Poradna duly
Jana Čurdová
A jeste otazecka
pouzivate ty zavinovacky????Ten muj prcek tam nechce byt ani za nic
Proste vse co ho utiskuje nema rad
jenom moje naruc ![]()
Cinq, to je vážně dooost dlouho ta škola, pro tak malé děti… :-/
No, já si aktivně koupila dvě rychlozavinovačky, ale nějak se nám v ní také nelíbí:-(, takže to používám jako „deku na ležení“. To vědět, tak polovinu věcí nekoupím… jsem byla moooc aktivní ![]()
Monalizo tak nejak
polovina veci zbytecna
ale kdo neni aktivni v nakupovani vybavicky pro miminko
![]()
Jinak ja rychlozavinovacku pouzivam jako deku pod nebo nad nej ![]()
Ahoj holky.
Tak u nás noc dobrý až do tří, potom jsme vstávali po hodině, ale aspoň mezitím vždycky chvíli spala. Teď se mi ji ještě podařilo uspat a takhle to je každý den, tak mě to ani nepřekvapuje…
Rychlozavinovačky u nás frčí, klidně bych užila ještě třetí a ze začátku jsme balili i do peřinky a to už mi teď přijde zbytečný.
Holky diky za podporu, ale ono to cekani je tedka ty posledni dni opravdu nejaky dlouhy. Clovek se totiz zacal porad pozorovat - jee tuhle me pichlo, ze by to uz byla kontrakce ![]()
a do toho samozrejme nekoncici dotazy celeho pribuzenstva a sousedu…
no nic..jdu si spravit naladu do cukrarny s dalsi tehotnou ![]()
Ahoj holky,
nějak nestihám číst ani přispívat. Netušila jsem, že to se dvěmi dětmi bude takový záhul a to mám doma manžela ![]()
Teď mi ta mladší usla, tak jsem si na chvíli pustila net,ale zase mám výčitky, že se dostatečně nevěnuju Alžbětce.Že by zas ty hormony ![]()
Když jste se tady bavily o nocích, tak u nás teda nic moc, dneska jsem taky kojila snad pořád.A ve dne je to ještě horší, mám ji u prsa pořád, tak jsem si řekla, že přišel čas pro dudlík.Uvidím, jestli ho bude chtít.
Jo a abych nezapomněla, gratuluju všem novým maminkám.
![]()
Pekne ranko!
Prvni dny u nas probihaji celkem dobre… ale ackoliv jsem to necekala, obcas na me dolehne baby-blues… a nemuzu zastavit plac… Taky to tak nektera mate?
A uprimne receno, Arthurek opravdu hodne zmenil nas rytmus, tak se z toho trochu vzpamatovavame… ![]()
Ale jinak je dobre - Arthurek se probouzi po 2-3 hodinach a znovu celkem rychle usina…
Zavinovacku pouzivam, ale nezavinuju ho do ni celeho. Nechavam mu rucicky venku a vypada to, ze to to tak malemu libi. Myslim, ze kdyz mi usne v naruci, a ja ho pak dam do postylky, ma porad pocit teploucka… ![]()
Jinak nestiham cist… Zatim porad neco zarizujeme, jezdime kazdy den k tchyni, u ni nechame Artika a pak jedeme na urady… Moje tchyne je uzasna, diky ni rozumim mnohem lip Arthurkovi a zivotu novorozenete. Mam straaasne stesti… ![]()
Co se tyka vahy, tak nestacim kulit voci… Pred porodem ve ctvrtek 76kg, v utery 70,5kg, vcera 68,5kg… Brisko uz mam temer vtahle a vubec nevypadam na to, ze jsem pred tydnem rodila…
Zustala mi jen 3kg navic od predtehotenske vahy… ![]()
Doufam, ze to nema vliv na tvorbu mleka…
Zatim to vypada nadejne…
Dneska pojedeme Arthurka poprve zvazit, tak jsem zvedava… V porodnici zhubl nejdriv o 400g a behem jednoho dne pribral 100g (musela jsem ho dokrmovat UM)… Vychazeli jsme s vahou 3,340kg…
Ahoj maminy a zvyšné tehulky,
tak ja som stále 2v1, cítim sa úplne fantasticky, akoby som ani nebola tehotná, kebgy som nemala to brucho, tak by som sa ešte aj fantasticky vyspala a bolo by to OK. Aj keď podľa tehotenskej knižky mám termín práve dnes, takže v podstate až zajtra začnem prenášať, takže by som vôbec nemusela stresovať. Ja si stále hovorím, že ak sa ma to moje malé stvorenie bude tak držať ako kliešť aj po narodení, tak nebudem robiť iné, len sa venovať svojej princezne.
Len neviem, či je to tým tlakom a počasím, alebo čo, ale všetko sa mi pred očami úplne vlní. Je to hrozné, kam sa pozriem samé rozmazané vidím. Snáď to prejde.
Panoramko - baby blues jsem měla a ještě trošku mám taky. Den, kdy jsem přijela z porodnice jsem probrečela celý. Nemohla jsem se na své děti vynadívat, manželovi jsem pořád říkala jak je úžasný
atd atd.
S váhou je to u mě taky podobné, mám už jen 3 kg navíc a taky nevypadám jako po porodu.Jen aby jsme nehubly příliš ![]()
Mimulik … taky jsem se tak citila nekolik dni pred porodem…
Tak doufam, ze uz brzy mimi vykoukne na svet… ![]()
Ahoj
to se dela, takhle me deptat po ranu s vahou
muj celkovy prirustek byl 28 kg, ted mam dole 16 kg, takze jeste 12
jenze ted uz se ta vaha nejak nehybe, tak nevim
cvicit chci radsi az po sestinedeli, doufam, ze se donutim a ze to nebude mit vliv na kojeni ![]()
jinak jsme vcera zakoupili sab simplex, mam dotaz ? davate ho fakt pri kazdem kojeni ? a jakym zpusobem ![]()
Tak koukám že jste většina štíhlé jak proutky, já teda nejsem nějak zvlášť tlustá ale těch 5 kg je holt znát.Včera jsem ž oblékla sukni co jsem nosila před těhu, tak myslím že je něco i v prsou.
Jinak malá v noci spala v kuse od 21.30-5.00 potom jsem ji kojila v 7.15 a v 9.30 vstávala se mnou a zase papala.Je zatím hodná tak uvidím jak bude dál.
Některá jste psala že jste byla s mimískem u Balatonu, zajímalo by mě co cesta a tak jak to snášel mimísek, chystáme se taky někam vyjet.
Cecetka - na vyvolání určo nepůjdeš podívej na mě, na porod to nevypadalo a ještě v noci mě to chytlo.
Cinq - to je krásné že malá dostala dárek taky, mě by nenapadlo jít k někomu na návštěvu a donést dárek jen jednomu dítětí a druhé aby smutně koukalo.Zavinovčky používáme pořád, Ty se moc nediv že v ní malý nechce být, takový chlap jak hora.Tomášek byl taky velký a zavinovačku jsem užila jen na cestě z porodnice domů a na vítání občánků, on kopl nožičkou a zavinovačka se rozletěla a vůbec nesnesl když měl být svázaný nebo do něčeho zamotaný.
Saary - vůbec jsem nějak nepostřehla že jsme rodily ve stejný den, nějak jsem neměla sílu číst všechny ty stránky zpětně, ale koukala jsem na Tvůj metřík že máme děti stejně staré. V kolik jsi rodila? Já ráno v 7.05, to máme skorodvojčátka.
Maggy, Mimuli, Noggie - holky to už Vás moc není tak Vám přeji rychlé vylodění ať jsme komplet!
NellaB - malá se narodila až v půl desátý večer, takže skorodvojčátka
V porodnici jsme byly na pokoji taky s Nellinkou ![]()
Dneska chudinka vůbec od rána nemůže usnout, tak teď snad pomohla ta rychlozavinovačka a doufám, že až ji odložím, tak zase neotevře očka…
Ahoj, dneska jednou rukou
, takže stručně, než se z toho zvencnu
.
Bez zavinovačky ani ránu, dvě jsou nám málo
…asi budu muset koupit babyvak, ať ho s těmi prdíky pořád netahám v ruce
(poradily holky v Bez žvatlání a asi je to super nápad - používáte některá nosidlo
).
Bobek prospí celou noc - teda usne tak v deset, ve tři do něj rýpu, že už by mohlo být kojo, pak až v šest a ještě v devět a mezitím je jak špalek
. Ale přes den prdíky a zase prdíky
, nikdy nevím, kdy to přijde a jak dlouho to bude trvat
. Sab S. dávám na lžičku, ale klíďo by to šlo třeba na dudlík (berem 10kapek tři krát denně - snad to zabírá
).
Anajko - jak se to dělá se dvěma dětmi nemám tucha
, já nestíhám kolikrát tišit ani to jedno (včera už jsem dělala psí kusy a nakonec zabralo zpívání
, akorát že jsem vytuhla dřív než on
). Já to nechcu vidět, až manželovi skončí dovolená
…
Saary - to je mi líto že malá je taková málo spavá. Možná je to jen přechodné období a spraví se to. Nellinku trápí prdíky, předevčírem jsem jí nedala na noc kapky a byla chudinka dvě hoďky vzhůru, ale neplakala ona jen vždycky zakřičí ona snad ani plakat neumí.V noci jinak krásně spinká,ale přes den chce třeba za dvě hoďky prso a to jde.Už je přes den víc vzhůru a kouká.To jsou pokroky den ode dne co?