Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
168
23.1.06 14:16

Ahoj holky,

zdravím při pondělku.
Jen koukám, jak „diskuzní kroužek“ sviští!
Už i výlet plánujete … tak ať brzy uděláte nějaké dobré nákupy.
Já se budu držet (zatím) v Čechách. Stále se bojím, že mimčo nemám ještě jisté, takže nákupy zatím neplánuji a přibrala jsem jen minimálně, vejdu se stále do svých věcí (i když už taky vybírám ty, co mi byly volnější).
Jediné, co asi budu brzy řešit, je nákup podprsenky - přece jen moje áčkové košíčky už dostávají zabrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
23.1.06 14:16

Holky, což o to, Polsko by to asi přežilo, ale co autíčko? Na něj nikdo nemyslí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
23.1.06 14:27

Neboj, Mončo, to už přežilo ledacos … a navíc je služební, takže pak to blinkání nechám na firemní náklady vyčistit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
23.1.06 14:28

K tomu zelenému čaji

Co nám říká odborná literatura :D : "Všechny černé a zelené čaje obsahují kofein, přibližně 30 mg na šálek. Žádný z ovocných čajů či směsí rooibosu však kofein neobsahuje.

V těhotenství a během kojení se nedoporučuje užívat více než 300 mg kofeinu. Jeden šálek černého čaje představuje asi 30 mg kofeinu. Pokud budete mít na paměti tento fakt, můžete si šálek čaje klidně vychutnat. "

Takže pít ano, ale nepřehánět. Zase je zdravější - tedy zelený - než káva a černý čaj, protože černý může způsobovat zácpu a fermentací (kvašením) ztrácí některé vitamíny a minerály, které má zelený čaj.

Jinak je zelený čaj výborným antioxidantem. Je fakt, že ho piju už dobrých 8 let a jsem na něm doslova závislá a musím taky říct, že se mi zlepšila alergie na pyly a celkově jsem odolnější. Jsem ráda, že jsem teď vůbec nezastonala, musím to zaklepat :) Zbavuji se i chronické rýmy. Holt si na něj budu muset počkat ale až po kojení. Ale to ráda udělám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.1.06 14:33

Taky přidám něco k tomu černému čaji: není doporučován pro těhotné taky proto, že brání vstřebávání železa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
23.1.06 14:44

a ještě jsem našla radu od odborníka :) Denní příjem tekutin by měl činit 2-2,5 l, přičemž se toto množství mění v závislosti na teplotě venku nebo např. při horečce (příjem stoupá).K nejvhodnějším patří mléčné nápoje (0,5 l/den, jsou zároveń zdrojem energie), přírodní minerální vody, různé druhy bylinkových čajů (měsíček, třezalka, podběl, heřmánek, fenykl, meduňka) a ovocné čaje, ředěné ovocné a zeleninové šťávy, ovocné kokteily. Konzumaci bylinkových čajů raději zkonzultujte s lékařem.U všech bylinek platí neužívat vysoké dávky a dlouhodobě, jednotlivé druhy střídáme a připravujeme je v nižších koncentracích. Se zeleným čajem není problém, existuje řada příchutí, takže jej klidně k pestrému prostřídávání zařadit můžete. Čaj z maliníku se doporučuje v obodobí těhotenství z důvodu dobrého prokrvení dělohy (pokud samozřejmě lékař neurčí jinak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
23.1.06 14:46

Moniko, neboj, vezmem si pytlíky, auto bude OK:-)) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
23.1.06 14:47

Tak jsem na chvilku zpátky. Jsem se teď zasmála. Se mě kolega ptal, kdy že to budu rodit? V květnu? Jsem se podívala na své bříško a říkám Vypadám snad na to? :lol:

O tom černém čaji bylo i v pořadu Pod pokličkou, že se nedoporučuje při potížích při MS právě kvůli kofeinu. Takže asi na tom něco bude.

Noggie nám teda zjistí, co v tom Těšíně mají a jestli se vyplatí tam zajet. Holky, a co takhle nějaký víkend v lázních? Jen nevím, co by na to řekli vaši manžílci. U nás doma by to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
23.1.06 14:48

Tak se hlásím zase po delší době. Tedy ne tak dlouhé, ale než jsem se těmi novými příspěvky prokousala a koukla na fotoalbum, připadalo mi to, jako bych tu nebyla už měsíc :-)
Jinak já jsem se rozhodla omezit sportování (v sobotu bylo na horách děsně a tak mě to naštvalo, že jsem tuhle so zařídila jinou instruktorku). Takže mě čeká jen 14 dní lyžáku v únoru a pak konec.
Co se týče nákupů, už jsme s přítelem něco koupili, ale zatím jen oblečení. Pořídila jsem ve slevách už i zimní kombinézu - 40% sleva, to už bylo znát. Jinak overálek, trička, bačkůrky atd. Ale zase trochu přibrzdíme, protože srpen je ještě daleko a kdoví, co ještě dostaneme nebo co se stane.
Břiško se sice zvětšuje, ale kdo nezkoumá, nic moc nevidí :-) Je ale pravda, že už jsou mi jen jedny kalhoty a asi budu muset pro těhotenské.
Jména už jsme snad vybrali, i když se to ještě možná změní. Zatím vyhrává Jakub a Karolína.I když tou Karolinou si nejsem tolik jistá, protože říkat jí Karolínko (dlouhé) nebo Kájo (jako Karle), to mi přijde divné.
Aaaa… jaký téma jsem zapomněla? Foto někdy pošlu, i když než se k něčemu doma dokopu.. Jsem teď hrozně líná :-)
Co se týče žaludku a nevolností, už je mi většinou dobře. Jen v sobotu, co jsem přijela z těch hor, jsem poprvé stála nad záchodem a myslela, že už to půjde ven. Takže i když se zdá, že nevolnosti jsou za mnou, občas se přihlásí.. Ovšem žáha pálí dál a dál.. :-/
No tak to jsem se zase trochu více rozepsala a teď se jdu věnovat práci.
Zatím papa a dávejte na sebe pozor!
Kačkač :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
23.1.06 14:52

Saryk o tom maliníku jsem taky někde četla, že se v těhu doporučuje. Prý se snad po něm i líp rodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
23.1.06 14:55

Čečetko - ty lázně je úžasný nápad!!! Já jsem pro všema dvaceti !!!
Přihlásil se už někdo na ty hory v dubnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.1.06 15:02

Všimla jsem si, že jste tu dopoledne probíraly těhu průkazky.

V pátek jsem byla na kontrole (byla jsem už 10+3) a stejně jsem průkazku nedostala! :cry: Prý až při další kontrole za 14dní! To uz budu mít za sebou 12tt.
Dost mě to mrzí - mám pocit, že jsem těhotná jen napůl.
Zajímalo by mě, proč se s tím dělají takové drahoty.

Při další kontrole mi budou dělt nějaké NT vyšetření, tušíte někdo, co to je? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
23.1.06 15:08

Myslím, že je to ten nuchální test … na UTZ zkoumají nosní kůstku a polohu krku, nebo tak nějak … prý se tak zjistí první znaky Downova syndromu … já na to taky jdu někdy v 13tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.1.06 15:13

Díky Evikku, vůbec jsem si neuměla pod tím nic představit.
Dr. jen mi řekla, že je na to ještě v pátek malé. Neměla na mě moc času.
A já byla z UZ nadšená, když jsem viděla, jak se tam prcek hází, že jsem se zapomněla na půlku věcí zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
23.1.06 15:14

Evikk kdyby Pec pod Sněžkou nebyla tak daleko, tak bych jela. Ale mám to přes celou republiku a je to chráněná oblast, takže je problém s parkováním před hotelem :(

Holky, mějte se hezky a ať vám není špatně. Pa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital