Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem si podala přihlášku na zemědělku obor zahradnice. A trochu flákám učení ![]()
Ahoj, ja uz mam rozjeto, 4.semestr - ale první s miminem
a jako prca to neni. Jak zvládate dění rezim, kdy se učíte??
Dopoledne když je starší ve škole a mladší zatím ještě několikrát denně spí a když je vzhůru tak si vystačí sama. A pak večer když je obě uspím. Když jedu pro starší do školy..
Mám spoustu papírů se studijními materiály - mám je na záchodě, ve všech kabelkách batohách. A když to jde tak to hned vytáhnu a aspoň si to čtu.
Ale poslední dobou spíš hledám výmluvy proč to nejde.
@Netopirek píše:
Dopoledne když je starší ve škole a mladší zatím ještě několikrát denně spí a když je vzhůru tak si vystačí sama. A pak večer když je obě uspím. Když jedu pro starší do školy..Mám spoustu papírů se studijními materiály - mám je na záchodě, ve všech kabelkách batohách. A když to jde tak to hned vytáhnu a aspoň si to čtu.
Ale poslední dobou spíš hledám výmluvy proč to nejde.
Jo to jsou takové ty chvilky,,učení" - aspon u me. Mam všechnu látku v telefonu a pri kojeni to tlačim do hlavy. Ale kdyz je potřeba neco někde vypisovat, psát prace atd tak to je konečná…po večerech spis hledám výmluvy abych uz nic nemusela a radši zehlim ![]()
@Marie432875 s výmluvami jsem na tom poobně ![]()
Je potřeba to přetřídit, umýt, složit… furt něco ![]()
Já končím 2.semestr a jsem na nervy, učím se odpoledne, když malý spinká a večer, ale nějak mi ubývá energie..a taky na brigádě, tam se asi naučím nejvíc
Myslela jsem, že si udělám celých 5 let, ale budu vděčná za Bc., fakt je to náročné..:-(
To by jeden neřekl, kolik se toho dá zvládnout, ze? I kdyz to,,zvládnout" je někdy jen tak tak…
@Marie432875 píše:
To by jeden neřekl, kolik se toho dá zvládnout, ze? I kdyz to,,zvládnout" je někdy jen tak tak…
Já jsem díky škole poznala novou úroveň únavy
Naštěstí ten zápřah není celý rok..
Tuhle diskuzi jsem teď přesně potřebovala!
4. semestr vysoké, dvouletý kluk. za pár týdnů mě čekají 2 nejtěžší zkoušky celého Bc studia a co myslíte.. ten můj poklad zrovna chytil neštovice
takže hlídání padá, neučím se teď prostě vůbec. do toho stavíme u babičky na zahradě bazén, kdy doslova půlku rukama stavím já. takže když už hlídání, stavím. ale zjistila jsem, že zoufání si nad tím, že něco nemůžu stihnout je 4× náročnější než jít a tu věc udělat.
najednou se mi žije mnohem líp
Já mám hlavně pocit, že mi do te hlavy nic neleze a že je to zbytečná práce ![]()
Jo přesně tak, zbytečná prace. Clovek nad,,učením" stráví to malo času co ma a jeste to je v podstatě k p*du. A treba ted uz hodinu myslim na to ze jdu makat, ale proste to nejde. Ale uz vázne jdu.
![]()
U nás to teď byla pro změnu pěkně hnusná rýma, malej na to trpí a táhne se to vždycky několik týdnů, kdy pořádně nespí a přes den bývá nevrlý..Od podzimu byl klid, ale samozřejmě s příchodem zkouškového přišla i rýma..A do toho jsem na brigádě přišla do kontaktu s dítětem, které mělo neštovice, tak se toho taky bojím
Máme skoro dvouletého, takže už je s ním trochu domluva, ale nedokážu si představit studovat u novorozence..
A taky mi přijde, že i když se snažím studovat tak, aby mi v té hlavě něco zůstalo, tak by ta škola zasloužila ještě alespoň dvakrát tolik času..:-/ No nic, jdu si k tomu taky sednout ![]()
Já jsem teď dokojila/uspala. A rozkládám to. Četla jsem, že nejefektivnější je mozek prvních 45 min, pak je dobrý dát pauzu. Tak chci dát prvních 45 min, večerní úklid a snad stihnu ještě dalších 45 min. Víc dneska určitě nedám. Ale o víkendu mám jen mladší dceru, tak zkusím zabrat i přes den