Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle me uz nemas, co ztratit, melas jim klidne rict “Az naprsi a uschne!” At se stara ten, komu vozis tasky s jidlem” Decka nemuzou na zahradu, berou jim jidlo od huby a ty ji mas vykladat na misu, jo?
Bydlíme, jjo vrazili jsme sem prachy, byt je náš. Manžel je naštvaný a jelikož ho pěkně mlátili, tak z nich má strach. Hlavně to zkusil a ani ho nenechali domluvit jakoukoliv větu a řvali na něj, že se dům otřásal. Do toho je tchán arogantní sptostý hov.do. Manžel na to nemá nervy. Navíc, když mu něco řeknu, tak po mně vyjede to strach nemá…ono si totiž dovolují všeci jen na mě. Protože vidí, že jsem trubka co radši trpí a mlčí. Jenže už mám věk, kdy si řikám proč to mám trpět. Děti mám už větší, mladší 18 a13 ale nemám nic a podnájmu se bojim, navíc bych šla asi sama s dětma.
@Anonymní píše:
Bydlíme, jjo vrazili jsme sem prachy, byt je náš. Manžel je naštvaný a jelikož ho pěkně mlátili, tak z nich má strach. Hlavně to zkusil a ani ho nenechali domluvit jakoukoliv větu a řvali na něj, že se dům otřásal. Do toho je tchán arogantní sptostý hov.do. Manžel na to nemá nervy. Navíc, když mu něco řeknu, tak po mně vyjede to strach nemá…ono si totiž dovolují všeci jen na mě. Protože vidí, že jsem trubka co radši trpí a mlčí. Jenže už mám věk, kdy si řikám proč to mám trpět. Děti mám už větší, mladší 18 a13 ale nemám nic a podnájmu se bojim, navíc bych šla asi sama s dětma.
Tak ten byt pronajměte vietnamcům
to se tcháni pomějou ![]()
Co na to říct, když s nima má takový vztah i manžel, nechápu proč tě přemlouvat tam bydlet..jestli ho mlátili už jako dítě..nebo ho snad bijou ted jako dospělého?
Prostě bych se odstěhovala do nájmu..děti máš velké..starší může brigádničit, dostaneš nějaké přídavky atd..to bys utáhla..
@Šarlota4 píše:
Tak ten byt pronajměte vietnamcůmto se tcháni pomějou
A to by mohli pronajmout, to je dobrá myšlenka ![]()
Jjo a jsem taková cíťa, že se na mě včera pověsila 90 letá paní u dr. a já ji pomohla až k sanitce a to jsem měla strach, že ji tam nechaj a kdyžtak ji zavezu… když se někde něco děje, tak volaj všeci mě…asi něco vyzařuji, ale zaráz i ty špatný věci nechápu, proč jsou někteří tak hnusní a zbytečně!!
@Anonymní píše:
než zažívat teror tak radši podnájem, kolik jste do toho daly peněz? ať vás vyplatí a můžou si tam nastěhovat dceru a bude se mít o ně kdo starat na stáří..
Mlatili ho jako malého, teď by je přepral
ale má v sobě zafixované mlčet. Tchýně je trestala a psychicky…svazovala zamykala do tmy…mazec. On je takový, když něco, tak se mu dělá zle od nervů. No a mně už taky za ty roky, ale jsk řikám…dřív byl klid a pořádek. To ta falešná pekelnice je pruží proti nám.
Tak přestaň být husocíťou, však nemusíš jen trpně poslouchat a přihlížet. Já nechápu, proč DOSPĚLÝ člověk sebou nechá tak orat, manipulovat, zastrašovat.
Můžeš vyhledat podnájem a tchánům nic nehlásit, prostě se odstěhovat
Ahoj mám s tchyni a svagrovou něco podobného. Ale naštěstí s manželem bydlíme sami. Dřív bylo vse ok moje tchyně se starala občas pohlídala pozvala na oběd co se svagrove narodili deti tak nás výjimečne pozve a to ještě na poslední chvíli. Jinak asi taky něco vyzaruji. Vse jsem musela zvládat sama s manželem. Ale svagrova piskne a ona leti. Já jen poslouchám jak s mateřskou nejde vyjít jak nejde s dětmi vařit jak ji musí tchán vozit po doktorech a jak nejde to a ono. Jak kdybych to nikdy nezazila
Přitom dcera má deset a mala od svagrove dva. Anonym K.
Největší problém vidím u manžela. To on by se měl konečně pochlapit a bojovat za vás, jako za rodinu, a to i proti rodičům, kteří se takto chovají. Měli byste si vážně promluvit a situaci řešit. Možná kdybys manželovi řekla, že se hodláš odstěhovat než to nějak s rodiči vyřeší, třeba by se konečně vzpamatoval. Pokud ho trestali fyzicky i psychicky jako dítě, je čas, aby jim konečně ukázal, že už to tak dál nebude.
Dost ti rozumim. Taky si umim postezovat bokem, ale kdyz se lame chleba, tak nestiham spravne reagovat. Kdyz uz se ozvu, tak pak uz byva pozde a cim vic si necham libit tim vic si tchyne dovoli. Anonym M.
Tak já jsem si vždy dělala vše sama, dcera je perfektní je na střední a jsem za ni hrdá. Syn trochu lajdá a musím ho nutit do učení. Tak nějak jsem hrdá sama na sebe. Rodiče už delší dobu nevyužívám, děti se starají samy o sebe. Nějak je zapojuji občas do úklidu, vše dělám jinak sama, nehodlám jim ničit dětství terorem. Dcera vidí co se děje a občas se ozve tam kde má manžel, to je pak tóčo. Musela jsem jí ale říct, ať si jich nevšímá. Prostě si pořád řikám, že se jim to vrátí tak nějak samo. ![]()