Tchýně mě nechce na oslavě, manžel ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
12.10.17 20:40
@Anonymní píše:
jo, otočil to proti mě. Tohle není podstatný, vím, že ho to přejde, nebude se na mě zlobit, maximálně dneska, podstatné je, že nevím, co mám udělat. Jet či nejet, to je otázka :mrgreen:

Jestli nechceš, jestli to tak opravdu cítíš že by to bylo proti tvé hrdosti, nejezdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.10.17 20:48
@Anonymní píše:
Promiňte anonym, nesmím o nás psát nic veřejně. Tchán má kulaté narozeniny. Bydlí od nás přes 4 hodiny cesty, kus po D1. A tchýně rozhodla, že bude dělat oslavu narozenin u nich. Vždycky pro ně manžel jede, doveze sem, tady máme velkou rodinu, jako z jejich strany, pak se zase odvezou Tentokrát tchýně rozhodla, že oslava bude u nich, ale že tam zve jen své děti. Oba švagři jsou bez manželek a švagrová bez manžela. Všichni tři už mají dospělé děti, jakože už odstěhované. Jen manžel má mě a máme malé děti, jedno školkové, druhé mladší školní na prvním stupni. No tak jí manžel řekl, že tedy ani omylem, že ostatní tři sourozenci jsou sami, ale on, že má rodinu a že tedy na oslavu pojede s ním jeho rodina. Nevím, co mu tchýně říkala, slyšela jsem jen vzrušený hlas, manžel říkal, že o tom nehodlá diskutovat. Po skončení hovoru říkal, že oslava je u tchánovců a že jedeme všichni 4, že máma chtěla jen své děti, že jako pojedou jedním autem, on že jí řekl, že neexistuje a jedeme všichni. A já mu řekla, ať se nezlobí, ale klidně si jede se sourozencema, že já tam prostě nechci, že prostě nepojedu na oslavu, kde prostě nejsem zvaná a smím tam jen proto, že on si to vydupal. Navíc to znamená jet v pátek odpoledne přes 4 hodiny tam, v sobotu oslava samí dospělí, do toho děti budou sedět v obýváku a nudit se a já jim budu dělat zábavu, a v neděli pojedeme 4 hodiny zpět a spát budeme na zemi na karimatce. Respektive děti, dvě postele pro nás tam budou. A manžel se na mě hněvá, nikdy nekřičí, tentokrát zvýšil hlas, je uražený, vyřvával, že já se vůbec snažil, bojuju za tebe a tobě je to málo a stejně nechceš jet. Otočil proti mě vztek. Teď se mnou nemluví vůbec. Jeli byste? Já tedy silně nechci.

Promiň, ale tvému manželovi se vůbec nedivím! On se za vás postavil a ty mu teď v podstatě říkáš, ať si to strčí kamsi a ať jede na rodinou oslavu sám? Cože?? Jinak poznámka k postelím mě pobavila, kdybych měla dvojlůžko, vyspíme se tam s dětma všichni čtyři nebo dám postel spíš dětem a karimatku budu mít já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
12.10.17 20:51

Necetla jsem diskuzi a urcite uz to tu nekdo napsal. Ale gratuluji k postoji manzela, toho si vaz. Ja bych jela. Prekonala bych se a stala za manzelem, proste bych si to vytrpela. A jestli ti tchyne na srdecne blahoprani :mrgreen: odpovi kyselym ksichtem, tak to je mizerna uroven a tuplem bych si z toho, ze nejsem zvana, nic nedelala

• Citovat
  • Upravit
3
12.10.17 20:53

Já osobně bych si s manželem promluvila a vše mu objasnila, svoje pocity a tak. Ještě mě napadá jedna varianta řešení-zůstaňte s manželem doma a užijte si víkend dle svých představ. Kdyby mi moje mamka řekla něco podobného jako řekla tchýně Tvému muži, tak bych nejela ani já, i když by to byla oslava mých rodičů. Je hezké, že se Tě zastal, ale takhle i své mamince ukáže pravdivost svých slov, že vy jste rodina. Chce Vás vzít s sebou, tak nikam nejezděte a buďte pohromadě :)
My máme taky rodinu až na druhém konci republiky a tak nějak jsme se už smířili s tím, že se vidíme cca 4× do roka, ale když už se sejdeme tak nás je tady osmnáct a to je rachot :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
12.10.17 20:55

Já bych nejela ani omylem. Nikdy se necpu někam, kde nejsem vítaná. Divím se Tvému manželovi, že je na Tebe naštvaný. Zkus mu říct ať si to zkusí představit z druhé strany, že jeho někde někdo nechce a on tam stejně pojede. Tím, že bych věděla, že potáhnu děti 4 hodiny někam, kde se téměř unudí k smrti a druhý den 4 hodiny zpět bych nejela už tuplem. Být Tvým manželem, tak jedu sám, nebo se na to taky vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11699
12.10.17 20:56

A nedalo by se tchyni rict, ze jedno z deti dostalo teplotu a manzel by jel sam bez ztraty tvare? Jako nejsem pro lhani, ale byli by spokojeni vsichni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
12.10.17 21:02
@Paola21 píše:
Aha, tak to jo. Ale k tvého dotazu, ne, nikdo by mě tam neviděl. Trávit 4 hodiny na cestě s dětma tam, kde vím, že o mě nestojí? Ani náhodou. Manžel je hodný, že se za tebe postavil, ale ty ses ho u tuhle „laskavost“ neprosila.

Tak nejak. Manzel se za tebe postavil, protoze si asi myslel, ze o to stojis? Jen si to zapomnel overit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.10.17 21:02

Nedivím se manželovi. A potom co tu člověk věčně čte o mamáncích neskutečných rozměrů bych byla moc ráda za chlapa, co tohle dokáže a jela bych, natruc tchýni a jako jeho podpora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.10.17 21:03
@Hannah86 píše:
Já osobně bych si s manželem promluvila a vše mu objasnila, svoje pocity a tak. Ještě mě napadá jedna varianta řešení-zůstaňte s manželem doma a užijte si víkend dle svých představ. Kdyby mi moje mamka řekla něco podobného jako řekla tchýně Tvému muži, tak bych nejela ani já, i když by to byla oslava mých rodičů. Je hezké, že se Tě zastal, ale takhle i své mamince ukáže pravdivost svých slov, že vy jste rodina. Chce Vás vzít s sebou, tak nikam nejezděte a buďte pohromadě :)
My máme taky rodinu až na druhém konci republiky a tak nějak jsme se už smířili s tím, že se vidíme cca 4× do roka, ale když už se sejdeme tak nás je tady osmnáct a to je rachot :D

Přesně. Když si představím, že by moje matka vymyslela takovou neomalenost, a pozvala na oslavu kulatin jenom mě, a mého manžela a děti ne, tak dostane takovou sodu, že by si to za klobouk teda nedala, a pohrozila bych jí, že pokud se něco podobného bude opakovat, tak tam nebudeme jezdit vůbec. A asi bych ze solidarity zůstala doma s manželem a dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
12.10.17 21:12
@jenny.fields píše:
Nedivím se manželovi. A potom co tu člověk věčně čte o mamáncích neskutečných rozměrů bych byla moc ráda za chlapa, co tohle dokáže a jela bych, natruc tchýni a jako jeho podpora.

Tak jsi mne predbehla, po precteni cele diskuze mam uplne stejny nazor a udelala bych to presne takhle + vylet v okoli pro deti, pokud je moznost a na oslave pobyt jen nezbytnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
12.10.17 21:22

Zítra, až manžel vychladne, s ním v klidu promluv, vysvětli mu, jk se cítíš. A aby teda nebyl za toho debila, když tam přijede sám, tak ať řekne, že jedno z dětí dostalo teplotu a ty jsi s oběma zůstala doma, všechny pozdravuješ a oslavencům přeješ. Takhle bych to udělala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.17 21:37
@Ellusa píše:
Manželovi bych řekla, že si moc vážím, že stojí na mé straně a na straně dětí i proti své máme, že nás podpořil a že tam nechce jet sám bez nás. A že já nechci, aby na oslavě narozenin svých rodičů chyběl, protože jsou to rodiče, mají svůj věk a jeden nikdy neví. Na druhou stranu že se už nezmění, ví, jak to u nich funguje, jaký mají vztah k vnoučatům a k tobě, že tam děti vlastně překážejí, stejně byste se museli věnovat hlavně jim a ne jeho rodičům. A že to nechci lámat přes koleno ani tak, ani tak, že bych ráda slyšela od něho, jak si představuje, že to tam bude probíhat s dětmi, kdo se jim bude věnovat, kde a jak, navíc naštvaná tchyně… a jestli to fakt i přes toto chce, abych jela, tak že pojedu kvůli němu a kvůli tomu, že se mě zastal, ale budu chtít, aby se věnoval dětem i on, případně chápal, že s nimi na celé odpoledne někam půjdu ven, a že příště bychom se nejprve domluvili my dva spolu, jak vůči jeho mámě postupovat.

Mě by tohle přišlo taky jako super postup. A pak si případně pro sebe a děti naplánovat hezký výlet v okolí, na kterém stravis s dětmi většinu času. Jestli na tom jste dobře s penězi mohli byste si i v blízkosti pronájmout pokoj… 8) Jak poznávám nové a nové lidi, zdá se mi, že někteří starší lidé prostě touží si znovu na pár okamžiků zažít, tu atmosféru toho, kdy byli jen sami se svými dětmi, a vznikají z toho pak takovéhle prekérní situace. Moje celkem úžasná tchýně mi často jedním dechem vypráví, jak jí to stvalo, když to dělali příbuzní jejího manžela, a druhým dechem mě do takových situací dostává… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.10.17 21:38
@vendulaaa píše:
Tak se kousni a jeď jenom kvůli němu.
Popřej tchánovi, popřej tchýni.
A klidně si vymysli úplně jiný program v místě, kde bydlí. Prostě hodinku na oslavě a pak s dětmi někam vyraz po okolí. S omluvou: aby nezlobily dospělé…
Mysli si o nich své, ale manžela by stálo za to podpořit. Je fajn :potlesk: [/citace ]"
Já souhlasím s tímhle… Našla bych si na netu program v místě, něco co by stálo za to…a popřála, najedla se a šla si s dětmi po svém, já teda bez omluvy a asi s „blbou“ poznámkou… přespala, posnidala a zase šla pryč, pak bych zavolala manžela, ať nás vyzvedne a hurá domů…:mrgreen: :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.10.17 21:45

Nečetla jsem reakce, ale za mě- nejela bych..
Nejela bych někde, kde mají něco naplánované jinak..Je to každého volba, jak to chtějí.. Možná mají určitý plán, a prostě neni to vhodné pro děti..
I když by mě to třeba nebylo vhod, tak bych nikomu oslavu nekazila.. Co tím vyřešíte, že tam pojedete?? Zkazíte to, případně se tam pohádáte.. :nevim:
Radši bych nechala může jet samotnéhého. a myslela si teda svoje..
Pokud bych se nechala ukecat a jela i s dětma, tak leda, že by to tchýně věděla!! a prostě se domluvit, že se tam třeba na hodinku zatavíte..
Určitě ne taková nemylá přepadovka, když s váma nepočítají

Příspěvek upraven 12.10.17 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
12.10.17 21:47

Já bych teda nejela. pripadala bych si jak debil. a manžel by toto měl pochopit i když se za tebe postavil.uz jen kvůli těm dětem, ta cesta, babička s dědou o ne nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová