Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele poučení pro priste, já bych člověku v insolvenci půjčily pouze tolik, s kolika bych se dokázala rozloučit. Já chápu, ze mohla zahrát na city, takže bych ji půjčila max 2000,– a potom řekla, ze až vrátí co má, tak ji teprve půjčim další.
23.000,– na auto ani omylem. To mi přijde fakt dost peněz.
Takové šmejdovské rodiny se zbavit. Peníze nikdy zpět nedostaneš a máš ponaučení, že nemáš být dobrosrdečná a hloupá. Daleko od nich všech. I ten přítel je šlompák k ničemu. Tomu bych přítel neříkala.
Máš to zapotřebí? Je to poslední chlap, který na tebe zůstal?
Taktéž to nechápu. Matka přítele Tě pomlouvá, Ty jí půjčíš peníze.. Dobře vydělávající přítel o tom ví, sám jí nepůjčí. Máte v rodině statek a peníze, jdete do nájmu. ![]()
@Edovina
to sis teda vybrala famílii!!
pryč z toho!
na dluh úpis - smlouvu o půjčce - přiznání dluhu, prostě ji přinuť to podepsat kolik ti dluží, dej jí termín (moře nechť si madam odpustí!!) do kdy to dáš k soudu
jsi normální? v tomhle chceš žít? nedej bože vychovávat děti??
Hnus…
je to vych-caná osoba, opatři se, napiš jí, že jí dáváš předžalobní výzvu a obrátíš se na soud..
a z té rodiny se pakuj.. tam tě dobrý život nečeká…
Mě takhle o několik tisíc připravila vlastní matka. Co na to říct. Byla jsem blbá. Od jisté doby peníze nepůjčuju a už vůbec ne na takový kraviny jako je bunda pro přítele. Kdysi jsem takhle půjčovala kamarádce, která zůstala sama s malým dítětem. Ovšem stylem, že jsem šla na návštěvu a vytáhla z ní, co potřebuje koupit a cestou to nakoupila, ale taky to pak začalo přerůstat únosnou mez.
S přítelem, pokud je vztah vážný, bych hodila řeč.
@Lojzísek píše:
Taktéž to nechápu. Matka přítele Tě pomlouvá, Ty jí půjčíš peníze.. Dobře vydělávající přítel o tom ví, sám jí nepůjčí. Máte v rodině statek a peníze, jdete do nájmu.
No. Dává ti to nějaký smysl?
Hele, ty musíš být strašně mladá a přítel nejspíš taky, když má sám ještě babičku, co vám vaří. Takže bych zamávala svým penězům, příteli v insolvenci a začala „jinde“. Tchýně tu bude ještě roky a roky a věř, že s tchýní chceš být zadobře, nebo aspoň neutrál.
@Edovina píše:
@kam2 to by mi bylo bohužel houby platné, protože je v insolvenci a byla by jsem 100. v pořadí.
Jde o to, že chci být s přítelem..je to milionový chlap, ale bez jeho rodiny no.
Když je tak milionový, tak by se tě jistě zastal a s takovou matkou ukončil kontakty nebo by je omezil na úplné minimum. A ještě by na ni také tlačil, aby ti ty peníze vrátila. Asi zase tak skvělý nebude, když se tě ani pořádně nezastane.
@Edovina píše:
@kam2 to by mi bylo bohužel houby platné, protože je v insolvenci a byla by jsem 100. v pořadí.
Jde o to, že chci být s přítelem..je to milionový chlap, ale bez jeho rodiny no.
Když je v insolvenci, tak NESMI dělat další dluhy. Můžeš ji dát nůž na krk, pokud máš nějaký důkazy o těch půjčkách, nějaký zprávy apod.
@prokr uvidíme, hecla jsem se, když jsem zjistila, že by z toho mohla mít alespoň problém skrz insolvenci a jedu tam
@Cenarius teď jedu sepsat smlouvy, že si ode mě pujčila 4×, takže 4 smlouvy…4 datumy, 4 půjčky během insolvence. Do dnes ani koruna. Nic jí říkat nebudu a v pondělí to za ní řešit přes úřady.
@Da12 on je v tomhle takový, že nechce nikde dělat problémy, není hádavý a podobně. A oni na něj strašně tlačí skrz babičku, aby zajel a tak, ale on to nevidí, že to jsou jen záminky. Chápe mě, ale nějak mi to nestačí. Nechci se unáhlovat, tak zkouším sbírat další názory 🙏 ale hodně bolí, že se s nimi baví, když ví, jak mi ublížili 🥺
@mackA159 já bych se tomu ani nedivila, ono takových vychovaných běhá všude dost. Já nejsem jediná komu dluží, ale to jsem zjistila až pozdě.
@kve-tinka přítel nemá insolvenci. Tchýně jí má. Máme za sebou 4 roky bez jediného problému. Tak to nechci unáhleně zahodit kvůli jeho matce. Ale nevím no 😥