Tchyně - zajímavý úkaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1428
25.12.14 14:27

To vis ze jo já a můj život a moje rodina mam právo rozhodnout co a jak tak nazdar nebudu si tady kazit den nějakým dohadovanim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
25.12.14 14:29

Ne svoji matku nemam asi rada vy to víte nejlíp mam nejradši takový co sem chodijou jen prudit a otravovat ostatnima svýma chytryma kecama. Sama nikdy nebyla a nebude pochopitelne. Jsou proste osoby který se vždycky do někoho mají potřebu navazet ze? tak cau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.12.14 14:33

@zuzuza Ty jsi dobrá velitelka :lol:

• Citovat
  • Upravit
2940
25.12.14 14:35
@zuzuza píše:
Tak urcite nebudu po svých dětech chtít až budou mít vlastní rodiny aby u nás trávili štědrý den mam myslím oproti me tchyni aspoň trochu pochopeni. treba moje mamka by nikdy nechtěla abychom byli u ni na štědrý den a to je sama bez chlapa. takze je to taky v lidech. rozumny člověk to nemůže po nikom chtít.

já kdybych byla sama bez muže, tak předpokládám že by mě děti vzali k sobě. Třeba na střídačku :nevim: nemyslím si že by mě nechali samotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
25.12.14 14:37

Já už jsem asi stará snacha, ale mou ovdovělou matku máme doma na Vánoce každý rok (manžel ani nepípne), pokud jeho matka zůstane sama, bude nás u stolu víc, popř. klidně strávíme Vánoce u ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.14 14:50
@zuzuza píše:
Ne svoji matku nemam asi rada vy to víte nejlíp mam nejradši takový co sem chodijou jen prudit a otravovat ostatnima svýma chytryma kecama. Sama nikdy nebyla a nebude pochopitelne. Jsou proste osoby který se vždycky do někoho mají potřebu navazet ze? tak cau

No tak to ses projevila, tvé tchýni se nedivím, tebe bych za snachu nechtěla. Bože, kam si dal rozum.Ty seš fakt jasná. :zed:

• Citovat
  • Upravit
bamba
25.12.14 14:53
@blecha72 píše:
Já už jsem asi stará snacha, ale mou ovdovělou matku máme doma na Vánoce každý rok (manžel ani nepípne), pokud jeho matka zůstane sama, bude nás u stolu víc, popř. klidně strávíme Vánoce u ní.

K nám babička jezdila na vánoce nejmíň 20let, vlastně až do smrti. Patřila k vánocům stejně, jako stromek a dárky. Rodiče už nemám, ale kdyby byli sami, brala bych je k sobě kdykoliv, ne jen na svátky.

• Citovat
  • Upravit
3065
25.12.14 14:57
@jahuhudka píše:
To že to po tobě nechce (máma) neznamená, že není sama, smutná a opuštěná. Jenomže to ty, ani jako dcera třeba nevidíš. KOukáš jen na sebe :nevim:

Já osobně bych to také nechtěla, aby děti byli u mě, ale být úplně sama, čekala bych že mě vlastní dcera pozve alespoň na večeři k sobě, u syna bych pochopila že ta jeho asi tchyni chtít nebude, ale u dcery bych to brala jako vlastní výchovné selhání, kdyby jí bylo jedno že bude doma úplně sama, vychovat si sobeckou dceru - není snad na světě horší chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
25.12.14 15:00
@zuzuza píše:
Ne svoji matku nemam asi rada vy to víte nejlíp mam nejradši takový co sem chodijou jen prudit a otravovat ostatnima svýma chytryma kecama. Sama nikdy nebyla a nebude pochopitelne. Jsou proste osoby který se vždycky do někoho mají potřebu navazet ze? tak cau

Jsi strašně zlá osoba a divím se Tvému manželovi že si Tě vůbec mohl vzít, asi byl hodně trefený Amorem, škoda že Tvoje maminka včas nezasáhla ještě když to šlo a neseřezala Tě když bylo nejvíc potřeba, vychovat si tak neskutečně sobeckou dceru - asi jí to musí hodně mrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.12.14 15:03

@S.Ivanka jo tak jsem to myslela, že by ji dcera měla zvát, aby se máma necítila opuštěná a nečer sama u stromečku přemýšlet, kde se stala chyba. Evidentně je @zuzuza u dítěte bych řekla nevycválanej spratek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
708
25.12.14 15:06
@bamba píše:
No tak to ses projevila, tvé tchýni se nedivím, tebe bych za snachu nechtěla. Bože, kam si dal rozum.Ty seš fakt jasná. :zed:

Rozum právě nedal - podle toho to vypadá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
25.12.14 15:18
@jahuhudka píše:
@S.Ivanka jo tak jsem to myslela, že by ji dcera měla zvát, aby se máma necítila opuštěná a nečer sama u stromečku přemýšlet, kde se stala chyba. Evidentně je @zuzuza u dítěte bych řekla nevycválanej spratek :mrgreen:

já vím, pochopila jsem to, já třeba bydlím jen se synem, ten muj chlap - to je kapitola sama pro sebe - prostě i tak mi dcera každé svátky volá abych přijela k nim, jedny svátky totiž byl syn se mnou jen na štědrý den a pak odjel s tou svojí hvězdičkou pryč, byla jsem tu asi 4 dny úplně sama a mluvila na mě jen televize, raději jsem ani nikomu nevolala aby nepoznali jak moc mi to je líto, dcera to věděla a pořád mě nutila abych přijela, ale vzhledem k mému zdravotnímu stavu jsem byla i raději sama doma s tím, že záchranka může kdykoliv a rychleji než u nich na samotě. Vím že zrovna na dceru se mohu spolehnout s jakoukoliv pomocí a být úplně sama a že syn se snad taky jednou až dostuduje odstěhuje - tak jistě na svátky bude na mé přítomnosti trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
25.12.14 15:21

Ženy, já se nebráním svému dílu vinu, určitě tam je. Neberu to nenávistně, sama jsem z toho celkem dajf, že to tak mám.

Naši od nás bydlí asi 100 metrů a jsme tam míň než u tchánovců. Pravidla si nedávám, jen neužrat dceru k smrti, což nemá co dočinění se sladkůstkama od babiček. Dcera na tom je od narození se zažíváním tak nějak divně, hodně blinká, máme dodržovat životosprávu a tak.

Právě proto, že vím, že taky budu tchyně, tak se snažím. Vždycky, když si myslím, tak dobrý, překonalo se to, tak se „něco“ stane a jedeme znova.

Určitě je pravda někde uprostřed :think:.

• Citovat
  • Upravit
Silky123
25.12.14 15:33
@Bábrdl píše:
Blízkost nic negarantuje. Přečtěte si tuhle debatu. https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…Zakladatelka prostě „cítí“, že u její rodiny, kam ji musí vozit deset kilometrů, je manžel rád, zatímco vlastní matku (ve stejném domě) navštěvuje jen proto, že si to tchyně vynucuje. :jazyk: Takže on tráví půl dne s její rodinou, ale když mají zajít na hodinové kafe o patro níž k jeho rodině, má s tím ona velký problém. :nevim:
Četla jsem si diskuzi, taky jsme bydleli s tchánovci, pak i manžel říkal, že bude lepší, když budeme sami. Se svým tátou si vjedou do vlasů každou návštěvu :nevim: , snažím se tam vášně aspoň klidnit…
@Bábrdl píše:
Takhle to bohužel dělá řada žen. A racionalizuje si to tím, že si s tchyní „nesedly“, „necítí se u ní volně“ atd.Ale běda, jak by si „nesedl“ chlap s její rodinou…

Můj manžel si nesedl s mým bratrem a jeho rodinou, a to hodně. Respektuji to, nenutím ho, když jsme někdy výjimečně k nim pozvaní, tak mu dávám možnost volby. Někdy jde, někdy mi řekne, že na to v tuto chvíli nemá…

• Citovat
  • Upravit
bamba
25.12.14 17:38

Jen tak pro pobavení toto mi napsala zuzuza do SZ
Ty se vzpamatuj. houby vis a z jedny veci tady budeš někoho soudit. Laskave se vzpamatuj a nediskutuj. Na názor jsem se tě neptala. Taky jde si te otypovala. Trochu zakomplexovana asi ze? No bohuzel na takový člověk narazi v každé diskuzi. Nazdar ty nejchytrejsi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová