Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Agnes_X Tak ty tve deti maji i tatu, ne?
Edit: Nechces mu pridelavat starosti. Fajn, to je super, ale ty deti si poridil i on. Nebo je to snad jen darce spermatu a penezenka? Dle tvych prispevku to tak nevypada, takze ho taky nech neco delat. Obvzlaste v situacich, kdy jde o zdravi.
Po doplneni tvych informaci o tom, ze madam,,Agnes" jeste za tyto sluzby platite, tak tim vic si za tim stojim. Zatim to opravdu vypada tak, ze ona chce jen ty penizky a na nejake domluvy kasle. Baba ti to dela schvalne, s tou to po dobrem nepujde. Nekdo navrhoval ten predem schvaleny rozvrh hlidani nalednicce, tomu davam
Nepomuze to, ale je to to maximum ke smirnemu reseni. Az to muz uvidi, lecos si uvedomi…
Příspěvek upraven 02.01.17 v 12:59
@me2dova píše:
@Winkys
Nj, jenže je trochu na pytel situace, kdy se evidentně někdo (manžel?) snažil zabít dvě mouchy jednou ranou- a to sice za jedny peníze jednak přispět své matce, která je sama a asi moc finančně nevychází a zároveň tak své ženě zaplatit hlídání. Tak by to samozřejmě bylo ideální, kdyby to fungovalo, jenže když babička o hlídání ve skutečnosti nestojí a navíc ještě se snachou nevyjdou, tak co s tím? Pokud ta rodina nemá na to, aby i přispívala babče i si ještě zvlášť platila hlídání? Blbé, no…
Tady bych ocenila podrobnější informace proč tchyně nevychází atd. Pokud rodina nemá na rozhazování a babička je na baterky a ještě si za to nechá platit, tak by bylo asi dobré zkusit vyřešit situaci jinak a pokusit se zařídit to tak aby tchyně vycházela.
@me2dova píše:
@Winkys
Nj, jenže je trochu na pytel situace, kdy se evidentně někdo (manžel?) snažil zabít dvě mouchy jednou ranou- a to sice za jedny peníze jednak přispět své matce, která je sama a asi moc finančně nevychází a zároveň tak své ženě zaplatit hlídání. Tak by to samozřejmě bylo ideální, kdyby to fungovalo, jenže když babička o hlídání ve skutečnosti nestojí a navíc ještě se snachou nevyjdou, tak co s tím? Pokud ta rodina nemá na to, aby i přispívala babče i si ještě zvlášť platila hlídání? Blbé, no…
No ale tohle je podle mě nejjednodušší a nejlíp proveditelné řešení. Co má teda dělat? Nechat se osočovat tchýní, dál jí platit za nic, padat na hubu a ještě za odměnu nevycházet se zbytkem rodiny kvůli tomu, že ji tchýně nemá ráda? Tady nejde o to primárně vyřešit hlídání, ale donutit manžela, aby otevřel oči a třeba i přehodnotil situaci.
@Lady Bee
Tak když si představím situaci, jak syn, který dosud své matce přispíval a ta si na to zvykla, jde za matkou a řekne jí- „hele, říkali jsme si s Agnes, že to tvoje hlídání moc nefunguje a tak jsme se dohodli, že už ti přispívat nebudeme a taky si myslím, že bys měla přestat kouřit, že pak s penězi vyjdeš líp“, tak se celkem nedivím, že se do toho nehrne. Taky patrně po tomto kroku obliba Agnes v širší rodině raketově vzroste…
@me2dova píše:
@Lady Bee
Tak když si představím situaci, jak syn, který dosud své matce přispíval a ta si na to zvykla, jde za matkou a řekne jí- „hele, říkali jsme si s Agnes, že to tvoje hlídání moc nefunguje a tak jsme se dohodli, že už ti přispívat nebudeme a taky si myslím, že bys měla přestat kouřit, že pak s penězi vyjdeš líp“, tak se celkem nedivím, že se do toho nehrne. Taky patrně po tomto kroku obliba Agnes v širší rodině raketově vzroste…
@Lady Bee ano, třeba to hlídání vyřizovat přes manžela výhradně, jenže to by mu zaklad. jen přidělala starosti… Jak sama naznačila ![]()
Takže začarovaný kruh ![]()
@ivik21 píše:
@Lady Bee ano, třeba to hlídání vyřizovat přes manžela výhradně, jenže to by mu zaklad. jen přidělala starosti… Jak sama naznačilaTakže začarovaný kruh
Tak vzhledem k tomu, že chce hlídat tchyně a manžel na tom má taky zájem, tak se musí snažit a zakladatelka se musí odepnout od té myšlenky, že nezvládne jít k lékaři se dvěma dětmi
a nebo to všechno přetrpět a počkat než děti budou samostatné. Jiné řešení asi opravdu nevidím.
Tchýně finančně nevychází, protože je samoživitelka a manžel s ní žil a staral se o ní, dokud jsem se neobjevila já. Proto mě taky v širší rodině nemají rádi, počítali s tím, že manžel s ní zůstane a postará se o ni. Já bych ale s manželkama od jeho bratranců ráda kamarádila, jsou to fajn ženy mého věku, mají taky děti, mohly bychom si rozumět, ale cítím tu skleněnou zeď mezi náma a tady jak jsou ovlivněný tou kampaní proti mě. Ještě mi řeknou, že tchýně chce víc hlídat a pomáhat a proč ji nenechám, vždyť ona je tak osamělá a chce pomáhat…
přece si nemůžu pořád všechny štvát proti sobě ![]()
Proto taky s tím hlídáním a placením peněz tchýni ustupuji, protože jinak si je pořád znepřáteluju čím dál víc a to nechci. Víte jaký to je když se sejde někde rodina a já jsem tam jak třídní nepřítel.
Když řeknu, že má tchýně vycházet finančně sama nebo si najít partnera, tak jsem samozřejmě zlá atd.. Přitom ona od manžela neustále něco potřebuje, je zvyklá na jeho servis (byt, barák, auto )… takže jsme zase u toho hlídání, jako reciproční služba..
Přes manžela se snažím řešit veškeré domluvy, ale prostě pak se s ní u hlídání potkávám já a ne manžel a ona mi něco řekne, a pak o tom neví a už jsme zase na začátku.
@Agnes_X píše:
Tchýně finančně nevychází, protože je samoživitelka a manžel s ní žil a staral se o ní, dokud jsem se neobjevila já. Proto mě taky v širší rodině nemají rádi, počítali s tím, že manžel s ní zůstane a postará se o ni. Já bych ale s manželkama od jeho bratranců ráda kamarádila, jsou to fajn ženy mého věku, mají taky děti, mohly bychom si rozumět, ale cítím tu skleněnou zeď mezi náma a tady jak jsou ovlivněný tou kampaní proti mě. Ještě mi řeknou, že tchýně chce víc hlídat a pomáhat a proč ji nenechám, vždyť ona je tak osamělá a chce pomáhat…
přece si nemůžu pořád všechny štvát proti sobě
Proto taky s tím hlídáním a placením peněz tchýni ustupuji, protože jinak si je pořád znepřáteluju čím dál víc a to nechci. Víte jaký to je když se sejde někde rodina a já jsem tam jak třídní nepřítel.
Když řeknu, že má tchýně vycházet finančně sama nebo si najít partnera, tak jsem samozřejmě zlá atd.. Přitom ona od manžela neustále něco potřebuje, je zvyklá na jeho servis (byt, barák, auto )… takže jsme zase u toho hlídání, jako reciproční služba..
Přes manžela se snažím řešit veškeré domluvy, ale prostě pak se s ní u hlídání potkávám já a ne manžel a ona mi něco řekne, a pak o tom neví a už jsme zase na začátku.
A ona je tchyně retardovaná nebo příliš stará? Či nemocná? Pojem samoživitelka, pokud nemá dítě o které se stará je naprosto mimo.
@Agnes_X Moment. Cim vice vasi situaci popisujes, tim silenejsi se to zda. Ona zrejme byla samozivitelka-sama zivila a pecovala o tveho muze. Tak? On, kdyz zacal vydelavat, zacal zivit ji. Je to tak?
@Agnes_X píše:
@Lady Bee Jako ze je sama a s otcem meho muže nikdy nežila
To je zvrácené, promiň… chápu, že chce matce přispět, ale pokud to nefunguje a ty jsi za vetřelce, tak je to tam celé zvrácené. Nebudeš to mít jednoduchý holka.
@Agnes_X píše:
@LucianS Ano
Hm. Na ten system si nemela nikdy pristoupit. Je od nej hezke, ze ji chce pomoci, ale ona toho evidentne zneuziva a hraje nejspis na city. To ze nebyla schopna zajistit svemu diteti tatu ji prece nedava zadne pravo k dlouhodobemu vyzirani sveho dospeleho ditete. Kratkodobe, proc ne. Ale takhle to fakt nejde…Zvracene. Fuj.