Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Venetia napíšu ti příklad naprosto dementniho rozchodu u známých. Žena už po 9letech vztahu neměla motýlky v břiše (necítila se zamilovaná), tak si hledá novou lásku, bohužel to odnáší 3lete dítě.
To je těžký… někdo tu jiskru, ten pocit partnerství prostě potřebuje, záleží pak jen na tom, jestli si to najde jinde a nebude kvůli tomu bourat rodinu nebo to zkusí jinde.
@Venetia píše:
To je těžký… někdo tu jiskru, ten pocit partnerství prostě potřebuje, záleží pak jen na tom, jestli si to najde jinde a nebude kvůli tomu bourat rodinu nebo to zkusí jinde.
Byli i v poradně, kde ji psycholog/terapeut řekl, že neumí žít sama se sebou. A když si najde někoho jiného, tak to vyprcha stejně… On měl snahu to zachránit, ona to zabila a honí chlapi (je to blízká rodina a ona bydlí kousek od nás takže ji potkáváme) dítě věcně u babicky a ona paří. Děcko brečí, že chce tátu, bydlet u táty a mamu nechce. (dítě je ve střídavce). Chápu, že má svoje potřeby, ale jednou to dítě chtěla a chtěla rodinu, tak přece nezničí kvůli motylkum.
@Pidulka1991 píše:
Byli i v poradně, kde ji psycholog/terapeut řekl, že neumí žít sama se sebou. A když si najde někoho jiného, tak to vyprcha stejně… On měl snahu to zachránit, ona to zabila a honí chlapi (je to blízká rodina a ona bydlí kousek od nás takže ji potkáváme) dítě věcně u babicky a ona paří. Děcko brečí, že chce tátu, bydlet u táty a mamu nechce. (dítě je ve střídavce). Chápu, že má svoje potřeby, ale jednou to dítě chtěla a chtěla rodinu, tak přece nezničí kvůli motylkum.
motylci nevydrzi nikde, souhlasim, ze kvuli tomu odchazet je zbytecne …. treba by manzel souhlasil, aby si to nejak kompenzovala bokem. Anebo tam byly problemy celkove a neslo jen o motylky jen se to na ne neshodilo, protoze to je to nejednodussi zpusob, jak protejsek shodit.
My tedy máme každý svůj účet a teď jsme si zakládali společný spořicí účet, doteď byly naspořené peníze na mém účtu… jinak tedy jedeme tak, že třeba nájem platí manžel, na spoření posílám peníze já, zbytek co se kupuje, platím jednou já, jednou on, to neřešíme, prostě kdo má zrovna u sebe kartu či peníze, tak zaplatí a je to… bereme peníze jakoi společné, což u nás taky jsou
ale máme to takto nastavené už od doby, co spolu bydlíme, takže už cca 8 let a funguje nám to… nechtěla bych řešit každou korunu, co kdo kde oplatil a podobně… teď vyděláváme oba cca stejně, ale nebylo to tak vždycky, tak jsme to prostě dali nějak dohromady, aby nám to vyšlo a hotovo… pokud spolu žijete a plánujete budoucnost, tak by podle mě měly být finance společné… ale jestli vám to takto vyhovuje, tak to může být každému jedno, ne?
@Venetia píše:
To jsme zas u debaty, jestli má každej právo na jakýkoliv pocity, i na úplně dementní, samozřejmě, že má, ale jde o to, jestli je dokáže ukočirovat v realitě. Při těhlech absolutních právech na všechno, proč trestat vraždu, prostě měl jsem pocit/chuť někoho zabit a mám na svý pocity právo.
@pohledzdruhestrany píše:
To jsme zas u debaty, jestli má každej právo na jakýkoliv pocity, i na úplně dementní, samozřejmě, že má, ale jde o to, jestli je dokáže ukočirovat v realitě. Při těhlech absolutních právech na všechno, proč trestat vraždu, prostě měl jsem pocit/chuť někoho zabit a mám na svý pocity právo.
nemuzes srovnavat vrazdu a jine zlociny, ktere definuje zakon a nasleduje po nich trest s neverou fyzickou nebo citovou nebo rozchodem..to pokud je mi znamo zlocin neni, nejdes za to do vezeni. Az bude uvidis jak nevery a rozvodu ubude.
@Venetia píše:
Tady se nabízí otázka, proč tedy podstupovat manželství a jeho nebezpečí, když je stejně jeho stabilita podmíněna vnějšími vlivy? Slíbím věrnost a doživotní lásku a přitom to vlastně až tak vážně nemyslím, jen chci mít ze zákona možnost cizopasit z toho, co vybudoval ten druhý.
@zoidberg píše:
Tady se nabízí otázka, proč tedy podstupovat manželství a jeho nebezpečí, když je stejně jeho stabilita podmíněna vnějšími vlivy? Slíbím věrnost a doživotní lásku a přitom to vlastně až tak vážně nemyslím, jen chci mít ze zákona možnost cizopasit z toho, co vybudoval ten druhý.
A ja si zase myslim, ze se to nikde neslibuje..protoze to se slibit neda.
@Venetia píše:Že je věrnost v manželství povinná cituje i zákon.
@Venetia píše:
Nekteri to slibuji napriklad pri obradu, ze verni budou. Naopak slibit se da uplne cokoli, nebot sliby se slibujou a pitomci hlasujou, kdyz to prevedu uplne jinam… ![]()
Já nejsem vůbec proti odděleným financím. Nechápu, proč by manželé, či jen spoluchodící měli mít společný účet. Mám ráda svoji nezávislost a nepotřebuji žádnou finanční „kontrolu“. Manžel to má stejně. Fungujeme tak spolu skoro 15 let a spokojenost maximální.
Nicméně, platit popcorn napůl a každý svůj lístek do kina je hooodně divné. Když tak jednou může platit jeden, jindy zas druhý, ale rozpočítávat každou korunu je děs.
@Venetia píše:
nemuzes srovnavat vrazdu a jine zlociny, ktere definuje zakon a nasleduje po nich trest s neverou fyzickou nebo citovou nebo rozchodem..to pokud je mi znamo zlocin neni, nejdes za to do vezeni. Az bude uvidis jak nevery a rozvodu ubude.
To je jedno, mě jde o zvětšující se bezbřehou svobodu a právo na cokoli, která vede ne k většímu štěstí, ale naopak k úzkosti a motání se v kruhu.
@zoidberg píše:
Tohle nemá řešení, ty jsi totiž porušil ten slib tím, že jsi 15.9.1830 v 19:21 při zmínce o manželčině matce vytáhl zkoumavě obočí o 3 mm výš než obvykle.
@Venetia napíšu ti příklad naprosto dementniho rozchodu u známých. Žena už po 9letech vztahu neměla motýlky v břiše (necítila se zamilovaná), tak si hledá novou lásku, bohužel to odnáší 3lete dítě.