Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@Bubla Bůčková já bych rozbalila a vyjádřila se k dárku. To je stejné jako švagr, několik let vždy k narozeninám, k svátku mě dá 300gr čokoládu tak jsme vždy nahlas řekla že to si děti dají a nic a loni mezi řečí jsem manželovi řekla že dávat někomu čokoládu kterou jíst nesmí může udělat jen blbecA letos jsem dostala něco jiného
Prošlé věci bych jí tam nechala na stole rovnou a špinavé oblečení bych jí ukázala že to se asi spletla tak jí to nechám v koupelně
. Tchýně spíš z toho má pěknou srandu že snacha je ticho a ještě jí dárky kupuje
No říkám, prd.el to musí být neskutečná, protože jestli je to všechno jak zakladatelka píše, tak si ji tchýně dala, jak deset deka salámu ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Byl to jen Mikulas právě… Já jsem jinak hrozná plačka, ale zrovna tohle, kdyby byl jediný omyl
no právě, děti tohle řeší prostě jinak. Dcera jak jí znám by se začala smát a omalovánky hodila do koše a řekla že ten mikuláš je na hlavu a že snad od čerta dostane něco lepšího. Jde i o věk. Nejstarší měl 4 roky když tchánovo nová manželka mu rozbila pušku a ještě se tomu smála
. Do ted si to pamatuje
Ona k nám nesmí protože tady tenkrát předvedla divadlo, děs a jediné štěstí že manžel byl v práci
Tchán se to snažil ještě svést na dítě
. Pak to uznal že byla opět opilá ale pro dítě to byl šok, ještě na Vánoce. Ten řval
Ale jo někdo mne něco zničit a ještě se mě posmívat tak se asi v klidu neudržím ![]()
U nás si dárky předáváme totiž předem a rozbalime každý sám doma. Ale takhle… Zakladatelko nebuď měkejš a příprav si antre na příští vánoce
![]()
@Bubla Bůčková píše:
Tak poprvý si to rozbalila asi jako všichni a nic? OK, říkala SIS asi chyba. Podruhé opět a opět si v tichosti položila za sebe a od té doby už neotvíras. A co když to ze začátku omyl byl a tchýně je naštvaná, že ani dárek nerozbalis a jen koukáš, tak si řekla, že když si tak nafoukana, že ti bude dávat tohle
Možný to je
. Ale úplně v začátku to takovej průšvih nebyl…stupňuje se to. Ona třeba vyžaduje, když přijede, aby ji celá rodina šla ihned přivítat…je jedno co děláš…smažíš jí řízky k obědu, přebaluješ dítě…prostě musíš všeho nechat a jít se jí poklonit. Jednou, když jsem okamžitě nepřiběhla, protože jsem malou kojila, hrubě mi vyčetla jaky jsem hulvát. Ale dary v podobě prošlých potravin jsou cajk
j
@Bubla Bůčková píše:
U nás si dárky předáváme totiž předem a rozbalime každý sám doma. Ale takhle… Zakladatelko nebuď měkejš a příprav si antre na příští vánoce![]()
Já vim. Jsem měkejš, mas stopro pravdu. Fakt jsem dlouho s nějakou reakcí otálela, hlavně kvůli jejímu zdravotnímu stavu. Ale už je v plné síle a je na čase ji přestat šetřit. ![]()
Taky třeba nechápu proc kupujete dárky zvlášť. Už mas se teda kupuje společný darek..
Zakladatelko, napsala jsem ti elaborat a nacetla se jen citace, tak ted bez ni - ja bych ji to vracela pristi vcanoce, narozeniny, at se chytne za nos, chapu, ze mas problem jit do konfliktu, ale mas snad mamu, ne? rekni to ji, na narozeniny je pozvi najednou a rozbal pred rodinou, kdyz ne ty, tak tvoje mama ji to urcite vysvetli. ja bych to pro svoji dceru udelala bez problemu, cim je clovek starsi, tim mensi ma problem s „autoritama“. to by mi tak baba mohla rict, ze jsem hulvat, kdyz ji nejdu hned privitat, hned bych ji vysvetlila, ze kdyz se ona chova jako hulvat ke mne cely roky, ze si zadne specialni ohledy nezaslouzi a narok na ne nema
Ja porad rikam ze k tobe se budou lide chovat tak, jak jim ty sama dovolis. A ty ji to chovani dovolujes. Tak se nediv no. Kdyz mas problem otevrit pusu a stanovit nejake hranice ![]()
@smurfka píše:
Ja porad rikam ze k tobe se budou lide chovat tak, jak jim ty sama dovolis. A ty ji to chovani dovolujes. Tak se nediv no. Kdyz mas problem otevrit pusu a stanovit nejake hranice
Tak to úplně není. Už jednou jsem si s ní vše “vyříkala” a pak mě rok ignorovala. Následně vážně onemocněla a já jsem vyměkla, nechtěla jsem s ní jít v jejím stavu do konfliktu. Teď už je zdravá, ale navrací se ke starým zvyklostem. ![]()
@Anonymní píše:
Tak to úplně není. Už jednou jsem si s ní vše “vyříkala” a pak mě rok ignorovala. Následně vážně onemocněla a já jsem vyměkla, nechtěla jsem s ní jít v jejím stavu do konfliktu. Teď už je zdravá, ale navrací se ke starým zvyklostem.
jaký konflikt je odmítnou někomu jeho dárek ![]()
Oka..je to na tobě, bud se zachováš tak, aby se k tobě takto nechovala..nebo to přetrpíš ale pak si neztěžuj no..
@Bubla Bůčková píše:
Holky vy mě bavítejá mám normálně takový představy, že to jednou snaše taky asi budu dělat
jako fakt si představte, že někomu zabalíte svoji nevypranou halenku nebo napůl prázdnou voňavku a on roky!!! ani nepípne
jestli to bude nějaká důra, tak tady z emimi mám takový inspirace
vede ještě u mě výlevani hrncu s jídlem na plotně. Já si to teda v realu nedokážu furt představit, ale na druhou stranu prd.el to musí být neskutečná
Příspěvek upraven 29.07.19 v 11:24
@smurfka píše:
jaký konflikt je odmítnou někomu jeho dárek
Oka..je to na tobě, bud se zachováš tak, aby se k tobě takto nechovala..nebo to přetrpíš ale pak si neztěžuj no..
To jí neznáš…konflikt je ze všeho. Ale jinak zcela souhlasim. Nechci si stěžovat, spíš mě zajímalo, jak to řešili ti, co se s tím setkali.
@Anonymní píše:
Možný to je. Ale úplně v začátku to takovej průšvih nebyl…stupňuje se to. Ona třeba vyžaduje, když přijede, aby ji celá rodina šla ihned přivítat…je jedno co děláš…smažíš jí řízky k obědu, přebaluješ dítě…prostě musíš všeho nechat a jít se jí poklonit. Jednou, když jsem okamžitě nepřiběhla, protože jsem malou kojila, hrubě mi vyčetla jaky jsem hulvát. Ale dary v podobě prošlých potravin jsou cajk
j
jedna věc je prošlé mýdlo, ale tohle už je přes čáru, ne? Jí to vrať a stejně hrubě jí vyčti, že je hulvát taky nebo jestli chce koupit nové brýle na čtení, aby na to datum spotřeby konečně viděla? ![]()
@PaníBovaryová píše:
jedna věc je prošlé mýdlo, ale tohle už je přes čáru, ne? Jí to vrať a stejně hrubě jí vyčti, že je hulvát taky nebo jestli chce koupit nové brýle na čtení, aby na to datum spotřeby konečně viděla?
. A to bych viděla taky jako způsob
Neee, opravdu budu muset po pár letech zase zasáhnout, trošku naivně jsem myslela, že by se mě mohl zastat manžel, ale nemusela bych se dočkat
Navíc ona mu vždy vysvětlí, jak to myslela dobře když mi např. dala knihu s věnováním pro ni a on mi to pak doma vysvětluje, jak je vlastně hodná a já nevděčná ![]()
@Anonymní píše:. A to bych viděla taky jako způsob
Neee, opravdu budu muset po pár letech zase zasáhnout, trošku naivně jsem myslela, že by se mě mohl zastat manžel, ale nemusela bych se dočkat
Navíc ona mu vždy vysvětlí, jak to myslela dobře když mi např. dala knihu s věnováním pro ni a on mi to pak doma vysvětluje, jak je vlastně hodná a já nevděčná
to by mě teda fakt zajímalo, to vysvětlení ![]()