Tchyně mi nadává a před manželem vše zapírá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tattiana
11.1.17 17:04
  • Citovat
  • Upravit
2205
11.1.17 17:47
@inkakřivák píše:
NO ono 9 tisíc na měsíc není nic moc, děvčata. I kdyby si držela jenom malý byt, nemluvím o ničem velikém. Tak v Praze garsonka, že jo, plus k tomu energie a kde je? To není nic velkého. Něco jiného je, když jsou dva, protože tam se z jednoho důchodu uhradí bydlení a druhý je na živobytí, protože ten nájem a energie jsou zhruba stejné. Ale pro jednoho to vážně na vyskakování není,. Neříkám, že si má babča držet ty dvě domácnosti, to už vůbec, jenom to uvádím na pravou míru.

Tak myslím, že to tady asi všichni vědí. Jsou tu převážně dospělé osoby, tak zřejmě nějakou finanční gramotnost ovládají… 9 tisíc je málo, nicméně držet si 2 nemovitosti, vozit si p*del jako carevna apod… to prostě není na místě. Jak jsem pochopila, tak synátor nedává jen 5 tisíc, ale koupí na co si matka vzpomene a zaplatí to, co si ona vymyslí. A hlavně jim to chybí v rozpočtu, což je asi to nejdůležitější a synátor má doma dvě děti. Ty jsou ještě malé, takže to není tak znát, ale pokud to je průměrná čtyřčlenná rodina, tak s nástupem do škol a školek obou dětí jim ty peníze rozhodně chybět budou a pak nastane opravdu problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
11.1.17 17:49
@inkakřivák píše:
Ale jo, já řece píšu, že ty dvě domácnosti je hloupost, ale na druhou stranu tady hraje roli ten věk. Lidi v tomhle věku už přemýšlejí jinak, tak to prostě je. A něříkám, že je správné takhle žít a přitom vyžadovat peníze od syna a chtít, aby žena šla vydělávat. Ale prostě vím, jak tito lidé už přemýšlejí. Ty úspory - no jako matka samoživitelka moc neuspoříš, to je taky fakt. A myslím si, že kdyby třeba tu nemovitost prodala, pokud tedy prodejná je ( spousta těch domů je příliš špatných nebo ve špatné lokalitě a tudíž víceméně neprodejné), měla by finančně vystaráno.
Já jsem tu jenom uváděla na pravou míru to, že těch 9 tisíc je pro jednoho až až. Není.

To tu ale nikdo netvrdil, že 9 tisíc je hodně nebo dostačujících, tak proč to uvádíš na pravou míru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
11.1.17 17:52
@Bábrdl píše:
Možná je to záměr toho syna, aby mu maminka vydržela dlouho.
To tak běžně i dospělé děti chtějí, aby rodiče nezemřeli. :jazyk:

Tak hlavně aby mu vydrželo to manželství :palec:… já bych to nedramatizovala, bez kávovaru se snad dá žít, nebo ne? Já nevím, ještě před rokem jsem ho neměla a přežila jsem :mrgreen:… nicméně ono by stačilo prodat například jednu nemovitost a hned by syn třeba mohl přispívat jen 2 tisíce, že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
11.1.17 17:55
@Agnes_X píše:
Stačilo by, kdyby třeba pražský byt na léto pronajímala, vydělala by si na provoz na zbytek roku a třeba mohla zaplatit nějaké opravy. Ale o tom nechce ani slyšet. Nikdy si taky nehledala nějakého životního druha, syn se jí o všechno staral a ona si dělala co chtěla a to jí vyhovuje. Tak pak je otázka, co s takovými lidmi na stará kolena, když oni sami se nikdy nechtěli podřizovat a teď se má člověk o ně starat? To by nikdo ani psychicky nedal.
Takhle diskuse nebyla primárně o penězích, ale je fakt, že co máme 2 děti a 1 příjem jsme se dost finančně propadli a tíží mě, jak to bude dál. :-(
Chce to tvrdý lokty, musím se to nějak naučit.

Inku neposlouchej, ta už je tu provařená… vždycky přispěje svým jedem do mlýna a dá pokoj. Upustí pak páru, ale ke konkrétní věci ani památka. Měla bys opravdu uhodit na manžela. Pauza vám asi neuškodí, ale teď bych primárně řešila vás dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
11.1.17 20:22
@Lady Bee píše:
To tu ale nikdo netvrdil, že 9 tisíc je hodně nebo dostačujících, tak proč to uvádíš na pravou míru :nevim:

To je mazec! 9000 mi neprijde pro jednoho cloveka malo. A k duchodu si prece muze privydelavat…
Toto je příspěvek ze strany 7. Ale jak říkáš o to nejde a já sama píšu, že babi by se měla vzdát jednoho bydlení. Ale současně uvádám, že on to může být problém. Nikdo neví, co má, kde toje, v jakém stavu. A že jí syn koupí nač si p=omyslí, tak zrovna tohle tvrzení bych moc váížně nebrala. myslím si, že zakladatelka ji skutečně nesnáší a vyčetla by jí i rohlíky k snídani. ASI tak. Ale ted už se babča bude uskromnovat těžko, v tomto věku.
A nevm, ale vážně si nemyslím, že bych psala něco jiného než ostatní, taky říkám, že by bylo nejlepěí to a to. Ale bohužel, prostě to fakt v těch 70 už není tak jednoduché. tak to prostě je. A to, že někdo zabouchne 70 leté paní, notabene matce manžela, dveře před nosem, je skutečně hulvátství, to si říkej co chceš. je to jednoduše nevychovanost. A vykřikovat, že se jí pomstím, no to taky nesvědčí o úrovni.
Jo a nejsem lokomotiva, ani tak nevypadám, takže páru neupouštím. Kdybych potřebovala, tak by to vypadalo jo jinak. Když na to dojde, tak umím být jedovatá, to se neboj. Dokonce natolik, že před tím lidi varuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
11.1.17 20:39
@inkakřivák píše:
To je mazec! 9000 mi neprijde pro jednoho cloveka malo. A k duchodu si prece muze privydelavat…
Toto je příspěvek ze strany 7. Ale jak říkáš o to nejde a já sama píšu, že babi by se měla vzdát jednoho bydlení. Ale současně uvádám, že on to může být problém. Nikdo neví, co má, kde toje, v jakém stavu. A že jí syn koupí nač si p=omyslí, tak zrovna tohle tvrzení bych moc váížně nebrala. myslím si, že zakladatelka ji skutečně nesnáší a vyčetla by jí i rohlíky k snídani. ASI tak. Ale ted už se babča bude usktomnovat těžko, v tomto věku. l

Inko, jenže ty se díváš svou optikou z pozice tchyně takto na všechny diskuze tady. Zrovna u téhle diskuze si ale myslím, že i když se ty dvě rády evidentně nemají, tak tady si myslím, že vztahy jsou evidentně špatně. Ale nemůže za ně jenom ta snacha. Velký problém je ten „jejich chlap“. Ten evidentně opravdu nedospěl a nějak nesundal matinku z piedestalu.
Protože pro mě je chlap chlapem ten, který příchodem manželky a dětí by měl převzít zodpovědnost v první řadě za své děti a svou ženu.
Paní matinka až za nimi. A soudný rodič se snaží, aby to tak bylo i v dospělosti jejich dítěte. Tedy jinými slovy by rodiče neměli své dospělé děti využívat až tak, jak popisuje tady zakladatelka.
Ale pozor! Aby bylo pochopeno, tak rodiče zasluhují úctu a lásku svých dětí až do smrti. Tady nikde neříkám, že rodiče zasuneme do hlubin zapomnění a žijeme jen pro svou novou rodinu! Ale i tahle úcta a láska má mít své hranice.
;)

Protože to, co dělá tchyně AgnesX je fakt hnusné vydírání. A když se to sečte s tím lhaním a zbytečným slibováním, které skončí na bodu nula prd. Do toho synova podpora na úkor jeho dětí a ženy, které paní máti přijímá aniž by měla výčitky, tak to je sobectví jako prase.

Ano, souhlasím s tím, že mnohé diskuze jsou zde postavené tak, jak je vidíš ty - tedy tchyně je zlato a snachy by je viděly nejradši po smrti - tak, jak píšeš ty ve svém předešlém příspěvku.
Ale tady ten pocit nemám. Ne takový, aby autorka zasluhovala takové odsouzení.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.1.17 09:49

Ale bože, já přece nikde neříkám, že to co dělá babička je správně a to co dělá syn též. sama říkám ano, měla by prodat třeba tu nemovitost a měla by pak dost na živobytí a hotovo. A pak tu pomoc občasnou s tím, co sama nezvládne, by už jí snad nikdo nevyčítal. Jenže já vím, vážně vím, že ve věku sedmdesáti let už se prostě člověk nezmění. A jistěže by měl být chlap schopen si s maminkou určité věci vyjasnit a vysvětlit. Ale kdoví, třeba to zkusil a nevedlo to k ničemu. Nakonec jistě snad každá z vás zná ze svého okolí někoho starého, kdo si drží třeba dům nebo velký byt, nestačí na údržbu, nestačí na práci kolem, ale „celý život jsme to tak měli“. Není to tak? A jednoduše ono není tak snadné, jak se to napíše, říci vlastním rodičům, takto starým, do očí hele, tak bud to uděláš nebo tě neznám. To je prostě těžké.
Podle mne by se měla zakladatelka domluvit hlavně s manželem na tom, že on sám promluví s maminkou, a ujasní si její hospodaření. Aby věděl, kolik a kam maminka dává. A pak jí vysvětlil to, že on jako její syn, ale také otec rodiny, je ochoten jí přispívat třeba na to a to, ale ne už na údržbu letního sídla. A hotovo. Prostě at něco prodá nebo pronajme a šmytec. A už vůbec nemůže přispívat na věci typu kávovar. Jistěže je povinností dětí postarat se( alespon já si myslím), aby rodiče neměli hlad a nežili v chudobě, ale není jejich povinností zajištovat jim luxus, a to dle mého kávovar je.
Prostě základní problém vidím zde. Oni si musí nejprve promluvit doma, a potom musí on promluvit s maminkou.
No a pak bych řekla, že je na zakladatelce vyjasnit si svoje vztahy s tchyní - prostě neslibujte nám hlídat, nechci to ani, jestli chcete vidět děti, tak si přijedte jednou vy jednou my, a hotovo. Vrátit tam nějakou tu základní slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.1.17 13:45

Ono se to taky dá brát tak, že těch 5000 je investice do nemovitosti… jednou to přece zdědí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.1.17 14:49

To je možné, ale zase opravdu většinou ty nemovitosti, co vlastní staří lidé, bývají dost zanedbané a pak je to tedy dost nepříjemné dědictví. Taky znám takové staré lidi, mají na venkově domek, nebyli tam už x let, rodina je neštastná, protože prodat to nechtějí, a tak to chátrá. Z poloviny je už propadlá střech, barák mokrý až hrůza, ale kdepak prodat, jednou tam budou přece vnoučata jezdit do přírody. Fakt je to hodně těžké, se starými lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.1.17 16:22

Já nevím, jestli k tomu mám ještě něco dodávat; nejde jenom o ten mamon; opravdu byt vypadá tak, že v něm bydlí jeden starý člověk, vybavení z éry normalizace; tam i na baráku by se dalo utopit hodně peněz a poznat to nebude.

Já bych ale chtěla primárně, aby rodinný peníze šly do dětí, do vzdělání, do bydlení… asi bych měla vyhledat nějakou právní poradnu přes rodinné právo a zjistit, kdo má na co nárok. Je to blbý ale asi je to potřeba.

@inkakřivák psala, že tchýni stejně nesnáším a nepřiji ji ani rohlík k snídani - byly období, posledních 10 let, kdy to tak bylo a naopak, kdy jsem s ní docela vycházela - ale pochopte, ona je trvale přítomna v našem manželství - když se vidíme, tak cítím ty její oči na zádech s otázkou - kdy už proboha odjedeš, potřebuju syna ať mi naseká dřevo, složí uhlí, poseká trávník etc… - byly doby, kdy mi jí bylo hrozně líto a snažila jsem se jí vyhovět a ustupovat a víte co bylo? „Kopala“ mě pod sebe jako kuličku, jako manžela, že je sama a že se má za ní jezdit a že.. jednou jsme od ní jeli po takovém denním citovém vydírání a manželovi se třásly ruce na volantu, úplně zdeptanej a to jsem řekla, že takhle ne, to by nás zničila a přerušila jsem s ní kontakt na dlouhou dobu.
Už vás asi unavuju co?
To jsem vám ještě neřekla, že se také snažím zjistit, kdo je vlastně manželům otec, s kým si ho tchýně vlastně upletla. Parkrát jsem se jí ptala a prý si nic nepamatuje… to určitě. Prostě bych to chtěla vědět. Nemám na to právo? V manželově rodném listě je kdosi uveden, ale mám za ty roky pocit, že je to nějaký nastrčenec. Synovi nikdy nic o otci neřekla, no chápete to?
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.17 16:34
@inkakřivák píše:
To je možné, ale zase opravdu většinou ty nemovitosti, co vlastní staří lidé, bývají dost zanedbané a pak je to tedy dost nepříjemné dědictví. Taky znám takové staré lidi, mají na venkově domek, nebyli tam už x let, rodina je neštastná, protože prodat to nechtějí, a tak to chátrá. Z poloviny je už propadlá střech, barák mokrý až hrůza, ale kdepak prodat, jednou tam budou přece vnoučata jezdit do přírody. Fakt je to hodně těžké, se starými lidmi.

Na druhou stranu - to dědictví pak neodmítnou. I kdyby měli za ruinu dostat blbých dvě stě táců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
12.1.17 16:57

@Agnes_X chápu Tě a přeji pevné nervy :hug:

Jsi u rodičů?

A co si s ní domlouvat třeba to hlídání a hned zapsat si to do kalendáře a okamžitě sms manželovi, prostě byl by důkaz… Ikdyž oba to zapřou, jinak fakt nevím…

• Citovat
  • Upravit
12154
12.1.17 17:00
@Agnes_X píše:To jsem vám ještě neřekla, že se také snažím zjistit, kdo je vlastně manželům otec, s kým si ho tchýně vlastně upletla. Parkrát jsem se jí ptala a prý si nic nepamatuje… to určitě. Prostě bych to chtěla vědět. Nemám na to právo? V manželově rodném listě je kdosi uveden, ale mám za ty roky pocit, že je to nějaký nastrčenec. Synovi nikdy nic o otci neřekla, no chápete to? :zed:

Tak zrovna tohle ale nezjišťuj a vykašli se na to. Na tohle fakt nemáš právo, ani morální. Tohle by si měl maximálně tak zjistit tvůj muž, pokud ovšem chce.
Tohle fakt není tvoje věc.
Ale nic ve zlém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.1.17 17:04

@Agnes_X je nějaká možná domluva s manželem, co se týče toho placení matince, aby to nedělal? Je nějaká možnost, aby pochopil, že takhle to fakt nejde? Nebo je zabejčenec a nechce to chápat? Je nějaká šance, že je ochoten připustit, že jeho rodinu na 1. místě tvoří děti s manželkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová