Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zensky
, tak jsem si tak vsimla, ze nektere tady objevily dve //, moc Vam gratuluji. A Vam holky, co stale cekate, drzim moc a moc pesticky, at se taky brzo dve // objevi:)
@Verukas píše:
Ahoj holky, nevíte jestli kontryhel posune ovulaci, že ji mám dřív?
. Minulý měsíc jsem ji při cyklu 31 dní měla 17 den pozitivní ovu test a teď jsem měla cyklus 33 dní a už od 12 dne mám ovu hlen a bolí mě břicho jako při MS
@kachnimama
já nečetla diskuzi od začátku, proč musíš na laparku?
@Maty80 porad me boli podbrisek. V ovu a pred ms a po tuleni je to horsi, ale boli to i mimo. A mudra (svagrova) uz nevi co s tim. Vyloucila zanet, prelecila me atb, pac byla hodne citliva deloha i oba vajecniky.
Tak rikala srusty po predchozi laparce, jeden vajecnik mam blbe ulozeny a je tam moznost endometriozy. Ale tu bohuzel potvrdi az laparka.
Rikala, ze ns chron. bolesti je nejlepe otehotnet.
No a kdyz uz bych byla pod narkozou, tak by rovnou udelala pruchodnost vejcovodu.
Duvodu mam vic, ale nechce se mi…
@KatkaJL my jsme to už začali řešit po 5 měsícich, abychom vyloučili problem, popripade zacali resit problem. Měla jsem dobrou doktorku, která nechtěla ztrácet čas a my upřímně taky. Když člověk ví na čem je, tak se lépe postupuje. Byt tebou, tak klidně tim zakladnim už bych začala. A manžel není saud, jenom se často stěhujeme za jeho práci.
@Katy928 dam tomu tento cyklus, budu testovat ovu, jestli se mi potvrdi, moje domnenka kdy ji mam a kdyz to bude ok a stejne se nezadari, tak v dubnu asi pujdu. Jen se bojim aby nam neco neobjevili a zatim ten strach je silnejsi nez ja. Jeste ted resim praci, takze to necham na klidecek. A co dela manzel? To poznas asi hodne mist. A az bude rodinka, tak zustanete na jednom miste? Nebo jste se o tom nebavili? Nechapej spatne ten dotaz, jen jsem zvedava… ![]()
@Maty80 tak to je mazec, nj maji to asi rychlejsi
my zensky jsme proste komplikovany… ![]()
@kachnimama píše:
@Maty80 porad me boli podbrisek. V ovu a pred ms a po tuleni je to horsi, ale boli to i mimo. A mudra (svagrova) uz nevi co s tim. Vyloucila zanet, prelecila me atb, pac byla hodne citliva deloha i oba vajecniky.
Tak rikala srusty po predchozi laparce, jeden vajecnik mam blbe ulozeny a je tam moznost endometriozy. Ale tu bohuzel potvrdi az laparka.
Rikala, ze ns chron. bolesti je nejlepe otehotnet.
No a kdyz uz bych byla pod narkozou, tak by rovnou udelala pruchodnost vejcovodu.
Duvodu mam vic, ale nechce se mi…
to věřím, že se ti nechce
, ale pokud jsi na laparce byla, tak už víš co tě čeká a je dost možné, že ti pomůže, dvě kamarádky hned po laparce otěhotněly ![]()
Já byla taky 2× poprvé vše úplně v pořádku, podruhé endometrioza na vaječnících,
no jak mi to doktor řekl, tak jsem byla na nervy i jsem to obrečela, ptž mi řekl, že neotěhotním a musím podstoupit hormonální léčbu na 6 měsíců ![]()
Moje lékařka zase tvrdila, že to není tak hrozné a v CAR, že jedině IVF, no a pak si
vyber, každý říká něco jiného
![]()
Takže si umíš představit jak vypadá moje břicho, dvě laparky, jeden slepák a aby toho nebylo málo tak velké finále porod císařem
plavky v celku to ale jistí ![]()
@KatkaJL píše:
@Maty80 tak to je mazec, nj maji to asi rychlejsimy zensky jsme proste komplikovany…
nj no
už na to přišli i naši lékaři, takže pokud se dělají testy, tak jako prvního naženou chlapa, a až pak si smlsnou na nás, a že dneska existují vyšetření ![]()
Já byla akorát teď na preventivce a když jsem řekla, že teda začínáme pracovat na miminku, tak mě hned nahnal na utz a tento týden jdu ještě jednou, aby zkontroloval oon je ovulaci, ikdyž nevím jak, ptž je to podle výpočtů brzo, no kecat mu do toho nebudu, on je doktor ![]()
@Maty80 pane jo, to mas za sebou hodne - ted myslim ty laparky atd. Proto se asi rika, ze zensky jsou silny, co kolikrat podstoupime kvuli mimcu a tak. Ale chlapy (ty spravny) nas pri tom vsem drzi nad vodou. At uz je jedno pohlavi nastvany na druhy proste jeden bez druheho by to neslo… ![]()
A kolik ze Ti je? Nemuzu to tady vycist. ![]()
Dneska se mi po dlouhe dobe zdalo ze jsem tehu a mam holcicku ( i kdyz bych prvniho chtela chlapecka, vzdy se mi zda o holce) ja byla taaaakkk stastna
uz aby to bylo ![]()
Ahojte holčiny, tak já stále vyhlížím MS. Dneska už mě začaly bolet prsa, takže to vypadá, že se červená dostaví. Ale ještě to nevzdávám
Uvidíme, pokud to nedostanu do konce týdne, tak bych zkusila testovat. Ale vydržet a netestovat se je fakt ubíjející
A co vy?
@Maty80 nevim,kolikaty DC si te mudr. pozval, vetsinou se to dela cca 11-12.den a jeho zajima vyska delozni sliznice a na vajecnicich velikost folikulu. Po ovu uz tam nic neuvidi, proto radsi driv nez pozdeji.
Ja jsem mela min. mesic 11 mm delozni sliznici, coz je super a folikli 19 mm, a praska pri 21-22 mm a roste 2 mm za den. Ale stejne se nam to nepovedlo. TT naprosto neg.
@KatkaJL a ty bereš nějaké vitamíny.? Když už nas company kde manžel pracuje chce transferovát, tak je to vždy země jenom středního východu. My máme stanovené cile a víme kde se jednou chceme usadit, ale to bude možné až tak za pár let.
@Katy928 jj beru femibion 1 a cpu se zeleninou a ovocem vic nez driv, ted si dost hlidam stravu, co jsem zhubla, chci pekne pribrat, aby mimi melo hezky pelisek, takze i bilkoviny, cukry, tuky ( no ty hlavne aby byly zdrave.. ) jakpakto ze az za par let? Musí být hezky poznavat jine zeme a kultury. a kde se ti zatim nejvic libilo? ![]()
Ahoj holciny.
Tady je nejak mrtvo. Ja hlasim 1.DC,tak zase od zacatku.