Porodnice Stod - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3873
9.3.16 22:22

@ivcii není zač, já tam byla v poradně dnes ;) třeba se tam potkáme, 21.3. mám plánovanou sekci, pokud tedy nezačnu rodit dříve :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
9.3.16 22:24

@Sharane2006 třeba:) já mám první termín 14.3. a druhý 26.3. tak uvidíme jak se malé bude chtít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
1.10.16 20:33

@Sharane2006 Ahoj, tak co miminko? Byla jsi tam nakonec toho 21.3.? Mě se malá rozhodla vykouknout na svět 24.3. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
8.11.16 18:54

Nové zkušenosti

Ahoj, jsem prvorodicka a TP mám 7.4.Chtěla bych rodit ve Stode. Máte nějaké nové zkušenosti? A rady co si vzit sebou? :) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
8.11.16 19:10

@Reza.P ahoj
zkušenosti nemám čerstvé ale 2 roky staré… narodili se mě ve Stodě 2 dcery vždy jsme byla moc spokojená.. i když jen na gynekologii ležela v těhotenství nebo po laparoskopii vždy spokojenost maximální.. po Novém roce mě tam čeká opět jeden zákrok a vůbec se toho neobávám a nenervuji..
určitě budeš spokojená…
lékaři, sestry a i ostatní personál je na pohodu.. vše vysvětlí, uklidní i pobaví..
vezmi si klasicky věci osobní potřeby,(noční košile, přezůvky, min 2 ručníky, osušky, kalhotky, věci potřebné pro denní hygienu, veškeré doklady, kartičku pojištěnce, průkajdu, pokud budeš mít nějaké zprávy z genetiky atd. tak ty také pokud chceš své vložky tak i ty.. ale takové ty klasické poporodní budeš mít tam.. já je nepoužíval mě nevyhovovali.. já měla svoje klasické alwasky.. (očistky jsem měla po obou dětech minimální)
pro mimi určitě vlhčené ubrousky a plenky.. minimálně tem pidi balík o 60 plenek.. na příděl budete dostávat 3 plenky na den.. což je žalostně málo.. s tím se vyjít na den nedá..
pokud chceš pro miminnko své pidi oblečky tak i ty.. (del mě je to zbytečné) nám bohatě postačili ty jejich erární košilky, a bodýnka.
pokud ti ještě něco zajímá tak se ptej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
9.11.16 20:12

@Reza.P Ahoj, ve Stodě jsem rodila na konci března. A přesně jak píše @Adenka84, mě tam vozil manžel i ovoce a jogurty, protože jsem nebyla zvyklá snídat rohlík, meltu či co to bylo… S těmi plenkami to nebylo tak hrozné, nám jich sestřička přinesla docela dost, ale já nakonec používala svoje. Ještě bych teda přibalila nějaký kruh na sezení, a dubovou kůru kdyby byla potřeba, hodně rychle se po ní hojí šití a poporodní poranění. :) Já teda jediné s čím jsem nebyla 100% spokojená byly sestry z novorozeneckého, přišlo mi, že každá sestra měla na jednu věc jiný názor. Já jsem z toho pak byla dost vynervovaná a projevilo se to na kojení :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
9.11.16 20:28

@ivcii co se týče jídla na to si nemohu stěžovat mě tak chutnalo vše.. :)
a ty snídaně jsem právě milovala..
k tomu kojení.. ono je lepší si ty sestřičky moc nepouštět k tělu.. ano vyslechnout je nechat si poradit.. ale co se týče přikládání… radím nenechat si od nich pomáhat… po prvním porodu mě díky jejich přikládání brutálně popraskaly bradavky.. tahaly mě bradavky až to bylo nepříjemný a nepřirozený.. u druhé dcery jsem se už nenechala od nich pomáhat..
přikládala jsme si dceru sama.. poprvé hned co mě přivezli ze sálu.. (obě děti mám sekcí) a i tak to šlo hladce.. oni to ty miminka v sobě mají.. jen tomu musíte i vy pomoct… kojila jsme plně od druhého dne.. příkrmu nebylo ani jednou potřeba.. tím se nechci vytahovat.. jen je to má zkušenost a rada.. raději se snažit sama než si nechat pomáhat
když uvidí, že vám to jde a že prcek je spokojený.. nechají vás celý den být.. jen se budou chodit ptát kolik děti vypili.. dokonce jsem si pak kojila tak jak to vyhovovalo nám.. ne dle jejich režimu.. problém s tím nebyl vůbec žádný.. (pokud tedy kojení nevyšlo na vizitu, jak mojí tak dcery), ale i to jsem rychle vychytala
k těm plenkám.. já u mladší dcery dostávala skutečně jen tři.. před 5 lety to bylo ještě 5 plenek na den, ale i to je prostě málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
9.11.16 21:13

@Adenka84 Mě jídlo také chutnalo, jen jsem z těhu byla zvyklá na na víc ovoce a kafe a něco tomu podobného jsem nepila nikdy. Já byla prvorodička, tak jsem právě poradit potřebovala, nakonec jsem dopadla tak, že já měla bradavky do krve, protože malá sála a sála, ze mě nic neteklo a já nevěděla jak malou sundat. Jedna sestra, pak že mám kojit přes kloboučky, druhá odsávačku… byla jsem z toho na prášky a rozkojila se po 10 dnech bojování doma, cpala jsem do sebe homeopatika, kojící čaje, gravimilky atd… Nakonec jsme nad tím kojením vyhrály! Ale teď v 8 měsících malá už téměř kojit nechce… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
9.11.16 21:29

@ivcii chápu kojení je nikdy boj.. odsávačka je dle mě hloupost… já si sice o ni jednou musela poprosit.. měla jsem hrozně moc mléka a i po kojení byli prsy strašně nalitá a šíleně citlivá.. jak vedle v pokoji zaplakalo nějaké dítko.. hned se mě samo mléko spouštělo byl to mazec.. košile jsem nestačila měnit byli naškrobený i přes to, že jsem měla prsní vložky. :mrgreen: vždy jsem jen do úlevy odsála a bylo to pak už fajn
přes kloboučky jsem kojila právě první dceru ale pro nic moc úleva.. bradavky i tak bolely.. jak se malá přisála tak se mi kroutili z toho palce na nohou.. + ještě k to břicho po sekci..to byla libovka.. ale u druhé dcery bylo vše na pohodu.. asi tím, že jsem byla druhorodička nebyla jsem z ničeho vyplácla jako poprvé :)
to je fajn, že jsi kojení nevzdala a v klidu doma vše zvládla.. v 8. měsících není žádná tragédie, když už kojit nebudeš.. moje dcera už v té době jedla téměř vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
9.11.16 21:50

@Adenka84 Já vím že to není žádná tragédie, ale je mi to líto, já od sprna kojím bez kloboučků, dokázala jsem je odbourat sama. Je mi líto, že jsme tak bojovaly a malá nakonec jí úplně všechno a prso přijme jen v hodně velkým utahání a nebo v noci. Jinak přes den jí už všechno. Od 4tého měsíce se sápe na na naše jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
9.11.16 21:55

@ivcii netrap se tím… užila jsi si kojení dost.. jsou maminky co nekojili vůbec ačkoliv by i chtěli. :) určitě bude druhý prcek tak si kojení užiješ ještě s ním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
10.11.16 20:04

@Adenka84 Já už se tím ani moc netrápím, ale spíš mi to přijde trošku líto. Pořád tvrdím, že už druhé nechci, mám doma malou(7m) a 4 letou fenku parson russell teriera a to mi fakt stačí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.18 08:42

Prosím o čerstvé zkušenosti:-)

Ahoj, rozhodujeme se, s přítelem, jestli zvolíme Plzeň nebo Stod. Termín máme mít začátkem listopadu… tedy je ještě čas, ale už bych chtěla trochu něco vědět ;-)

Co tady čtu komentáře, mám dost rozporuplné pocity… což je asi normální, jen mě tu vystrašil komentář, kdy se slečně/ paní nevěnovali a nechali jí chodit s protékající „plodovkou“ po chodbách. To mi přijde jako, docela, síla. :zed:

Ráda bych, tedy, nějaké komentáře z letošního nebo loňského roku. Díky moc! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
12.4.18 09:18

@AzeretAvonivalh ahoj porodnice konkretne prim Mach kazdy mesic vzdy ve stredu porada setkani rodicek. Tam se muzes na vse optat. A oddeleni i porodni saly prohlidnout.
Juknu kdy bude nejblizsi schuzka.Ale do listopadu jich stihnes jeste nekolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.18 09:40

@Adenka84 Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková