Tchýně se nepostaví vlastní mámě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7355
21.12.17 16:01
**„@inkakřivák“

Mě připadá, že se jen zakladatelka neobratně vyjádřila. Ale všechny tu vychvalujete fungující a navzájem si pomáhající rodinu, ona by chtěla pravděpodobně totéž. Babičku nikdo z nás nezná a Ty vycházíš z toho, jaká byla Tvá maminka…
Viz peníze - bylo vysvětleno, že se jedná o peníze bratra, a pokud potřebuje stálou péči, proč by neměli mít odpovídající bydlení??
Viz péče - i proti tomu se prý babička staví…

• načítám...
1163
21.12.17 16:04
@Anonymní píše:
Píšu to opakovaně, i pro méně chápající, že NEJSEM zakladatelka. Jsem ten anonym, co se postaral o tátu alkoholika. A tvůj útočný styl poznám na sto honů. Spolehlivě zabiješ každou diskusi. A je jedno, pod jakým nickem zrovna píšeš. Tím končím debatu s tebou. 8)

Uff, a ted jeste ze zabiju kazdou diskuzi :nevim:
Ty jsi asi opravdu nejak nemocna nebo si jen nevidis s prominutim ani do hu. y :jazyk:
Ani me neznas, jenom jsi prisla na to, ze jsem tE prokoukla a nejsem sama, jak uz to tu nekdo napsal, ze? Uz te v jine diskuzi totiz taky nacapali.
Jen se tady vyjadrujes osklive o tve rodine a pak se vymlouvas ze to ty nejsi, kdyz ti na to lidi prijdou :mrgreen:
Dale zde kopirovat tve prispevky nebudu, kdo chce, najde si to sam, ja zacala az nekdy od stranky 17 a myslim ze ta 18 nebo 19 byla ta nejlepsi. :jazyk: :pankac:

• načítám...
80475
21.12.17 16:15

@dedrichov Možná by to chtěla, ale pak se musí i ona změnit. Nenapomže ničemu, když se bude chovat tak, jak se chová. Pokud pro ni žena stará 72 let a notabene babička jejího partnera je baba, která jen šikanuje, a není ochotna udělat pro klid té tchyně sebemenší ústupek, pak nikdy nebude takovou rodinu mít. A ano, dotyčnou babičku neznám, popisuji vztahy v naší rodině a netvrdím, že ta jejich babička je stejná. To ne. Ale tvrdím, že ona vlastně ty vztahy nezná, do rodiny přišla, takže jak může soudit? Kdyby to tam bylo tak zlé jak popisuje, nevěřím, že by ta tchyně se tolik snažila, aby její matka byla spokojená, a že by se tolik starala o toho bratra.
A jistěže by si zasloužili třeba lepší bydlení. Ale na druhou stranu - uvažuji takto. Až ta tchyně přestane zvládat toho bratra, a že to jednou nastane je fakt, tak co s ním bude? Když mu bude chtít zachovat domov, bude muset platit pečovatelku. A vítě kolik stojí? Já jo. A na to se pak ty peníze budou jo hodit. A když by ho pak někdy museli dát do ústavu, tak mu aspon z těch peněz mohou zaplatit nějaký lepší. A ne řže ty prachy ted utratí a pán potom skončí kdovíjak. Oni prostě musí počítat tady s tím.

• načítám...
1163
21.12.17 16:22
@dedrichov píše:

Tedy ja jsem od Inkakřivák jeste zadne urazky necetla. Nahodou reaguje vzdycky uprimne a sedi to.
Jinak, proč by tu nemela svoji rodinu vychvalovat, kdyz si zrejme super rozumi? Takove rodiny existujou take. Jako treba ta moje :jazyk:. Proc nepriznat, ze to jde i jinak, nez rozeprema mezi detmi a rodicemi?
Spis se mi zda, ze lidi, co maji velike problemy v rodine, tak vychazi z toho, ze je musi mit kazdy a kdo je nema, bude napaden.
A ted k tomu bytu:
Ten byt nepatri tchyni, patri tomu bratrovi te tchyne a ona se a je jedno z jakeho duvodu, rozhodla nechat byt prazdny a tomu se nedivim. Ta zakladatelka se musi postarat s jejim manzelem o svoje dite sama :nevim:.at stavit tedy jiny barak rychleji a nebo si najit normalni pronajem.
Ja bych a to se zlob klidne, take do bytu meho bratra meho syna s manzelkou nepustila. Je to byt mehi bratra a ne muj. Ona je tchyne zrejme poverena soudem, jak jsem to pochopila, aby se starala o majetek bratra a je povinna se o nej starat podle sveho vedomi a svedomi.
A co kdyz se jeste treba ten bratr uzdravi a zjisti, ze ma nekoho ciziho v byte? Myslel si na to? To vse se muze stat. Koneckoncu to byl zdravy clovek a zdravotni stav se muze zase zlepsit :nevim:
A take, myslim si, ze ta tchyn s jeji maminkou ve skutecnosti ten byt hlidaj oduvodneně.
V tomto pripade bych ho take nepujcila :cert:

• načítám...
80475
21.12.17 16:27

@berďana Tak to pozor, já jsem tu včera skutečně někomu sdělila že je kr. tén - a to s gustem a ještě jsem se brzdila.
A s tím bytem - púokud by to byl můj byt, pujčila bych, u nás bezproblémů. Pokud by to byl byt mých sourozenců, domluvila bych se s nimi na návštěvě a společně s dítětem bych se mu pokusila vysvětlit situaci. No a pokud by souhlasil, dohodla by se doba pronájmu a nájem a všechny ostatní záležitosti.
Co se týče těch dobrých rodin - taky mám občas dojem, že si tu někteří myslí, že spokojená rodina je něco jako yetti. Ale ona není, jen to je náročné a složité a nepřichází to samo. A nemyslelte si, taky mne občas moje děti naštvou, chlap mi leze na nervy a počítám že já jemu někdy taky. Ale to je normální.

• načítám...
1163
21.12.17 16:36

@inkakřivák
:mrgreen: kr. tén? :think: a je? :lol:
Jinak co ja vim, tak byt je tohi bratra a ne te tchyne. Tchyne majetek pouze spravuje. :nevim:

• načítám...
80475
21.12.17 16:44

Samozřejmě je, a ještě je to jenom velmi mírné vyjádření. Skutečně mírné. *** Tak.

edit admin - vulgarismy

• načítám...
1163
21.12.17 16:50

@inkakřivák :think: :think: genialni. Ja si take rada stojim za svym nazorem :palec: :potlesk:

• načítám...
1163
21.12.17 16:57
@terien píše:
Ty ženskékteré ji tu přizvukovaly je ve skutečnosti zakl. pod svým profilem :mrgreen: jaksi to vylezlo v jiné diskuzi

Tady uz to taky vylezlo :mrgreen: a sice prokázaně :cert: :mrgreen:

• načítám...
26270
21.12.17 19:25
@berďana píše:
No jo, ono je to s tim odbornikem tezke, kdyz mu prvne maminka zavinila to, ze ma pouze zakladni vzdelani a nedokoncil (upozornuji ze jeho maminky chybou) ani učnák ( mamince byla totiz ta skola uplne fuk). No ted je vlastne manzilek na vysoke, tak to se to odborně opravuje :mrgreen: :potlesk:
Jo ale nekde hodne zpatky v prispevku zakladatelka pise, ze si manzel i bez vzdelani diky jeji pomoci vydelava uz prez 20 000 :mrgreen:

Jak to vsechno vite? 8o

• načítám...
1163
21.12.17 20:18
@Malaga píše:
Jak to vsechno vite? 8o

Ona to tu všechno takhle postupně vsechno napsala, ale to by sis musela přečíst celou tu diskuzi od samehi začátku a to mê osobně už by se nechtělo. Je to moc dlouhé. :mavam:

• načítám...
297
21.12.17 20:44

Dobrý den. Jsem zakladatelka tohoto tématu. Tato diskuze se poněkud zvrhla, až si tu uživatelky tohoto fóra navzájem nadávají. Byl to pro mě tak trochu experiment. Vše co jsem psala je smyšlené. Jsem začínající spisovatelka a potřebovala jsem inspiraci pro extrémně se chovající lidi a ty jsem tu našla. @inkakřivák, @berďana tímto Vám chci poděkovat, že jste mi umožnily dost textu abych vytvořila postavu, která bude mít charakter podobný těm vašim. Já totiž taková nejsem a tudíž se pak takový charakter hůře z hlavy vymýšlí. Už jsem tu založila několik diskuzí, ale žádná se tak hezky nevyvedla, abych z ní něco vytěžila.
Jinak pro @berďana : nevím proč jsi tu kopírovala mé příspěvky a přisuzovala je „té anonymní, která se starala o otce alkoholika“, protože já jsem to nepsala a je mi jí líto, že jsi ji tu obviňovala už ani nevím z čeho.
Jinak další obvinění, že jsem si tu přitakávala také není pravda, napsala jsem sem neanonymně asi 3 příspěvky, a to jen proto, že jsem zapomněla zmáčkout „anonymně“ a pak už to nešlo změnit, tak jsem to zeditovala a nějak se z toho snažila vybruslit. Takže jsem si tu nepřitakávala, více nicků nemám, jestli mi to nevěříte, můžete si to ověřit u adminů, jde to podle IP adresy snadno zjistit.
To asi vše co jsem měla na srdci, a tímto bych tuto diskuzi chtěla uzavřít, aby se to tu nehádalo ještě více.
Jestli jsme tímto porušila nějaké pravidlo tohoto portálu, tak mě můžete klidně nahlásit nevím jestli sem vůbec někdy budu ještě chodit. Občas se sem jen podívám, když hledám něco ohledně dcery (to že mám půlroční dceru je pravda :) )
Všem přeji krásné prožití Vánočních svátků, hodně lásky, štěstí a zdraví do Nového roku a samozřejmě i do těch dalších :kytka:

• načítám...
1163
21.12.17 21:25

@giny52
Ty a spisovatelka :potlesk: :potlesk: :potlesk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to nema chybu. Vzdyt ty si ani nepamatujes na jake strance si jakou kravinu napsala ty jo :jazyk:
Jdi radeji k lekari at te vysetri a ziv se kostetem. To ti pujde lip :mrgreen: :pankac:
Ty jsi ulhanej bezcharakterni clovek ktery si nevidi ani na spicku nosu a chces se ted z toho dobre vytahnout :lol:
Tak dobře, jako ted, uz jsem se tedy dlouho nezasmala ty jo. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
34473
21.12.17 21:34

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Twl trapas na ntou :mrgreen: :mrgreen: prej spisovatelka :mrgreen: :mrgreen: tak takovou schizu jsem už dlouho nečetla :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
297
21.12.17 21:36

@berďana nemám potřebu se obhajovat. Ano nepamatuji, protože to pro mě není důležité. K lékaři chodím, na pravidelné kontroly. A že jste se zasmála je dobře, mé první dvě knihy byly humorné.
Ještě jednou krásné Vánoce a děkuji za inspiraci :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová