě je do prosince a že mám i špinění brát za MS. To se taky stalo, ve čtvrtek jsem začla špinit. A skončilo to dřív než to začlo, špinila jsem dopoledne a odpo už zase nic a od tý doby mě bolí pobřišek jako kdyby se to každou chvíli mělo spustit, ale nic.. ![]()