Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lady Bee No moje sestra je přesně taková, já vždycky říkám, prosím tě, vysvětli mi to nějak, proč se nebráníš, proč mlčíš, proč si to a to necháš líbit, já to nechápu. Mně to zvedá tlak za ní a ona nic, maximálně brečí
Nejsem moc schopná to pochopit, to prostě nejde. Tam kde ona brečí, já se vztekám, ječím a bojuju
.To ona prostě nedokáže.
@Monchichik píše:
@Lady Bee No moje sestra je přesně taková, já vždycky říkám, prosím tě, vysvětli mi to nějak, proč se nebráníš, proč mlčíš, proč si to a to necháš líbit, já to nechápu. Mně to zvedá tlak za ní a ona nic, maximálně brečíNejsem moc schopná to pochopit, to prostě nejde. Tam kde ona brečí, já se vztekám, ječím a bojuju
.To ona prostě nedokáže.
Každý nejsme stejný ![]()
Ale da se to naucit dupnout si stat si za svym. Se mnou taky kdysi kde kdo oral. To az muj chlap me naucil byt silna zenska a nedat se
a ze to kolikrat neni lehky zvlast pri citovym vydirani ale jde to ![]()
@Anonymní píše:
Ale da se to naucit dupnout si stat si za svym. Se mnou taky kdysi kde kdo oral. To az muj chlap me naucil byt silna zenska a nedat sea ze to kolikrat neni lehky zvlast pri citovym vydirani ale jde to
Ano, dupnout si a stát si za svým - to je dobrá rada. Ale je dobře, když chlap svou ženu podpoří. To pak chápu, že se ti to podařilo.
Ale v případě zakladatelky to tak není.
@Winkys píše:
No přesně! Navíc když na to nemám, tak přece nebudu mít dvě domácnosti na úkor syna, nebo ještě hůř vnoučat. Co budete dělat, až děti budou větší a život nákladnější? A ten kávovar už je poslední kapka teda
NO ono 9 tisíc na měsíc není nic moc, děvčata. I kdyby si držela jenom malý byt, nemluvím o ničem velikém. Tak v Praze garsonka, že jo, plus k tomu energie a kde je? To není nic velkého. Něco jiného je, když jsou dva, protože tam se z jednoho důchodu uhradí bydlení a druhý je na živobytí, protože ten nájem a energie jsou zhruba stejné. Ale pro jednoho to vážně na vyskakování není,. Neříkám, že si má babča držet ty dvě domácnosti, to už vůbec, jenom to uvádím na pravou míru.
@inkakřivák Já myslím, že je tady každýmu jasný, že 9 tisíc měsíčně není na vyskakování. Téměř každý, kdo je v důchodu a zůstane sám, tak je v zoufalý finanční situaci. Ona kdyby se tchyně chovala normálně, tak si myslím, že by to zakladatelce nevadilo, i když 5000kč měsíčně jí přispívat je dost. Jde o to, že baba lže, není s ní možná domluva a ještě to bere jako automatickou věc a sama si drží nemovitost. Stejně tak s manželem není diskuze, radši jí pošle od malých dětí do práce, aby maminka netrpěla nouzí a mohla kupovat kravin jako kávovar.
@Monchichik @inkakřivák Holky, na vyskakovani to neni, to sice ne, ale pokud si chce nekdo na duchod vyskakovat, musi se holt sam pricinit a nevizirat ostatni. Navic si vemte, kolik mladych lidi s holym zadkem ma podobny prijem a pritom ona je uz na sklonku zivota a tak by mela mit usporeno. To, ze byla samozivitelka ji fakt neomlouva.
Ale souhlasim s tim, ze v pripade, kdy jak dlouho - 30-40 let syn zije ve svete, kde je mu neustale pripominano, ze ji musi byt vdecny a splacet ji svuj dluh, pac si ho nechala a vychovala, to je ubohost nejvyssiho kalibru a hodne to vypovida o charakteru matky. Navic, ji je uz 70, syn ji neodstavi a bude se to jen zhorsovat. A ten vztah tchyne jeste prezije. Znate povidku Tchyne a uzeny?
Ma babicka vychovala sama tri deti. Deda sice existoval, ale penize domu nenosil, naopak si bral ty jeji. Troufam si rict, ze by ji nikdy ani nenapadlo, chtit po detech nejake,,vratne" nebo si nechat platit za hlidani vnoucat a pravnoucat. Duchod ma velice podobny a penize, ktere si k duchodu vydelala(presluhovala 8 let!) si z casti uzila a zbytek rovnym dilem prerozdelila mezi sve deti. A nam vnukum samozrejme taky porad vnucuje penize.
Ale jo, já řece píšu, že ty dvě domácnosti je hloupost, ale na druhou stranu tady hraje roli ten věk. Lidi v tomhle věku už přemýšlejí jinak, tak to prostě je. A něříkám, že je správné takhle žít a přitom vyžadovat peníze od syna a chtít, aby žena šla vydělávat. Ale prostě vím, jak tito lidé už přemýšlejí. Ty úspory - no jako matka samoživitelka moc neuspoříš, to je taky fakt. A myslím si, že kdyby třeba tu nemovitost prodala, pokud tedy prodejná je ( spousta těch domů je příliš špatných nebo ve špatné lokalitě a tudíž víceméně neprodejné), měla by finančně vystaráno.
Já jsem tu jenom uváděla na pravou míru to, že těch 9 tisíc je pro jednoho až až. Není.
@Monchichik píše:
@Lady Bee Ta je opečovávaná, ta vydrží dlouho
Možná je to záměr toho syna, aby mu maminka vydržela dlouho.
To tak běžně i dospělé děti chtějí, aby rodiče nezemřeli. ![]()
@Bábrdl A to je chyba, to je projev mamanů! Správně vychovaný syn po svatbě razí teorii mrtví rodiče dobří rodiče ( pokud navíc nechtějí hlídat, tak už vůbec není důvod je držet při životě).
Stačilo by, kdyby třeba pražský byt na léto pronajímala, vydělala by si na provoz na zbytek roku a třeba mohla zaplatit nějaké opravy. Ale o tom nechce ani slyšet. Nikdy si taky nehledala nějakého životního druha, syn se jí o všechno staral a ona si dělala co chtěla a to jí vyhovuje. Tak pak je otázka, co s takovými lidmi na stará kolena, když oni sami se nikdy nechtěli podřizovat a teď se má člověk o ně starat? To by nikdo ani psychicky nedal.
Takhle diskuse nebyla primárně o penězích, ale je fakt, že co máme 2 děti a 1 příjem jsme se dost finančně propadli a tíží mě, jak to bude dál. ![]()
Chce to tvrdý lokty, musím se to nějak naučit.
Ale já se tchýni taky dokážu pomstít - prostě nebude vídat vnoučata a je to. A když je tři týdny nevidí, tak pak dává vědět, jak by mi ráda pomohla a kdesicosi. A řeknu manželovi, ať jede o víkendu dělat na barák mých rodičů a né tchýnin barák.
Minule mi chtěla něco říct a já jsem jí zabouchla dveře před nosem a ještě jsem jí napsala, že žádné hlídání nechci a avízovala odjezd z Prahy. Teď děti neuvidí pěkně dlouho. ![]()
No tak podle tohoto si jasně nemáte co vyčítat - dobře, manžel tchyni podporuje, čili vás obírá o prahcy, a ty se chováš jako smrad. A trestat tchyni a mstít se jí za to, že jí syn pomáhá? No pěkný. neměla bys spíš tedy trestat manžela? jakože postavit do kouta? Když on cpe prachy pryč nějaké babě, tak ty mu nedáš najíst a hotovo? Bože můj, to jsou na světě vztahy a rodinky. Jen aby tohle chování neokoukaly děti! Aby to jednou nezabouchly před nosem. Stará pravda říka, že slova učí, příklady táhnou.
@inkakřivák píše:,,Tak babi, sup do pixly a dva metry pod zem!"
@Bábrdl A to je chyba, to je projev mamanů! Správně vychovaný syn po svatbě razí teorii mrtví rodiče dobří rodiče ( pokud navíc nechtějí hlídat, tak už vůbec není důvod je držet při životě).
@inkakřivák píše:
No tak podle tohoto si jasně nemáte co vyčítat - dobře, manžel tchyni podporuje, čili vás obírá o prahcy, a ty se chováš jako smrad. A trestat tchyni a mstít se jí za to, že jí syn pomáhá? No pěkný. neměla bys spíš tedy trestat manžela? jakože postavit do kouta? Když on cpe prachy pryč nějaké babě, tak ty mu nedáš najíst a hotovo? Bože můj, to jsou na světě vztahy a rodinky. Jen aby tohle chování neokoukaly děti! Aby to jednou nezabouchly před nosem. Stará pravda říka, že slova učí, příklady táhnou.
Nj máš pravdu, neměla jsem jí zabouchávat dveře ale poslechnout si její milá slova, jak mi ráda pomůže ale jak ji to vždycky zkazím. No nic, pojedu na pár týdnů z Prahy a pak ji některý dítě občas půjčím. Vyřizuje ať to manžel.