Společné peníze před svatbou/dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107623
3.9.19 20:02
@Jaholos píše:
Ono ani tak nejde o to, jestli mate nebo nemate spolecny ucet. To je detail, spise jde o to, ze chlapek je asi dost skrt a pocita kazdou korunu a abys ho nahodou nestala neco vice. :nevim:
Čím víc peněz, tím větší skrt
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.9.19 20:16

Já ve vztahu (ať už jde o partnerství, přátelství, rodinné vztahy) očekávám i určitou velkorysost. Pokud se sejde rodiná sešlost a každý den vaří jedna rodina, fakt si nerozpočítáváme a neúčtujeme, že Novákovi vařili jen buřtguláš za třikrát nižší pořizovací cenu, než Polívkovi, kteří koupili kilo zadního na rajskou a udělali domácí knedlíky.
Takže to rozpočítávání popcornu, vlastí nákupní koš apod. mi přijde fakt ujetý. Takhle jsem se snad naposledy skládala v šestnácti se spolužáky na krabici vína na školním výletě.

Zakladatelko, docela by me zajímalo, co by se dělo, kdyby se přihodilo něco, co by na delší dobu snížilo teď tvůj příjem (nezaměstnanost, dlouhodobá nemoc) nebo výrazně zvýšilo náklady (nutnost drahých léků, studium na zvýšení kvalifikace apod.). To by jsi prostě do kina s ním nešla, protože by jsi na to neměla? Šel by sám?
Jak řešíte dovolené? když bude chtít letět na Bahami a ty nemáš, tak smolík, pojede sám, připadně on bude bydlet v all inclusive a ty vedle v kempu a jíst lunchmeat (taková manželství, dokonce s dětmi, tu též na emiminu byly)?

Já chápu, že existují ženské zlatokopky, které, zvlášť s přístupem ke kontu dobře zajištěného muže, prostě nutně potřebují a koupí desátou kabelku v řádu deseti tisíc. Ale to asi nebude váš případ.

Jak to máš s tou velkorysostí ty? Tebe by zabilo koupit lístky do kina pro oba a nic za to nechtít? Jak hospodařili doma tvoji rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
3.9.19 20:30
@pohledzdruhestrany píše: …kde žena vydělává míň…bych doplnil :kytka:

Myslis? No ja nevim :think: ja vydelavala vic pres 5 let a videla jsem to i v tomto obdobi stejne, kdybych nevidela, tak by se mohl manzel jit klouzat ;) Ale ono je to o tom jak je kdo materialne nastaven, v zivote jsou pro mne dulezitejsi veci nez to ze mam par papirku navic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
3.9.19 20:59
@pohledzdruhestrany píše:
Ale v týhle diskuzi by se ráda zakladatelka dostala k penízkům přítele za silného supportu místních spoluhráček :D :nevim:

Myslím že ti unikla pointa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
3.9.19 21:27

Nikdy jsme neresili, kdo plati popkorn a kdo listky do kina ani v dobe, kdy jsme spolu jen chodili. Kdyz jsme spolu zacali bydlet, tak jsem mela jen brigadu a studovala jsem VS, chlap pracoval. Nikdy jsme neresili kdo co bude platit, mel 3× vetsi plat nez ja a stejne jsme dali proste penize na hromadu a z toho zili. Varime oba a vzdycky pro oba dva!
Tedka mame oba praci a resime, ze to jsou nase penize a to mame kazdy svuj ucet. Jako kdyby mi chtel dat pulku na popkorn, tak bych na nej koukala jak puk 8o ani po kamaradce bych ty penize nechtela. Protste ja zaplatim popkorn, ona pak treba sklinku vina. Vy nejste ani spolubydlici, jste jak dva cizi lidi. Hlavne to musi byt narocne furt resit co mu mas ty platit a co on tobe :roll: jednodussi je to neresit :nevim: me prijde, jak byste ani nepocitali spolu do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 00:55
@Mysticlipstick píše:
Myslis? No ja nevim :think: ja vydelavala vic pres 5 let a videla jsem to i v tomto obdobi stejne, kdybych nevidela, tak by se mohl manzel jit klouzat ;) Ale ono je to o tom jak je kdo materialne nastaven, v zivote jsou pro mne dulezitejsi veci nez to ze mam par papirku navic ;)

Myslíš třeba svatební papírek, ten je důležitej, ten jsi vydřela? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 00:56
@Nimie píše:
Myslím že ti unikla pointa ;)

Naopak, nenechal jsem se zaslepit mlhou emocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.9.19 08:25
Naopak, nenechal jsem se zaslepit mlhou emocí.

Tak pokud jsou pro tebe vztahy pouze obchodní transakcí, tak se opravdu nemáš čím chlubit. Na druhou stranj by to vysvětlovalo víc podivně urejpaných komentářů v tomto tématu z tvé strany ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 08:46
@Nimie píše:
Tak pokud jsou pro tebe vztahy pouze obchodní transakcí, tak se opravdu nemáš čím chlubit. Na druhou stranj by to vysvětlovalo víc podivně urejpaných komentářů v tomto tématu z tvé strany ;)

Vůbec nechápu jak jsi k tomu podivnému závěru došla, to jsi nepochopila pointu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.9.19 09:59
Vůbec nechápu jak jsi k tomu podivnému závěru došla, to jsi nepochopila pointu. :nevim:
Řešíš furt jenom prachy, emoce tě nezajímají, a nejlepší na co se zmůžeš je rejpavě označit manželství za cár papíru, na kterém má tedy držet celý vztah. Občas máš skvělý nadhled, ale už začínáš sklouzávat do zoidbergova módu - ony mi ublížily, ony jsou na mě zlé, tak já budu vztekle kopat kolem sebe, protože přeci každá ženská je sobecká hnusná manipulativní zlatokopka a chlap je vždy nevinný, chudáček, kterého žena akorát zneužívá" ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 10:11
@Nimie píše: Řešíš furt jenom prachy, emoce tě nezajímají, a nejlepší na co se zmůžeš je rejpavě označit manželství za cár papíru, na kterém má tedy držet celý vztah. Občas máš skvělý nadhled, ale už začínáš sklouzávat do zoidbergova módu - ony mi ublížily, ony jsou na mě zlé, tak já budu vztekle kopat kolem sebe, protože přeci každá ženská je sobecká hnusná manipulativní zlatokopka a chlap je vždy nevinný, chudáček, kterého žena akorát zneužívá" ;)

Ale to je jen tím, že špatně čteš a analyzujes moje závěry. Zjednodušeně, když jsou lidi rozumní, zodpovědní a neříkám nutně, že se musí milovat, stačí aspoň respektovat, tak je to opravdu jen zbytečný cár papíru. A naopak, pokud to tam lidsky není, žádná svatba ničemu nepomůže. A mě strašně baví, jak je pro někoho taková téměř nic neřešící věc důležitá. A uznávám, rád vyrejpávám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
4.9.19 10:24
Ale to je jen tím, že špatně čteš a analyzujes moje závěry. Zjednodušeně, když jsou lidi rozumní, zodpovědní a neříkám nutně, že se musí milovat, stačí aspoň respektovat, tak je to opravdu jen zbytečný cár papíru. A naopak, pokud to tam lidsky není, žádná svatba ničemu nepomůže. A mě strašně baví, jak je pro někoho taková téměř nic neřešící věc důležitá. A uznávám, rád vyrejpávám. :lol:

@Nimie ma pravdu. Ja te nehodlam cist natoz analyzovat, ale tohle jsem teda docetla. Rozumni, zodpovedni nemusi se milovat, staci kdyz se respektuji? Nudaaaaa. Tak na to fakt papir nepotrebuju, to je kolega v praci ne partner pro zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
4.9.19 10:31
Myslíš třeba svatební papírek, ten je důležitej, ten jsi vydřela? :kytka:

Trha ti zily, ze jsem stastne vdana nezlatokopka, ktera se nevejde do tvych teorii nebo nac zas to zhrzene urazeni? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 10:35
@Ijen píše:
@Nimie ma pravdu. Ja te nehodlam cist natoz analyzovat, ale tohle jsem teda docetla. Rozumni, zodpovedni nemusi se milovat, staci kdyz se respektuji? Nudaaaaa. Tak na to fakt papir nepotrebuju, to je kolega v praci ne partner pro zivot.

Blahoslavení chudí naivitou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 10:37
@Mysticlipstick píše:
Trha ti zily, ze jsem stastne vdana nezlatokopka, ktera se nevejde do tvych teorii nebo nac zas to zhrzene urazeni? :)

Psala jsi, že nelpíš na potištěných papírkách, tak asi tomu tak není, na nějakých lpíš a na nějakých nelpíš, to není nic špatného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí