Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, dneska bych spala. A v noci se mi tak krásně spalo, že jsem ani vstát nemohla. Tak jsem si říkala, jak by bylo fajn, kdybych byla na té nemocenské. Ale když mi nic není, tak je mi to blbé. Přece nebudu jen tak lenivět ![]()
Koupila jsem nám krásnou knihu Tajemství lidského života. Je plné foptografií, jak to všechno v bříšku probíhá. Moc se mi líbí a pořád v ní listujeme a okazujeme si, jak mimi vypadá. Holky, máte koupené nějaké knihy typu O matce a dítěti apod.? Já jen tady tu obrazovou publikaci a pak takovou tenkou se základními informacemi Čekám děťátko.
Na zítřek si mám pro Dr. nachystat nějaké dotazy, ale nic mě nenapadá. Na co byste se ptaly vy?
Evik a co chřipajzna? Doufám, že bojuješ úspěšně. Jen to pořádně vylež a do práce nespěchej.
Zdravím všechny těhulky očekávající srpňátka
a hlásím se k vám. Po třičtvrtě ročním snažení se nám to s manželem konečně povedlo. Vyzkoušela jsem bezpočet ovulačních testů, ale ovulace mi na nich bohužel nikdy nevyšla
Tak jsem to zdala a koupila jsem si homeopatika na srovnání hormónů. A stal se zázrak, když už jsem to zdala, tak se to povedlo! ![]()
Podle menstruace jsem těhotná 8tt+5 dní, ale při 1.prohlídce na které jsem byla 19.12. mi Dr. sdělila, že je mimi možná mladší, tak uvidím. termín porodu mám 4.srpna ![]()
Na další návštěvu jsem objednaná až 9.ledna. Jsem moc šťastná, vidět mimíska s bušícím srdíčkem na ultrazvuku je nádherné. Jen mám trochu obavy, začala jsem totiž špinit, takže beru Utrogestan na podporu těhu. Máte s ním některá zkušenost?
Jinak chodím do práce, kde to zatím nikdo netuší. Takže tajně bojuju s nevolnostmi a šílenou únavou…
Přeji vám všem pohodové těhotenství a v srpnu šťastné a spokojené mimísky.
Taris - já beru také Utrogestan, i když nešpiním. Mám jej preventivně po umělém oplodnění. Buď klidná, je to progesteron, tzn. že opravdu podporuje těhotenství. Teprve příští týden se domluvím s Dr., do kdy jej budu brát. Obvykle se bere do doby, než se vytvoří placenta, myslím 12. - 14. týden.
Já nic předem kupovat nebudu, ani ve slevách. S největší pravděpodobností mě čeká odběr plodové vody, takže bych začala nakupovat až když budou výsledky v pořádku. Jsem na to pověrčivá. A stejně než se mimi narodí, tak chci koupit jen základní oblečky, č.56 a 62 a zimní věci budu nakupovat až se mimi narodí, abych se strefila do velikosti. Už nás to mimčo stálo dost peněz, tak si myslím, že slevy už nás nevytrhnou a třeba nakoupím prima věci ve slevách příští rok, kdy už budu vědět, co přesně potřebuji. To je tedy mé rozhodnutí. ![]()
Polin:
Díky moc za informaci. Já ho beru dvakrát denně a mám dvě balení. V lékarně mi řekli, že to už jsou poslední, že se špatně shání
No, já každopádně doufám, že ho doobjednají a nenechají nás těhulky ve štychu.
Oblečky ještě nenakupuji, zatím se radši krotím, co kdyby… Ani bych neodhadla tu správnou velikost pro zimní oblečky. Koupím jen několik kousků těch nejmenších velikostí a pak se uvidí. Spíš se optám známých, které mají děti, jestli by mi něco neposkytli. Mně je 24 a žádná z mých kamarádek ještě mimčo nemá a ani není vdaná. Připadám si trošku jako exot…
Zatím taky spíš jen prohlížím kočárky a dětské věcičky na internetu a sním ![]()
Taris - já ještě nikdy neměla problém s Utrogestanem, vždy byl v lékárně v pohodě. Já jej beru 3× denně, tedy zavádím. S těmi oblečky máš pravdu, mám taky tento názor. Je fakt, že jsi mladinká, ale pokud jste se s manželem rozhodli, tak je fajn, že to klaplo. Já po všech svých zkušenostech s neplodností bych už nikdy nečekala. My čekali až mi bylo 28 a pak to nešlo. No a teď, ve 32, jsem konečně těhu. Takže já tvrdím, že klidně brzo, hlavně když jsou na to dva, co se mají rádi, zbytek přijde časem (kariéra,apod…). I když je pravda, že po tom všem se mi zdá, že náš vztah s přítelem je naprosto suprový…
Cecetka :
Mně manžel koupil knížku Zázračná cesta na svět. Sehnal ji v levných knihách, vyšla myslím v roce 2001. Můžu jí jen doporučit, jsou v ní nádherné fotky děťátek před narozením
V nejbližších plánuju navštívit knihkupectví a prohlédnout si nějaké další knihy pro těhulky.
Ahojky, Polin , přesně vím, co tím myslíš. My jsme to s manžou taky pořád odkládali a když už jsme se v mých skoro 27 konečně odhodlali vy:,–(it antikoncepci, najednou to nešlo. Naštěstí žijeme v době, kdy medicína umí spoustu úžasných věcí, a tak jsem teď v 29 konečně těhu - taky po IVF. Už bych to takhle nikdy neudělala a moc fandím dvojicím, které se rozhodnou pro mimi brzo.
cecetka
teplotu už nemám, jen trochu rýmu a ten kašel je pořád dost velký,ale snad to vyléčím.
Abych pravdu řekla, tak mě se do práce vůbec nechce. Na lidi se těším,ale na tu práci ne. Je to stres nic víc. Dnes mi psala kolegyně, že je dobře,že tam nejsem. Včera byla v práci do 22h od rána od 7h. Nic tam prý nefunguje a šéf se tomu jen směje. Je to takový mladý s prominutím blbeček. Je mu úplně jedno,že jsou lidi ve stresu a pak radši dávají výpovědi. No nic, kdybych se tam nemusela vrátit byla bych jen ráda.
Ano, ano Helli , víme o čem mluvíme, viď ? Ta beznaděj a smutek. Kde jsi na IVF byla ? Já ve Fertimedu v Olomouci a nedám na ně dopustit. Pokud to teď dobře dopadne a já bych pak neotěhotněla přirozeně, tak se tam vrátím ještě pro sourozence. Ale to je dlouhá doba. Kdy jsi byla na embryotransferu ? Já 16.11.
EvikP píše:
kacenka78Na konec srpna jsme tu už tři.Já mám asi zatím nejmladší 28.8.Čečetka 25.8. A kdy Ty? Víš datum?
ahoj, já jsem si to taky spočítala na 25.8.
takže jsem tu asi jedna z nejmladších..doufám, že počítám dobře 1.den PM + 280. Hned první den jsem si samozřejmě běžela koupit nějakou literaturu, prohlížela jsem všechno možný, vyhrála to „Kniha o těhotenství @ porodu“ od A. Pařízka (je to porodník U Sv.Apolináře) a jsem s ní moc spokojená..:-))
majda
Tu jsem původně chtěla taky koupit, ale pak jsem ji našla v online podobě na netu… Tak koupím nějakou jinou… ![]()
Polin:
Já jsem ze západních Čech, takže jsem byla v Plzni - v Institutu reprodukční medicíny a taky si je nemůžu vynachválit. Je to tam fakt na vysoký úrovni a člověk si tam připadá trochu jak v jiným světě, jak kdyby to ani nebylo u nás. Na transferu jsem byla 26.11. Teď v pondělí mě čeká první ultrazvuk, tak jsem zvědavá, jestli čekáme jednoho nebo dva mimísky. Moc se na to těším. Ty už to asi víš, viď?
No to jsem brzy taky zjistila
ale nelituju toho, protože v ní hledám asi 10×denně.. ale ráda si nechám poradit jiný hezký knížky, protože informací neni nikdy dost ![]()