Tchyně nám vypila vánoční dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9877
31.1.22 07:37

Upřímně, mě by to taky naštvalo a mrzelo. Cizí věci se bez dovolení nežerou, nepijou a neberou. Je to nevychovanost. Doma se ptám i dětí, jestli si můžu vzít bonbon z jejich bonboniery. Je to minimálně slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
31.1.22 07:44
@Anonymní píše:
Diskusi zakladam castecne i pro pobaveni a nechci odpovidat na doplnujici dotazy, abych nemusela jit do takovych detailu, ze se v nich dotycna pozna.

Dostali jsme s muzem k vanocum od deti (z sirsi rodiny) pekne zabaleny alkohol, byl na nem zamek na ciselny kod a k tomu listina s ukoly k vyreseni.

Dostali jsme to na spolecnych vanocich, ve spolecnem rekreacnim objektu, tchyne byla u toho, konec koncu ona trvala na tom ze si musime darky predavat takto spolu, jinak by tahle situace nenastala.

Listinu jsme si odvezli domu a alkohol nechali na miste, byl opatren zamkem, vsichni videli kdo jej dal a komu, meli jsme tehdy s sebou hodne kramu, nepredpokladali jsme co se stane, doposud se nikdy nic takoveho nestalo.

Po mesici jsme se tam opet dostali, hledam lahev, neni. Po dotazu na tchyni odpovedela pomoci SMs ze to “tak nejak omylem vypili na Silvestra” se sousedem a ze jeho pubose desne bavilo na blind hadat trojmistny ciselny kod na zamku. Jsem v uzasu, pripada mi to pekne nevychovane. Co si o tom myslite?

Nejde mi o produkt, spis o princip ze si to dovoli, ze slo o darek od deti, ze se neomluvila sama a zrejme doufala ze se nezeptame, dale at mi nikdo nerika, ze si nevsimla ze dava nekomu lahev se zamkem, ke kteremu nezna trojmistny kod, a ze to vypili omylem… za dalsi co rekneme az se budou deti ptat, jak nam chutnalo? Nechci lhat, jenze tohle znacne poskodi uz tak narusene vztahy… pro priste si asi zamknu pokoj a radeji i skrin v nem :roll:

od tchýně je to nevychované, těm dětem bych to řekla a manžela bych pověřila, ať to s tchýní vyřeší, ať koupí nový alkohol

• a nechápu tolik příspěvků, že se nic neděje, že pohoda, že tchýně vypila váš dárek, navíc když na chatě byly i jiné láhve, a ty samozřejmě byly bez kódu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 07:54

@Jahru Dekuji. Je to pro nas ponauceni no. Ono neco clovek prijme a neco hure, ale tohle bylo podle mne nestastne a jak se me tu lidi ptaj co chci, tak asi primarne rozchodit sok a vymyslet reakci vuci detem. Tchyne ma vek a nezmeni se, nejsem naivni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 07:56

@stinga Dekuji za podporu, uz jsem odpovidala nize jak asi to myslim a proc; zda se mi ze zdejsi forum je na diskuse o tchynich predem negativne naladeno, ve smyslu ze jsou temer nedotknutelne, coz jo, casto se tu resi blbosti a tohle je z pohledu dospelaka neco co taktne prejdu, ale ne kdyz v tom jsou deti.

• Citovat
  • Upravit
1012
31.1.22 08:10

Kdyby vám o ten dárek šlo, vezete si ho domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
31.1.22 08:26

Prožíváš to víc než je nezbytně nutné. To, že tě to naštvalo a mrzí tě to, je zcela pochopitelné, ale to kolem toho? :think:
Prostě se stalo. Je to zkušenost. Příště si tam nic nechávat nebudeš. Jsi nabroušená na tchýni, ale ty jsi vždy vše udělala správně???
Byl Silvestr, asi už měli špičku a tohle bylo něco zakázaného a exotického…ty seš nikdy nenechala strhnout davem?
Dětem bych to řekla, jak se to stalo, ale bez útoků na babičku.
Milé děti, ten váš dárek jsme si ani neodvezli, zůstal u babičky. O Silvestra to vypila s přáteli. Mrzelo mě to, ale byla o i moje chyba to tam nechávát. Jsem na vás pyšná, že jste si s tím dali tolik práce! Příště musím být opatrnější na svoje věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
31.1.22 08:56

Docela mě to pobavilo, já kdyby se to stalo mě z toho vědu nedělám, což asi ani ty :) ale je pravda, že bych si to nedovolila :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
31.1.22 08:57

Uvědomuješ si třeba při tom lynčování, že jí vůbec nemuselo dojít, jak je pro vás ten dárek důležitý, když jste si jednu jeho část odvezli a druhou tam jen tak nechali? Třeba to fakt brala tak, vzali si hlavolam, který je zajímá a na tu flašku neměli chuť… Možná je jí teď trapně víc, než ty si myslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 09:11

@Aduš8 tohle uz jsou ale jen tvoje dojmy a neodpovidaji realite, my to tam samozrejme nenechali volne lezet, ze by nam to odpadlo nekde pod stromkem, dala jsem to na dost odlehle misto, musela si dat sakra praci aby to nasla a vzala zrovna tuto lahev.

Nemyslim si ze ji lyncuji, spis naopak, muj muz zacal uvazovat o tom ze ona dementni… ze jestli nam bude rikat ze ten zamek prehlidla, tak je to na odevzdani ridicaku aby se nam jeste nezabila v aute.

Ne, tam jde asi primarne o sobeckost a lhostejnost, s cimz se pocita, takova byla vzdy i dle meho muze. Ale bud ji nedoslo ze manzela strasne rani anebo uz starne. Bud jak bud, my si to pro priste samozrejme pohlidame, to je jasne, hlavne aby to moc nezranilo deti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 09:13

@Magical-eyes Tvuj nadhled bych chtela mit, libi, diky za prispevek.

Muzu se te zeptat na vek a jestli jsi takovy/takova od vzdy anebo s zivotnimi zkusenostmi?

Ja jsem cholerik, horka hlava. Ma to svy pro i proti. Zas mi to ale prijde lepsi nez muj muz, na nem by se dalo drivi stipat, ale pak staci povestna kapka a litaji blesky, a to se stalo ted. Mne to hlavne sokovalo, jeho tim tchyne primo bodla do srdce… a pritom si tu rikate jaka blbost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 09:18

@Aduš8 jinak je hezke ze se snazis videt to pozitivni, to samozrejme ano. Osobne mam teorii proc to udelala a ze to udelala podvedome schvalne, ze nam za neco oplaci, protoze oni si v rodine nerikaji veci naprimo, delaji si takovehle deobne naschvaly… ale to je uplne jedno, pro me je to blikajici kontrolka abych si na babi davala jeste vetsi pozor nez driv, v tom s manzelem souhlasim, i kdyz na odevzdani ridicaku bych to zatim nevidela, spis ze z ni na stari asi bude pekne protivna rozmarna pani, ale tak jo no, s tim nic nenadelame.

• Citovat
  • Upravit
107635
31.1.22 09:18
@Anonymní píše:
Diskusi zakladam castecne i pro pobaveni a nechci odpovidat na doplnujici dotazy, abych nemusela jit do takovych detailu, ze se v nich dotycna pozna.

Dostali jsme s muzem k vanocum od deti (z sirsi rodiny) pekne zabaleny alkohol, byl na nem zamek na ciselny kod a k tomu listina s ukoly k vyreseni.

Dostali jsme to na spolecnych vanocich, ve spolecnem rekreacnim objektu, tchyne byla u toho, konec koncu ona trvala na tom ze si musime darky predavat takto spolu, jinak by tahle situace nenastala.

Listinu jsme si odvezli domu a alkohol nechali na miste, byl opatren zamkem, vsichni videli kdo jej dal a komu, meli jsme tehdy s sebou hodne kramu, nepredpokladali jsme co se stane, doposud se nikdy nic takoveho nestalo.

Po mesici jsme se tam opet dostali, hledam lahev, neni. Po dotazu na tchyni odpovedela pomoci SMs ze to “tak nejak omylem vypili na Silvestra” se sousedem a ze jeho pubose desne bavilo na blind hadat trojmistny ciselny kod na zamku. Jsem v uzasu, pripada mi to pekne nevychovane. Co si o tom myslite?

Nejde mi o produkt, spis o princip ze si to dovoli, ze slo o darek od deti, ze se neomluvila sama a zrejme doufala ze se nezeptame, dale at mi nikdo nerika, ze si nevsimla ze dava nekomu lahev se zamkem, ke kteremu nezna trojmistny kod, a ze to vypili omylem… za dalsi co rekneme az se budou deti ptat, jak nam chutnalo? Nechci lhat, jenze tohle znacne poskodi uz tak narusene vztahy… pro priste si asi zamknu pokoj a radeji i skrin v nem :roll:

je to tak, jak pises a detem bych rekla pravdu, at si to vysvětluje sama. proč bys ji mela kryt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
31.1.22 09:23
@ka2ka píše:
Tak jste si to měli odvést píšeš že jste měli dost krámů a pak vyvádíš kvůli flašce takže pokud ti tak záleželo na tom když to byl dárek od dětí tak to nebyl krám a měla jsi jí vzít domů a nebo to byl krám a ted nad tím mávni rukou

blbost, tchyne moc dobre vedela ci to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
31.1.22 09:24
@Cenarius píše:
To si myslím, že zakladatelka přesně nechce. Že hleda záminky, jak tchýni natrvalo hodit na blacklist a tohle může být dobrý důvod pro ni. Obalí to omáčkou a vyhodí z toho tchýni, se kterou se nebude bavit a projistotu k ní ani posílat vnoučata.

každý preslap dobry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 09:28

@Venetia tak to zas pozor, u me tchyne opravdu netreba ty preslapy hledat, tam je furt neco, ale beru to realisticky, ja jim taky jako snacha nevyhovuju, ale nechavame se zit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová