Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Bylo to tu někde? Jak je stará tchyně, tchán, ten postižený bratr a babička? jen ze zájmu.
@inkakřivák a mohu se zeptat jakou roli hraje, kolik jim je? Ja totiz treba znam 70lete lidi, kteri jsou aktivni sportovci a odpovida tomu i cily spolecensky zivot se spoustou konicku. A potom znam 70lete zapskle duchodce, kteri maximalne oblezaji doktory a Kaufland
@MarcelaN Presne tak. Ono to totiz neni ani tak o veku, ale o povaze. Stari ty vlastnosti jen zesiluje.
Bože, prostě mne to zajímá, no. protože se tu stále mluví jenom o té tchyni. takže jo, fajn beru, té je 55. Má manžela? jenom mne tak napadlo - když odejde ona s manželem, tak kdo bude s tím postiženým? Kolik je jemu? A té babičce asi nebude sedmdesát, ale víc. Prostě bych to ráda věděla. Stačí? Třeba jsem zvědavá prostě.
A znám třeba důchodce, kteří jsou v sedmdesáti čupr a schopní, a pak takové, mkteří si už v 60 ani nenakoupí, protože to nezvládají. No a jestli je tchyni těch 55, tak babče může být kolem 75, třeba. Pokud je mladší, pak třeba svou dceru nemusela celý život proto, že měla pocit, že jí děcko zkazilo život. I to může být. Takže - napíše mi zakladatelka, kolik jim všem čtyřem je?
@inkakřivák píše: Pokud je mladší, pak třeba svou dceru nemusela celý život proto, že měla pocit, že jí děcko zkazilo život. I to může být.
To jako fakt?? Spis si ho zkazila sama vedomym nechranenym sexem ne?? Samozrejme ze v te dobe byla antikoncepce i jeji dostupnost nekde jinde, ale tak nehodlala-li akceptovat dusledky, nemela lezt s nikym do postele
No kdyby jí bylo těch zminovaných 70, tak rodila v 15, pokud to umím spočítat. A možná tě to překvapí, ale patnáctileté holky ještě moc o antikoncepci v té době netušily. A dostat napsané tablety nebylo tak snadné. Ale prostě bych to ráda věděla, a nemusí vás zajímat proč.
@inkakřivák A to by byla omluva, proto by se mohla tak chovat? Nestacim zirat ![]()
Šmarjá proč omluva? prosím berte to tak jak se ptám. Prostě mne to zajímá, jo? A nezírej, vypadnou ti oči. Zeptala jsem se na věk, pouze.
Tchýni je 55, její matka ji měla v 17 a je jí 72. Manžela tchýně má, je myslím o rok či dva starší než ona. Bratr je mladší, ale nevím přesně o kolik, asi tak o 4-5 let.
Jinak věk opravdu nehraje roli, babce je 72 a hodně přes den prospí a nedělá nic jiného než že čumí na seriály. Moje babička bydlí na vesnici, je jí 83, navíc před rokem ji zemřel manžel, dědovi bylo 89,posledních pár let byl na tom špatně a dá se říct že už jen ležel a babička kolem něj lítala. A stará se o králíky, slepice, topí si dřevem. Jen ji musíme dřevo do kotelny navážet, jinak je úplně soběstačná.
Takže opravdu, je to o povaze, ne o věku.
@inkakřivák „Pokud je mladší, pak třeba svou dceru nemusela celý život proto, že měla pocit, že jí děcko zkazilo život“ TO JAKO VÁŽNĚ??? Se snad měla chránit ne? Mimo jiné mého bráchu měla mamka taky v 17 a nikdy by mě nenapadlo, že by jí zkazil život.
@inkakřivák píše:
No kdyby jí bylo těch zminovaných 70, tak rodila v 15, pokud to umím spočítat. A možná tě to překvapí, ale patnáctileté holky ještě moc o antikoncepci v té době netušily. A dostat napsané tablety nebylo tak snadné. Ale prostě bych to ráda věděla, a nemusí vás zajímat proč.
antikoncepce asi opravdu nebyla jako dnes, ale o to více platilo pravidlo sex až po svatbě. Babka se pořád ohání, jak byla čestná, ale asi jí nedošlo že nejsem blbá a že jsem si dokázala spočítat, že otěhotněla ještě před svatbou.
V klidu…proste jen @inkakřivák OPET hleda duvody pro dedukce, ze ti stari se chovaji naprosto v poradku a mladi by je na rukou meli nosit. Procti si par jejich prispevku v jinych diskusich
@Anonymní píše:
antikoncepce asi opravdu nebyla jako dnes, ale o to více platilo pravidlo sex až po svatbě. Babka se pořád ohání, jak byla čestná, ale asi jí nedošlo že nejsem blbá a že jsem si dokázala spočítat, že otěhotněla ještě před svatbou.
Nevšímej si jí. Ona hledá každou pí. aby mohla ukázat jak jsou všichni mladý strašný, protože vůbec netolerují stáří. Opakuje se v každé diskuzi, kde se řeší péče o starší.
@MarcelaN Co tak někdo umí vyvodit z jedné nevinné otázky. To je úchvatné. prostě mne zajímal věk, a co vy z toho umíte udělat za kovbojku, to je panečku něco. Inu odchovanci nekonečných seriálů, to je panečku fantazie.
Jo a co by tedy dělal ten tchán, ten by taky došel na Vánoce nebo by byl doma? A jak ten postižený? Zvete jen tchyni?
Tady se člověk ale dozví o tom, jak kdo uvažuje. Je to velmi poučné forum a jsem velmi ráda za svou rodinu.
A když se tady zeptám, jestli už máte dárek pro tchyni i tchána - zase jen hledám důvody? jste holky ve své zlobě vážně směšné, a faktem je, že staré budete jednou též. A lidé tak nesnášenliví a útoční v mládí budou ve stáří jistě přívětivost a laskavost sama. Víte prd o tom, co je rodina, děvečky. Rodina není zaslepená láska vůči sobě samé. b
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat