Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26854
16.8.06 10:31

xaxkx když si vzpomenu na popis tvého prvního porodu, tak se vůbec nedivím, že se stresuješ. Já bych asi po takovém zážitku vůbec neměla myšlenky na druhé dítě 8O

Holky a piště tady ty první zkušenosti. Co jste ještě dokupovaly, co nakonec vůbec nepotřebujete. A jak jste na tom se spotřebou jednorázových plínek? A je v těch značkách opravdu takový rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
16.8.06 10:34

a musím vám říct, že mě žáha netrápí už jen v noci, ale i přes den :evil:

Holky, jestli vás taky v těhu pálila žáha, přestalo to po porodu, jak se zmenčovala děloha? Nebo si to vyžeru ještě i PO 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.8.06 10:55

Krab…když jsme malého přivezli dala jsem jim ho na férovku očuchat,což by asi mnozí nepřežili :oops: ale hafíci jsou od přírody zvědavý a je to nový člen smečky,takže se to jinak udělat nedá,dala jsem jim i jednu látkovou plínu kterou se malý muchlá a zatím je to v poho,ale jsou zvyklí na malé neteře a děti snáší dobře :wink:

A věci které pro malého nepotřebuju???Byla jsem plně vybavena na kojení od kojícího polštáře po chrániče bradavek a neměla jsem ani jednu flašku…no a jsme na sunaru,takže těch věcí je docela dost :D :wink: a taky oblečky velikosti 50 a 56 :D to náš 5kilák neoblékne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.8.06 10:57

Cecetko…žáha mě pálila pořád a nic nepomáhalo…po porodu to hned přestalo,jako mávnutím kouzelného proutku! :D takže se neboj,bude to v poho! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
16.8.06 11:00

krab

Já mám doma taky dva pejsky a když jsme malého donesli domů a oni zjistili, že je to živé a vydává to zvuky,tak se mohli zbláznit. Dali jsme jim ho očuchat.Oni asi vycítí,že je to miminko, protože ho hned chtěli. Mysleli si,že je to štěňátko. Nebo tak se aspoň choval ten větší. Choval se naprosto stejně,když jsme mu přinesli domů štěně - bráchu. Takhle vyváděli asi den. Pak ještě měl ten větší minulý týden záchvat, že se s náma nebavil. Byl pořád v pelíšku a bál se přijít kamkoliv po domě. Museli jsme ho přemlouvat a říkat mu,že ho máme taky rádi. Už je to dobré. Prostě trucoval. No a teď, přijdou k malému, čuchnou mu k prdýlce, jestli je to pořád on a jdou si po svém… Jen když Zdeněček zakňourá, tak jsou hned v pozoru a koukají na mě, jako jestli si ho utiším.Jsou naprosto v pohodě. Ten menší kdyby mohl, tak by ho celého umyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
16.8.06 11:03

Ahojky. Moc zdravim.

Cecetka - spotreba plinek je dost veliká, jak látkových, tak jednorázových. Už jedeme třetí balík pampersek 1 a malý jsou 2 týdny. Dokupovali jsme i látkový, protože těch se použije docela hodně, z kosmetiky jsme dokupovali obyčejný slunečnicový olej na mazání po koupání a ten je super, nedráždí.

Holi - my jsme zase dokupovali dupajdy 56, protože té naší berušce je většina věcí velkejch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
16.8.06 11:04

cecetka

Žáha mě taky hned po porodu přestala pálit.

Holky toto utíká. Já už jdu příští týden na kontrolu po šestinedělí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.8.06 11:12

jo tak nechame cuchat :lol: :lol: :lol:

zaha me na chvili prestala, kdyz mi spadlo bricho, a ted se mi to obcas vraci…asi se malymu nechce ven, tak se splha zpatky nahoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
16.8.06 11:13

To já naběhla v Kostelci do sekáče a nakoupila to nejmenší co tam měli. No moc toho neměli,ale něco jo. Nám je velké úplně všechno a ještě jsem se nesetkala s věcí,že by nám už byla malá… :lol: :wink:
Ale ono to přijde. Počítám tak za 14dní.

Jinak plenek je opravdu spotřeba hodně velká. Kupujeme Pampers Newborn 2-5kg a od narození spotřeboval skoro 7 balení.
U nás jsou zatím docela zbytečné dudlíky. Taky zatím moc nevyužívám rychlozavinovačku. Je nám velká a flaušová deka z Ikei je nejlepší. V té malý spinká a je naprosto spokojený. Udělala jsem z ní rychlozavinovačku. :wink:
Jo a ten slunečnicový olejíček jsem taky koupila. Stál 19,90Kč a je toho asi 1,5dcl. Malému vyhovuje, tak u něj určitě zůstaneme.
Látkových plen je taky potřeba dost. Hlavně když malý při krmení začne mléko prskat. To je pak mokro všude.
Ještě musím napsat zkušenost s vložkama do podprdy. Určitě jsou nejlepší jednorázové od Chicca. Balení 60ks za 220Kč doporučuju. Ostatní jsou na prd a byla jsem pořád mokrá. A podprdy je dobré mít dvě nejméně.
Tak to jsou moje zkušenosti… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
16.8.06 11:52

Ahojky, taky jsem byla překvapená nad spotřebou plínek. Před porodem jsem četla, že ty mini stačí 1 balení, ale bylo fuč od čtvrtka do neděle, tak manžel koupil ty fialové Tesco 2-5kg, 80ks za 199.- a malý je snáší v pohodě. Jinak mi ještě kupovali modrou indulonu(poradila Dr. v porodnici) malý má hodně suchou pokožku, tak ji smícháváme s olejíčkem a mažeme, hlavně kolem kotníků a zápěstí.Taky je dost spotřeba lihu na pupík, máme vždy malé balení a už 3. Jinak věci jako dudlík, flašku apod. vůbec nemám a naštěstí zatím nepotřebuju. Jo, dokupovali jsme ortopedické kalhotky na široké balení, kvůli kyčlím, zatím preventivně, než ho uvidí ortoped.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
16.8.06 11:57

ahoj holky :D jak se mate?My jsme byli dneska poprve u doktora :D prdola hned oznackoval doktora a zed :lol: bylo to prima.Ted vazi 4,480 a meri 58cm …holky,takhle mi vyroste i z velikosti 60 8O co ja budu delat 8O jepsi je ho zivit,nez satit :lol: a to vam reknu,ze tchyne napletla tolik krasnych svetru a nic nebude 8O nektere jsou uz male a nektere akorat :lol:

NellaB to ti reknu,ze to je velky rozdil 8O dcerka byla uplne jina 8O on uz od 4dne se snazi pretocit na bok,hlavu uz otaci v pohode,snazi se ji i zvedat,no fofr :lol:
Jinak dcerka taky,porad by ho cucala a budila a chce si s nim hrat :lol: ale on se neda :lol: ale co je nejlepsi,ze kdyz se pokaka nebo nahodou zabreci,tak dcerku neni videt ani slyset 8O :lol:

NellaB a Holi ja se dneska vazila u doktora…ze ja tam vubec lezla :? 8O mam porad 9 kg nahore :roll: 8O a to jsem si jeste rano rikala,ze to bude dobre,protoze uz se vejdu do 3 kalhot…a pak takovy sok u doktora :lol: a on na me,ze to je v pohode,ze vypadam dobre :oops: kecal urcite :lol: chtel byt jenom slusny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
16.8.06 12:09

Jo pleny jsou u nas v pohode,pouzivame pampers a mame tak 4 pleny na den :?: a vlozky do podprsenky pouzivam od Aventu a jsou super…a podprsenky aspon dve.

Jo a rozhodla jsem se koupit jeste Quinny Zapp (golfky,staci i z druhe ruky)) protoze nas doktor je ve ctvrtem poschodi a vytah ma sirku dveri asi tak 50 cm,je to jenom pro 2 osoby,takze z zadnym kocarem se dovnitr nevejdete…a tyhle golfky jdou slozit do opravdu maleho rozmeru a muzu na to dat taky autosedacku MC…Az to reknu priteli dneska,tak ho trefi :lol: ale kocar s Gabinu urcite nabudu tahat do ctvrteho patra 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
16.8.06 12:30

Ahoj, zdravím maminy a těhule. Docela jste mi s tou diskuzí o psech káply do noty, taky máme doma jednoho chlupáče. Mám trošku strach, jak to všechno bude, pořizovali jsme si ho před 3 roky místo mimina a taky to na to vypadá - strašlivý mazlík, spí s námi v posteli, závislák hlavně na mě (je to mini yorkšírek, váží jen 1,5 kg). Vůbec si neumím představit jak to bude až přinesu malou domů - nemám strach, že by jí něco udělal - je moc hodný a děti miluje, spíš mám obavy, že bude žárlit a bude nešťastný. No uvidíme, nebudu stresovat dopředu, třeba ji přijme jako „mladší ségru“ :wink: a bude úplně v pohodě.

Holky, ten slunečnicový olej máte z lékárny? 8O A mažete celé tělíčko např. po koupání?

Cinq ani se nedivím, že je Gabrielek tak popředu - i na fotkách vypadá takový pevný. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
16.8.06 12:33

Noggie - jojo, ten olejíček je z lékárny za pár korun, my mažeme každý den večer po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
16.8.06 12:40

Noggie

Také mažeme po koupání a celé tělíčko i hlavičku a čelíčko.

Pejska nesmíte odstrčit. Já jsem je pořád od malého vyhazovala. Až to dospělo k tomu,že se ten velký urazil. No teda velký… máme dva pražské krysaříky, takže 2,1kg a 2,6kg. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí