Tchýně se nepostaví vlastní mámě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1163
20.12.17 22:54

@MarcelaN
Ok, to beru :mavam:

• načítám...
1163
20.12.17 23:02
@Anonymní píše:
Psát takové věci, že ještě může jít do práce, je opravdu na místě. Má náročné miminko, to znamená může být nemocné a musí s ním třeba cvičit. Ale ne, vykašleme se na péči o miminko a půjdeme radši makat ať to dítě není moc rozmazlené!

No ja nevim, ale v teto diskusi je preci problem napsat i o tchyni a jeji namince neco hezkeho a slusneho, pokud z toho nekapne bejvák. A ta slecna nebo pani ma pro to jeste tolik pochopeni, az z toho beha mraz po zadech. Ale ta tchyne a babicka zvladly tenkrat chodit do prace a jeste ty deti vychovat tak proc to tak nenapsat? To bylo preci vystizne.

• načítám...
1163
20.12.17 23:22
@Anonymní píše:
Psát takové věci, že ještě může jít do práce, je opravdu na místě. Má náročné miminko, to znamená může být nemocné a musí s ním třeba cvičit. Ale ne, vykašleme se na péči o miminko a půjdeme radši makat ať to dítě není moc rozmazlené!

A jeste prosim: co je spatne na tom, ze pisu, ze to mimco zvladne? Jo a jeste, ze kdyz bude sokovna, tak zvladne jeste jit do prace? Ja si hledala praci už kdyz malé bylo asi priblizne 4- 5 tydnu. Nebyl to probkem. Staci, kdyz si to rozplanujes a jde vsechno. A muj manzel take pracoval a pracuje do dnes.
Tim, ze jsme se s manzelem starali, jsme mohli detem umoznit i veci, ktere by jinak nebyly mozne, tudiz na tom nevidim nic spatneho. Drive se chodilo take po 6.tydnech normalne pracovat, tak proc bych to nemohla ja a treba i jine zeny :nevim:

• načítám...
1163
20.12.17 23:37
@Anonymní píše:
Vztahy nejsou jednoduché. Každý může mít na jednu věc svůj pohled. Každý si něco prožil, a vidí to ze svého úhlu. Měli jsme to podobné. Táta byl alkoholik, o nikoho se nestaral, ale na stáří, když onemocněl, byl velmi rád, když jsme se o něj postarali.Ale byl to už zlomený člověk, v pokoře. Pokud by se choval tak, jako babička z této diskuse, pak by s naší pomocí nemohl počítat. Jinak je docela úsměvné, když vidím, jak si tady dva nicky notují, a píšou naprosto stejným stylem. Že by náhoda? :) Trochu úsměvné, trochu schíza. :D

Ale jak se chova babicka z teto diskuze? Matka bydli s dcerou a asi jim to vyhovuje jinak by na tom neco zmenily. Koneckoncu nejsou preci ani jedna nesvepravne a urcite vi, co delaji. A ze zakladatelka pise, jak to maji mezi sebou s penezi, tak kdo vi, jak to ve skutecnosti je.
Jinak, ze byl tvuj otec alkoholik je mi opravdu lito a je od tebe moc hezke, ze ses o nej nakonec starala. Jak je videt, jsi v skrytu duše moc hodny clovek.
Jo a jeste k tve poznamce, ze si tady dva nicky notují, píší stejnym stylem… s tim nesouhlasim. Pokud mam s nikym stejny nazor, neznamena to, ze jsme hned jeden clovek. Jak je videt, tak ten nazor takovy nemam pouze ja :nevim:
Navic, jsem dokonce podle toho co tu ta jina pani pise, tedy vychazim z toho, ze vim, kterou myslis :think:, o hodne mladsi.

• načítám...
4400
21.12.17 04:33

@berďana Tak tady uz musim reagovat, vubec netusis, o cem je rec! Moje miminko je hypotonicke a cvicim s nim od 7. tydne vojtovku 4×denne. Ale hlavni problem je, ze od narozeni se nehlasi o jidlo a spatne prospiva. Chodime po doktorech a nemocnicich a nikdo nevi co. V noci kojim po dvou hodinach, tudiz uz 8m jsem nespala v kuse dele jak hodinu a pul. Pres den krmim po hodine a pul vsemozne. Vse dite odmita, pohybujeme se na 3 percentilu a situace je tam neunosna, ze uvazujeme o sonde do zaludku. Tak si prosim sve chytre reci strc za klobouk.

• načítám...
1163
21.12.17 06:43

@e008
No tak to je tedy dobré. Ty tady vyčítáš jiným, že jsou vztahovačné a přitom jsi vztahovačná pouze ty. Ja nenapsala nic jineho, než, že to mimčo zvladneš a na tom není přeci nic špatného :nevim:. To, že jsem dodala, že když budeš šikovná, tak třeba mužeš i do práce, nebo tak nejak to znelo, na tom take neni nic spatneho. nevim tedy, proc se tady rozciluješ.
Ja ti přeci nijak neublížila :think:.
Ted to vypada pouze tak, že když ti nêco nesedne pod nos, přijdeš s odůvodnenim, ze mas nemocne dite, pri tom jsi pred tim napsala, ze je,,problematické''. Jako mam ja tady číst mezi písmenkama? Navic, pokud kojíš po dvou hodinách, tak za to ja nemuzu preci, takze nechapu, proc to tady nechavas,,sežrat mě". Že má tvé dítě zdravotní problémy je mi opravdu moc líto, budeš to mít o něco težší, ale i to zvládneš, uvidíš.
Jinak ještě jednu radu ti zde dám. Jestli ti k něčemu bude nebo ne, rozhodni sama. Sice tady nepíšu ráda takové soukrome veci, ale kdo ví, třeba to opravdu v tvém případě bude pomoc. Moje mladší dcera mela také velice velké problémy se stravou. Byla i tím, že jí odmítala, léta silně podvyzivená. Kdyz mi ji chtel detský lekař dat na umelou vyzivu spojenou s dlouhym pobytem na klinice, dal mi posledni radu a sice zkusit krmit tim, co dite prijme. Bohuzel prijimala pouze mekke susenky a takove same ne zrovna zdrave veci, ktere stacilo pouze spolknout, nikoliv kousat. Tim jsem ji dokazala alespon drzet na určité váze :( jist normálně začala až v pubertě. Když ti napíšu, že jsme jí stravu různě mixovali a to leta, asi nebudeš věřit. Až bude tvoje miminko o trochu starši a nebude i nadále přijímat rádo potravu, zkus to také tak. Doufám jen, že u vas dopadne vsechno dobře a držím palce.

• načítám...
Anonymní
21.12.17 08:23
Jo a jeste k tve poznamce, ze si tady dva nicky notují, píší stejnym stylem… s tim nesouhlasim. Pokud mam s nikym stejny nazor, neznamena to, ze jsme hned jeden clovek. Jak je videt, tak ten nazor takovy nemam pouze ja :nevim:
Navic, jsem dokonce podle toho co tu ta jina pani pise, tedy vychazim z toho, ze vim, kterou myslis :think:, o hodne mladsi.

Všimněte si, že paní x píše s diakritikou a paní y bez ni. Ale v tom posledním příspěvku, je diaktirita a tu paní předtím nepoužívala. Poněkud zvláštní :roll:

• Upravit
Anonymní
21.12.17 08:29

@e008 maličké :( držím palečky, určitě to spolu nějak zvládnete a zlepší se to. Snad mu začne chutnat, to moje by mi nejradši snědlo i misku tak si ani nedokážu představit co to je. A nebo víš co, jdi do práce a nech miminko doma, ono se určitě o sebe doma samo postará…

• Upravit
Anonymní
21.12.17 08:33
@berďana píše:
Takze u tebe je kazdej jinej vinej, jen ne tvuj manzel. A tu pujcku za nej taky podepsala ta maminka ne? :think: sory, ale kazdy jsme svym stesti strujcem. Ja vim, ze se to spatne cte, kdyz nekdo napise nazor, ktery je tvrdy, ale s tim budes muset zit. Ty pises, ze skolu manzel nedodelal, protoze jim to bylo jedno, ale ve skutecnosti tu skolu neudelal, protoze to bylo jedno jemu snad ne? A jinak, nepsala si nahodou ze tvuj muz ma pouze zakladni vzdelani? :nevim: a s nim od letoska studuje vysokou skolu? Teda ja nevim, ja byla na obchodni akademii a pouze zakladni vzdelani mi k tomu nestacilo a on dela vejsku :zed: Neoblbuj tady prosim.Příspěvek upraven 20.12.17 v 23:14

Především se naučte nejdřív číst. Manžel měl základní vzdělání když jsme se poznali, tj. z matčiny výchovy. Před rokem si dodělal střední školu a od září studuje i vysokou. Jinak mému bratrovi taky bylo jedno, že by školu nedodělal. Jenže rodičům to jedno nebylo a tak jednali.

• Upravit
80475
21.12.17 09:39

Tady každý posuzuje přesně podle hesla - podle sebe soudím tebe. takže když bych podváděla já, podvádějí nutně ostatní. Jestliže já čtu mezi řádky, tak ty ostatní též. jestliže já podsouvám špatné úmysly a všude je vidím, budou ostatní taky stejné, co? Ještě byste se měly optat adminů, aby vám udělaly prověrky, zda se jedná o jednoho a téhož přispěvatele se dvěma nicky. Nevím, zda to jde, ale jak se zdá, vy s tím tu zkušenost máte, že?
A taky vidím, že ze zakladatelky se postupně stává matka Tereza. Tedy pokud ta anonymní je ta zakladatelka. Už jsem se v těch anonymach ztratila. To ona dohlédla, aby manžel studoval, to ona ho vychovala, to ona se stará o štěstí všech. Takže jinak řečeno - to ona je generál, který každému říká, jak má žít, co má dělat, aby byl štastný. A ta babička se jí asi i s tchyní jednoduše vzepřela. Odmítla skákat podle její píštalky, generálské.
Takže jo, budte si tu spokojené se svým podezřením, se svou neschopností pochopit, že jsou na světě lidé, pro které rodina není já, já a pak moje děcko a pak můj chlap a dost. Lidé, kteří mají rodiny funkční, kteří si nezištně pomáhají navzájem, mají se rádi bez ohledu na to, co si dají nebo nedají. Je mi vás jenom líto - tedy bylo, do toho hnusného příspěvku. ted si říkám - dobře vám tak. vychovejte si ty svoje miláčky ve stejné sobce jako jste vy, kteří vše budou poměřovat stylem má dáti - dal, a na stáří, až budete mít jen ten důchod, můžete žít samy, abyste neobtěžovaly ty své děti nějakými řečmi, neposlušností a zlobou. A věřte, že jak normálně toto neříkám a ani si to nemyslím, tak ten příspěvek mne vytočil natolik, že dodávám - a já vám to přeju. Každému co si zaslouží, ano?

• načítám...
4400
21.12.17 10:28

@inkakřivák Presne tak, kazdemu, co si zaslouzi a takhle by to melo fungovat vzdy a vsude.
Ja se budu snazit pomahat a nekdo bude pomahat mne. A ne ze se budu chovat zle a ostatni se ke mne musi chovat mile a s uctou.

• načítám...
1163
21.12.17 11:58
@Anonymní píše:
Ano mělo by se s tím dát něco dělat, jenže podříznout kamenný přes 200 let starý barák je dražší než postavit nový. Odborník je manžel, je stavař a rozumí tomu. Spec. omítku jsme dávali už dvakrát, nepomohlo. Barák je obkopaný. Víc už pro tento dům bohužel udělat nemůžeme. Máme odvhlčovač, nyní tu plíseň není, jenže může se kdykoliv objevit a není to dlouhodobé řešení.

Prvne mila anonymni, manzel je stavař odbornik? Daval specialni omitku na kamenny dum a to hned dvakrat no. Ona jednou nedrzela, tak ji tam hodil hned dvakrat no :potlesk:
Jinak, nekde jinde jsi psala, ze nema, podotykam znovu NEMA ani stredni vzdelani. Ma pouze to zakladni. To byla tva slova. Ne ma. Hledat to tu uz nebudu. Ted ma uz zazracne myslim zes psala maturu, a nakonec je tedy i na vejšce. Hmmm, on studuje vejšku tak mozna v tvem snu, vid?
Jinak, tys prvne podle lekaru nemohla mit deti, ted najednou nejake to ditko máš, neplánováno je to malé také :potlesk: plesnivej barak jste prvne neresili, ona ta plisen odejde asi sama :nevim: tchyne je ovce, baba je :think: ani to tu nenapisu :poblion: byt vam nedaji dobrovolně… :zed:

Nejdriv si tu vystupovala jako balik slamy, pomlouvala manzelovu rodinu a psala zde o nich veci, ze ja bych se tedy hambou propadla a ted si hrajes na pani ktere se tu ublizuje? Nezkousej to na me :cert:. Nasnasim takove lidi :cert:
A priste, nelzi mi. Ja si to, co pises, pamatuju az moc dobře. Jdi oblbovat nekde, kde ti to sezerou. A nezapomen zase po mem prispevku napsat, ze to nepisu ja :palec: :pankac:

• načítám...
1163
21.12.17 12:17

@inkakřivák
Zdravim :lol:
Jen k te zakladatelce, ona si tu jen vymýšlí. Uz pochopila, ze prestrelila; tak meni taktiku. Jen ji nech. Ten, kdo to tady cte od zacatku, ten vi, co to je za divnou :nevim: nevim jak to nazvat, abych ji neurazila a ona za to za trest nevlitla na tchyni nebo,,babu" :cert:
Diky tumu, ze se tady pod,,anonymni" zacala chovat ted tak rekla bych andelsky, si myslis, ze jsou to dve ruzne zeny ale to nejsou. To je furt jedna a ta sama.

A ted k te e008.
Tak mi ji vcera jeste zacalo tak byt lito. To proto, ze pise, ze ma postizene dite. Jestli tedy je to pravda, ale budiz, budu vêřit. Je sice divne, ze kdyz ho ma tak nemocne a kazde 2 hodiny koji a cvičí s ditetem, vysedava na e miminu, ale jak píšu, budiž. Nejak ale pochybuji, ze rika pravdu, protoze tady dost divne rejpe. Mozna ale, ze ji pouze krivdim a ona se stala pouze zlou protoze nestaci na dite. Kdo vi :nevim:

• načítám...
3739
21.12.17 12:22

Já vůbec nechápu, že se někdo rychtuje do něčí majetku. Co to je vůbec za drzost, že si nějaká ženská nárokuje majetek rodiny, do které se přivdá a ještě dělá mezi lidma dusny a zlou krev, když jí nenechají svou nemovitost. Sama není schopná si bydlení zajistit, tak svádí vinu na lidi, kteří mají kde, protože se uměli postarat? Hnala bych tě zakladatelko až za humna.

• načítám...
7355
21.12.17 12:25
@inkakřivák píše:
Tady každý posuzuje přesně podle hesla - podle sebe soudím tebe. takže když bych podváděla já, podvádějí nutně ostatní. Jestliže já čtu mezi řádky, tak ty ostatní též. jestliže já podsouvám špatné úmysly a všude je vidím, budou ostatní taky stejné, co? Ještě byste se měly optat adminů, aby vám udělaly prověrky, zda se jedná o jednoho a téhož přispěvatele se dvěma nicky. Nevím, zda to jde, ale jak se zdá, vy s tím tu zkušenost máte, že?
A taky vidím, že ze zakladatelky se postupně stává matka Tereza. Tedy pokud ta anonymní je ta zakladatelka. Už jsem se v těch anonymach ztratila. To ona dohlédla, aby manžel studoval, to ona ho vychovala, to ona se stará o štěstí všech. Takže jinak řečeno - to ona je generál, který každému říká, jak má žít, co má dělat, aby byl štastný. A ta babička se jí asi i s tchyní jednoduše vzepřela. Odmítla skákat podle její píštalky, generálské.
Takže jo, budte si tu spokojené se svým podezřením, se svou neschopností pochopit, že jsou na světě lidé, pro které rodina není já, já a pak moje děcko a pak můj chlap a dost. Lidé, kteří mají rodiny funkční, kteří si nezištně pomáhají navzájem, mají se rádi bez ohledu na to, co si dají nebo nedají. Je mi vás jenom líto - tedy bylo, do toho hnusného příspěvku. ted si říkám - dobře vám tak. vychovejte si ty svoje miláčky ve stejné sobce jako jste vy, kteří vše budou poměřovat stylem má dáti - dal, a na stáří, až budete mít jen ten důchod, můžete žít samy, abyste neobtěžovaly ty své děti nějakými řečmi, neposlušností a zlobou. A věřte, že jak normálně toto neříkám a ani si to nemyslím, tak ten příspěvek mne vytočil natolik, že dodávám - a já vám to přeju. Každému co si zaslouží, ano?

jsem v Tvém příspěvku objevila dva naprosté protiklady toho, co stále píšeš, víš o tom, že si protiřečíš? Trošku se v tom motáš - kam vítr, tam plášť.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová