Tchyně mi nadává a před manželem vše zapírá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
12.1.17 17:08

@radúna napadá mě, jestli mu maminka náhodou nepůjčila nebo nedarovala nějakou větší částku peněz a on jí to nesplácí nebo neoplácí… ale taky záleží na tom, jaký má on příjem… jestli je těch pět tisíc jen nepatrná částka z jeho celkového příjmu, tak to nemusí být takové hrozné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.17 17:10
@Agnes_X píše:To jsem vám ještě neřekla, že se také snažím zjistit, kdo je vlastně manželům otec, s kým si ho tchýně vlastně upletla. Parkrát jsem se jí ptala a prý si nic nepamatuje… to určitě. Prostě bych to chtěla vědět. Nemám na to právo? V manželově rodném listě je kdosi uveden, ale mám za ty roky pocit, že je to nějaký nastrčenec. Synovi nikdy nic o otci neřekla, no chápete to? :zed:

8o do toho ti ale vůbec nic není… nemáš na to právo… a do toho bych na tvém místě vůbec nerýpala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.1.17 17:13

@radúna ne, trvá na tom, že se jí platit musí. prý by se dalo uvažovat o nižší částce, ale to stejně neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.1.17 17:16

@ivik21 děkuji za podporu, pojedu snad zítra. ano, třeba na únor se pokusím dát jí třeba 6×2 hod. procházku se synem, na dohodu pisemne pres muže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.1.17 17:19

@Regina Hero nevím o tom, že by jí dlužil, prý ne. jestli má na to plat? když jsem pracovala i já a jela za svoje, tak jo, ale když jsem 2,5 roku doma s 2 dětmi, tak si myslím, že na to spíš nemáme… nepatrná částky to teda není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.1.17 17:28
@Agnes_X píše:
@radúna ne, trvá na tom, že se jí platit musí. prý by se dalo uvažovat o nižší částce, ale to stejně neudělá

Ale proč? Jen tak, protože cítí vůči matce úctu až takovou, že rodinný rozpočet je kvůli tomu napnutý jako kšandy?
Opravdu by nešlo s ním nějak hnout? To fakt radši požene tebe do práce, jen aby to tak mohlo jít dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.1.17 17:30

@Regina Hero, Regi, nějaký dluh mě taky napadl. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.1.17 17:34
@Agnes_X píše:
@ivik21 děkuji za podporu, pojedu snad zítra. ano, třeba na únor se pokusím dát jí třeba 6×2 hod. procházku se synem, na dohodu pisemne pres muže

Tak to hlídání prostě stopni. Když nechce hlídat nebo to slíbí a vy.ere se na to, tak bych se na to vyprdla. A pokud chce vnoučata vidět, nebránila bych jí, ať přijede. Nebo občas vy za ní, ale nedoprošuj se o hlídání, které selže.

Manžela postav před hotovou věc. Párkrát to ještě nechej tak, že babka slíbí a vykašle se, manželovi to oznam s ledovým klidem a úsměvem, že babi zase selhala a příště se prostě zařídíš jinak. Hotovo. A může se pak pan manžel vztekat, ale pak mu řekni, ať se zeptá maminky, proč neustále ruší hlídání, které slíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.17 17:35

@Agnes_X je ve špatné pozici, mámu má rád a tebe taky

určitě bych ho nenutila aby veřejně před ní řekl, že lže a nebo je nějak špatná…omez s ní styky :nevim: co jiného poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.1.17 17:47

@radúna prostě se jí bojí šáhnout na peníze. nevyrostl v partnerském vztahu, nikdy doma žádný neviděl, tchýně nikdy s nikým nežila, nezná takovou domluvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.1.17 17:53

@Agnes_X No tak ještě jednou - tchyni je sedmdesát. Já mám takto starou sestru. A taky už by si naštípat dříví sama nezvládla. To je prostě věk. A pokud skutečně nemá nikoho jiného, pak to zkrátka vybylo na manžela. A to že ty cítíš ty její oči, jak píšeš, bude spíš tou napěstovanou averzí. Prostě zkus to vzít takto - a ne že bych tě osočovala. Ale všude, v každé rodině, nastane časem situace, kdy už rodiče, at jedni či druzí, nezvládají plně chod domácnosti, ale na domov důchodců to prostě není. Jenom ty práce, které třeba zminuješ ty. No a pak se v každé té rodině nakonec najde nějaký ten potomek - já říkám dobrák, někdo hlupák nebo chudák, který si to vezme na starost. A pokud je detí víc, je legrační, že zrovna jeho ti rodiče nejmín nějak uznávají. Ale je to prostě tak. Proč to nechápu, asi proto, že není vzácný. Pokud je jen jedno dítě, pak bohužel není na výběr.
Zjištovat manželova otce je nesmysl, na to právo nemáš a myslím, že třeba zrovna to tvrzení, že kdovíkoho má napsaného v RL je trošku zloba. Co víš? proč by to nemohl být otec? jenom proto, že tě tchyně štve? Podívej, jediná cesta, jak z toho ven je domluvit se s manželem, ovšem musíš počítat s tím, že on jí asi bude alespon prací chtít pomáhat stále. A tlačit babičku do snížení svých životních nákladů. Víš, on manžel může být hodně ve stresu právě z toho, že mezi vámi lítá jak nudle v bandě a neví kudy kam. Rád vás má obě a ted co dělat. Takže pokud ti na něm vážně záleží, tak se pokus s ním domluvit. A pokus se ty vztahy jakkoliv zklidnit. At se ti to líbí nebo ne, ta matka bude jeho matkou stále. A tvoje děti tvé chování kopírují, to je prostě fakt. A zkus si představit, jak by ti bylo, kdybys potřebovala třeba složit uhlí, přišla bys o to požádat své dítě a jeho partner by s tebou vyrazil dveře. Čímž neříkám, žes to udělala, je to jen extrémní příklad.
A znovu podotýkám jedno - má sestra je velmi inteligentní, stále čilá, ještě stále studuje angličtinu, čte anglickou literaturu a je schopna se připravovat s vnučkami na gymnáziu. Přesto trvalo pár let, než uznala, že stávající byt má příliš velký a příliš drahý a situaci řešila. Takže si představ, jak dlouho může váhat člověk jiného ražení. Možná by pomohlo, kdyby s ní syn promluvil i trošku z druhé strany - něco jako mám o tebe strach, ten barák tě zničí, jezdíš tam sama a co kdybys upadla a praštila se nějak do hlavy - co to prodat? Abys byla blíž? Vám by to hodně pomohlo. Ona by měla své peníze a bylo by. A vy byste měli méně práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.17 18:01

@inkakřivák Souhlasím. Pro manžela to musí být velmi těžká situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.1.17 18:07
@inkakřivák píše:
@Agnes_X No tak ještě jednou - tchyni je sedmdesát. Já mám takto starou sestru. A taky už by si naštípat dříví sama nezvládla. To je prostě věk. A pokud skutečně nemá nikoho jiného, pak to zkrátka vybylo na manžela. A to že ty cítíš ty její oči, jak píšeš, bude spíš tou napěstovanou averzí. Prostě zkus to vzít takto - a ne že bych tě osočovala. Ale všude, v každé rodině, nastane časem situace, kdy už rodiče, at jedni či druzí, nezvládají plně chod domácnosti, ale na domov důchodců to prostě není. Jenom ty práce, které třeba zminuješ ty. No a pak se v každé té rodině nakonec najde nějaký ten potomek - já říkám dobrák, někdo hlupák nebo chudák, který si to vezme na starost. A pokud je detí víc, je legrační, že zrovna jeho ti rodiče nejmín nějak uznávají. Ale je to prostě tak. Proč to nechápu, asi proto, že není vzácný. Pokud je jen jedno dítě, pak bohužel není na výběr.
Zjištovat manželova otce je nesmysl, na to právo nemáš a myslím, že třeba zrovna to tvrzení, že kdovíkoho má napsaného v RL je trošku zloba. Co víš? proč by to nemohl být otec? jenom proto, že tě tchyně štve? Podívej, jediná cesta, jak z toho ven je domluvit se s manželem, ovšem musíš počítat s tím, že on jí asi bude alespon prací chtít pomáhat stále. A tlačit babičku do snížení svých životních nákladů. Víš, on manžel může být hodně ve stresu právě z toho, že mezi vámi lítá jak nudle v bandě a neví kudy kam. Rád vás má obě a ted co dělat. Takže pokud ti na něm vážně záleží, tak se pokus s ním domluvit. A pokus se ty vztahy jakkoliv zklidnit. At se ti to líbí nebo ne, ta matka bude jeho matkou stále. A tvoje děti tvé chování kopírují, to je prostě fakt. A zkus si představit, jak by ti bylo, kdybys potřebovala třeba složit uhlí, přišla bys o to požádat své dítě a jeho partner by s tebou vyrazil dveře. Čímž neříkám, žes to udělala, je to jen extrémní příklad.
A znovu podotýkám jedno - má sestra je velmi inteligentní, stále čilá, ještě stále studuje angličtinu, čte anglickou literaturu a je schopna se připravovat s vnučkami na gymnáziu. Přesto trvalo pár let, než uznala, že stávající byt má příliš velký a příliš drahý a situaci řešila. Takže si představ, jak dlouho může váhat člověk jiného ražení. Možná by pomohlo, kdyby s ní syn promluvil i trošku z druhé strany - něco jako mám o tebe strach, ten barák tě zničí, jezdíš tam sama a co kdybys upadla a praštila se nějak do hlavy - co to prodat? Abys byla blíž? Vám by to hodně pomohlo. Ona by měla své peníze a bylo by. A vy byste měli méně práce.

Tak tady s tebou naprosto souhlasím, Inko. :palec:
Děkuju, žes dokázala konečně podat svůj názor tak, aby nebyl štiplavý a mířený jen proti snachám-ludrám :P. A pokud má AgnesX něco v hlavě, vezme si z toho velmi mnoho cenných rad.
Já myslím, že @Agnes_X není hloupá :kytka:, ale chce to hodně trpělivosti a diplomacie.
Hlavně žádné hádky a scény.
Manžela opatrně občas upozornit, že docházejí peníze, občas jemně a v pravou chvíli naznačit, že dvě domácnosti jsou fakt nad váš rámec, atd.
AgnesX, moc ti budu držet palce, aby to u vás dopadlo dobře.
:hug: Oni ti chlapi jsou někdy na pěst, ale bez nich by nám bylo smutno.

Já mám trošku podobnou zkušenost, jen s několika rozdíly. Jsme s mužem spolu už 19 let a podařilo se mi nějakým způsobem ustát nerovnosti mezi naším manželstvím, jeho nezdravým vztahem k synovci (jehož upřednostňoval víc než své vlastní děti), jeho nechuť přiznat si, že jeho matka mě má za vetřelce,…
Bylo toho u nás taky dost a občas se nějaká ta perla ještě pořád podaří.
Ale mám pocit, že čím jsme starší, tím jsme oba rozumnější, on ohleduplnější a konečně otevírá i oči a vidí jisté věci podobně jako já.

Jen ti chlapi tak nějak nemají potřebu se v tom hnípat. Takže nemá cenu ho převracet násilím, on si to musí uvědomit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.1.17 18:13

Možná píšu někdy ostře, ale taky mne občas ty příspěvky tady dostávají, to se nezlob. A fakt je, že když půjdeš po mých příspěvcích kdekoliv zpět, tak já skutečně tchyně nehájím nějak slepě. Já všude píšu jenom tohle - stejně jako jsou tchyně hodné i zlé, tak jsou takové i snachy. A měly by si opravdu víc uvědomovat to, že ta hnusná tchyně je matka jejich partnera, a že je to starší člověk, který třeba nějaké ty potíže má. Prostě to tak je. V tomhle mají chlapi fakt velikou výhodu oproti ženám, jsou realističtější a mají větší sklon brát dané věci jako prostě dané - a tudíž se v nich nenípou a nehledají za vším kdovíco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.1.17 18:24
@inkakřivák píše:
Možná píšu někdy ostře, ale taky mne občas ty příspěvky tady dostávají, to se nezlob. A fakt je, že když půjdeš po mých příspěvcích kdekoliv zpět, tak já skutečně tchyně nehájím nějak slepě. Já všude píšu jenom tohle - stejně jako jsou tchyně hodné i zlé, tak jsou takové i snachy. A měly by si opravdu víc uvědomovat to, že ta hnusná tchyně je matka jejich partnera, a že je to starší člověk, který třeba nějaké ty potíže má. Prostě to tak je. V tomhle mají chlapi fakt velikou výhodu oproti ženám, jsou realističtější a mají větší sklon brát dané věci jako prostě dané - a tudíž se v nich nenípou a nehledají za vším kdovíco.

Ale já se nezlobím :kytka:. Ono je dobře, že se tu občas tchyní někdo zastane. Však jsem ti to už psala, že ne všechny jsou zralé na to, aby se sežraly už na svatbě :lol:.
Ale ne všude to tak je. Někde se prostě snacha může přetrhnout, aby matku svého muže ctila a přesto to ta maminka nebere v potaz. A ženské jsou nesmiřitelné, urážlivé, pomstychtivé a nezapomínají si křivdy. I já disponují tou poslední vlastností - že nezapomínám 8) :oops:. Jenže po tolika letech už jsem natolik zkušená a moudrá, že to neřeknu v rodině nahlas. Radši mlčím, protože mlčeti zlato ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová