Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Lara Farseer
Vsak joja si neumim predstavit, ze bych poznala chlapa, za 4 mesice se s nim sestehovala a treba za dalsi otehotnela. Podle me ho za rok, ani dva treba tak uplne nepoznas. Ano, muze byt tutu nunu, nosit kyticky, mit pocit ze by pro tebe udelal vse, ale pak nastane nejaka situace, nevim nemoc, vyhazov v praci.. a pak, kdyz ta situace je spatna se ukaze prava povaha a to, jaky ten clovek je.
Ano, ty nase penize jsou asi trosku divny, kdyz nad tim u tehle diskuze takhle premyslim. Na druhou stranu trpim nevylecitelnou nemoci, kvuli ktere treba ani nemuzu mit neplanovane ty deti. A presto se mnou je. Zazil ted v lete stav, kdy se mi ta nemoc projevila a lezela jsem v nemocnici na kapackach a po propusteni domu se o me staral. A to je treba pro me vic nez ze mu poslu stovku za popcorn. S tema penezma zkusim neco udelat
To zní jako chlap do života ![]()
My si prošli sebevraždou mého bratra, mým psychickým zhroucením, moji plicní embolií, rakovinou a nakonec úmrtím jeho maminky. Společně jsme si pořídili pejska, který s námi prožil celý svůj život… Když můj otec strčil mě pólo sourozence si decaku, přítel navrhl, že si je vezmeme…
Tim se ukáže charakter a je to důležitejsi než peníze… A hlavně když si to spolu nějak nastavíte, bude to fungocat.. Držím vám palce
Jo a tutu nunu kytičky a romantika u nás vlastně neprobihaly nikdy… On na to není, za těch 15 let jsem dostala kytku tak 5krat…
Ale pak si třeba úvaze na krk dva puberťák, protože jsem byla zhroucena z toho, že je otec dal do decaku… Na to nějaká blbá kytka nemá
@pohledzdruhestrany píše: …kde žena vydělává míň…bych doplnilále kecy prdy
@pohledzdruhestrany píše: …kde žena vydělává míň…bych doplnil
Houby. Moje mamka vydělává celý život víc, než taťka, poslední roky i dost podstatně (táta je už v důchodu), společné finance mají a funguje jim to už 30 let.
Anonym, pisu o jinych
jedna moje blizka pribuzna to ma podobne, jak popisujes. jsou spolu uz pres 10 let. porad tak nejak rikaji, ze se vezmou ( jsou zasnoubeni ale skutek utek), o detech mluvi co pamatuju ale taky nic (nejedna se o zadny zdravotni problem).
pokud to jim (a vam) vyhovuje, kritizovat to nebudu, kazdy zije jak umi, muze a chce. ale pro mne by to nebylo - pripada mi to, jako nedostatek ochoty se vazat a myslet to s druhym 100% vazne. jak se dostat z presne oddeleneho moje vs tvoje do nase (nejen finance, ale domacnost, deti, pece, vychova…) mi neni uplne jasne
u nas nastesti tenhle problem nebyl, vydelavame oba dostatecne na to abychom uzivili jeden druheho, domacnost a deti, cili co se odkud zaplati a co si kdo koupil navic neni tema. nicmene teda pokud jdu nekam s manzelem, neberu si ani penezenku, nechapu proc bychom meli platit zvlast. co zbyde, investujeme spolecne, resp oznamime si kam jsme jake penize ulozili / investovali od nejake castky, ktera je pro nas vyznamna
No jo klasika.
Vyzkousela jsem oboji. Kdyz je chlap skrt tak je proste skrt a je jedno jestli vydela ctvrtinu toho co ja nebo 10× vic.
@Anonymní píše:
Jo nejak to vymyslime. On je dodela tvarnejjen me zajimalo jak to maj ostatni. Kdyby jsme mi tu rekli ze to mate rozdeleny a svatbe, detech, to mate spolecny, coz mi prijde logick jak sem psala, ze namaterske to tezko utahnu a sama a neverim ze by me nechal s ditetem hladovet a nic na nej neprispival a nic mu nekoupim. Takovy neni, tomu neverim.Ale kdyz vidim, ze i pred timhle je normalni mit alespon cast penez spoelcnou, tak na nem zacnu “pracovat”
Ach jo, ach jo… neber to zle, vůbec to není o chlapovi jako takovém. Jen pokud by takový nebyl, tak takový není už teď. Naopak to co píšeš jak říká že to tak mají ostatní včetně jeho rodičů, tak že je to normální - to je naprosto alarmující když tohle chlap pronese. Ano, s děckem tě pravděpodobně nenechá vyhladovět, ale víš co to znamená? Pár tis. příspěvek z hlediska legislativy (navíc dítě jde docela dlouhou dobu kojit, což je zdarma mimochodem) a ještě budeš potupně schovávat každou účtenku, aby ti zkontroloval, že jsi nenakoupila nic navíc. Ale to je tak všechno co ti tenhle předpoklad zaručuje.
Samozřejmě, může se stát, že se ze škudlila zázračně stane velkorysý člověk, ale pokud dělíte i popcorn na půl, tak je to vážně dost špatný. Ve skutečnosti by to bylo relativně špatný i kdybyste spolu nebydleli. Mám mezi kamarády několik podobných chlapů… jeden z nich až tak po 10 letech byl schopen začít normálně fungovat a stejně to nakonec dopadlo tak, že si našel slečnu, která vydělává víc. Ostatní se srovnali tak po 4 - 5 letech relativně intenzivní práce ze strany jejich žen a většina z nich se stejně neubrání dělení a skoro až úzkostlivému počítání každé koruny a kontrolování za co se platí. Naopak jediní, kdo s tím nemají problém, jsou lidi, kteří už dávno před svatbou a dětma fungovali na stejném principu. Tolik k praxi ![]()
No tak to seš dost mimo
Dva příklady z praxe… jeden kamarád vydělává třetinu toho co jeho slečna. Ona ho prakticky živí a on je stejně co se peněz týče morou a škrt. Je to určitě lepší, ale ne o moc.
Druhý vzdálený známý si užívá sem tam na brigádíčkách, jeho žena chodí do práce, on trčí doma.
Příspěvek upraven 03.09.19 v 10:04
@Ijen píše:
No jo klasika.Vyzkousela jsem oboji. Kdyz je chlap skrt tak je proste skrt a je jedno jestli vydela ctvrtinu toho co ja nebo 10× vic.
@Anonymní píše:
Me 3 roky malo prijde. Kazdy na to kouka jinak. Jak sem psala vyse, v dnesni dobe neni nenormalni se brat ci mit dite po roce vztahu. Ale ja na to proste koukam jinak.
Jednak záleží na věku a jednak nikdo neříká, že máte po 3 letech mít dítě. Ale už je to dlouhodobý vztah, navíc už spolu bydlíte. To znamená, že nějaké základní partnerské fungování byste měli zvládat ve vašem věku ![]()
Ono ani tak nejde o to, jestli mate nebo nemate spolecny ucet. To je detail, spise jde o to, ze chlapek je asi dost skrt a pocita kazdou korunu a abys ho nahodou nestala neco vice. ![]()
Znam 2 rodiny s dětmi které to tak mají už od chození plati napul i spotřebiče benzín utratu za deti dělí hezky napul..A prý jim to úžasne funguje
Bohužel jsem to zažila podobně, ani jsme spolu nebydleli. Jeli jsme na společný víkend a každý jsme dali do peněženky 2 tisice a musím říct, že jedl, 2× víc než já ![]()
No bylo to vtipné, dlouho jsem to nevydržela. Jo a měl rád domácí stravu, já uvařila svíčkovou a on donesl láhev nejlevnějšího vína. ![]()
Neasi ![]()
Zakladatelka mohla rovnou napsat, že si dělá zálusk na cizí peníze a hledá způsob, jak se k nim dostat. ![]()
@Nimie píše:
No tak to seš dost mimoDva příklady z praxe… jeden kamarád vydělává třetinu toho co jeho slečna. Ona ho prakticky živí a on je stejně co se peněz týče morou a škrt. Je to určitě lepší, ale ne o moc.
Druhý vzdálený známý si užívá sem tam na brigádíčkách, jeho žena chodí do práce, on trčí doma.
Příspěvek upraven 03.09.19 v 10:04
Ale v týhle diskuzi by se ráda zakladatelka dostala k penízkům přítele za silného supportu místních spoluhráček
![]()