Společné peníze před svatbou/dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3990
3.9.19 08:46
@Anonymní píše:
Jo nejak to vymyslime. On je dodela tvarnej :D jen me zajimalo jak to maj ostatni. Kdyby jsme mi tu rekli ze to mate rozdeleny a svatbe, detech, to mate spolecny, coz mi prijde logick jak sem psala, ze namaterske to tezko utahnu a sama a neverim ze by me nechal s ditetem hladovet a nic na nej neprispival a nic mu nekoupim. Takovy neni, tomu neverim. Ale kdyz vidim, ze i pred timhle je normalni mit alespon cast penez spoelcnou, tak na nem zacnu “pracovat” :D

Tvaruj ho, dokud se nechá… Až v tom budete zajety dlouho, už si na to zvykne… A divila by ses kolik chlapů má pocit, že ženská z RD obstará děti, jídlo a ještě má přispět na nájem… Stačí pročíst diskuse…

Ale když se s ním dá mluvit, tak dobrý, nějak si to vychytat časem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
3.9.19 08:47
@Anonymní píše:
Me 3 roky malo prijde. Kazdy na to kouka jinak. Jak sem psala vyse, v dnesni dobe neni nenormalni se brat ci mit dite po roce vztahu. Ale ja na to proste koukam jinak.

Nemyslela jsem dítě po 3 letech vztahu, ale spíš to přísně rozdělování, to je prostě divné. My jsme měli první dítě po 6 letech vztahu. Opravdu si dej bacha, aby se ze systému co máte nestala rutina, těžko se z toho vystupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.9.19 08:49
@Anonymní píše:
No, ale vy taky pisete presne o “manzelovi” materske.. to ja neresim protoze bych si ho nevzala kdyby jsme jeli moje tvoje. A kdyby jsme meli dite tak je to prece jasne, ze z materske to proste utahnout nejde. To by se resilo po letech, ja zase nejsem blba abych s ditetem nemela pul mesice do vyplaty co jist, s takovym klukem bych si dite neudelala :) jak jsem rekla, jsme mlady, je nam obou pod 25. Bydlime spolu 2 roky. Me spis zajimalo, co bylo predtim, nez jste se vzali, nez meli dite. A nekteri mi uz odpovedeli takze sem rada.
Vim ze v dnesni dobe neni nenormalni se vzit ci mit dite po roce vztahu, me s nim prijdou 3 roky jeste hrozne malo na takove planovani :D ja si rikam ze dite treba kolem 30, a svatbu taky neresim, pro me je to i docela prezitek, jen papir.. :nevim:

Tak kdyz je pro tebe svatba jen prezitek, tak hlavne bacha at nedopadnes jak nektere tady, co pak resi, ze si jejich pritel odklani penize, ktere jsou jen jeho a zakladatelka ma co delat aby vysla. A muze s tim delat kulovy, protoze je to jen jeji pritel, takze ona na jeho penize nema zadny narok. Ale svatba pro ni do te doby byla prezitek..inu pozde bycha honit. Takovych diskuzi je tady jak hub po desti, tak si je nacti a dej si na to pozor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
3.9.19 08:49
@Anonymní píše:
Me 3 roky malo prijde. Kazdy na to kouka jinak. Jak sem psala vyse, v dnesni dobe neni nenormalni se brat ci mit dite po roce vztahu. Ale ja na to proste koukam jinak.

Však jo, my se brali po 12 letech :mrgreen: a syn se nám narodil k 13. výročí… Mladý ještě jste…

Já chtěla děti do třiceti, holt první se narodil ve 31 a druhý teď až mi bude skoro 33 a co…

Aspoň jsne se s manželem fakt poznali skrz na skrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 08:50

@Zabatko
Budu na tom pracovat, diky vsem za rady :)

• Citovat
  • Upravit
3990
3.9.19 08:51

@Ernais
To je zas o chlapovi… My spolu fakt dlouho chodili a svatbu jsem začala chtít, až když jsme se začali snažit k dítě… Chtěla jsem, abychom byli rodina a jmenovali se stejně.

Ale z hlediska fungování financí žádná změna před a po svatbě. Je to vždycky o lidech a charakteru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
3.9.19 08:52

Ano, též mi přijdete spíš jako spolubydlící. Každý si sám vaříte, zvlášť platíte vstup na výlety… Otázkou je, zda vám to vadí. Jestli ne, žijte si jak chcete, okolí do toho nic není. Ale mně by to vadilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Mali sme to velmi podobne s rozpocitavanim, v obchode som sa hanbila za tie dva kosiky s nakupom. Lebo sme stali pri sebe a rozpravali sme sa pri kase, dali si pusu sem tam a platili kazdy zvlast, niektore predavacky teda kukali.
Vyriesila som to presne tak, ako to planujes - tretim spolocnym uctom a je pokoj. Keby som ten ucet nezariadila, nevybavila dve karty, tak sme tak asi doteraz. Chlap bol s tym ok, len proste musis to ty zorganizovat.

• Citovat
  • Upravit
11923

Ne, neměli a mně to nepřijde dobrý způsob. Jakmile jsme se k sobě přestěhovali, měli jsme peníze společné a to já ještě dost dlouho studovala, 4 roky, sestěhovávali jsme se brzy. Takže tehdy přítel táhl všechno sám a ještě mi pomáhal táhnout školu. Když byl na vojně a neměl peníze, já mu zase posílala z brigád, protože rodiče řekli, že dostává od armády a musí mu to stačit, což neměla ani na vlaky domů. Takhle my fungujeme, od sestěhování máme společné, byla doba, kdy jsem měla víc já, kdy měl víc on, neřešíme. My jsme rodina, byli jsme už před svatbou. Vy jedete v tomhle modelu, nevěřím, že se mu bude líbit to měnit, až budete mít děti. Pak to přesně bude dává mi nějakou částku, s tou musím byjít, jinak ho musím prosit o další peníze. Takhle my nefungujeme. A jako zvlášť si nakupovat, zvlášť si platit výlety, když s někým žiju, to je úplná ichtylárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.9.19 08:54

Ať už to teď máte jakkoliv, hlavně si to ujasněte dřív, než se vezmete a budou děti. Aby to pak nedopadlo, že z rodičáku (třeba 7 tisíc) budeš muset platit všechno stejně jako on, nebo ti bude vyčítat každou korunu, nebo po tobě bude chtít účtenky apod. Tohle všechno pak musíte mít dávno vyřešený, musíte si finančně navzájem důvěřovat - on ti věřit, že peníze nerozfofruješ a ty jemu, že dokáže zabezpečit rodinu, abys mohla vychovávat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
3.9.19 08:55
@Mysticlipstick píše:
  1. Společné finance jsou základem každého alespoň trošku fungujícího vztahu.
…kde žena vydělává míň…bych doplnil :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 08:57

@Lara Farseer
Vsak jo :) ja si neumim predstavit, ze bych poznala chlapa, za 4 mesice se s nim sestehovala a treba za dalsi otehotnela. Podle me ho za rok, ani dva treba tak uplne nepoznas. Ano, muze byt tutu nunu, nosit kyticky, mit pocit ze by pro tebe udelal vse, ale pak nastane nejaka situace, nevim nemoc, vyhazov v praci.. a pak, kdyz ta situace je spatna se ukaze prava povaha a to, jaky ten clovek je.
Ano, ty nase penize jsou asi trosku divny, kdyz nad tim u tehle diskuze takhle premyslim. Na druhou stranu trpim nevylecitelnou nemoci, kvuli ktere treba ani nemuzu mit neplanovane ty deti. A presto se mnou je. Zazil ted v lete stav, kdy se mi ta nemoc projevila a lezela jsem v nemocnici na kapackach a po propusteni domu se o me staral. A to je treba pro me vic nez ze mu poslu stovku za popcorn. S tema penezma zkusim neco udelat :)

• Citovat
  • Upravit
418
3.9.19 09:01

Zaráží mě, že ti nekoupí lístek do kina a popcorn :mrgreen: muž by si měl ženu hýčkat :D ženy by toho neměly zneužívat a chlapa zdimat, ale přístup tvého přítele je teda zvláštní a mě by to mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064

Teda tenhle způsob mi přijde jako šilený extrém. Nežila bych takto ani náhodou. Tohle není partnerství, ale dva cizí lidé. Ani v práci po holkách nechci peníze za pití, nějakou sladkost nebo nanuka. Jednou něco kupím já, další den přinese zas někdo jiný pro všechny. Ovšem jestli si toho všímají i ostatní, určitě jste lidem pro smích. A nedivím se.
Osobně bych si s chlapem sedla, spočítala provoz domácnosti, začala vařit pro oba.
Pokud bere 3× tolik co ty, má cca 60 čistého? S tvojí dvackou, máte pro dva dost peněz, aby jste si žili dobře a i ušetříte. Pokud se nechce dělit ať žije sám. Ušetří si přeposílání korunových položek z účtu na účet. Neřeknu kdyby jste spolu nebydleli a chodili spolu půl roku, ale vy žijete ve společné domácnosti, jako oficiální partneři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
@Anonymní píše:
Jo nejak to vymyslime. On je dodela tvarnej :D jen me zajimalo jak to maj ostatni. Kdyby jsme mi tu rekli ze to mate rozdeleny a svatbe, detech, to mate spolecny, coz mi prijde logick jak sem psala, ze namaterske to tezko utahnu a sama a neverim ze by me nechal s ditetem hladovet a nic na nej neprispival a nic mu nekoupim. Takovy neni, tomu neverim. Ale kdyz vidim, ze i pred timhle je normalni mit alespon cast penez spoelcnou, tak na nem zacnu “pracovat” :D

Takovych bylo, co nevěřily a pak cumeli. Hele zas tak mladí nejste. Ono se to později blbě předěláva a je i dost velké překvápko, kolik dítě stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí