Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se tam narodili obě moje děti. i já samotná i můj manžel a všechny moje tři sourozenci a jejich všechny děti
Mohu jak to tamchodi? rozhodujem se kde budem rodit..jak je to s partnerem u porodu? uz od zacatku nahekarne…a potom pobyt manzela semnou v porodnici??
@lensom partner u porodu ano i u porodu sekcí.. platí se za to 400kč které ti následně VP do poslední koruny proplatí zpět.. na hekárně můře být s tebou manžel jen tehdy když tam budeš ty sama.. ej to z důvodu toho aby se nerušila druhá rodička
pobyt manžela s tebou v porodnici ANO
doporučuji navštívit schůzku s Prim Machem, vrchní Morkesou a vždy s jednou porodní asistentkou
kde se můžeš na vše zeptat úplně na vše bez ostychu + navíc je v ten den vždy prohlídka celé porodnice sálu, hekárny i šestinedělí… + každá těhulka dostane boxíček plný dárků pro miminko…
zrovna dnes od 16 hod ta schůzka byla…
ale nemusíš smutnit je každý měsíc vždy ve středu od 16 hod.. zde to můžeš sledovat
a nebo až budu vědět další termín napíšu ti to sem… ej to i pro tatínky..
http://www.nemocnice-stod.cz/
Tak to by jste byla moc hodna..urcite tam pujdem…i kdyz mame jeste cas…termin mame az 6.ledna..tak snad tam budem sai ![]()
@lensom http://www.nemocnice-stod.cz/debata
ahoj jak jsme slíbila zde máš další termín té schůzky.. bude to 7.10. 20´15 od 16 hod..
Holky jak je to s císařem? lepší celková nebo spinální anestezie? a zkušenosti? tatínek u porodu císařem?
@lensom ahoj
sekci doporučuji ve spinálu.. není to nic hrozného.. nic neucítíš.. při zavádění spinálu je jen důležité být co nejvíce uvolněná a neškubnout sebou za pár vteřin je to hotové.. jen lehce to zatlačí
je to výhodička jak pro tebe tak i pro lékaře, navíc hned miminko uvidíš, můžeš se sním i pomazlit, slyšíš jeh první křik a navíc může být s tebou na sále partner.. zaplatíte za to 400kč, které vám do poslední koruny pokud jste u VZP proplatí, stačí jen přiložit doklad o zaplacení řekla bych, že i po spinálu se lépe člověk zotavuje… mohu to porovnat měla jsem 2 spinály a 5× celkovou narkózu.. po narkóze mě bylo vždy zle a byla jsem děsně spavá.. kojení šlo sama.. obě dcery se hned přisály, a já plně od druhého dne kojila.. takže žvásty, že sekce má negativní vliv na kojení jsou jen hlouposti…
doporučuji po se hned první den na posteli pomalinku otáčet z boku na bok.. jo bude to nepříjemné, bude to bolet, ale další den to neskutečně moc oceníš při prvním vstávání.. nic se ti nemůže stát, stehy ti nepopraskají.. já se na to ptala zad se mohu otáčet, ležet na zádech víc jak 2- 3 hodiny je pro mě šílený peklo. a lépe se mě i na boku přikládali holky k prsu..
pokud ti něco zajímá tak se klidně ptej.. pokud budu vědět ráda poradím
Ahoj holky, chci rodit ve Stode, ted jsem 31tt..zatim jsme KP tak se docela bojim cisare..pokud k tomu dojde tak urcite bych chtela spinal..ma to tam nekdo ted za sebou? A jake to bylo? dekuji
@lensom ahoj mám to ve Stodě za sebou 2× a dobrý.. doporučuji…
A jak to probihalo? slysela jsem hodne ze pri spinalu meli komplikace..jako ze se jim spatne dychalo a pod…
@lensom já mám jen se spinálem dobrou zkušenost.. po vpíchnutí jsem neskutečně rychle přestala cítit nohy.. a začala je cítit cca po 4 hodinách…
nic mě nebolelo, vůbec nic… nechci dělat nějakou hrdinku, ale mě bylo prostě skvěle.. injekce na bolest dostáváš.. nejhorší je jen to první vstávání.. nesmíš se bolestem podávat zaceň zuby a uvidíš, že to bude od hodiny k hodině lepší..
ono kdyby nestali nějaké komplikace, jako že by si začala cítit bolest tak tě okamžitě uspí celou
důležité je při v pichu se nahrbit a zcela uvolnit při v pichu sebou necuknout.. ucítíš jen takový tlak. ale žádnou nepříjemnou bolest.. abych byla upřímná tam pro mě bylo více nepříjemné zavádění cévky než napíchnutí spinálu
jen se mě tedy u obou sekcí, ale až při zašívání zvedal žaludek.. měla jsem ho logicky prázdný, ale tím jak malinko lomcují tvým tělem tak se prostě ten žaludek podráždil.. vždy jsem si jen odplivla (promiň,. že to tak popisuji)
dali mě pak na obličej masku s kyslíkem a to v celku pomohlo a ulevilo se mě..
jinak paráda.. když se budeš dobře cítit, můžeš mít u sebe v náručí miminko i hned po převozu na pokoj.. já tak měla obě dcery, první jen krátce to jsem byla ze všeho děsně vyplácla a druhou jsem nepustila z ruky, chodili nás sestřičky kontrolovat, chvíli jsem si s ní v náručí i zdřímla.. jinak jsem se s ní muchlala a sama si ji k prsu přikládala.. od druhého dne jsem plně kojila.. rozjelo se to vše nádherně..
jo ještě doporučuji až ucítíš nohy se na posteli pomalinku z boku na bok otáčet neskutečně to oceníš druhý den při vstávání.. jo bude to bolet, ale pomůže to, stehy tě nepopraskají nemusíš se bát já se na to ptala.. ležet na zádech pro mě je děsná muka od jakživa.. na víc se ti bude mnohem lépe přikládat miminko k prsu..
pokud ti něco zajímá tak klidně napiš
Tenhle týden mám jít na první kontrolu v 38tt do porodnice, ale nevím kam, dolů na gynekologii na ambulanci, nebo nahoru přímo na oddělení? A musím se objednat?
@ivcii dolů na ambulanci. Zítra i v pátek jsou tam od 8 do 12. Pokud si tam chceš předem zavolat, tak tel: 377 193 633
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.