Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bamba píše:
Jo, zakazaval, bo se bál, že dceru budu ovlivňovat, to bylo celé. U nás se rozvodem syna styk s vnukem neomezil, dokud nechodil do školy, byl u nás kdykoliv jsme chtěli.
No jasně, když jsi matka dcery. Matky synů to mají v tomhle horší…
Mě by teda bylo líto, kdyby mladý jezdili k těm druhým a ke mě ne. Nebo kdyby u nich byli častěji, samozřejmě beru v potaz vzdálenost ale stejně by mě to mrzelo.
Co se týče vztahů, tak rodiče nevěsty mého syna nesnáší, tudíž tam nejezdí. Nevěsta tam jezdí málo a třeba jen na otočku a spíš kvůli mladší sestře než rodičům.
Já a nevěsta, no upřímně, představovala jsem si jinou ALE je to mladá holčina a tak ji beru. Vybral si ji on, a on je spokojený. Žijí si podle svého a já nemám právo jim do toho jakkoliv zasahovat. Můžu říct svůj názor ale tím to končí. Spíš potřebuju přestřihnout tu pupeční šňůru, to se mi nedaří
třea včere večer mi volal a mě první co napadlo jestli vůbec měli večeři a nemá třeba hlad
![]()
@Blackova.K To časem přejde. I já pořát nějak nepobírala, že mají své, nejraději bych chtěla, aby každý víkend byli u nás, ale musela jsem si uvědomit, že tak to prostě nejde. Mají svůj život a já to musím přijmout. Zítra všichni dojedou k nám, moje děti, manželovy děti a ještě i jeho neteř s rodinou.Bude to hukot, strašně se těším, ale už i vím, že až odjedou, oddychnem si.
No honem tak do me. samozrejme ze v nás rodině si urcujeme my co jak kdy a ne ze oni pisknou a my se všichni pidridime a bude šlapat podle nich. Příklad ze štědrý den budem trávit doma jako rodina a nd u nich mluví za vše dal to rozepisovat nebudu aby se tady náhodou někdo zas nemusel rozcilovat.
@zuzuza proč by se do tebe někdo pouštěl? V těchto,,výchovných,,situacích se ti to všechno vrátí na dětech
Protože i to je ve výchově důležité, jak se chovat k prarodičům, pác i ty jednou budeš tchýně a prarodič
@Bábrdl píše:
No jasně, když jsi matka dcery. Matky synů to mají v tomhle horší…
To není zas tak pravda, jsem bývalá snacha a babi a dědovi jsem nikdy nezakazovala styk s dětmi, bylo to pro mě samozřejmé, to že mají syna id.iota jim sice mohu vyčítat, ale nebudu je trestat, jejich blbé kecy jsem pouštěla vždy druhým uchem ven, ale děti jsem jim dala vždycky
@S.Ivanka píše:
To není zas tak pravda, jsem bývalá snacha a babi a dědovi jsem nikdy nezakazovala styk s dětmi, bylo to pro mě samozřejmé, to že mají syna id.iota jim sice mohu vyčítat, ale nebudu je trestat, jejich blbé kecy jsem pouštěla vždy druhým uchem ven, ale děti jsem jim dala vždycky
Jenže kolik snach dnešní generace to bude dělat? (Usuzuji, že ty už máš nyní děti vělké) Tady většinou nadávají snachy do +/- 30ti let ![]()
@bamba je to těžký
a to jsem se poslední rok našeho soužití tak těšila až se odstěhuje.
Tak urcite nebudu po svých dětech chtít až budou mít vlastní rodiny aby u nás trávili štědrý den mam myslím oproti me tchyni aspoň trochu pochopeni. treba moje mamka by nikdy nechtěla abychom byli u ni na štědrý den a to je sama bez chlapa. takze je to taky v lidech. rozumny člověk to nemůže po nikom chtít.
@roksy25 píše:
@Silky123 Jestli mohu poradit, snaž se vztahy udobřit, jak to jen jde. Jste rodina, ať je tchyně jakákoliv, je to maminka tvého manžela a věř, že jednou nastane chvíle, kdy budeš litovat své AVERZE a budeš si říkat, jaké malicherné problémy jste řešili a je jedno na čí straně je chyba, ten čas nikdy nevrátíšChápu že je to těžké, ale jste rodina, máte jeden druhého, máte se podržet, mít se rády i s těmi chybami, protože věř jednou přijde doba, kdy ty sama v sobě pochopíš, že nikdo není dokonalý, že i ty sama to krapet zveličuješ, ale už nikdy nebudeš moc vrátit čas
Pod to se podepisuji…
@zuzuza píše:
Tak urcite nebudu po svých dětech chtít až budou mít vlastní rodiny aby u nás trávili štědrý den mam myslím oproti me tchyni aspoň trochu pochopeni. treba moje mamka by nikdy nechtěla abychom byli u ni na štědrý den a to je sama bez chlapa. takze je to taky v lidech. rozumny člověk to nemůže po nikom chtít.
To že to po tobě nechce (máma) neznamená, že není sama, smutná a opuštěná. Jenomže to ty, ani jako dcera třeba nevidíš. KOukáš jen na sebe ![]()
@zuzuza píše:
No honem tak do me. samozrejme ze v nás rodině si urcujeme my co jak kdy a ne ze oni pisknou a my se všichni pidridime a bude šlapat podle nich. Příklad ze štědrý den budem trávit doma jako rodina a nd u nich mluví za vše dal to rozepisovat nebudu aby se tady náhodou někdo zas nemusel rozcilovat.
No a je to tady, já, já já. Hned se nadurdíš a všichni jsou stejní šmějdi, jen ty seš dokonalá. Napsala bych ti, aby ses nad sebou zamyslela, ale to by po tobě chtěl člověk moc.Ty ses rozhodla nenávidět svou tchýni a i kdyby byla svatá, tobě to bude málo. Víš, co je to úcta k rodičům? Asi ne.
@zuzuza Tvoje maminka je možná rozumná v tom, že tuší, že by u tebe stejně nepochodila a byla by na obtíž a nejspíše nechce po nikom nic takového žádat, ale troufám si říct, že nikoliv z toho důvodu, že by si to nepřála, ale možná se bojí zklamání a odmítnutí. Že ti neřekne ještě neznamená, že by si to nepřála, nejspíše čeká na pozvání. Ale nejspíš má kolem sebe lidi, kteří se heslem, že na Vánoce by nikdo neměl být sám, neřídí..
@zuzuza píše:
No, tak to své děti moc ráda nemáš. Tvé mamky je mi líto, když ji jako dcera necháš trávit svátky samotnou. Přece si vlastní dceři nebude říkat, aby si ji k sobě na svátky vzala.To by pro milující dceru mělo být samozřejmostí.
Jo, zakazaval, bo se bál, že dceru budu ovlivňovat, to bylo celé. U nás se rozvodem syna styk s vnukem neomezil, dokud nechodil do školy, byl u nás kdykoliv jsme chtěli.