Tchýně mě nechce na oslavě, manžel ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
13.10.17 09:33

A pro zakladatelku, snaž se domluvit s manželem, jak to teda uděláte, snad bude přístupný domluvě a neurazí se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
13.10.17 09:39

@stinga pro mě je zase nepřípustné, aby, pokud se za mne někdo pere, tak já pak z něho udělám debila. Myslím si, že pokud někam přijedu, popřeju a pak s dětmi odejdu, není nic proti ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
13.10.17 09:49

@MarcelaN - je zajímavé, jak každému jiným metrem.

Kdybys ty někoho nepozvala na oslavu, líbilo by se ti, kdyby přesto dorazil? Obávám se, že by ti tu spoustu lidí poklepalo na rameno, a podporovalo tě v tom, že je to tvoje oslava, a ty máš právo si zvolit, kdo na oslavě bude a kdo ne :D

Btw - zakladatelko, celé to nějak nechápu. Maminka organizuje oslavu, ale je to oslava tatínkova. Proč tedy nezavoláš jemu: pogratuluješ mu, vysvětlíš situaci - tvůj muž x jeho matka = názorová neshoda o tom, zda máš nebo nemáš být na JEHO oslavě :lol: Možná byste se dohodli vy dva a byl by pokoj.

Jo a zakladatelko - ještě jedno měření různým metrem. Opakovaně tvrdíš, že je to děsná štreka, a po D1 a děti se nuděj. A zároveň napíšeš

Příspěvek upraven 13.10.17 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
13.10.17 09:51
@mall1976 píše:
@stinga pro mě je zase nepřípustné, aby, pokud se za mne někdo pere, tak já pak z něho udělám debila. Myslím si, že pokud někam přijedu, popřeju a pak s dětmi odejdu, není nic proti ničemu.

Ne, to neni.Ale prijedu, popreju a odejdu kdyz je to 400km to neni uplne realne.Je to dlouho jedu, deti se nudi, prijedu, prespim, cely den tam s detma protrpime, prespime a jedeme domu.
A zakladatelko, neslo by to treba, ze bys to odridila domu vecer/v noci, deti by spaly a v nedeli byste meli klid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
13.10.17 09:54

Pokračování:

a zároveň napíšeš:
„Vždycky pro ně manžel jede, doveze sem, tady máme velkou rodinu, jako z jejich strany, pak se zase odvezou Tentokrát tchýně rozhodla, že oslava bude u nich“

pro tvého muže, který jede 4 cesty to není nudné a únavné? A pro rodiče to také není únavné? Nedivím se, že tchyně rozhodla, že JEJICH oslava bude u nich :) Proč by měla být někde jinde???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
13.10.17 10:01
@mall1976 píše:

Přesně :potlesk: a pro manžela je důležité tam být, což tu několikrát zdůraznila zakladatelka ;)

• Citovat
  • Upravit
412
13.10.17 10:06
@jita22 píše:
Ne, to neni.Ale prijedu, popreju a odejdu kdyz je to 400km to neni uplne realne.Je to dlouho jedu, deti se nudi, prijedu,prespim, cely den tam s detma protrpime, prespime a jedeme domu.

Já jsem asi jinde… Má být poslední krásný víkend, já bych si to užila v přírodě, na výletě, v lese…podle možností dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
13.10.17 10:06

@harpyje jenže ta tchýně s nima nakonec po telefonátu manžela počítá ;)

Zakladatelce to nevadilo, že s dětma není pozvaná, ale zařídil to manžel přes telefon :lol:
Takze je zklamáný, že se o jejich přítomnost tak rval ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.17 10:23
@harpyje píše:
Pokračování:

a zároveň napíšeš:
„Vždycky pro ně manžel jede, doveze sem, tady máme velkou rodinu, jako z jejich strany, pak se zase odvezou Tentokrát tchýně rozhodla, že oslava bude u nich“

pro tvého muže, který jede 4 cesty to není nudné a únavné? A pro rodiče to také není únavné? Nedivím se, že tchyně rozhodla, že JEJICH oslava bude u nich :) Proč by měla být někde jinde???

ne, pro mého muže to není únavné, když jede on, tak jede tam, přespí, pak s nimi jede domů k nám. Tady se zdrží, jak tady mají ty 4 děti a dospělá vnoučata s rodinami, tak se tu pár dnů zdrží u každého chvilku a pak je zase manžel veze domů. Když nemůže manžel, jezdí jeho synovec, zybtek ani tak moc ne, když jedu já, jedu pro ně na jeden zátah, nespím tam, ale děti, malé děti, 4-5hodin v autě je prostě jiné, to je náročné pro ně, pro mě jako zabavitele a i pro manžela jako řidiče. Takže když tam jezdíme, tak na týden třeba, ne na otočku na dva dny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.17 10:25
@mall1976 píše:
Já jsem asi jinde… Má být poslední krásný víkend, já bych si to užila v přírodě, na výletě, v lese…podle možností dětí

ta oslava je v listopadu, ne teď o víkendu, kdyby byla teď, je to vyřešené, dcera má závody, bylo by to jasné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.17 10:34

@harpyje jsem v té rodině skoro 30 let, tchýně s tcháněm se odstěhovali zpět do míst svého dětství, ale komplet celá jejich rodina, děti s rodinama, vnoučta s rodinama už i malá pravnoučata jsou tady, je nás už téměř 40 lidí. Takže logicky se všechny velké oslavy kulatin dělají tady. Protože je jednak nelogické, aby se tam táhlo 10aut, když stačí jedno auto přivézt je sem, a za další tam ani není prostor, spát někde po penzionech je zase nelogické, a oslava by musela být opět v hospodě. Navíc se tyhle akce pořádají tak jednou za dva roky. Navíc je to akce naplánovaná už od jara, celé léto se to ladí, připravuje, teď už je všechno objednané, zaplacené zálohy, rezervace…a včera telefonát, že nechtějí nikam jet, tchýni bolí ruka, všechno zrušit a přijet jen oni 4. :nevim: Dokonce je pro ně jako dárek zarezervován, a zaplacena záloha, výlet kočárem, tchýně si přála jet na vyjížďku kočárem…to už jsou jen detaily, to není podstatné, prostě zálohy propadnou, všechno se to zruší. O to ale nejde, já teď řeším situaci u nás doma, ne té mi záleží. Píšu to jen pro dokreslení dvojího metru. Kdyby od začátku řekli, že ne a nic nebude, tak ne a nic nebude. My se scházíme velmi často, takže bez nich máme oslavu příští víkend, synoveček má narozky, takže se stejně všichni scházíme, o to vůbec nejde.Krom nich tam budeme všichni. Jde o tu situaci u nás doma teď.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.17 10:37

@harpyje ona už o tom mluvila v září, tedy se svou dcerou, mou švagrovou, že by nebyla velká oslava tady, to už mi říkala švagrová v září, když tu byla, nakonec se rozhodli, že oslava bude tady, takže se to všechno potvrdilo a zaplatilo. Od včera změna. A tchýně má taky nrozeniny, jen ne kulaté, jsou s tchánem pár dnů od sebe. Mě fakt tak nezáleží na tcháni a jestli budu nebo nebudu na jejich oslavě, já potřebuju co nejlépe vyřešit situaci ohledně manžela. A psala jsem několikrát, že mně se tam fakt dost nechce. Oproti tomu manžel fakt dost chce, abychom jeli s ním.

• Citovat
  • Upravit
10848
13.10.17 10:37

EDIT mažu : ) přeskočila jsem jeden tvůj příspěvek. Sry.

Jsi s nimi třicet let. je s nimi řeč? Netlačil je někdo do té půvoní (teď rušené oslavy?) Budou asi už dost starší a konečně si řekli, že se do toho nebudou nechat tlačit a nikam nepojedou- nemohlo by to být tak?

Tohle bude vyžadovat tvou domluvu s nimi, pokud se nějak domluvíš s tchyní, přijme to i tvůj manžel, že je to vaše dohoda :)

Příspěvek upraven 13.10.17 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.17 10:40

@harpyje tchán nerozhoduje, nikdy o ničem, tchán nemá názor. Tchán řekne je mi to jedno, domluvte se s mámou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.17 10:43
@Ellusa píše:
Já bych to fakt zkusila probrat s manželem tak, jak jsem psala. Navíc do listopadu je ještě daleko, nakonec mohou děti opravdu onemocnět a vyřeší se to tím samo.

jo, já to chvíli nechám uležet, ale z manžela cítím silnou nepohodu, na to zase reaguju já nepohodu. Prostě je doma dusno, přestože se nehádáme a mluvíme normálně, je dusno. I ráno to bylo divné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová