Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@darlene moje dr. si to dělá prvotrimestralni screening sama, ma na to primo specializaci, ale musim to platit. Je to test z krve a pak z utz se ruzne premeruje a podle tohi ze zjišťují genetické vady. Uz se těšim, az budu mit po něm a budu vědět, zw je vse v pořádku.
Příspěvek upraven 05.01.14 v 12:24
@darlene píše:
Holky na ten screening jak tu pišete se musite objednat sami někam jinam? nejak mi uniklo co se tam tjišt´uje všechno.
Ten screning se dela normalne u mladsich pacientek kolem20 teho tydne kazdemu kdyz chce, ale me to delaji kvuli veku uz v prvnim trimestru, nebo tem co pochybuji a chteji to vedet ho delaji taky, musis se objednat pres tveho gynekologa, alepson my to tady tak mame…nebo si zjistit kde se dela a objednat se..ja to mam pres Meho gyndare, on se snim zna a objednava… ![]()
@lenula29 me na Genetice rekla pani dr přímo, ze vitaminy jsou důležité v 1 trimestru, pak uz nemaji opodstatnění
@pomenkova prvotrimestralni screening delaji vsem, kdo ma o nej zájem, je dost přesný, vetsiniu placený, ale nektera pojistovna ho proplaci. Kolem 20 tt pak delaji triple testt a ty jsou dost nepresne a muzes je odmitnout, kdyz mas prvotrimestralni screening.
@andatko píše:
@pomenkova chuděro. Taky sis to užila co. Mě řikala PA že to je jak rodit 2× v jeden den
Podruhe jsem mela akutne naplanovanou sekci pro blbe ozvy mimi. Ale chtela jsem to zkusit přirozeně. Bohužel mi nebylo přano. Coz se pak ukazalo dobre, jelikoz by moje deloha pry do terminu nevydrzela a prskla. Ted mam sekci jasnou bez keců
Jj taky mi rikali, ze to byli vlastne dva porody
Ja byla z na 9 cm otevrena a jelo se na sal, mala mela na hlavicce uz takovy pristroj,(nesestupovala)ktery meril jak reaguje mozek atd, voda zelena, v rukou Sem mela kapacku na streptokoka, takze ja vypadala
Epidural mi pichli zu na 4 cm, takze jsem pak mohla u cisare sledovat jak malou berou do rukou, ale ja byla tak vycerpana, ze Sem ji nemohla ani drzet, mela Sem ji na posteli u tech operek, ale oni mi pichli toho epidralu moc rychle a moc najednou, takze me se spatne dychalo jako by jsem mela cihly na plicich-no pak nejak do trech hodin se to zlepsilo, ale nemohla Sem se ani napit, jinak by jsem se udusila, nebyla sila ani nejak v puse nebo co, co mi to pichli za driak nevim, jen Doktor rekl, ze toho daLI asi moc, kdyz zu to slo i nahoru k plicim..
No a epidutral me diky tem kontrakcim nemoznym nebolel vubec, ale chci to videt bez kontrakci jak to bude bolet ![]()
@cunklik Ja nevim jak u vas v cr, ja myslim tady v nemecku to delaji jak Sem psala, tem kdo maji zajem kvuli genetickym vadam atd..take vsem, jinak me ho u prvni dcery nedelali, jen zmerili tu kustku u nosu a u krku, ale ten veliky mi delali az ve 20 tem tydnu…no a ted budu mit ten co se dela v jine budove hned plus krev…v prvnim trimestru kvuli veku, tady v nemeck to nedelaji automaticky, ale jak pises, to jsem tak myslela, kdo ma zajem.
@cunklik @pomenkova diky za info holky, sestřička mi řikala o nějakých odberech kolem 8 nebo 9 tydne tak uvidime, co to bude. každopádně ted je mi dost špatně takže něco udělam a musim jít hned sednout nebo bych to nevydýchala asi.chjo ještě to počasí, kdyby byl aspoň snih ![]()
@darlene Vid??snih a slunce by pomohlo, taky mi jde tohle hnusne pocasi na nervy Silene…
@pomenkova jee, ty zijes v německu? A jaka je tam celkově péče o těhotné?
Ahojte holky, doufám, že se všechny cítíte dobře a užíváte si těhulkování, vůbec Vás nestíhám, mám zkoušky ve škole, takže šrotím co to dá, ale jak bude chvilka určitě sem vlítnu. Akorát vidím, že řešíte screeningy, tak já jsem to s první dcerou měla tak, teď to taky tak bude, že první screening ve 12tt si platíš sama asi 1400, je to jen na tobě zda chceš tam jít nebo ne, my jsme byli..a pak jdeš ještě ve 20tt a to už ti platí pojišťovna. Já osobně si myslím, že ve 20tt je to už dost pozdě, kdyby zjistili, že všechno není tak jak má být, takže ikdyž si ten prvním musím zaplatit určitě tam půjdu znovu…
Tak se holky optarujte a já letím
![]()
Ja jsem fakt rada, ze nemusim nic resit. Moje gyndarka mi sama vsechno rika kdy a co mam..a nemusim nikam volat neco zjistovat ![]()
@Tintinka ja taky
nedavno jsem menila dr a ten ma skvele vybavení, ordinuji se svoji ženou, on normálně a jeho zena pro těhotné. Ma dokonce 3D i 4D utz, tak nemusim hned do nemocnice. Pred tim me pani dr posilala vzdy na genetiku, kdyz si nebyla jistá, kde maji taky tento utz. ![]()
Příspěvek upraven 05.01.14 v 12:59
@cunklik jee to je prekvapreni, uz to tady pisu od zacatku
![]()
No ja mam gyndare kterej je slovak-ale mluvi na me jen nemecky, tady v bavorsku je hodne ceskych a slovenskych doktoru, tedy ja ma jen gyndare, ale je velice oblibeny…no jak bych to porovnala, ja to nemam s cim porovnavat protoze mala je narozena tady v Nemecku a ja jsme tady zu skoro 13 let..jen podle toho co ctu o porodnictvi v CR je mi kolikrat uzko…no napriklad se ti do hodne veci nemluvi, muzes mit porod Doma, nebo v porodnim dome, nikdo to nekomentuje, domu odchazis, kdyz chces zu hodinu po porodu pokud je vse jak ma byt..doktori skoro u tebe nejsou jen PA-ty prichazeji az ke konci…plan porodni sice mas, ale muzes si ho ztmenit jak chces v prubehu porodu, epidural dotanes do pul hodiny, pokud ho chces, nikdo se nedivi, ze nechce mit vic boleszti nez je treba naopak pokud vidi ze je ti hrozne, samy ti ho nabidnou, nenuti te kojit zadna kojici ceta te neprepadne, daji ti flasticku a snazi se ti pomoc s kojenim..pa k tobe chodi jest mesice po poriodu zdarma..mas svuj pokoj, no kdyz si ho tedy zaplatis, doktori jsou mily, nervou kdyz rves ty, nevnucuji, nedebatuji, nechaji te rozhodnout-ikdyvby si chtela rodit z lustru je to tva vec
Nevim treba je to zu v cr taky nekde tak, ale co jsme vetsinou cetla asi moc jeste ne…Jin ak nervou do tebe nejaky kapacky na kontrakce, nechaji to volne, davaji jen gel pokud je vyvolani nutne atd-…
![]()
@pomenkova Ne nečekám, Sice se zdá o tom, ale zatím nic nepotvrzené… A jak sem psala o těch drobečkách, tak to bylo na nás všechny maminy myšleno ![]()
@Tintinka píše:
Ja jsem fakt rada, ze nemusim nic resit. Moje gyndarka mi sama vsechno rika kdy a co mam..a nemusim nikam volat neco zjistovat
No me to gyndar sam objednal, ja to brala podle CR co zu Sem stacila precist jak se porad preobjednavaji atd…
Ja jen prisla k memu gyndari, ten mi dal do ruky kam mam jit tyden po jeho kontrole tot vse… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat