Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
porovnáváš to, když by si zakladatelka s chlapem nalila před dětmi, které jim to koupili a které určitě zajímá, jak jim to chutná, se situací, kdy to vypije soused s děckem, kterej se jim do toho heknul a babi to přišlo děsně vtipný?To je vážně tak divné, když od někoho dostanu dárek, že toho dotyčného zajímá jak mi to chutná? že bych to před ním chtěla ochutnat? ježiš, jsou to děcka, dali si s dárkem kupu práce, je jasný, že je zajímá jaký to bylo, jak se jim to líbilo…
Toto právě neporovnávám. To, že by to dětem nenalila, jsem četla až potom.
Jak píšu i Bohunce,,,měla jsem k tomu dobrej důvod,,,hned v úvodním dotazu jsme byly upozorněny na to, že žádné doplňující informace nebudou…
@Keyllah píše:
Jasně, až na to, že se s těma dětma vídají jen tam a chtěli to vypít příště, až u toho ty děti budou, aby viděli, jak jim to chutná…ale tak, názor sis udělala hned na začátku diskuze a na něm si trvej a nenechej se ničím zmást
@Pajka2020 píše:
Toto právě neporovnávám. To, že by to dětem nenalila, jsem četla až potom.
Počkej, to se jako vážně bavíme o tom, že jsi si myslela, že dospělá ženská nalije dvěma dětem na ZŠ alkohol?? tak to mě nenapadlo ani na sekundu, asi jinej gang…
Dočteno. Děti z přibuzenstva, dobře. Nicméně pořád si svým názorem stojím, i když mám dočteno. Buďto mi na tom záleží a vezmu si to s sebou, nebo ne a dám to do špajzky mezi ostatní flašky. Hotovo. není na tom nic složitého.
@Anik píše:
Jak píšu i Bohunce,,,měla jsem k tomu dobrej důvod,,,hned v úvodním dotazu jsme byly upozorněny na to, že žádné doplňující informace nebudou…
pak ale nemáme moc o čem diskutovat. My diskutujeme o tom, co zakladatelka napsala a co doplnila, ty o první větě…
@Anik píše:
Promiň, ale jestliže následuje osm stránek diskuse, tak je víc než zřejmé, že se to někam posunulo a že reagovat na úvodní příspěvek je mimo.
@Keyllah píše:
Počkej, to se jako vážně bavíme o tom, že jsi si myslela, že dospělá ženská nalije dvěma dětem na ZŠ alkohol?? tak to mě nenapadlo ani na sekundu, asi jinej gang…
Jo, u nás v rodině nalíváme alkohol už i dětem po generace. U nás se téměř nikdy nepije. Myslím si, že když dítě na ZŠ dostane 1/2 štamprle vína nebo 1 štamprle piva 5× za rok nic se nestane.
Alespoň po alkoholu děti v pubertě netouží jako blázni.
Proč? tady je normální, že se napíše dotaz, a když se do zakladatelky pustíme, že se už neozve. Neměla jsem důvod předpokládat, že je to jiné…kór když ona sama nám to tak slíbila:)
@BohunkaP píše:
Promiň, ale jestliže následuje osm stránek diskuse, tak je víc než zřejmé, že se to někam posunulo a že reagovat na úvodní příspěvek je mimo.
Zakladatelko, prosím, příště dodrž to, co napíšeš hnedka v první větě. Protože ti, co ti věří, tak se na to spolehnou, a pak tady zbytečně dostávají hašte
děkuji,.
Mně tyhle argumentace, že je to primárně chyba zakladatelky, protože to tam nechala a tím umožnila tchýni si to vzít, přijde na stejné logické úrovni, jako když někdo řekne, že byla znásilněná, protože si vzala minisukni a toho chudáka vyprovokovala. Z toho, kdo zjevně porušil společenská pravidla se hlavní odpovědnost odklání na toho, kdo jen nepočítal s tím, že někdo jiný je neslušný a ta pravidla poruší.
Tady zakladatelka. Jen se chci durazne ohradit ze toto neni diskuse o nalivani alkoholu nezletilym, to absolutne odmitam a kdo si to takto vylozil, prokazuje jen to ze neumi cist a dat si logicky dve a dve dohromady.
O to tady vubec nejde a je to naprosto off topic. A jestli nekomu pripada normalni pubosum v ramci ZS nalivat, tak mne ani nahodou a nikdy bych na neco takoveho nezakladala diskusi ![]()
Jinak je tezke nenechat se strhnout, popisovat dej vlastnimi poznatky a pocity a nenapsat zas uplne vse, aby si clovek nechal aspon trochu filtru z anonymity. Rozumim i tomu ze nelze byt nestranny, kazdy si primysli neco sveho a i ze ja jsem zaujata, to je jasne.
Podnetu mam fakt dost, hlavni pro me jsou tipy jak to hezky komunikovat detem, pokud se zeptaji. Kazdemu jednomu z vas, kdo se mi vyjadril specialne k tomuhle, velmi dekuji, jakoz i kazdemu kdo se me snazil pochopit a i tem co maji opacny nazor, tem zas zavidim jejich zenovou pohodu ![]()
@Silverine247 píše:To je snad naprosto jasné ,že to udělala schválně
Proc by se deti ptaly, jak vam chutnala lahev? Predpokladam, ze jste se s nimi podelili o radost z vyreseni kvizu, ktery byl na tom to nejdulezitejsi, tim to podle me pro ne haslo. Stejne moc nerozumim tomu, jak se do te lahve dostali, kdyz pises, ze instrukce jste si odvezli. Jako nevychovane to od tchyne je urcite, ale ty to pises stylem, ze to udelala schvalne, mas na ni evidentne pifku. A to, ze kvuli vypite flasce manzel zvazuje demenci a nasledne odebrani ridicaku… wow.
@Pajka2020 píše:
Zakladatelko,možná jsi to už někde psala, nečetla jsem celou diskuzi. To byla speciální láhev se zámkem (koupeno jako set), nebo vlastní výrobek dětí (nějak nalepený zámeček na běžnou láhev. Láhev v jaké asi hodnotě?
Kdyby byla ta láhev v jedné skříní s ostatníma, tak bych to taky asi brala jako kteroukoliv jinou flašku (stejně jako tchýně). Možná bych to taky otevřela, kdyby si to moje návštěva přála.
Tu flašku jsi tam nezapomněla někde omylem. Ty jsi jí vědomě dala do skříňky s alkoholem, to by mě jako dítě určitě strašně mrzelo.
To, že flašku vypila tchýně se sousedem je až ten, podle mě, mnohem menší „hřích“ než ten tvůj. (Tvůj „hřích“ flašku jsi nebrala jako něco jedinečného na čem si děti daly strašně záležet a ještě asi musely přispět z kapesného
Očima dětí by mě strašně mrzelo, že tento můj super dárek nebylo to první co jsi si dala do kufru, doma jsi si to nevystavila na čestné místo a s nadšením neřešila úkol dokud nepřijdeš na ten kód. Pak bych jako to dítě čekala nadšenou zprávu s fotkou jak už máš kód. Čekala bych, že mi prozradíš postup, výsledek… a ještě pochválíš, že je to moc dobrý pití.)
Trochu náročné dítě ![]()
S tím znásilněním je to už přehnané.
Mně zas připadá srandovní, že na cizí chatě dám flašku mezi ostatní, a po měsíci se divím, že tam není. Kór když mezitím byl Silvestr..
@Livi92 píše:
Mně tyhle argumentace, že je to primárně chyba zakladatelky, protože to tam nechala a tím umožnila tchýni si to vzít, přijde na stejné logické úrovni, jako když někdo řekne, že byla znásilněná, protože si vzala minisukni a toho chudáka vyprovokovala. Z toho, kdo zjevně porušil společenská pravidla se hlavní odpovědnost odklání na toho, kdo jen nepočítal s tím, že někdo jiný je neslušný a ta pravidla poruší.
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka. Jen se chci durazne ohradit ze toto neni diskuse o nalivani alkoholu nezletilym, to absolutne odmitam a kdo si to takto vylozil, prokazuje jen to ze neumi cist a dat si logicky dve a dve dohromady.O to tady vubec nejde a je to naprosto off topic. A jestli nekomu pripada normalni pubosum v ramci ZS nalivat, tak mne ani nahodou a nikdy bych na neco takoveho nezakladala diskusi
Jinak je tezke nenechat se strhnout, popisovat dej vlastnimi poznatky a pocity a nenapsat zas uplne vse, aby si clovek nechal aspon trochu filtru z anonymity. Rozumim i tomu ze nelze byt nestranny, kazdy si primysli neco sveho a i ze ja jsem zaujata, to je jasne.
Podnetu mam fakt dost, hlavni pro me jsou tipy jak to hezky komunikovat detem, pokud se zeptaji. Kazdemu jednomu z vas, kdo se mi vyjadril specialne k tomuhle, velmi dekuji, jakoz i kazdemu kdo se me snazil pochopit a i tem co maji opacny nazor, tem zas zavidim jejich zenovou pohodu
Jako dítě z rozvedené rodiny naprosto chápu, že existují i třeba naprosto nesmyslné prkotiny, kolem kterých je třeba našlapovat velmi, velmi opatrně, aby nevznikly zbytečné vlny a nezačalo se vířit něco, co dalo předtím velkou práci uklidnit, aby vztahy aspoň trochu fungovaly, už kvůli těm dětem.
Na jednu stranu - jsi ochotná s nimi to divadlo hrát dál? Na druhou stranu - prospělo by něčemu, kdybys píchla do vosího hnízda? Situace fakt na houby. ![]()
Zakladatelko prostě za mě, nacpala jsi to k flaškám určeným ke konzumanci tak se to prostě vypilo kdyby ti na tom dárku tak moc záleželo tak jsi si ho odvezla můžeš si za to sama, píšeš že jste měli plný kufry krámů no tak jste to mohli vyházet ona ta flaška nebyla tak obrovská, pokud dostanu dárek od dětí tak si ho vážím a patřičně s ním zacházím za mě je to tvoje chyba
jo a diskuzi nečtu takže nevím co jsi psala nebo nepsala jen reaguju na tvojí reakci