Tajně si šetřím peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
3.11.14 14:55
@Anonymní píše:
@J_Doe Já to dělám hlavně proto, že manžel neumí šetřit, vždy to musí do něčeho nacpat, on bere něco přes 25000, já mám mateřskou, jinak část peněz jde na hypo, část na energie, část jde na spoření dítěti, ale jiné spoření nemáme, do toho podnikáme, takže to nás také něco stojí, ale jinak já mám přehled o penězích 100% jen prostě se radši nehádám a nezakazuji manželovi ať nic nekupuje… na dovču peníze máme, tak to neřeším, navíc já se prdlačku vyznám v autech, takže fakt nikdy nevím co opravdu je třeba tam byměnit, jednou je to olej za 3000, po druhé je to spojka ( 14000) po třetí to je hřídel, No furt něco. :zed:

No ale tohle se předse nemá dělat manželovi za zády, to se musíte společně domluvit, kolik měsíčně utratíte, a kolik ušetříte. Šetřit na tajňačku je dobrý tak možná na kafe, ale jinak? To se pokazí auto, ty vytáhneš „tajné peníze“, zaplácneš to. A podruhý se něco rozbije, a co manžel? Zas bude čekat, že to vyřešíš penězmi „z klobouku“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61055
3.11.14 14:56
@J_Doe píše:
Já prostě nechápu to skrývání, a ještě tu radost, že „jsem si urvala z toho, co mi dal manžel!“ Tak snad jsou peníze v manželství společné, tak jaképak fasování peněz od manžela? A skrývání za zády, kolik jsem vlastně utratila? Co to je? Příjmy jsou společné, výdaje taky, když chci koupit manželovi dárek, tak mu řeknu, že mu jdu koupit dárek, nejsme přece malé děti, abych předstírala, že je to zadarmo, nebo že mu to donesl Ježíšek… ne?

tak treba ja nesetrim za zady a pritel taky ne.. abych si tajne ukladala nekam do obalky penize.. ale kdyz nam neco zbyde na ucte tak si to proste nehlasime :nevim: jo o vydajich za barak a tak se bavime..tyhle veci ma na „starost“ pritel ale vim kolik plati a tak, to si reknem.. ale s tim kolik mu zbylo z vyplaty na ucte se mi nesveruje a me je to jedno :nevim: stejne tak ja jemu nerikam kolik zbylo me.. ale to neni zadny tajeni.. kdyby se zeptal klidne mu to reknu a on by to rekl me..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.11.14 14:57
@a12 píše:
nasporeno jsme meli i vic, ale prisel barak nemame nic :mrgreen:

nápodobně :pankac: jedeme nanovo :mrgreen: Pomalu, ale jistě :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
3.11.14 14:58

@J_Doe To není za zády, on ví, že si spořím, nebo spíš se snažím :D Já zase nejsem zastánce společných účtu. Určitě bych nechtěla být závislá na chlapovi, budeme společně spořit, pak mu hrábne a všechno nedejbože prohraje či utratí, a co pak z toho budu mít? Na velkých výdajích se domlouváme, každý dá tolik, kolik mu výplata dovolí, byt platíme napůl, on platí nákupy a restaurace, já se zase finančně starám o kocoura :mrgreen: Když vím, že není šetřivý, tak nemá moc smysl zakládat společný účet, když by tam od něj nic nepřistálo. Přijde mi, že to moc řešíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61055
3.11.14 14:58

Joo a pozor, znama delala v hotelu o platu jeji manza vedel ale dyska si ukladala.. pak za to koupila dovolenou pro rodinu a manza misto aby mel radost tak byl dost nasr.. kde to vyslapala atd. ale on byl proste magor :nevim: takze taky dost zalezi na tom jakej ten chlap je, aby te nepotkalo neco podobnyho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
3.11.14 15:03

@a12 8o To teda byl magor. Snad se ten můj nezmění, on je rád, když třeba moc nemá a můžu nakoupit nebo zaplatit já :D Dovolená pro rodinu, to nebyly malý peníze a on se bude rozčilovat. To by mě teda nasr.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
3.11.14 15:16
@J_Doe píše:
Já tedy opravdu nechápu potřebu šetřit něco tajně 8o Proč nešetříte normálně?
Taky čumím, že je to tady asi normální… 8o

A jak by vám bolo, kdyby si zase naopak váš manžel odkládal něco stranou?

Příspěvek upraven 03.11.14 v 14:30

Kdybych moc šetřit neuměla - jako zakladatelčin manžel - tak bych byla ráda, kdyby mě manžel překvapil, že pro rodinu našetřil.
Beru jako prozřetelné od zakladatelky, že peníze, které jí zbydou, neutratí a odkládá stranou. Jednou se jistě budou hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61055
3.11.14 15:16

@rainucha prave, nebyly to male penize tak mel pocit ze to musela nekde vyslapat :roll: ale na dyskach se to nasetrit da, ja ve skole mela taky praxi v hotelu a cisnici mi tam rikali ze by jen z platu nemohli vyjit :nevim: on delala pokojskou a v cizine jsou zvykly na velka dyska :nevim: v hotelu pro cechy by si to nenasporila to je jasny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
3.11.14 15:17

@a12 To si myslím - je vidět, že ji asi hodně věřil. Blbec. To věřím, u nás jsou škrti, ale v zahraničí to musí být fajn, tam si asi přišla na dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
3.11.14 15:20
@carola píše:
Tak to tedy čučím. Já se opravdu snažím už několik let šetřit, ale tolik fakt nemám a to si fakt nic nedopřáváme, ani na dovolené jsme letos nebyli a uvažujeme o druhém dítku.

S dětma se šetří hůř, já nejvíc našetřila před nima. Hodně dlouho jsem spolubydlela, protože mi přišlo líto dát většinu svého prvního příjmu za nájem, ale kdybych jednou chtěla hypotéku, tak jsem si spočítala, kolik bych platila, a rozdíl mezi hypotékou a nájmem si posílala na spořící účet. Za pár let to udělalo dost a já si ověřila, že hypotéka by šla, ale bylo by to v jednom hodně naprd. Když jsme se rozhodovali s manželem, jestli dítě, začali jsme nanečisto žít s rozpočtem jeden příjem + rodičák na tři roky, všechny mé peníze nad toto jsem posílala na spořící účet. Ve stejném režimu jsme jeli i na mateřské, mateřská mínus rodičák na tři roky = přebytek na spořící účet. Jednak jsme si tím udělali velmi slušnou rezervu, a navíc jsme už od začátku těhotenství věděli, že nás přechod na rodičák nijak nezruinuje a vyjdeme. Já se musela naučit trochu jinak nakupovat a hospodařit, ale měla jsem na to dost času a nepřekvapilo mě to. Podle mě je to jen o tom myslet dopředu, nechtít všechno hned, ale být důsledný. Jakmile už se naspoří trošku větší částka, člověku už je líto tam sahat, deset tisíc třeba rozpustí, ale padesát už mu přijde líto.
Teď čekáme druhé a já každý měsíc dávám znovu bokem, abych zjistila, jaké to bude s vyššími náklady, za přebytky dokoupíme, co bude potřeba. Ale aby se z toho člověk nezbláznil, musí občas povolit, nesmí se to zvrhnout v to, že je škrt, ale musí si umět i užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.11.14 15:54

@neila no ja nevím, my už s manželem nepotrebujem překvapeni, ze něco dostaneme… Jsou Vánoce, tak si něco koupíme, jsou narozeniny, taky tak. Nebo někoho ještě pořad překvapuje, ze něco dostane? Rozdíl mezi tvým a mým způsobem je ten, ze zatímco můj manžel presne ví, co nas kolik stojí, tvůj to neví, protože mu vlastně říkáš, ze za všechno platíte víc, a rozdíl si strkas do kapsy, abys mu za to koupila dárek… (Nebo nekoupila) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.11.14 16:04
@J_Doe píše:
Já prostě nechápu to skrývání, a ještě tu radost, že „jsem si urvala z toho, co mi dal manžel!“ Tak snad jsou peníze v manželství společné, tak jaképak fasování peněz od manžela? A skrývání za zády, kolik jsem vlastně utratila? Co to je? Příjmy jsou společné, výdaje taky, když chci koupit manželovi dárek, tak mu řeknu, že mu jdu koupit dárek, nejsme přece malé děti, abych předstírala, že je to zadarmo, nebo že mu to donesl Ježíšek… ne?

Ona si to neurvala pro sebe, aby to třeba naházela do automatů anebo si koupila gigola. Vždyť ještě ani neví, na co je jednou použije. Její partner jí ty peníze dává protože sám chce a ani on jí určitě na konci měsíce nepodává hlášení, kolik mu zbylo, zrovna tak, jako ona. A věř tomu, že všude nejsou peníze společné a to ani náhodou. Nečteš tu diskuze? Oni to mají prostě takhle a ty to máš jinak. To neznamená, že je to špatně. Tak proč tě to tak žere? Ty musíš manželovi vyúčtovávat každou korunu?

Edit: jo, teď jsem si přečetla, že tvůj manžel má o vašich financích přehled. Tak to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
5593
3.11.14 16:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.11.14 16:08
@J_Doe píše:
@neila no ja nevím, my už s manželem nepotrebujem překvapeni, ze něco dostaneme… Jsou Vánoce, tak si něco koupíme, jsou narozeniny, taky tak. Nebo někoho ještě pořad překvapuje, ze něco dostane? Rozdíl mezi tvým a mým způsobem je ten, ze zatímco můj manžel presne ví, co nas kolik stojí, tvůj to neví, protože mu vlastně říkáš, ze za všechno platíte víc, a rozdíl si strkas do kapsy, abys mu za to koupila dárek… (Nebo nekoupila) :nevim:

Ty pořád nechápeš, že jsou chlapi, které toto ani nezajímá? Že každý není hnidopich (lakomý, šetřílek, atp. ), jako ten tvůj? Že radějí dají do rodiny peníze a ty se ženo starej?

• Citovat
  • Upravit
16186
3.11.14 16:09

@J_Doe to sis me asi spletla se zakladatelkou :palec: ja to nedelam, jen jsem rekla, ze to chapu ;) muj manzel vi zcela presne co nas kolik stoji, protoze vsechny pravidelne platby odchazeji z jeho uctu. Nezajima ho nijak bliz akorat vyse materske protoze tyhle penize nas nijak nevytrhnou a skoro komplet padnou na pojistky a pod. ;) A ano, my se i po letech radi navzajem prekvapujeme, vas to mozna nebere, ale nas ano a delame to radi a casto, nejen o svatcich :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová