Společné peníze před svatbou/dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
4.9.19 18:58
@Venetia píše:
Jo tak, ty bys chtěl, aby svatba znamenala nemožnost ten svazek zrušit

Vůbec, jen trochu více zvažování mezi osobním štěstíčkem a dalšíma lidma, zejména dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107623
4.9.19 19:05
@pohledzdruhestrany píše:
Vůbec, jen trochu více zvažování mezi osobním štěstíčkem a dalšíma lidma, zejména dětma.

mas pocit, ze se vztahy rozpadaji bezduvodne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.9.19 19:13
@lucenka píše:
Společné peníze mi nepřijdou jako problém. Ale co mi přijde divný, tak že si každý vaříte své jídlo, nejíte společně, posíláte si peníze za popcorn. To mi naprijde ani jako že jste spolubydlící, ale dva úplně cizí lidi.

Presne tak - dva spolubydlici si jdou nakoupit kazdy se svym kosikem jidlo, sorry ale takhle se zamilovany par nechova. Kdyby jste meli spolecne dite, tak budete mit jeste treti kosik a tam veci pro dite a to si budete platit napul? Odstrasujici priklad, jak tóvypadat nema a snad nikdy jsem nevidela par, kde by si kazdy nakupoval do sveho kosiku…

• Citovat
  • Upravit
21111
4.9.19 19:41
@Venetia píše:
mas pocit, ze se vztahy rozpadaji bezduvodne?

Vždycky je důvod, jen často je zcela dementní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107623
4.9.19 19:52
Vždycky je důvod, jen často je zcela dementní.

No to je právě otázka… Co je pro někoho dementní, může být pro jiného důležité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 19:56
@Venetia píše:
No to je právě otázka… Co je pro někoho dementní, může být pro jiného důležité

Absolutní relativita všeho neexistuje. Něco je čistě dementní objektivně. A čím více relativizace, tím méně svatbiček, protože vlastně proč, když žádný hranice neexistující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.9.19 22:06
Srovnáváš svatbu a smrt? Ale vlastně jo :mrgreen:Ne vážně, ano i, a možná zejména, moderní člověk potřebuje ritualizované numinózní zážitky, pohřby, mše svaté, atd. Je to důležitý pro duchovní očistu. Ale svatba? Když každej má téměř z jakéhokoliv důvodu právo jít za štěstím o dům dál, i bez ohledu na děti :nevim:

Ne, snažím se ti ukázat absurditu tvého tvrzení že manželství je jen papír. To bys opravdu mohl tvrdit úplně o čemkoliv na co se dnes ten papír vydává. Nehledě na to, že opravdu papír je až novodobý výmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.9.19 22:14
Ale ty přece píšeš, že to vnímám špatně, že v manželství přece nejde o peníze, ale o city. Právě proto nemusím mít papír na city. Ale jak jde o právní zavazky, papír, respektive právní úkon zachycený na hmotném substrátu, chci.

Nikde nepíšu, že jde jenom o city. Jen je zdůrazňuju, protože ty je všude vynecháváš. A mimochodem právní závazky jsou poměrně důležitou součástí manželství. Dřív se to ctilo i bez papíru, dnes je na to holt papír. Ano, namítneš že všechno to jde upravit i bez „toho papíru“. Problém je v tom, že fakticky měníš jeden papír za tunu jiných jen abys zhruba dosáhnul stejného cíle, ale aby se tomu oficiálně neříkalo manželství. Tak to je trochu uhozený pak, ne?

A P. S. ty máš děti se svým žákem nebo učitelem?

Aha, takže tvé kritérium tedy přeci jen není pouze „respektujeme se“, ale ještě máš další „přítomnost dětí“. Okey… když mám dítě s bývalým partnerem, respektujeme se, máme se dokonce i relativně rádi. Tak podle tebe jsme příkladný partnerský pár. Ovšem pokud někoho miluju, respektuju, ale nemám s ním děti, tak pár nejsme?

Jako upřímně… nevylepšuješ to… prostě plácáš nesmysl. Pokud vnímáš vztah dvou lidí, dvou životních partnerů, tak jak tady prezentuješ, tak je to fakt dost špatný. A nedivím se, že ti vůbec nic neříkají důvody proč by někdo měl chtít být v manželském svazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 22:20
@Nimie píše:
Aha, takže tvé kritérium tedy přeci jen není pouze „respektujeme se“, ale ještě máš další „přítomnost dětí“. Okey… když mám dítě s bývalým partnerem, respektujeme se, máme se dokonce i relativně rádi. Tak podle tebe jsme příkladný partnerský pár. Ovšem pokud někoho miluju, respektuju, ale nemám s ním děti, tak pár nejsme?Jako upřímně… nevylepšuješ to… prostě plácáš nesmysl. Pokud vnímáš vztah dvou lidí, dvou životních partnerů, tak jak tady prezentuješ, tak je to fakt dost špatný. A nedivím se, že ti vůbec nic neříkají důvody proč by někdo měl chtít být v manželském svazku.

Já si zas myslim, že plácáš nesmysly ty, pátý přes devátý, bez argumentační struktury :)

Zkus kratší texty, kde se bude držet corová věc k debatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.9.19 22:25
Já si zas myslim, že plácáš nesmysly ty, pátý přes devátý, bez argumentační struktury :)Zkus kratší texty, kde se bude držet corová věc debatě.

Pouze reaguju na tvůj text, tudíž případnou nesourodost si musíš vyřešit hlavně u sebe ;) ale hezky do mě reješ, byť evidentně nejsem jediná koho tvůj chladný čumák zaskočil. Ale jo, každý jsme nějaký…

P. S.: Tak co ty kritéria? Ona to je docela jednoduchá věc… nejdřív jsi tvrdil že stačí se respektovat. Teď najednou máš jako požadavek děcko. Furt čekám kdy z tebe vypadne nějaká konečná verze nebo jestli se pokaždé budeš takhle vykrucovat a odvádět řeč jinam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 22:31
@Nimie píše:
Pouze reaguju na tvůj text, tudíž případnou nesourodost si musíš vyřešit hlavně u sebe ;) ale hezky do mě reješ, byť evidentně nejsem jediná koho tvůj chladný čumák zaskočil. Ale jo, každý jsme nějaký…P. S.: Tak co ty kritéria? Ona to je docela jednoduchá věc… nejdřív jsi tvrdil že stačí se respektovat. Teď najednou máš jako požadavek děcko. Furt čekám kdy z tebe vypadne nějaká konečná verze nebo jestli se pokaždé budeš takhle vykrucovat a odvádět řeč jinam :kytka:

Tak jinak. Jaká je teda podle tebe aktuální funkce institutu manželství?

Naplnění citové vazby, tedy citová?
Závazkově právní - ochranářská?
Stabilnější institut pro výchovu dětí?

Něco dalšího dle tebe?

Co z toho v současný době nenaplňuje, nebo méně naplňuje pouhý institut partnerství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.9.19 23:08
Tak jinak. Jaká je teda podle tebe aktuální funkce institutu manželství?

Naplnění citové vazby, tedy citová?
Závazkově právní - ochranářská?
Stabilnější institut pro výchovu dětí?

Něco dalšího dle tebe?

Co z toho v současný době nenaplňuje, nebo méně naplňuje pouhý institut partnerství?

No, já v tom třeba primárně skutečně vidím ten ceremoniál. Ten pohřeb je extrémní případ, ale bohužel dost přesný. Taky to děláš pro jakýsi pocit klidu, možnost se „rozloučit“, dopřát důstojný odchod… stejně tak je to u svatby a je mi srdečně úplně jedno jestli se k tomu tiskne papír nebo to obnáší třeba společný skok s padákem.

Nebo ještě jinak… Slova „miluju tě“. Technicky vzato jsou to jenom slova a to že to někdo řekne ještě vlastně vůbec nic neznamená. Stejně jako to, že vůbec někdo přijde a řekne „heleď, jsi má partnerka“. Teď si představ že máš s nějakou ženskou děti, jste spolu 20 let a ona ti nikdy neřekne že tě miluje (byť tě třeba fakt miluje) a vlastně jste vždycky byli kamarádi s výhodami. Tobě je to třeba jedno, mě by to ale třeba iritovalo. Koneckonců jeden vztah mi na tom ztroskotal, protože jsme byli spolu, byli jsme pár, byli jsme dlouhodobý pár, ale když se ho někdo zeptal jestli jsem přítelkyně, tak neee, to nee…

Právní stránku v tom vidím taky a zrovna v souvislosti s dětmi je poměrně důležitá. Nevím jak svou rodinu vnímáš ty, ale my se vzájemně snažíme zabezpečit jeden druhého a zvlášť pokud do partnerství/manželství vstupují děti, je důležité zajistit, aby o ně bylo postaráno. Sezdaná matka má u nás stále ještě o něco větší práva než družka (pokud jde o základní variantu s minimem papírů).

Mimochodem… spousta chlapů má obrovský problém s tím, že by se dítě nejmenovalo po nich. A tak se tu rozmáhá takový zajímavý nešvar - že tak nějak automaticky se děti jmenují po otcích a matky se jmenují jinak. Mě to třeba nevyhovuje, považuji za důležité a správné že se celá rodina jmenuje stejně.

A institut partnerství není schopen naplnit ceremoniál - odlišení/změnu/spojení rodin… prostě partnerů a partnerek jsme v životě měli dost. A že jedinou odlišností je, že jsme ti poslední je fakt dost debilní. A právní stránka taky pokulhává.

Ale uznávám, že jsem staromódní… jsem pyšná na svůj rodokmen a skutečně je pro mě i to převzetí partnerova (manželova) jména jedna z poměrně hodně důležitých věcí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 23:19
@Nimie píše:
No, já v tom třeba primárně skutečně vidím ten ceremoniál. Ten pohřeb je extrémní případ, ale bohužel dost přesný. Taky to děláš pro jakýsi pocit klidu, možnost se „rozloučit“, dopřát důstojný odchod… stejně tak je to u svatby a je mi srdečně úplně jedno jestli se k tomu tiskne papír nebo to obnáší třeba společný skok s padákem.

Nebo ještě jinak… Slova „miluju tě“. Technicky vzato jsou to jenom slova a to že to někdo řekne ještě vlastně vůbec nic neznamená. Stejně jako to, že vůbec někdo přijde a řekne „heleď, jsi má partnerka“. Teď si představ že máš s nějakou ženskou děti, jste spolu 20 let a ona ti nikdy neřekne že tě miluje (byť tě třeba fakt miluje) a vlastně jste vždycky byli kamarádi s výhodami. Tobě je to třeba jedno, mě by to ale třeba iritovalo. Koneckonců jeden vztah mi na tom ztroskotal, protože jsme byli spolu, byli jsme pár, byli jsme dlouhodobý pár, ale když se ho někdo zeptal jestli jsem přítelkyně, tak neee, to nee…

Právní stránku v tom vidím taky a zrovna v souvislosti s dětmi je poměrně důležitá. Nevím jak svou rodinu vnímáš ty, ale my se vzájemně snažíme zabezpečit jeden druhého a zvlášť pokud do partnerství/manželství vstupují děti, je důležité zajistit, aby o ně bylo postaráno. Sezdaná matka má u nás stále ještě o něco větší práva než družka (pokud jde o základní variantu s minimem papírů).

Mimochodem… spousta chlapů má obrovský problém s tím, že by se dítě nejmenovalo po nich. A tak se tu rozmáhá takový zajímavý nešvar - že tak nějak automaticky se děti jmenují po otcích a matky se jmenují jinak. Mě to třeba nevyhovuje, považuji za důležité a správné že se celá rodina jmenuje stejně.

A institut partnerství není schopen naplnit ceremoniál - odlišení/změnu/spojení rodin… prostě partnerů a partnerek jsme v životě měli dost. A že jedinou odlišností je, že jsme ti poslední je fakt dost debilní. A právní stránka taky pokulhává.

Ale uznávám, že jsem staromódní… jsem pyšná na svůj rodokmen a skutečně je pro mě i to převzetí partnerova (manželova) jména jedna z poměrně hodně důležitých věcí. :nevim:

Toho jsem se přesně bál, strašně moc textu a já pak blbě můžu reagovat, abych se opravdu férově popasoval s každým argumentem. :lol:

Takže bych to vzal postupně.

Citová složka - přinese svatba před úředníkem více citového naplnění, než když si ti dva řeknou ve výjimečné (a pravděpodobně neplánované) chvilce extrémního souznění/mentálního napojení… miluji tě a chci mít s tebou děti? Nežli plánované ANO po půlročním martiriu přípravy svatby se zpruzelym chlapem, hádkou koho (ne)pozvat a debatama o pom pom koulích? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107623
5.9.19 08:08
Absolutní relativita všeho neexistuje. Něco je čistě dementní objektivně. A čím více relativizace, tím méně svatbiček, protože vlastně proč, když žádný hranice neexistující.

uved priklad ciste dementniho. Kazdy jsme nejak zalozen, potrebujeme ve vztahu neco jineho..si vsimni tady, ze jsou zensky, kterym staci, ze je nebije a nosi penize, vse ostatni povazuji za paleni dobreho bydla … pocetnejsi skupina lidi ovsem chce neco vic @pohledzdruhestrany

Citová složka - přinese svatba před úředníkem více citového naplnění, než když si ti dva řeknou ve výjimečné (a pravděpodobně neplánované) chvilce extrémního souznění/mentálního napojení… miluji tě a chci mít s tebou děti? Nežli plánované ANO po půlročním martiriu přípravy svatby se zpruzelym chlapem, hádkou koho (ne)pozvat a debatama o pom pom koulích?

kdo by chtel svatbu se zpruzelym chlapem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
5.9.19 09:05
@Venetia píše:
uved priklad ciste dementniho. Kazdy jsme nejak zalozen, potrebujeme ve vztahu neco jineho..si vsimni tady, ze jsou zensky, kterym staci, ze je nebije a nosi penize, vse ostatni povazuji za paleni dobreho bydla … pocetnejsi skupina lidi ovsem chce neco vic @pohledzdruhestrany

Citová složka - přinese svatba před úředníkem více citového naplnění, než když si ti dva řeknou ve výjimečné (a pravděpodobně neplánované) chvilce extrémního souznění/mentálního napojení… miluji tě a chci mít s tebou děti? Nežli plánované ANO po půlročním martiriu přípravy svatby se zpruzelym chlapem, hádkou koho (ne)pozvat a debatama o pom pom koulích?

kdo by chtel svatbu se zpruzelym chlapem?

Dementní důvody korelujou s dementnima lidma. Jak je na tom ČR populace s demencí ukazujou dvoje poslední parlamentní a prezidentský volby. A samozřejmě, každej má nárok na svůj dementní důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí