Tchýně versus mamka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2556
31.3.15 08:49

@Akivasha - máš pravdu, že ty slova lepší/horší jsou blbý. Já jsem se včera potřebovala vypsat, dnes mám pocit, že se to samo spraví až jí bude jasné, jaká babička přijde a co se bude dít, a že to prostě nebude s jednou babičkou výrazně lepší, ale že to bude jen jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
31.3.15 09:52

@Teres Určitě se to srovná :kytka: ono jak se dítěti změní priority, tak ji časem začne vyhovovat lépe, že s tvojí mamkou třeba pojede na výlet (i když jí tam třeba nedovolí vše) než sedět doma s druhou bábi, byť by jí bylo dovoleno co si zamane. Teď je holt pro ni lákavější, že u tchýně si může více dovolit, tak se jí tam líbí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
31.3.15 10:06

Jo a nemyslím to tak, že začne upřednostňovat zase druhou babičku. Spíš zjistí, že každá babička je „vhodná“ pro jinou aktivitu :mrgreen: S jednou půjde do zoo na zmrzku, s druhou půjde na bazén, v tom smyslu…
Já třeba jela s jedním dědou k moři, druhý mě zase vzal na hokej :mrgreen: Čím více jsou prarodiče odlišní, tím více zážitků a nových obzorů dítě získá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
31.3.15 10:21

Tak je logicky ze tchyni si s dcerou vic hraje a dela blbosti kdyz ji vidi tak malo :nevim: to mas jako u sebe, nebo aspon u me.. taky s malym nemuzu delat tolik blbosti co s nim dela tchyne ke ktery jezdime jenom na vikendy :nevim: malymu je teprve 11 mesicu ale rad ji ma to je videt.. ale je to prave o tom ze ho rozmazluje :nevim: s moji mamou se vidi denne a nerozmazluje ho tolik jako tchyne.. ale zase se hrozim toho az bude u tchyne na vikend sam nebo i na celej den.. moje mama ho hlida casto, prebali a vsechno.. prijdeme dyl tak ho vykoupe vsechno zmakne.. tchyne ho necha klidne posranyho :( po dvou hodinach vola kde jsme ze malej zacina bejt nervozni :roll: jako jo, kdyz tam jsme blbne s nim a vsechno malej ji ma rad.. ale kdyby s nim travila vic casu tak by to asi taky nebylo tak slavny.. tam si myslim ze kdyby mala byla s tchyni vic casu tak by tchyne taky nemela tolik casu se ji venovat a delat s ni blbosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
31.3.15 10:23
@luca241 píše:
Ale pravdepodobe bude uz vzdy vic tihnout ke tchyni.Az do dospelosti. I ja jako dospela si myslim, ze babicky a dedeckove maji byt proste trochu rozmazlovaci a edodrzovat striktne veskera pravidla nastavena z domu.

Tak ona i moje máma rozmazluje. Dá bonbon, uvaří dle synova přání, pustí pohádku, či mu dovolí popatlat celou kuchyni, když spolu vaří, ale vždy je to ve zdravé míře. Nechce ho rozmazlovat víc a víc jen proto, že tchýně rozjela soutěž o nejoblíbenější babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
31.3.15 10:34

Babicky jsou sice na rozmazlovani ale melo by bejt vseho s mirou :nevim: ja si neumim predstavit ze se mi vrati az bude vetsi domu jak z divokych vajec a ja ho pak budu cely tyden usmernovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.3.15 10:49
@Peťule1013 píše:
Tak ona i moje máma rozmazluje. Dá bonbon, uvaří dle synova přání, pustí pohádku, či mu dovolí popatlat celou kuchyni, když spolu vaří, ale vždy je to ve zdravé míře. Nechce ho rozmazlovat víc a víc jen proto, že tchýně rozjela soutěž o nejoblíbenější babičku.

Sama píšeš, že tchyně je uvolněnější a víc vyvádí, asi to aktuálně dítěti vyhovuje. Tak nechápu, proč teď ty jedovatosti o soutěži o nejlepší babičku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
31.3.15 10:59

@Bábrdl To není zakladatelka nebo spíš „obnovovatelka“ diskuze, ta psala něco trochu jiného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.3.15 11:04
@Ema1984 píše:
@Bábrdl To není zakladatelka nebo spíš „obnovovatelka“ diskuze, ta psala něco trochu jiného. :)

Já reagovala na obnovovatelku, která napsala „S dcerou taky blbne (myšleno její matka), ale tak nějak jinak, umírněně, není tak exaltovaná (myšleno tchyně).“

Prostě mě štve, že tchyně je vždycky ta špatná (dělá soutěž o nejlepší babičku) a je to její „chyba“, že ji má dítě v tuhle chvíli raději než matku matky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
31.3.15 11:09

Však jo, obnovovatelka je někdo jiný než Peťule, ta se přidala s tím, že má stejný problém, protože tchýně víc rozmazluje a povoluje, zatímco její mamka až tolik ne, protože respektuje její výchovu. Mě by to taky štvalo a nejen u tchýně, ale i u vlastní matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.3.15 11:12
@Ema1984 píše:
Však jo, obnovovatelka je někdo jiný než Peťule, ta se přidala s tím, že má stejný problém, protože tchýně víc rozmazluje a povoluje, zatímco její mamka až tolik ne, protože respektuje její výchovu. Mě by to taky štvalo a nejen u tchýně, ale i u vlastní matky.

Nojo, já reagovala na @Teres

Když já jsem na tyhle tchýňobijské reakce strašně vysazená. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
31.3.15 11:21

@Bábrdl uvolněnější mi nepřipadá, spíš afektovaná, ale to snad není podstatné. A moje tchýně se nikdy netajila tím, že chce být oblíbená a udělá pro to cokoliv, takže to zas tak jedovatý řeči nebyly, když sama to přiznává jako prioritu ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2556
31.3.15 11:30

Holky, klid. Já jsem na ty tchýňobijské reakce taky alergická. Jedovatosti typu soutěže o nejlepší babičku psal někdo jiný. Já naopak psala, že nechci, aby to vyznělo, že tchýně je strašná a neschopná péče o děti. Myslím, že jsem jen popisovala situaci bez kritiky tchýně. Jen jsem chtěla nějakej nápad, jak to zaonačit, aby to mámě nebylo líto, když se malé fakt věnuje. Přemýšlela bych o tom, i kdyby to bylo naopak, kdyby se tchýně dřela a máma slízla smetanu. Uklidnily jste mě, že se s tím nic dělat nedá a že se to pravděpodobně v budoucnu nějak utřepe. Ale je to někdy těžký, babičky mají společné známé a tchýně vypráví o těch dvou hodinách týdně tak, že všichni mají pocit, že je s ní vnučka furt. Moje mamka není tenhle tzp, tak je z toho nesvá. Naštěstí to vždycky přejde slovy, že kvůli lidem to nedělá, takže to jí nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.15 11:44

Ja si vase tchyne rada pujcim, dokonce je budu hyckat. u nas neni zadna babi na hlidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
31.3.15 12:22

Me prijde prirozeny ze zenska ma vetsi duveru ve svoji mamu :nevim: vetsina teda, nektery maj taky mamu za kterou se musi stydet.. ono to vypada ze chlapi tohle neresi ale nakonec clovek nejvic slysi z jejich ust ze tchyne a uzeny jsou nejlepsi studeny :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová