Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Netopirek píše:
Já mám hlavně pocit, že mi do te hlavy nic neleze a že je to zbytečná práce
tak to jsme na tom stejně…mě čeká poslední zkouška, abych mohla v říjnu přejít konečně do posledního ročníku a už jsem jí dvakrát odložila, jelikož vůbec neni čas na učení
a když si k tomu konečně sednu, tak za chvíli spim ![]()
Včera jsem si hodinu „četla“ V hlavě nic. A nejhorší je, že jsem zjistila, že už snad na tu školu ani nechci, ale zároveň chci.
Zahradničení mě baví a v oboru je dobrý uplatnění… Ale zároveň si i trochu vyčítám, že nejsem stoprocentně u holek ![]()
@Netopirek nic si nevyčítej, mě taky štve, že na kluky nemám pořádně čas…a jsem na tom stejně…včera sem si to hodinu četla tak, že jsem to zalomila..pamatuju si tak možná jednu větu ![]()
Ahoj, mohu se přidat do diskuze? ![]()
Studuju 4. semestr oboru Archivnictví-historie a teď mám doma 14ti denního prcka
do teď jsem studovala prezenčně a v září přestupuju na kombinované
Akorát se taky učím a zkoušku, kterou mám v úterý, ale nějak se mi to do té hlavy ne a ne dostat ![]()
Vítej. Já mám dojem, že nám kapacitu mozku zabírají děti, proto to tam neleze ![]()
Ahoj, pridam se k vam, prave delam 4.semestr Zdravotne socialniho pracovnika. dennim studiem, mela sem individual, ale ten byl spis pritezi. Doma dvouletak a v brisku roste sourozenec. Rada bych dodelala jeste 5.semestr a pak dam si dam voraz
@Netopirek Asi
ale chtělo by to nějaký zaručený recept, jak to do té hlavy dostat, protože učit se to na opravný termín znovu se mi nechce ![]()
@Fatamorgana Ahoj
, mohu se zeptat, jak zvládáš denní studium s prckem?
Já přemýšlela o individuálu, ale nakonec půjdu na kombinované ![]()
@Pachuppa u nas kombinovane studium otevreli az ted a prestoupit se mi nevyplati. Prvni semestr sem byla tehotna, do druheho sem sla, kdyz bylo malemu rok, to sem mela individual byl k nicemu, unikaly mi informace, ktere mi chybely u zkousek. Mam tatu v invalidnim duchodu, partner a babicka chodi na smeny, takze se to da pokryt. Nejnarocnejsi je praxe, musime splnit 1000hodin
@Fatamorgana Aha, tak to chápu. Právě toho, že bych měla problémy s informacemi z přednášek a tak, jsem zvolila to kombinované. Je fajn, že máš hlídání, ale praxi ti nezávidím. Já ji absolvovala naštěstí teď ve druháku naposledy a měla jsem jen 80 hodin, takže se to i s bříškem dalo zvládnout ![]()
No holky nemáme to lehké, ale musíme to zvládnout, já mám doma 3 děti, jedna naštěstí hodně pomáhá, bude mít 16, druhá 9let a malá bude mít v létě 3 ročky, do toho pracuju, manžel od rána do večera v práci, katastrofa, tak si říkám kam se to řítím, jestli pokud se dostanu to zvládnu
![]()
@sisi33 jo to si řikám neustále kam se to řítím…ještě k tomu manžel musel kvůli práci začít studovat vš taky ![]()
@sisi33 tak to nezávidím. Já jsem řekla, že se musím dostat letos, abych to stihla za mateřskou. Pokud se letos nedostanu, tak příští rok to zkoušet nebudu. S dětmi a s prací bych to nezvládla. Takže obdivuju ![]()
Musím se pochválit. Vcera jsem se hecla a zpracovala dokumenty a zprávy k praxi, které mi tu uz mesic leží. Úspěšně odesláno, hotovo! ![]()
Nicméně to bylo to jednoduché. Ted nastane kolotoč tech těžkých zkoušek.
Nebudu citovat každou zvlášť, ale vy všechny studující maminky, jste obdivuhodné! Výčitky bych si nepřipouštěla, uvědomte si ze to děláme pro naše deti, abychom mely lepší praci, uplatnění, společensky statut. Jednou na nas mohou byt naše deti pyšné (doufam
). ![]()
Tak už mám za sebou přiijímací zkoušky. Mám 50bodů. Teď jen čekat než zasedne komise a rozhodne jestli to stačí