Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
nemám žádné hlídání, bohužel, nikdy mi nikdo nehlídá děti, museli bychom s nimi.
To je skoda..
Nejela bych. Manzela vlastne i chapu, ze je nastvsnej, ze se pohadal s mamou, a zbytecne, ale stejne bych asi nejela
@Anonymní píše:
Prosím, tak to cítíš jako on, osvětli mi, proč se na mě zlobí a je naštvaný na mě?
On se nezlobí na tebe. Akorát si na tobě ten vztek vylil. Ale dá se to pochopit.
Tak on se manžel postaví mamince kdykoliv má pocit, že je to potřeba. To není ojedinělé, u nás, celkem běžný jev spíš bych řekla. Ona je tchýně taková svá.
@Tunrida píše:
On se nezlobí na tebe. Akorát si na tobě ten vztek vylil. Ale dá se to pochopit.
to vím, jenže vůbec netuším, jakej postoj mám teď zaujmout, jestli tedy to překousnout a kvůli němu jet, nebo mu vysvětlovat proč nechci a udělat, co cítí jako křivdu, že se za nás postavil, striktně řekl, že jeho rodina jede s ním, a teď tam přijede sám. On samozřejmě na tu oslavu chce, o chápu, ani bych nechtěla, aby nejel.
@Anonymní píše:
to vím, jenže vůbec netuším, jakej postoj mám teď zaujmout, jestli tedy to překousnout a kvůli němu jet, nebo mu vysvětlovat proč nechci a udělat, co cítí jako křivdu, že se za nás postavil, striktně řekl, že jeho rodina jede s ním, a teď tam přijede sám. On samozřejmě na tu oslavu chce, o chápu, ani bych nechtěla, aby nejel.
Jako kdyby to fakt neskousl, tak bych jela no, ale čistě jenom kvůli němu A možná bych u tchyně utrousila nějakou nenápadnou poznámku ![]()
Ono je trošku smutné to, že děti musí někde sedět a nudit se a věnovat se jim budeš jen ty. V naší rodině jsou děti na té oslavě ne ve středu dění, ale chvíli se jim věnuje ten, chvíli onen, všichni dospělí, i ti starší co už mají rádi svůj klid.
Takto jste prostě trošku vykořenění.
Za mě, jeď kvůli svému muži, ale s tím, že dětem se bude věnovat i on a vezmete je do svého středu, ať to promyslí a vymyslí.
@Tunrida píše:
Jako kdyby to fakt neskousl, tak bych jela no, ale čistě jenom kvůli němu A možná bych u tchyně utrousila nějakou nenápadnou poznámku
mně se tak strašně nechce, ta cesta tam je příšerná, přes 400km, jet jeden tam, a třetí zpátky, to je pro děti za trest a pro mě taky. Ach jo
@Anonymní píše:
Tak on se manžel postaví mamince kdykoliv má pocit, že je to potřeba. To není ojedinělé, u nás, celkem běžný jev spíš bych řekla. Ona je tchýně taková svá.
A jak s ni vychazis ty? Nechapu proc bys tam mela byt pouze na hlidani deti - normalne bych se stridala s manzelem, abych z oslavy taky neco mela. A ja bych rozhodne jela a tchyni dala najevo ze k manzelovi proste patrime i my a bude to muset respektovat. A manzela proto i chapu - taky bych se citila dotcena
@Waterfall píše:
Ono je trošku smutné to, že děti musí někde sedět a nudit se a věnovat se jim budeš jen ty. V naší rodině jsou děti na té oslavě ne ve středu dění, ale chvíli se jim věnuje ten, chvíli onen, všichni dospělí, i ti starší co už mají rádi svůj klid.
Za mě, jeď kvůli svému muži, ale s tím, že dětem se bude věnovat i on a vezmete je do svého středu, ať to promyslí a vymyslí.
Taky nechápu no ![]()
@Anonymní píše:
A jaký vztah máš s tchánem?
@Waterfall píše:
no tchýni s tchánem děti obtěžují a ti starší sourozenci nefungují jako strejdové a teta, oni si s nimi popovídají, ale že by jako byli středem oslavy, no to ani omylem, bude se vyžadovat aby neotravovaly a způsobně si hrály, tak je to ostatně při každé návštěvě u nich, to tchýně vždycky řekne, že nechápe, proč nesedí a nečtou si, a to i ta školková, že ona sedávala jako malá a hodiny si četla. A to manžel se jim bude věnovat. zase ale ty rodiče nevídá tak často, tak bych mu dopřála, že by se mohl věnovat jim a ne dětem. Ideál, kdyby jel sám.
Nejela bych, necítila bych se tam dobře. Ovšem manželovi bych poděkovala za to, že se mě tak hezky zastal, ale řekla bych mu, že nechci být někde, kde nejsem zvaná, ale nabalila bych mu děti, to zase jo ![]()
@nostress píše:
A jaký vztah máš s tchánem?
Nijaký, já s nimi mám vztah nijaký, tchám je straší, dost, znám je jako staré, takže neutrální, oni jsou taková studení čumáci, oni se postarají, uvaří, rozestelou, nasbírají ořechy, dají domácí marmeládu, ale projev citu nebo zájem o děti je nijaký. Tchán prostě sedí a čte. Za posledních xlet si s dětmi nehrál, prostě oni ty děti tolerují jako něco, co se musí přetrpět a patří to k nám. Ke mně mají neutrální vztah. A vládne tchýně.