Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Silvie86 Jo tak to jo, tak to dik
a neboj se, kdyz se budes porad bat, tak to nedopadne dobre, mysli pozitivne…
![]()
@pomenkova píše:
@cunklik jee to je prekvapreni, uz to tady pisu od zacatku![]()
![]()
No ja mam gyndare kterej je slovak-ale mluvi na me jen nemecky, tady v bavorsku je hodne ceskych a slovenskych doktoru, tedy ja ma jen gyndare, ale je velice oblibeny…no jak bych to porovnala, ja to nemam s cim porovnavat protoze mala je narozena tady v Nemecku a ja jsme tady zu skoro 13 let..jen podle toho co ctu o porodnictvi v CR je mi kolikrat uzko…no napriklad se ti do hodne veci nemluvi, muzes mit porod Doma, nebo v porodnim dome, nikdo to nekomentuje, domu odchazis, kdyz chces zu hodinu po porodu pokud je vse jak ma byt..doktori skoro u tebe nejsou jen PA-ty prichazeji az ke konci…plan porodni sice mas, ale muzes si ho ztmenit jak chces v prubehu porodu, epidural dotanes do pul hodiny, pokud ho chces, nikdo se nedivi, ze nechce mit vic boleszti nez je treba naopak pokud vidi ze je ti hrozne, samy ti ho nabidnou, nenuti te kojit zadna kojici ceta te neprepadne, daji ti flasticku a snazi se ti pomoc s kojenim..pa k tobe chodi jest mesice po poriodu zdarma..mas svuj pokoj, no kdyz si ho tedy zaplatis, doktori jsou mily, nervou kdyz rves ty, nevnucuji, nedebatuji, nechaji te rozhodnout-ikdyvby si chtela rodit z lustru je to tva vecNevim treba je to zu v cr taky nekde tak, ale co jsme vetsinou cetla asi moc jeste ne…Jin ak nervou do tebe nejaky kapacky na kontrakce, nechaji to volne, davaji jen gel pokud je vyvolani nutne atd-…
![]()
to se tam ale maaateee ![]()
@pomenkova promin, nepostřehla jsem to, chodim jsem posledních par dnu. Porod doma si asi muzes vybrat, ale dr ti tady moc nedoporucuji a ambulantní porody uz někde jsou, ale málo. O poporodni péči doma, to tu asi nebude
Ale ja mela štěstí na porod, mela jsem svuj pokoj s vanou a na tom i rodila a jen s asistentkou, dr detsky prisel az pri narozeni a gyndar taky az ke konci. Kojit me taky nenutili. Ale zalezi tady hodne asi na koho natrefispri porodu. Spis jsem myslela to, ze trebas u brachy v dk je ta pece úplně jiná. Zadne utz casto jak u nás, po porodu hned domu atd ![]()
@cunklik No v nemecku se ultrazvuky taky oc casto nedelaji, nebo nedoporucuji, ale samozrejme pokud je chces mit casteji mas je..co vim je to hruza v UK, tam se moc tehotnym nevenji, nekdo pise ze super, protpoze nepotrebuje peci moc, takly ty naturelni typy, ale ja Sem spis uzkostliva mamina, ja potrebuju kontrloly, takze hodne z anglie jezdi pak i rodit domu tedy litat co jsem tak cetla
Jezisi tam snad nechtejhi davat vubec epidural vsechno prirodne nevim-brrrr ![]()
@pomenkova
vím, ze se to nedělá se ptat
, ale kolik ti je? Me je zajímá, kdyz pises kvuli věku
@pomenkova o Uk jsem prave slysela. Jedna holcina mi psala, ze kdyz potratila, tak zadna revize a nekolik tydnu ji nechali, aby to odeslo samo. No mela pak akorat pěkný zanet ![]()
V dk to je podobně, tam jsem byla s malym u dr v 6 mesicich a dopredu jsi musela volat do nemocnice a teprve pak ti řekli, jestli muzes prijet. Po 5 denni horečce mi pani dr řekla, ze se s tim stejnak telo musi srovnat samo a at nedavam nic na srazeni teploty. Mela pravdu, za dva dny to bylo dobre. Ale ja tady v cr cekam vzdy dva dny s teplotou a uz s malym mažeme k dr.
Taky jsem uzkostliva, ale věřím, ze bude vse ok ![]()
Treba takovy turkyne tady jo, ty ti reknou na rovinu, ze na zadny porod nejdou, ze chteji cisare, oni uz sou davno presvedceni, ze porody nemaji bolet..ty se divi tem co si to chteji protrpet a rikaji ze je to ono, tak oni se Jim smeji jestli nejso masochistky, co narod to jine mysleni holky, ale je to fakt sranda to nekdy poslouchat
![]()
Je to jako velikonoce u nas jo, porad se mlateji zensky pomlazkama, na to nemci rikaji ze jsme masochistky, ze si to nechame libit, nechapou proc se na velikonoce mlatime…
Muj manzel riklal to je hrozny..tady se hledaji vejce
![]()
@cunklik Tak to nemecko je velice dobre na tohle, tady nikoho nenechaji, je to na velice dobre urovni teda -podle toho co slychavam-diky bohu za to
![]()
@pomenkova my s detma taky hledame vejce na zahradě, ja pomlazky taky nemam ráda, jen pro symboliku mi manzel da trošku ![]()
To je drsné, uz vidim, jak u nas udelaji sekci, protoze ji chci
to je to pak musi bolet potom ![]()
@pomenkova jo, kdyz uz jsme u porodech v UK, tak doporucuji shlednout „new born every minute“ na youtube. Je tam stradne moc dilu…(jeden trva cca 45min)
@cunklik tady ti udelaji, kdzy ji chces, normalne…je fakt ze boli hodne, kdyz neni naplanovama, kdyz je to jako u me akutni..ze mas porod a jeste k tomu sekci..ale jinak co oni maji naplanovane, tak to pry neboli vubec, tezko rict
Jako jizva taky boli, ale co to prirovnavali lepsi nez se roztrhnout prej, nevim me jizva bolela jen dva dny, udelali to dobre a dalsi den z Sem hopsala jak kralik
![]()
@Tintinka kouknu se, ale tusim jen neco zleho-uvidim
ja anglii nemusim,.mam tam sestrenici, na me to tam pusobi uz ty domy jak z hororu… ![]()
@swiftily píše:
Těhu pás do auta ANO či Ne?! Jaké má výhody?!
nevím jaké má atestace, ale rozhodně neprošel žádnými crashtesty. Takže za mě zbytečnost ![]()
epino mám i jsem trénovala. dokonce jsem donutila manžela masírovat hrát, ale pak jsem měla stejně plánovaného císaře. Jo, už mi hlásil, že tentokrát nic nemasíruje ![]()
@darlene já se budu muset na prvotrim.scr. objednat sama. ale mám v ruce doporučení od gynekologa. Z jeho slov jsem pochopila, že s tím doporučením zaplatím jen 500,– jinak to stojí asi 1700,– tady v Gennetu
akorát doktor mluvil o odběrech v 9.tt a pak o tom vyšetření UTZ, tak si tam zavolám a zjistím co a jak, protože jsem z toho zmatená.
@pomenkova odejít hned po porodu domů. rodit v jaké poloze chci a porodní domy. dokonce žádný oxitoxin. to jako mana nebeská a tady to tak fakt ještě nefunguje
asi budu muset oprášit němčinu. máme německo za bukem, jezdím tam na nákupy, ale jinak nic ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat