Tchyně nám vypila vánoční dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.1.22 15:35

@stín katedrál presne! Je mi z toho soufl a je mi jich desne lito. Chci byt teta a mit v ramci rodiny to privilegium ze mohu vsechny dospele poslat dopr (at si resi svy zabomysi spory bez deti) a pro kluky byt teta, ktera je vezme s nasima malyma ven na sane, na vychazku, tam si dame bramborak a kecame o kravinach.. a ne storky typu… no vsak to kazdej z rozvedeny rodiny zna… proto nas to tak bere, i tyhle deti, vekem uz pubosi, si zaslouzi pohodu a kde jinde nez jednou za uherak s nami, prave proto ze se sama z tech vecnych debat o penezich, zamlk a protocenych oci citim zrala minimalne na neurol 8o

• Citovat
  • Upravit
4672
31.1.22 15:57
@Anonymní píše:
@stín katedrál presne! Je mi z toho soufl a je mi jich desne lito. Chci byt teta a mit v ramci rodiny to privilegium ze mohu vsechny dospele poslat dopr (at si resi svy zabomysi spory bez deti) a pro kluky byt teta, ktera je vezme s nasima malyma ven na sane, na vychazku, tam si dame bramborak a kecame o kravinach.. a ne storky typu… no vsak to kazdej z rozvedeny rodiny zna… proto nas to tak bere, i tyhle deti, vekem uz pubosi, si zaslouzi pohodu a kde jinde nez jednou za uherak s nami, prave proto ze se sama z tech vecnych debat o penezich, zamlk a protocenych oci citim zrala minimalne na neurol 8o

Fakt se nenechte otrávit tím jedem. Vy si můžete dovolit ten luxus stát mimo tu rozvodovou válku a klidně i něco plácnout a dělat pak blbé, protože vás se to přece netýká. ;) Ty děti by mohly mít u vás ostrůvek svobody, kde klidně mohou projevit svůj názor a nebudou v sobě soudit samy sebe, jestli to nebylo náhodou něco proti tatínkovi nebo jestli z toho nebude maminka smutná.
Ten dárek je fakt ve skutečnosti prkotina, když si to tak člověk vezme. Když budete naštvaní, tak z toho bude mít akorát tak radost tchyně, ještě bude mít výbornou záminku se na vás urazit a pak to rozmáznout. Těžko vychovávat dospělého člověka, když není ochoten dohlédnout důsledků svých činů. Vy zas nemusíte být ochotní k jiným věcem, co ona po vás bude vyžadovat. Je mi jasné, že toto je jenom střípek z celkově pokřivených vztahů.
Jako dítě jsem už dopředu měla stres z Vánoc. Když je v rodině dusno, tak to vybublá a vyteče právě o svátcích. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 16:00

@stín katedrál jo, jo, jo. vis co me dostalo nejvic? Samoliby, uznavam. Ale starsi prej svy mame rekl proc nemuzu byt macechou ja, jak by to vsechno bylo jednoduchy… jasne ze bych macechou byt nemohla, jsem zena jeho stryce… a i rozumim ze to maji tezke vsichni, vcetne bezdetne nextky, ale fakt tu chci byt primarne pro deti a ne pro dospelou nextku ktera proti nim uspesne hucka i jejich vlastni babicku alias mou tchyni.

• Citovat
  • Upravit
4672
31.1.22 16:12
@Anonymní píše:
@stín katedrál jo, jo, jo. vis co me dostalo nejvic? Samoliby, uznavam. Ale starsi prej svy mame rekl proc nemuzu byt macechou ja, jak by to vsechno bylo jednoduchy… jasne ze bych macechou byt nemohla, jsem zena jeho stryce… a i rozumim ze to maji tezke vsichni, vcetne bezdetne nextky, ale fakt tu chci byt primarne pro deti a ne pro dospelou nextku ktera proti nim uspesne hucka i jejich vlastni babicku alias mou tchyni.

Ty vztahy mezi sebou si ale musí pořešit oni sami. Ty můžeš ty děti aspoň vytrhnout z toho stereotypu a umožnit jim se normálně dětsky radovat z toho, že jsou s tetou na výletě. Já jsem vždycky vnímala úplně jinak, když jsem byla na návštěvě, na prázdninách u tety, kde se nic neřešilo a teta se klidně zeptala, jak se má moje máma a já jí normálně odpověděla a povídaly jsme si o ní úplně přirozeně jako o mojí mámě a její švagrové. A úplně jinak se cítím ještě teď na návštěvě u táty a jeho ženy, kde se nesmím o mámě ani zmínit, prostě neexistuje, protože by to mohlo „někomu“ strašně pocuchat citečky. Podotýkám, že naši nejsou spolu už přes třicet let. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 16:19

@stín katedrál to me mrzi. A presne jak pises, stresu maji dost, ne ze bych souhlasila plne s jejich matkou nebo otcem, ale to je mezi nami dospelymi a vinu maji castecne oba, klasicky klise ale je to tak. Nas to hlavne s muzem neba, nas bavi byt s temi detmi, ja teda nejsu na sporty, ale aspon se snazim o malickosti, treba jim privezt popcorn at maji neco na vecer k telce, napsat jim k narozkam, dohodnout se na darcich co fakt chteji a hlavne jim dat cas s nami, to je to co nemaji.

• Citovat
  • Upravit
14727
31.1.22 16:44

Podle mě je z toho tchyně teď taky sama překvapená. Chtěla udělat jen takovou malou zlomyslnost a přitom zasáhla chlapa přímo do srdce.
No dobře, tak vážně. Pokud ti jde fakt o ty děti a ne o jedno vítězné kolo v nekonečném souboji žabomyších válek s tchyní, tak kvůli tomu přestaňte s mužem roztáčet třetí světovou, to předně. Vyluštili jste, vyfotili, poděkovali, pochválili. Co se s tou flaškou stalo bych jim apriori na nos nevěšela, pokud by se fakt zeptali, asi bych to lehce shodila, ve smyslu, že babička na víno měla velkou chuť a padlo na Silvestra, ale určitě bylo vynikající. Nebo samozřejmě můžeš dramaticky obvinit babičku z bezohlednosti, lhostejnosti a sobeckosti, dát najevo, jak se vás to celé těžce dotklo, ale myslíš, že pak těm dětem bude líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.1.22 19:32

Hele ten zámek se dá normálně koupit a pochybuju, že by děti vybraly tak výjimečnou láhev, která nejde sehnat. To si snad nepamatuješ ani značku toho vína? Když ti tak strašně jde o to otevřít ji před dětmi.
 http://www.vinostyl.cz/…C3%ADnos1735

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
3.2.22 18:59

Je to drzost :cert:
Samozřejmě to není nic na nějakou hádku nebo tak, ale ohradila bych se, a příště bych tam holt NIC nenechala.

Btw vyventilovat se na netu mi přijde jako ideální řešení, jak upustit páru, zanadávat si, a jít dál :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
5.2.22 20:56
@Ou píše:
No košer to není, ale teda děláš z toho kovbojku.

Vždyť píše, že to sem dává i pro pobavení.
A mně se jednou stalo, že nám někdo vypil víno dovezené ze zahraničí, to jsem teda byla naštvaná, ačkoliv jsem to 2 roky nemusela otevřít. Já bych si to prostě nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
5.2.22 21:07
@Livi92 píše:
Stalo se mi něco podobného. Dostala jsem od kamarádky k narozeninám láhev opravdu drahého vína. Dokonce na tom byla stále přidělaná kartička s věnováním. Nechala jsem ji na chalupě a můj strýc šel a prostě ji vypil. A jeho reakce tedy byla vrchol všeho. Místo omluvy a nápravy prohlásil, že pro mě je takové láhve stejně škoda, že bych to nepoznala od krabičáku. Což je o to absurdnější, že z nás dvou jsem já ta, která si potrpí na kvalitní alkohol, jemu je jedno, jestli pije Božkov nebo Zacapu. :roll:
:D :D
Musím se až smát, protože něco podobného pronesl ten, který mi vypil ty flašky (2!!) vína, které jsem táhla přes troje hranice s myšlenkou, že je rozděláme v dalším roce o synových kulatinách…
Prý já jsem ta špatná, protože lpím na takových věcech. On pomalu bezdomovec, alkoholik, který nikde nikdy nebyl a ani nepojede, když začal takhle filozofovat o vztazích k „majetku“, že mi na tom nemá záležet, to jsem fakt myslela, že ho něčím přetáhnu :D :D.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová