Tchyně nám vypila vánoční dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
31.1.22 11:02
@Anonymní píše:
Diskusi zakladam castecne i pro pobaveni a nechci odpovidat na doplnujici dotazy, abych nemusela jit do takovych detailu, ze se v nich dotycna pozna.

Dostali jsme s muzem k vanocum od deti (z sirsi rodiny) pekne zabaleny alkohol, byl na nem zamek na ciselny kod a k tomu listina s ukoly k vyreseni.

Dostali jsme to na spolecnych vanocich, ve spolecnem rekreacnim objektu, tchyne byla u toho, konec koncu ona trvala na tom ze si musime darky predavat takto spolu, jinak by tahle situace nenastala.

Listinu jsme si odvezli domu a alkohol nechali na miste, byl opatren zamkem, vsichni videli kdo jej dal a komu, meli jsme tehdy s sebou hodne kramu, nepredpokladali jsme co se stane, doposud se nikdy nic takoveho nestalo.

Po mesici jsme se tam opet dostali, hledam lahev, neni. Po dotazu na tchyni odpovedela pomoci SMs ze to “tak nejak omylem vypili na Silvestra” se sousedem a ze jeho pubose desne bavilo na blind hadat trojmistny ciselny kod na zamku. Jsem v uzasu, pripada mi to pekne nevychovane. Co si o tom myslite?

Nejde mi o produkt, spis o princip ze si to dovoli, ze slo o darek od deti, ze se neomluvila sama a zrejme doufala ze se nezeptame, dale at mi nikdo nerika, ze si nevsimla ze dava nekomu lahev se zamkem, ke kteremu nezna trojmistny kod, a ze to vypili omylem… za dalsi co rekneme az se budou deti ptat, jak nam chutnalo?Nechci lhat, jenze tohle znacne poskodi uz tak narusene vztahy… pro priste si asi zamknu pokoj a radeji i skrin v nem :roll:

já bych normálně řekla pravdu :nevim: Proč bych měla lhát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
31.1.22 11:05
@PaníBovaryová píše:
já bych normálně řekla pravdu :nevim: Proč bych měla lhát?

Taky nechápu, ale prý to je manipulativni blábol :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.1.22 11:05
@Anonymní píše:
Konecne me nekdo zacina chapat. Ona neni alkoholicka a soused taky ne, ani tam nemohla byt zadna zvrhla pitka, precijen je covid atd. i proto me to stve, ze nas darek od deti byla ochotna dat sousedum…

A vy, co me prudite proc jsem si to neodvezla, tak treba i proto, ze se tohle za cela leta nestalo, nedaly nam to moje deti ale deti z pribuzenstva, ktere prave diky napjatym vztahum vidame velmi malo a povetsinou jen tady na tom miste. Takze jsme si asi mysleli ze to nekdy vypijem pred nimi…

Kdyz jsme vloni jeli predat darky k nim domu, nextka pak tchyni nepodala ruku a 2 mesice s ni nepromluvila a byli jsme za vyvrhele rodiny, coz je ale nam s muzem jedno. Letos se na ne jejich otec vykaslal a cele vanoce ani ten tyden potom je nevidel, my si je vzali sem a ted zas toto :roll: Podotykam ze nejsem exka ani nextka, ale tohle me prachobycejne s.ere vzhledem k tem deckam. Ze se jim podle meho takto ukazuje ze jsou (a ne u mne, ale u babicky) na priorite nula nula nic az za sousedem. Tak asi takto.

Nextka, exka? Nějak se v těch vztazích neorientuji… každopádně bych řekla pravdu. Co taky jiného? :nevim: Jestli je to taková normálka, jak si tchyně myslí, tak ať si to obhajuje sama. Lhaním nebo bagatelizováním se do toho jenom namočíš a otočí se to vůči tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 11:08

@ka2ka tak znova, nenechala jsem to nikde valet, darky jsme si davali 29.12 vecer a 31.12. rano jsme odjizdeli neb se zhorsilo pocasi, starsi se nudil, venku blato, mladsi decko jeste kojim takze me na zabavicku neuzije. Cili to vsichni meli dostatecne v pameti a ne ze ne.

Dala jsem to pred odjezdem do spize k ostatnim asi 20 lahvim, uplne dozadu a nahoru, dospely clovek si tam musi donest zidli a stoupnout na ni, aby se k tomu dostal, nebylo to uplne viditelne na prvni pohled a stejne tak pochybuji ze by dovolili sousedovu 13-letemu aby si sel sam vybrat co se bude pit (ne on, ale rodice samozrejme) a zaujal ho tak zamek (to bych taky umela pochopit, kdybych to nechala na viditelnem miste, ze to zaujme pohledem)… umela bych pochopit kdyby to nesla a upadlo ji to…

Naopak na viditelnem miste jsem nechala celkem drahe prosseco a brala jsem ze si to daji k pripitku, toho se netkli. Tchyne se neomluvila, zazdila to, vyhodili lahev i zamek aby to neslo dokoupit (to asi neudelala schvalne, jen ji to nedoslo). Porad mas pocit ze jsem to nekde pohodila a chudak babicka to venovala sousedovi nahodou???

• Citovat
  • Upravit
21703
31.1.22 11:10
@BohunkaP píše:
Protože nezkazit radost dětem, které za nic nemůžou, je snad důležitější.„Pravdu“ si můžou vyříkat s tchyní osobně, ale děti není potřeba do toho plést.

No jistě. Náhodou jim to někdo vykvákne, nejlépe hned ta tchyně, a paní tady bude jak za lhářku, tak za tu, co je jí jedno, co se s jejich dárkem stane.
Jo, cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 11:10

@PaníBovaryová tak jestli lhat, tak jen kvuli deckam ze by je to mohlo hodne mrzet a na nas se pak vybije svagr ze mu kazime zamerne vztahy s detmi v dobe rozvodu, asi tak…

Jinak taky plne nechapu ze to tu lidi tak bagatelizuji, asi jsem vic nasiraci nez prumerny odpovidatel teto diskuse, ale je fakt ze ty deti mam hodne rada a blbe nesu jake ma tohle celkove klima na ne dopady, ze kdyby se to stalo jinde a za jinych okolnosti, asi taky nevidim az takovej problem, to zas jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 11:12

@PaníBovaryová To rikaval muj tata, to o peklu :lol: No nevim, budu doufat ze se me na to nezeptaji, ale na minuly darek se ptali.

• Citovat
  • Upravit
21703
31.1.22 11:13
@Anonymní píše:
@ka2ka tak znova, nenechala jsem to nikde valet, darky jsme si davali 29.12 vecer a 31.12. rano jsme odjizdeli neb se zhorsilo pocasi, starsi se nudil, venku blato, mladsi decko jeste kojim takze me na zabavicku neuzije. Cili to vsichni meli dostatecne v pameti a ne ze ne.

Dala jsem to pred odjezdem do spize k ostatnim asi 20 lahvim, uplne dozadu a nahoru, dospely clovek si tam musi donest zidli a stoupnout na ni, aby se k tomu dostal, nebylo to uplne viditelne na prvni pohled a stejne tak pochybuji ze by dovolili sousedovu 13-letemu aby si sel sam vybrat co se bude pit (ne on, ale rodice samozrejme) a zaujal ho tak zamek (to bych taky umela pochopit, kdybych to nechala na viditelnem miste, ze to zaujme pohledem)… umela bych pochopit kdyby to nesla a upadlo ji to…

Naopak na viditelnem miste jsem nechala celkem drahe prosseco a brala jsem ze si to daji k pripitku, toho se netkli. Tchyne se neomluvila, zazdila to, vyhodili lahev i zamek aby to neslo dokoupit (to asi neudelala schvalne, jen ji to nedoslo). Porad mas pocit ze jsem to nekde pohodila a chudak babicka to venovala sousedovi nahodou???

Prosím tě, neobhajuj se tady vůči nemyslům, kde jsi co nechala ležet. Snad flaška se zámkem je jiná, než flaška bez zámku. Tchyně je dementní, že to nepozná? Ať si to sama obhajuje, řekla bych pravdu a nikoho nekryla ani neomlouvala. Není to třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.1.22 11:17
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová tak jestli lhat, tak jen kvuli deckam ze by je to mohlo hodne mrzet a na nas se pak vybije svagr ze mu kazime zamerne vztahy s detmiv dobe rozvodu, asi tak…Jinak taky plne nechapu ze to tu lidi tak bagatelizuji, asi jsem vic nasiraci nez prumerny odpovidatel teto diskuse, ale je fakt ze ty deti mam hodne rada a blbe nesu jake ma tohle celkove klima na ne dopady, ze kdyby se to stalo jinde a za jinych okolnosti, asi taky nevidim az takovej problem, to zas jo.

Vy? Ať si to vyřídí s tchyní, když se mu nelíbí.
Oni jsou nastavení, že každá, co má něco proti tchyni, nemá pravdu. Přitom je to příbuzná jako každá jiná. Kdybys na začátku napsala, že to udělala třeba „teta“ tak by ty reakce byly jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
31.1.22 11:29
@Venetia píše:
Taky nechápu, ale prý to je manipulativni blábol :nevim:

„Manipulativním blábolem“ jsem označila jeden tvůj konkrétní výrok - což víš moc dobře, tohle překrucování je opravdu přihlouplé.

@PaníBovaryová píše:
No jistě. Náhodou jim to někdo vykvákne, nejlépe hned ta tchyně, a paní tady bude jak za lhářku, tak za tu, co je jí jedno, co se s jejich dárkem stane.
Jo, cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly :cert:

Na tahle „coby-kdyby náhodou“ já nehraju, abych pravdu řekla - řeším věci tehdy, až resp. když nastanou. Pokud by taková situace nastala a tchyně dětem sama vše prozradila (o čemž pochybuji, byla by sama proti sobě), tak bych to vyřešila úplně jednoduše - prostým přiznáním a omluvou „nezlobte se na nás ani na babičku, prosím… babička to zvorala, to se může stát každému - a my, protože Vás máme rádi a Váš dárek nás fakt potěšil (však jste viděli, jak rychle jsme to rozluštili), jsme nechtěli aby Vám to bylo zbytečně líto.“ Podle kontextu nejde o žádné maličké děti, které by takové vysvětlení nepochopily.

Ale „topit“ babičku jen tak z principu - ze vzteku jí v tom už předem rovnou máchat čumák - k tomu prostě nevidím důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 11:34

@PaníBovaryová to je asi pravda. Pro pristi diskusi o tchyni vyuziju mimikry jakoby to udelal stryc :mrgreen: Ne, ted vazne, ja zadnou dalsi diskusi o tchyni zakladat nechci, ale je to tady tchynemi fakt posedle, takove 3 zakony emimina: 1) tchyni svou za vsech okolnosti ctiti budes 2) nikdy si nestezuj na chlapa neb dostanes po tlame, ze sis blbe vybrala, co taky jinyho a 3) vse lze zbagatelizovat a kdyz ani toto nepomuze, vynadame zakladateli, o co ze mu jde a proc ze si dovoluje resitu tu situaci a dovetkem ze je na verejnem foru :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21703
31.1.22 11:35

@BohunkaP
Proč hned máchat čumák? Říct pravdu tak, jak mi ji sama tchyně řekla.
A promiň, ale přiznat pravdu, až když tě nachytám při lži, není rovné jednání. Ztratila bys u mě důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.1.22 11:37
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová to je asi pravda. Pro pristi diskusi o tchyni vyuziju mimikry jakoby to udelal stryc :mrgreen: Ne, ted vazne, ja zadnou dalsi diskusi o tchyni zakladat nechci, ale je to tady tchynemi fakt posedle, takove 3 zakony emimina: 1) tchyni svou za vsech okolnosti ctiti budes 2) nikdy si nestezuj na chlapa neb dostanes po tlame, ze sis blbe vybrala, co taky jinyho a 3) vse lze zbagatelizovat a kdyz ani toto nepomuze, vynadame zakladateli, o co ze mu jde a proc ze si dovoluje resitu tu situaci a dovetkem ze je na verejnem foru :mrgreen: :mrgreen:

zapomnělas na dodatek „a když tohle všechno nejde, buď si něco přivymyslíme, nebo řekneme, že zakladatel lže a že to tak určitě není“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
31.1.22 11:46
@PaníBovaryová píše:
@BohunkaP
Proč hned máchat čumák? Říct pravdu tak, jak mi ji sama tchyně řekla.
A promiň, ale přiznat pravdu, až když tě nachytám při lži, není rovné jednání. Ztratila bys u mě důvěru.

„Říct pravdu, jak ji sama tchyně řekla“, znamená v překladu „vymáchat v tom tchyni před dětmi čumák“.

V situaci, kterou popisuje zakladatelka, bych se proto k dětem zachovala tak, jak jsem napsala - už proto, že konspirace, které vymýšlíte, jsou zcela nesmyslné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
31.1.22 11:47
@Anonymní píše:

pekne darky a bylo videt ze si s vymyslenim dali praci… a ted co az se nas zeptaji??? Kdo mi tu pise, ze alkohol neni osobni darek, tak myslim ze z toho velmi osobni darek udelali prave tim kvizem…

však listinu máš doma, tak to vyřešte, ne?

kdybych měla špatné vztahy se snachou, tak jí určitě schválně nevypiju chlast, ale spíše se budu obloukem vyhýbat všemu jejímu, abych se jí náhodou něčím nedotkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová