Poradna duly
Jana Čurdová
Tak já jdu zkusit tu vanu… už si fakt připadám jako totální de***, že nepoznám ani porod, ale jen mě prostě udivuje, že to tolik nebolí, když poslíčci mě vždy děsně bolí a tohle je zase něco jiného… no, prostě si musím projít vším, že
![]()
Mě ty kontrakce taky ze začátku tolik nebolely, byl to jen takový tlak a mírná bolest jako při MS, ale už jsem věděla, že pojedeme ( už jsem rodila potřetí )ono se to pak rozjede
Poslíčci byly kolikrát horší… Měř si ty intervaly, jestli se ti budou zkracovat
Monalizo, já ti moc neporadím, mě porod vyvolávali. Ale jednou jsem byla v porodnici předčasně, myslela jsem že mi praskla voda, ale byl to planý poplach, jen silný výtok. Maximálně tě pošlou domů jako mě. Jen ty to máš horší,jestli máte doma malého, ale kdyžtak ho vemte sebou.
Toz jsem se byla vyvencit v desti (zlate slunecne dny, to si stacilo jen nazout ťapky, zadne tkanicky) a navstivila Matulienku .
Takze od ni všem vyřizuju nespocetne pozdravy a diky za povzbuzujici sms atp.
Furt nerodí, dnes jí TO sice měli vyvolávat, jenže měli na sálech plno, takže si počká na zítřek. Ale nese to statečně. Na chodbě mezi silnyma kontrakcema s úsměvem prodýchávala, jakože fakt nic, jenže se neotvírá. Pry pak to bude horsi - haúúúúú!
A moc se ji styska po malem Petovi, tudiz si dupla, ze i kdyby se jim mela na porodni sal zitra proste vetrit, tak to udela. Neskutecne nespravedlive se tam totiz predbiha ![]()
(kazdopadne uz stihla naslibovat sve nejmilovanejsi tchyni, ze temer po navratu z porodnice ji pomuze s pecenim dobrutek na oslavu jejich sedesatin. No comment, zase ma roupy z nicnedelani. A to neni teprve 2 dny doma
)
Na chodbe jsem potkala i Mischiinu s celou familii, vypada moc spokojene, mozna ji zitra pusti domu. Ale Verunku az ve stredu, zloutenku uz nema, jen musi dobrat antibiotika. Avsak to se jiste vse dozvite uz zitra „lajf“ od Misch. ![]()
Holky, máte někdo takovou zkušenost:
byla jsem na WC a pak jsem dostala hroznou křeč do podbřišku - to už jsem šla z WC a nejednalo se o hovínko
a najednou mi po noze tekla jako „voda“ , ne úplně čirá, trochu kalná a nebylo jí moc
. Neznáte to?
Monalisa24 jasný zkus vanu a když by sis pak jó nebyla jistá, můžeš do špitálu zavolat a jet tam až podle toho co ti řeknou ne? Ale vypadá to slibně! Tak to třeba vyhraješ ty, já tu ještě budu chvíli smrdět
!!!
Maggy díky moc za info! Matulienka je holka statečná, taky mám radost z Mischiinky, už se těším, jak nám zítra podá další dobré zprávy!!!
Téééda holky, oni snad u mě v práci měli pravdu, že se nám ten prcek narodí rovnou s taškou do školy
![]()
Vanu jsem dneska taky dávala a je fakt, že nějaký účinek měla - zlepšila se mi nálada, což je myslím taky pozitivní ![]()
xaxkx téda, to neznám, ale jestli něco teče po křeči do podbřišku a není to čiré, tak koukej mazat ![]()
Chudák Matulienka - ten její porod mě taky moc nepovzbuzuje
…
Monaliso - ty už to budeš mít za chvilinku za sebou
!
Mimuliku - taky už jsem si stěžovala, že jsem neskonale gramlavá
- všechno mi padá z rukou (už jsem rozflákala kde co), vrážím do dveří jak blbá
… dneska jsme byli na minigolfu (pěšky jsme se tam táhli hoďku, heč
- stejně to bude na prd
) a už jsem myslela, že tam zlostí ty dráhy rozflákám, jak jsem se pomalu ani netrefila do míčku
(a to hrajeme dost často
).
Nejhorší je, že mě místo podbřišku bolí kyčle a chodidla (plochá noha
) a v disciplíně „elegance a ladný pohyb“ by mě s přehledem porazil i zchromlý tučňák
…
Tak doufam, ze Matulienka bude mit uz zitra mimi u sebe…
A zatim zadne zpravy od Anajky ????
A myslite, ze muzu pouzit cerstve listy maliniku na cajik?????
Tak jsem vylezla z vany, spařená jako prase… a bolesti jako MS mě nepřešli. No, uvidíme, ale já tu určo budu strašit ještě zítra, a pozítří a pak další a další den… a budu jako slonice, vzhledem už se jí určitě podobám
![]()
xaxkx, já být Tebou… jedu do porodnice. Asi Ti praskla voda! A nebo tam aspoň zavolej…
Jé, holky, my jsme ale hérečky, co???
![]()
Panoramka píše:A myslite, ze muzu pouzit cerstve listy maliniku na cajik?????
No, určitě tím nic nezkazíš, ale nevím, jestli to má ten samý účinek ![]()
Panoramka píše:
Tak doufam, ze Matulienka bude mit uz zitra mimi u sebe…
A zatim zadne zpravy od Anajky ????A myslite, ze muzu pouzit cerstve listy maliniku na cajik?????
Ja používam sušené, ale myslím, že to z čerstvých listov nepôjde. No ale radšej nebudem radiť ![]()
Panoramko, teď jsem někde na netu četla… ale bohužel jsem to nechtěně zavřela, to okno… že listy z maliníku a jiné bylinky, by se měly nechat alespoň 12 - 14 hodin uvadnout, aby ten účinek byl „lepší“ ![]()
Cing - vitam doma a gratuluji k takovemu hodnemu velkemu mimiskovi. To se vazne budi na jidlo jen jendou za noc? To je vazne tak spavej nebo mas kratkou noc?
Dneska vecer nam nejak vubec nechtel spat v postylce. V naruci hnedka usnul a kdyz jsme ho chteli prendat, tak se zbudil. Tak ted spi na manzelove brise u sledovani televize a ja mam cas na net.
Dneska jsme byli na delsi prochazce s kocarkem ve meste a tak jsem ho musela i jednou nakrmit a prebalit. Nastesti jinak hezky spinkal.
xaxkx - mohla ti klidne prasknout plodovka. Ja jsem tomu taky hnedka nechtela verit, myslela jsem si, ze jsem si ucvrnkla. Zkus si lehnout a pak zase vstat a pokud zase neco vytece, tak to bude ono. A taky si tu vodu poradne prohlidni.
Holky, jen hlásím rychlé info…
Po vaně mám pořád kontrakce po 4minutách. Pořád ale nevím, jestli to je ono, protože to zase tak extrémně nebolí.
Jedeme do porodnice, pro jistotu. Jen je mi líto synka, budeme ho muset vzbudit.