Tchyně nám vypila vánoční dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
31.1.22 11:57
@BohunkaP píše:
„Říct pravdu, jak ji sama tchyně řekla“, znamená v překladu „vymáchat v tom tchyni před dětmi čumák“.V situaci, kterou popisuje zakladatelka, bych se proto k dětem zachovala tak, jak jsem napsala - už proto, že konspirace, které vymýšlíte, jsou zcela nesmyslné.

No ne, říct pravdu, jak ji tchyně řekla, je prostě říct, jak to tchyně řekla. Nenadávat na ni, neodsuzovat ji, prostě říct, co vím. Vůbec nechápu, proč by to zakladatelka měla krýt, když to krýt nechce ani ta samotná tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
31.1.22 12:01

Pokud by to pro mě bylo exhr důležité samozřejmě bych si to rovnou odvezla.
Jinak vypita láhev mi přijde jako opravdu nicotné drama z ničeho. :srdce:

Ale ber to pozitivne. Zase tak hrozně na tom nejste.. věř mi že když jde opravdu o hnusarny a dramata opravdu není o co stát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 12:12
@PaníBovaryová píše:
zapomnělas na dodatek „a když tohle všechno nejde, buď si něco přivymyslíme, nebo řekneme, že zakladatel lže a že to tak určitě není“

:palec: Pravda pravdouci. Skoda ze jsem anonymni, chtela bych te za kamaradku, asi bychom si rozumely :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 12:18
@Pudloslava píše:
však listinu máš doma, tak to vyřešte, ne?kdybych měla špatné vztahy se snachou, tak jí určitě schválně nevypiju chlast, ale spíše se budu obloukem vyhýbat všemu jejímu, abych se jí náhodou něčím nedotkla.

Listina byla vyresena temer hned, to uz jsem tu psala.

To druhe nelze aplikovat na mou tchyni, je velice nestandardni, a to neni z me hlavy, rikaji to i jeji znami, maji to doma usporadane hodne zvlastne. Rekneme slusne, ze to je velice neempaticka osoba, ktera aspiruje na titul slon v porcelanu.

Presto ze to vim, prekvapila, ale uz jsem fakt nad veci, diky moc vsem, ted uz to jen v pripade potreby slusne odprezentovat detem a nedelat jim jeste vetsi zmatky v jejich smutnych hlavickach, od toho nejsem teta, ze…

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
31.1.22 12:27

Proc by se deti ptaly, jak vam chutnala lahev? Predpokladam, ze jste se s nimi podelili o radost z vyreseni kvizu, ktery byl na tom to nejdulezitejsi, tim to podle me pro ne haslo. Stejne moc nerozumim tomu, jak se do te lahve dostali, kdyz pises, ze instrukce jste si odvezli. Jako nevychovane to od tchyne je urcite, ale ty to pises stylem, ze to udelala schvalne, mas na ni evidentne pifku. A to, ze kvuli vypite flasce manzel zvazuje demenci a nasledne odebrani ridicaku… wow. 8o

• Citovat
  • Upravit
3121
31.1.22 12:45
@Anonymní píše:
@ka2ka tak znova, nenechala jsem to nikde valet, darky jsme si davali 29.12 vecer a 31.12. rano jsme odjizdeli neb se zhorsilo pocasi, starsi se nudil, venku blato, mladsi decko jeste kojim takze me na zabavicku neuzije. Cili to vsichni meli dostatecne v pameti a ne ze ne.

Dala jsem to pred odjezdem do spize k ostatnim asi 20 lahvim, uplne dozadu a nahoru, dospely clovek si tam musi donest zidli a stoupnout na ni, aby se k tomu dostal, nebylo to uplne viditelne na prvni pohled a stejne tak pochybuji ze by dovolili sousedovu 13-letemu aby si sel sam vybrat co se bude pit (ne on, ale rodice samozrejme) a zaujal ho tak zamek (to bych taky umela pochopit, kdybych to nechala na viditelnem miste, ze to zaujme pohledem)… umela bych pochopit kdyby to nesla a upadlo ji to…

Naopak na viditelnem miste jsem nechala celkem drahe prosseco a brala jsem ze si to daji k pripitku, toho se netkli. Tchyne se neomluvila, zazdila to, vyhodili lahev i zamek aby to neslo dokoupit (to asi neudelala schvalne, jen ji to nedoslo). Porad mas pocit ze jsem to nekde pohodila a chudak babicka to venovala sousedovi nahodou???

Zakladatelko,

možná jsi to už někde psala, nečetla jsem celou diskuzi. To byla speciální láhev se zámkem (koupeno jako set), nebo vlastní výrobek dětí (nějak nalepený zámeček na běžnou láhev. Láhev v jaké asi hodnotě?

Kdyby byla ta láhev v jedné skříní s ostatníma, tak bych to taky asi brala jako kteroukoliv jinou flašku (stejně jako tchýně). Možná bych to taky otevřela, kdyby si to moje návštěva přála.

Tu flašku jsi tam nezapomněla někde omylem. Ty jsi jí vědomě dala do skříňky s alkoholem, to by mě jako dítě určitě strašně mrzelo.

To, že flašku vypila tchýně se sousedem je až ten, podle mě, mnohem menší „hřích“ než ten tvůj. (Tvůj „hřích“ flašku jsi nebrala jako něco jedinečného na čem si děti daly strašně záležet a ještě asi musely přispět z kapesného :( )

Očima dětí by mě strašně mrzelo, že tento můj super dárek nebylo to první co jsi si dala do kufru, doma jsi si to nevystavila na čestné místo a s nadšením neřešila úkol dokud nepřijdeš na ten kód. Pak bych jako to dítě čekala nadšenou zprávu s fotkou jak už máš kód. Čekala bych, že mi prozradíš postup, výsledek… a ještě pochválíš, že je to moc dobrý pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
31.1.22 12:45
@BohunkaP píše:
„Říct pravdu, jak ji sama tchyně řekla“, znamená v překladu „vymáchat v tom tchyni před dětmi čumák“.V situaci, kterou popisuje zakladatelka, bych se proto k dětem zachovala tak, jak jsem napsala - už proto, že konspirace, které vymýšlíte, jsou zcela nesmyslné.

V čem machat čumák? Že řekne, jak to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
31.1.22 12:55
@Pajka2020 píše:
Zakladatelko,

možná jsi to už někde psala, nečetla jsem celou diskuzi. To byla speciální láhev se zámkem (koupeno jako set), nebo vlastní výrobek dětí (nějak nalepený zámeček na běžnou láhev. Láhev v jaké asi hodnotě?

Kdyby byla ta láhev v jedné skříní s ostatníma, tak bych to taky asi brala jako kteroukoliv jinou flašku (stejně jako tchýně). Možná bych to taky otevřela, kdyby si to moje návštěva přála.

Tu flašku jsi tam nezapomněla někde omylem. Ty jsi jí vědomě dala do skříňky s alkoholem, to by mě jako dítě určitě strašně mrzelo.

To, že flašku vypila tchýně se sousedem je až ten, podle mě, mnohem menší „hřích“ než ten tvůj. (Tvůj „hřích“ flašku jsi nebrala jako něco jedinečného na čem si děti daly strašně záležet a ještě asi musely přispět z kapesného :( )

Očima dětí by mě strašně mrzelo, že tento můj super dárek nebylo to první co jsi si dala do kufru, doma jsi si to nevystavila na čestné místo a s nadšením neřešila úkol dokud nepřijdeš na ten kód. Pak bych jako to dítě čekala nadšenou zprávu s fotkou jak už máš kód. Čekala bych, že mi prozradíš postup, výsledek… a ještě pochválíš, že je to moc dobrý pití.

Vidim to stejne. Po mesici se zacit po flasce shanet… nechapu, proc ji tam nechavali. Tchyne ji beztak vytahla, aby se pochlubila sousedovi, s cim jeji vnoucata prisla a treba ji prislo, ze si zakladatelka darku dostatecne nevazi, jinak by ho tam prece nenechala. Tak proc by se to nevypilo, ze. Ja bych to teda neudelala, ale na miste zakladatelky bych byla nastvana hlavne sama na sebe nez na tchyni kydat spinu na internetu.

• Citovat
  • Upravit
2694
31.1.22 12:55

Zakladatelko vezmi si z toho poučení do budoucna, že dárky si musíš pečlivě schovat na nepřístupné místo a nejlépe zamknout, protože evidentně spoustě lidí není blbé jít a vzít si bez dovolení něco, o čem moc dobře vědí, že to patří někomu jinému. Není to přišroubované a na řetězu, tak co bych si to nevzal. A nakonec za to ještě můžeš ty, protože tě nenapadlo, že když to nepřivážeš, tak si to někdo vezme. :nevim: :lol: Tvrdit, že to byl omyl… omylem vezmu ze všech lahví zrovna tu, která má na sobě zámek a je zastrčená někde vzadu, omylem nechám svou návštěvu, ať si ji otevře (a čumím na to, jak si s tím puboš hraje), a omylem potom dělám mrtvého brouka místo toho, abych se omluvila. Trochu moc omylů na jednom místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 12:59

@Silverine247 @Pajka2020 tyjo mne uz vszne nebavi odpovidat po x-te na totez, ALE tedy ze podle vas neco necim hasne je hezky, ale deti zname my a tusime ze se ptat budou, resp asi budou cekat ze si to tam vypijeme az se s nimi zas uvidime… to za prve.

Za druhe, byl to zamek jako ke kufru, s 3-mistnym kodem, ktery mel pomerne slozity kod. Tchyne to vedome dala sousedovu synovi a ten to hacknul metodou pokus-omyl, cili musel zkusit teoreticky az 1000 kombinaci. Tipuji ze ho nenechali s tim vinem sedet nekde o samote… Cili oni nekde sedeli, kecali, on to hackoval a tchyni to bylo jedno, to mi je na tom lito.

Dostali jsme to pred jejimi zraky 2 dny pred silvestrem, nikdy predtim nam osobne venovane vino nevypila, dala jsem to tak aby to jen tak nekdo nenasel a nevypil, to musela
prohrabat celou tu skrin a dat si k ni zidli, to bezne nedela, pred tim mela na viditelnem miste prosecco k pripitku, jina takova lahev se zamkem tam NIKDY nebyla. Jako to je takovej problem zvednout telefon a zeptat se?

Muze to nakrklo strasne protoze jestli jeji (velmi casto pouzivana) vynluva je, ze na to nevidela, tak uz fakt musi byt dementni a na ridicak to neni… zamku na flasce si proste nelze nevsimnout, jak byl kodovy, tak nebyl maly :nevim: My to s muzem nechapem proc to udelala pokud ne naschval.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
31.1.22 13:01
@Livi92 píše:
Zakladatelko vezmi si z toho poučení do budoucna, že dárky si musíš pečlivě schovat na nepřístupné místo a nejlépe zamknout, protože evidentně spoustě lidí není blbé jít a vzít si bez dovolení něco, o čem moc dobře vědí, že to patří někomu jinému. Není to přišroubované a na řetězu, tak co bych si to nevzal. A nakonec za to ještě můžeš ty, protože tě nenapadlo, že když to nepřivážeš, tak si to někdo vezme. :nevim: :lol: Tvrdit, že to byl omyl… omylem vezmu ze všech lahví zrovna tu, která má na sobě zámek a je zastrčená někde vzadu, omylem nechám svou návštěvu, ať si ji otevře (a čumím na to, jak si s tím puboš hraje), a omylem potom dělám mrtvého brouka místo toho, abych se omluvila. Trochu moc omylů na jednom místě.

Tak omyl to zcela jiste nebyl. :lol: Ale bud je to tchyni uplne nekde tam kde konci zada, nebo je ji trapne, jak se jeji silvestrovsky vecirek zvrhnul a nevi, co ma rict. Zajimalo by me, zda se nabidla nebo nabidne tu flasku nahradit, coz by teda mela.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
31.1.22 13:07
@Anonymní píše:
@Silverine247 @Pajka2020 tyjo mne uz vszne nebavi odpovidat po x-te na totez, ALE tedy ze podle vas neco necim hasne je hezky, ale deti zname my a tusime ze se ptat budou, resp asi budou cekat ze si to tam vypijeme az se s nimi zas uvidime… to za prve.

Za druhe, byl to zamek jako ke kufru, s 3-mistnym kodem, ktery mel pomerne slozity kod. Tchyne to vedome dala sousedovu synovi a ten to hacknul metodou pokus-omyl, cili musel zkusit teoreticky az 1000 kombinaci. Tipuji ze ho nenechali s tim vinem sedet nekde o samote… Cili oni nekde sedeli, kecali, on to hackoval a tchyni to bylo jedno, to mi je na tom lito.

Dostali jsme to pred jejimi zraky 2 dny pred silvestrem, nikdy predtim nam osobne venovane vino nevypila, dala jsem to tak aby to jen tak nekdo nenasel a nevypil, to musela
prohrabat celou tu skrin a dat si k ni zidli, to bezne nedela, pred tim mela na viditelnem miste prosecco k pripitku, jina takova lahev se zamkem tam NIKDY nebyla. Jako to je takovej problem zvednout telefon a zeptat se?

Muze to nakrklo strasne protoze jestli jeji (velmi casto pouzivana) vynluva je, ze na to nevidela, tak uz fakt musi byt dementni a na ridicak to neni… zamku na flasce si proste nelze nevsimnout, jak byl kodovy, tak nebyl maly :nevim: My to s muzem nechapem proc to udelala pokud ne naschval.

Ja nepochybuju o tom, ze to vyndala z te skrine zamerne, ale zase automaticky nepredpokladam, ze by to udelala s planem vam uskodit. Ale samozrejme ja ji neznam, ty ano. Ovsem jestli je fakt takova zaskvara, tak pak uz tuplem nechapu, proc jste to tam nechavali. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 13:13

@Livi92 Presne, vystihlas to. Prilis neverohodne… nekolikrat jsem tu zipakovala ze bych se nezlobila kdyby ji nahodou rozbila nebo to vypili opravdu omylem, ale nesedi mi to.

Osocovani ze po mesici ze zacit shanet??? No tak my tam mesic nebyli zejo… nechali jsme ji tam v domneni ze si ji vypijem priste az s nimi budem, kdybych tohle tusila, zamknu si ji do skrine, ac i tam mi tchyne cmucha, to vime… ale treba by ji napadlo to nebrat.

A damy co me tu pranyruji kvuli podezreni na demenci, to neni nic legracniho, to tak muze byt… charakter se meni a pridavaji se zlomyslne naschvaly… ono to totiz zapada do kontextu pomale zmeny v chovani, ale nechci tu psat detaily, je to pro tchyni dehonestujici… ale myslim ze by meli jeji synove zvazit dukladnou prohlidku u doktora.

• Citovat
  • Upravit
4672
31.1.22 13:17

Přijde mi to buranské vypít právě cizí dárek, když je skříň plná jiných lahví. Kdyby si na chatě někdo nechal mobil, tak to taky druhé opravňuje k tomu, aby ho daly na hraní sousedovic dětem, ať ho klidně rozbijí?
Kdyby se děti ptaly, tak bych jim řekla, že jste tu láhev nechali na chatě, aby se třeba nerozbila při převozu, že jste měli moc věcí a chtěli jste ji vypít později společně. A babička zrovna na Silvestra hledala ve skříni nějakou specialitu pro výjimečnou příležitost a ta láhev se jí moc líbila, tak ji prostě otevřeli a vypili. Ale vy jste se doma moc pobavili nad tím kvízem a celkově to byl úplně parádní dárek, který si všichni užili. (A vy na něj budete ještě dlouuuho vzpomínat, i když jste vlastně ani neochutnali. ;) )
Jestli tchyně chtěla s tím dárkem něco provést, tak možná jeho konzumace je asi ta nejlepší možnost, co s tím mohla udělat, to člověka aspoň nemusí tak mrzet, že by obsah přišel úplně vniveč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
31.1.22 13:18
@Anonymní píše:

Napsala jsem svůj pohled na věc. Škoda že jsi se nad tím nezamyslela.

Tys to chtěla pít s dětma ze ZŠ a 13ti letého syna souseda za to samé soudíš.

Z tebe je strašně cítit, že spolu nemáte dobré vztahy (ty+tchýně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová