Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@petunie1 píše:
Krokodylku:![]()
![]()
To za tu příkladnou odvahu.
Se přidávám
, když se chce, jde všechno, vše má v životě řešení (mimo smrti).
Mrzí mě, když tady čtu ty příběhy, co si holky na sebe nechají štípat dříví. Já také byla mladá a blbá a také nechala, dnes by si to mohl zkusit někdo jednou. Život naučil a jsem za ty životní facky strašně vděčná.
Holky, nenechte se ponižovat, na to nemá nikdo okolo vás právo, a partnerství a manželství není o ponižování přeci.
Vím, co to je být bez peněz, člověk se naučí a hlavně zjistí, že to jde i s menším obnosem, za ten klid mi to stálo, i s malým synem, sice jsem musela zrušit můj penzijní fond, nežli jsem nastoupila po MD do práce, ale radši zrušit penzijní fond a mít do začátku, nežli se nechat ponižovat, nadávat, atd…
Je pochopitelne, ze finance hraji velkou roli, ale coz zazadat o mestsky byt, vysvetlit socialce svou situaci…chapu, ze se na prideleni takoveho bytu ceka nicmene behem toho cekani treba rodicak zkonci a vy holky muzete nastoupit do prace a zit svuj zivot. DUSTOJNY ZIVOT. Zjistovaly jste jake jsou moznosti? Vim a chapu, ze to neni jednoduche, ale jste lidske bytosti a ne nejaky povl, kteremu se muze nadavat!
A znam zenske co si nasly skveleho partnera i s deckem (detmi) a rozhodne to nejsou zadne hyperinteligentni superkocky. Sly svemu stesti odvazne naproti a nelituji. I kdyz zacatky byly slozite.
@radúna píše:
- nějak nevím, proč by jsme lhaly v tom, že nemáme doma kretény…
To jako podle sebe soudím tebe, co?Ty tituly vám prostě zůstanou, pokud to nějak nezarazíte.
- k tomu dalšímu vytučněnému: jaké jste si to zařídily, takové to máte. Když si to necháte líbit, tak si ale nestěžujte, jak s váma jednají.
Když už jsi to tak krásně očíslovala tak:
1.lhaly byste třeba ze stejného duvodu jako MY tu máme Anonym. Protože se stydíme za to že si chlap znás děla to co dělá!
2. Diskuse byla VYLOŽENĚ založena na téma: Nadává vám taky? Cože jasně mluvi za vše tudiš se dotyčná nás žen OSTATNÍCH ptá zda nám náš manžel, přítel nadává doma a pokud ji na danou otázku odpovídáme nepřijde mi nic s toho jako litovaní se…
@Anonymní píše:
Když už jsi to tak krásně očíslovala tak:1.lhaly byste třeba ze stejného duvodu jako MY tu máme Anonym. Protože se stydíme za to že si chlap znás děla to co dělá!
.......
Dovolím si opravit Tvůj bod jedna, definovala bych poslední větu takto:
Protože se stydíme za to, že jsme ze sebe nechaly udělat to, co z nás udělal.
Anonymní, je to především vaše vina, že po sobě necháváte šlapat chlapem. On si k vám dovoluje to, co vy mu svolíte kam až může zajít. Takže prosím, příště definuj přesněji. ![]()
Teda krokodýlku, klobouk dolů za to co jsi dokázala. Někdy si říkám že jsem měla odejít když jsem měla možnost, už jsem o tom jednou dost vážně uvažovala, jenže jsem byla hrozně moc zamilovaná…a loni v březnu jsme se vzali a v červenci se nám narodila holčička a od té doby to jde z kopce dolů, nejen že jsme spolu nesexovali 11 měsíců od svatby, začal víc pít a byl na mě hnusnej, nadával mi že jsem k ničemu, když jsem uvařila tak to nejedl a pak mi nadal že nevařím a nic nedělám, atd…chvili je v poho a během vteřiny se obrátí o 360°.. nevím jestli ho teď vůbec ještě miluju
@Anonymní píše:
Když už jsi to tak krásně očíslovala tak:1.lhaly byste třeba ze stejného duvodu jako MY tu máme Anonym. Protože se stydíme za to že si chlap znás děla to co dělá!
2. Diskuse byla VYLOŽENĚ založena na téma: Nadává vám taky? Cože jasně mluvi za vše tudiš se dotyčná nás žen OSTATNÍCH ptá zda nám náš manžel, přítel nadává doma a pokud ji na danou otázku odpovídáme nepřijde mi nic s toho jako litovaní se…
![]()
Ale no ták… ![]()
Já ti tady nebudu skládat obhajobu ze svého manželského života. Ale tak když už to chceš vědět - ne, manžel má ke mně úctu jako ke své partnerce. Nenadává mi sprostě, nebije mě, neponižuje mě. Ani já jeho. Nemáme jaksi potřebu ani jeden toho druhého shazovat, víš? To, že ty to doma máš, je jen a jen tvůj problém.
Dyť to říkám, že podle sebe soudíš druhé.
![]()
![]()
@Anonymní píše:
Teda krokodýlku, klobouk dolů za to co jsi dokázala. Někdy si říkám že jsem měla odejít když jsem měla možnost, už jsem o tom jednou dost vážně uvažovala, jenže jsem byla hrozně moc zamilovaná…a loni v březnu jsme se vzali a v červenci se nám narodila holčička a od té doby to jde z kopce dolů, nejen že jsme spolu nesexovali 11 měsíců od svatby, začal víc pít a byl na mě hnusnej, nadával mi že jsem k ničemu, když jsem uvařila tak to nejedl a pak mi nadal že nevařím a nic nedělám, atd…chvili je v poho a během vteřiny se obrátí o 360°.. nevím jestli ho teď vůbec ještě miluju
tak honem pryč, hele zažila jsem chlast s chlapem taky, měly jsme dcerku první neměla ani 2 roky, byl nalitej a řekl mi že jsem pi..tak a dost jsem řekla a sbalila se i s dcerkou a odešla k rodičům, tejden škemral a přemlouval a na chvíli polevil, pak začal nanovo tak jsem mu řekla že tam bydlet nebudu a šla k našim do baráku co bydlela babička a nic jinýho mu nezbylo než bud přestat chlastat úplně nebo se rozejít, dal si říct, odstěhoval se s náma a přestal i chlastat, ted máme dvě holky a jsem spokojená, musíš zavčas
snad v tom nemám zmatek
![]()
@Anonymní píše:
hele bud se ten chlap změní, což je velmi malá pravděpodobnost, nebo to fakt nemá smysl.jste spolu chvilku a už se chová takhle???co ti bude dělat za 5let? mlátit, holka prober se, seš mladá tak si to užívej a netrap se kvůli hnupovi, co si tě neváží a má tě úplně na háku
@Anonymní píše:
To mi to ráno krásně začlo…Dozvěděla jsem se, že jsem pi.., dementní atd. A to jen proto, že se mi nechtělo ráno vztát k malé. Že jsem na mateřské a nejsem schopná se postarat o malou a blbá blbá blbá. Přitom to jsem já, která dělá vše kolem malé. Stejnak jsem věděla, že vztanu já a né on. Ale tady nejde o situaci ale o to, že mi tak hnusně dokáže můj partner říct. Partner s kterým mám dítě. Je to na denním pořádku a když né na denním tak obden a to vždy když mu nejsem po vůli. Je mi 27 a mu 28.
Má jinou, na to dám krk. To zbabělci takhle dělají, když neví kudy kam.
Můj muž mi taky kdysi rekl, že jsem svině, ale tam bylo spousta okolností, takže to je něco jiného. Ale aby ti jen tak říkal tyhle věci jen kvůli tomu, ze nechceš vstát k dítěti apod…
![]()
Proboha ženský kde máte hrdost???
ne nenadáváme si, máme se rádi, proto jsme se brali a proto máme dítě ![]()
@radúna píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale no ták…
Já ti tady nebudu skládat obhajobu ze svého manželského života. Ale tak když už to chceš vědět - ne, manžel má ke mně úctu jako ke své partnerce. Nenadává mi sprostě, nebije mě, neponižuje mě. Ani já jeho. Nemáme jaksi potřebu ani jeden toho druhého shazovat, víš? To, že ty to doma máš, je jen a jen tvůj problém.Dyť to říkám, že podle sebe soudíš druhé.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hele takový keci jako jako že má doma to co má je její problém tady fakt číst nepotřebuju. Je fajn že máš muže, který si tě váží, ale my co jsme v téhle diskuzi to štěstí prostě nemáme a ty tu píšeš takový jedovatý kecy který mě, ikdyž příspěvek nebyl určen mě, dost uráží.
Můj partner byl 7 let úžasnej chlap, po narození malí se asi cítí odstrčený /mám velmi živé, nespavé, náročné akční dítě) a neustál, že se točím kolem malé..a chová se ted ke mě strašně…je zlej, ponižuje mě, nadává mi (ne sprostě to ne)
ale psych. teror, že mě nemá rád atd.
milovala jsem ho, on mě taky, byl super chlap, opravdu, říká to každý, holky mi ho záviděly a takhle!!! se změnil…smutné, ale je to tak
![]()
takže já jsem si myslela, že jsem si vybrala opravdu do života výborně, chtěli jsme dítě a najednou je vedle mě cizí, zlej člověk…
ne vždy se to dá odhadnout, a hrdost? ta je mi ted k ničemu…když už máme rodinu
@Anonymní píše:
Hele takový keci jako jako že má doma to co má je její problém tady fakt číst nepotřebuju. Je fajn že máš muže, který si tě váží, ale my co jsme v téhle diskuzi to štěstí prostě nemáme a ty tu píšeš takový jedovatý kecy který mě, ikdyž příspěvek nebyl určen mě, dost uráží.
Tak to je hlavní
, že jsem tě urazila jen já než by to udělal tvůj muž
.
![]()
Protože jestli tě uráží můj příspěvek, tak to doma s tvým mužem asi nebude tak strašný. Kecy - tak ti to možná přišlo, ale je to fakt, že ostatní lidé se k nám budou chovat tak, jak jim to dovolíme. A to, že některé ženy muži ponižují slovními nadávkami, za to si ale opravdu mohou samy. Tím, že jim to ty ženy dovolí.
@madrianova píše:
Můj partner byl 7 let úžasnej chlap, po narození malí se asi cítí odstrčený /mám velmi živé, nespavé, náročné akční dítě) a neustál, že se točím kolem malé..a chová se ted ke mě strašně…je zlej, ponižuje mě, nadává mi (ne sprostě to ne)
ale psych. teror, že mě nemá rád atd.
milovala jsem ho, on mě taky, byl super chlap, opravdu, říká to každý, holky mi ho záviděly a takhle!!! se změnil…smutné, ale je to tak![]()
takže já jsem si myslela, že jsem si vybrala opravdu do života výborně, chtěli jsme dítě a najednou je vedle mě cizí, zlej člověk…
ne vždy se to dá odhadnout, a hrdost? ta je mi ted k ničemu…když už máme rodinu
To je mi líto
.
Ale přece se s tím něco dělat dá. Já si myslím, že hájit svou osobnost může každý, potažmo každá žena. Pokud už to teda není vyloženě ztýraná chudinka, která se třepe strachy od rána už. Tam už je to jasné, že sama si pomoct nedokáže.
Ale pokud si chlap dovolí něco takového, měl být odkázán do pr…dele hned, jakmile nazval svou ženu pi…čou nebo podobnou urážkou.
Což teda podle některých příspěvků tady nečiší. Většina je těch holek tady, co prý to mají doma na levačku jsou teda odbojné na nás ostatní emimiňačky dost. Dost na to, aby doma toho svého „pána“ neposlaly do… za vulgární nadávky.
Měla jsem chlapa co mi nadával. Trochu jsem přibrala (65/164 cm) a hned jsem byla tlustá kráva. Tím to pro mě skončilo.
Jak není ve vztahu láska, úcta a věrnost, tak to nemá smysl.